Prestup na inú strednú školu v treťom ročníku
Dobrý deň,
chcem sa spýtať aké sú možnosti prestupu na inú sš, dcéra chodí na zdravotnícku školu, je tretiačka, ale nezvláda predmety, z 3 predmetov jej hrozí nedostatočná, tvrdí že na to nemá, že sa vyžaduje veľmi veľa úsilia a ona sa tolko nedokáže učiť, potrebuje sa " nadýchnuť" na další den sa nestihne pripraviť na všetky predmety a donesie 5, skúšky v lete pred komisiou odmieta...aké sú prosím možnosti, aby nemusela ísť od 1 ročníka s 15 ročnými deťmi? Je možné prestúpiť na inú sš?
Ďakujem za rady.
Možnosti sú dve rozdielové skúšky -čo je pomerne horšie ako dohnať 3 predmety z jedného polroka alebo začať odznovu od 1.ročníka.
A vie kam by chcela prestúpiť? Inak zo zdravotnej iba prestup bez dodatočných rozdielových skúšok ťažko - mne syn prechádzal z jednej SŠ na druhú, ALE predmety - zameranie bolo de facto rovnaké + z jazykov a matematiky robil aj tak rozdielové skúšky - šlo o výberovú SŠ možno preto. A to som musela posielať - resp. posielala pôvodná škola aj jeho vysvedčenia - dôležitý bol aj jeho prospech. Pokiaľ ti dcéra prepadá - neviem ktorá škola by ako prestupová bola vôbec vhodná.
Kamoška mala dcéru a tá prestúpila v rámci rovnakej školy na iný odbor. Išla za masérku, zvládla to super a teraz robí v jednom rekreačnom zariadení.
Najlepšie bude keď sa budeš informovať v škole kam chodí teraz a potom na škole kam by chcela ísť.
Ďakujem, dcéra je zmätená, unavená zo školy, sama nevie čo je pre ňu lepšie, nevie na akú školu, vravela že radšej kuchár čašník, že sa skrátka nevládze už toľko učiť a stále len opravovať známky, precenili sme výber školy..dostala sa, spravila skúšky..Najviac ma to trápi že je v 3 ročníku, takto o rok už mohla maturovať..bojím sa aby neostala bez sš vzdelania.
@denkabemommy ja si to tiež myslím, lenže ona je už tak vyhorená, že neviem či dokáže zmobilizovať sily..
@viestta to by bolo veľa predmetov, pretože má veľa odborných zdravotníckych.
@kittykat22 dakujem.
Na aky odbor chodi, na prakticku sestru?
neviem aku skolu by radsej chcela, ale mozno by sa zvladla doucit na rozdielovky do druheho rocnika. V kazdom pripade, skuste este odbornu pomoc. CPP, psychlog. Mozno pomoze zmenit odbor na rovnakej skole a opakovat treti rocnik. Aj so skolou komunikuj ake su moznosti.
@beloved ano
@viestta skola ma len tento jeden odbor, komunikujem
Ja som mala niečo podobné ale 4 ročníku sedela na mne učiteľka som rada že mama ma dokopala k tomu aby som to zvládla učili sa so mnou vyhodila mi z hlavy že mam prestupiť na inú školu však 4roky by som mala stratené .Učiteľka mi za každým dala 5ku lebo som vravela poučkach na konci roka ma nechala prepadnuť . Som rada že mama a oco stali pri mne tiež ma to nebavilo non stop som bola v nemocni byvalo mi zle ked som si len predstavili 2hodiny s tou učitelkou. Naši mi dokonca u tej učiteľky ktorá na mne sedela vybavili doučovania som rada že naši mi takto pomohli a zmaturovala som z toho predmetu na 2 . A na komisionalkach som napísala test na 1. Netreba hneď utekať pred promlémom treba ho riešiť. Čiže aj ty sadni si s dcérou uč sa s ňou ak tomu nerozumieš zožeň niekoho kto sa v tom vyzná škoda to už zdať pred koncom. Držím palce
a za kozmeticku, ci kadernicku?
mojej dcere sme nastastie predvidavo vybrali lahsiu skolu , i ked je to maturitnz odbor /kozmetik, kadernik/ z obavy ze tazsiu skolu nezvladne.
Maju tam tiez vela zdravovedz, chcemie, ucia sa o kozi, endokrin. systemoch a podobne, ale rozhodne nie tolko ako na zdravotnej, plus je 2x do tyzdna prax, to si od ucenia oddychne.
k synovi v druhom aj v treťom ročníku prestúpili dievčatá, čo nezvládali zdravotnícku školu. Syn študuje chémiu a toto im bolo bližšie, jedine jeden predmet fyziku sa museli doučiť, ale nie je to maturitnú predmet, tak to bolo ľahšie.
@kalifka alebo aj to, tiez to nemusi byt zle riesenie, dokonca aj keby ju prijali priklad do druheho rocnika, ci opat do tretieho a rok dva ci stratila,
Mojej sestrz dcera mala psych. problemz, opakovala kvoli tomu rocnik, a kedze islo o 5 rocne biling. gymnazium, teraz maturuje ako 21 rocna, no boze su aj horsie veci. Hlavne nech ma dieta dokoncenu maturitu.
Mozno odbor osetrovatelstvo na strednej pedagogickej by sa dal? Mozno by jej toho uznali viac a prestupovky by neboli tak rozsiahle?
@lev26 ďakujem za povzbudenie
@negymama ako som písala, nie každé dieťa to zvládne... niekomu to vyhovuje a niekomu nie.
U môjho tiež nikto nerieši vek, on je ten, čo udržuje poriadok v triede, šikanu vďaka nemu hneď stopli v prvom ročníku v zárodku. Ostatný boli ticho a smiali sa na tom, on mal rozum a zakročil.
Treba si s dcérkou sadnúť a porozprávať sa, že čo očakáva od života. Treba jej vysvetliť že s takýmto prístupom ju čaká veľmi ťažký život. Nezvláda dokončiť strednú a potrebuje sa nadýchnuť? Možno jej treba vysvetliť že bez vzdelania skončí ako slobodná mamička v 23 rokoch s 2 deťmi lebo Ocko bude nejaký asociál čo zarobí 800€ na stavbe a radšej ujde akoby sa mal starať o deti. Treba jej vysvetliť že nikdy nezoberie svoje deti na dovolenku k moru lebo si to nebude môcť dovoliť. Nikdy nebude mať vlastne bývanie, podnájom si ako slobodná matka nebude môcť dovoliť, preto vám ostane vysieť na krku celý život.
@majkapalikova nerozumiem celkom.co ma tento scenar spolocne so skolou
@fairyy Presne to, ze ked skolu nedokonci, moze celkom lahko nastat scenar, ktory napisala @majkapalikova
@beloved no nedostala som vysvetlenie, ale ok teda... ja mam vysoku skolu a ostala som.rozvedena s dietatom... a poznam aj dievcata co nedokoncili strednu a nemaju deti... jedna sa ani nikdy nevydala... len som dufala v nejake vysvetlenie, aky je tam priamy suvis v tom, ze ked nedokonci skolu alebo prestupi na inu bude mat buduceho exmanzela a s nim dve deti a nepojde k moru... mozno nebude mat nikdy manzela ani deti a bude pracovat na vyletnej lodi na mori ako upratovacka 🤷 ja pointu chapem co chcete tym povedat, ale ako argumentacia s dospievajucou babou to neviem ci prejde
@fairyy Tak jasne, ze clovek nevie dopredu, aky ma osud, ci sa vyda, ci bude mat deti alebo sa rozvedie, ide len o to, ze bez strednej skoly bude tazsie mat lepsie platenu pracu. A mozno nie, mozno sa jej zadari a zacne podnikat a bude sa mat dobre 🙂
Vzdy je ale lepsie dieta motivovat, aby tu skolu dokoncilo, ako sa na nu vyflaklo...
Môžem sa spýtať ako dcéra zvládala prvé dva ročníky v zdravotnickej škole?
Moja dcéra chodí 1.ročník praktická sestra a učenia má veru požehnane☺
@monicka585 prvé dva dobre, teraz im zmenili učiteľku a z jedného predmetu čistá katastrofa, tie dva predmety si verí že si opravi..A na tento echt Predmet som ju začala preskusavat a je to mazec

ak by prestupila, tak by musela robit rozdielove skusky z tych predmetov, ktore teraz nema