Priemer ôsmakov z písomiek
Ahojte, co si myslite o tom, ze ziaci 8 rocnika napisali celkovo 4 pisomky a z troch z nich bol priemer triedy cca 54 % a z jednej 70%? Je to chyba ziakov alebo ucitela? Dakujem za postrehy.
@simca06022011 Aha, čiže akože samostatná práca v laviciach. Blbé.
@simca06022011 toto je uplne sialene, ucitel by mal chodit popri laviciach, pomahat, kontrolovat, potom (podla toho, aki tam su ziaci) jedneho pripadne vyzvat, nech riesenie napise na tabulu. Nerozumiem , preco to takto nerobia, ako sa to tie deti maju naucit, ked sa nevedia pohnut?
Ale toto maju na vela predmetoch tak, cize ziadna novinka to pre mna nie je... alebo napr. geografia, diktuje z katedry do pracaka, a potom ked to citam.. nazvy dokomolene, zle napisane... pripadne hladaju si to deti same, a chodia pisat na tabulu... ako priprava ucitela na vyucovanie super :DD
@simsalabim
@letfenixa no ja sa uz ani nerozculujem, pridem si ako keby som z inej planety padla, ked mi to vadi.. nik sa neozyva proti tomu, vsetci doma doucovania riesia atd. Alebo ze "deti si to maju same urobit", ked tak maju napisat vyucujucemu cez edupage .. ehm vyskusali sme.. napisali sme a do dnes nemame odpoved :DDD A to ja ovladam ucivo zs v pohode, len vysvetlit to, naucit to.. proste na toclovek musi mat nervy, skusenosti :D
@simca06022011 suhlasim. Tie deti by to aj same urobili - vacsina, keby ich v skole niekto krok za krokom viedol k rieseniu. Nie raz vysvetlit a ratajte si sami 🧐
tiez si myslim, ze aj na tie monitory, testy.. treba deti pripravovat, cvicne testy davat... ved nevedia ani pisomky pisat. Akurat dceru ucim geografiu, tak hovorim, ze ok, nauicla si sa, tak hovor co.. a ona nevie do suvislej odpovede mi dat vsetko co vie o Azii... musim jej davat otazky konkretne aj to habkame... ked chcem, ze vysvetli ako funguje to a hento, co je to ten monzun... tak najradsej by som ja z okna skocila :DDDza mojich cias sme trenovali vsetko, pisomky, testy dookola, ved aj dospeli sa tak ucia....
@merlinja áno, máš pravdu.Nierktore úlohy sú tak primitívne, že stačí logicky a hravo porozmýšľať.Moja dcéra ich nevie ona bude radšej počítať rovnice, ale ľahký príklad kde len porozmýšľas nevie.Hlavne čo boli také, že modrý kontajner je za červeným je ich 5 nepamätám si celé znenie stačilo nakresliť premyslieť ona nevie
@luccija no veď práve, že sa im nechce ani rozmýšľať, čakajú, že im to učiteľ povie. To je práve tá najväčšia katastrofa. A ako vyššie @simca06022011 píše, vôbec sa nevedia vyjadrovať. Vytvoriť súvislú vetu. Neviem, čím to je. Tým, že nečítajú? ...
@merlinja moja cita.. a aj tak nevie :DDD proste tie odpovede, rozpravanie v skole chybaju, to tiez sa treba naucit, trenovat odpovede na otazky.. u nas uz neskusaju, neodpoveda sa vobec... prezentacie odrapocu podla slajdov hala bala...
@simca06022011 toto aj ja vnimam ako velky problem. Moji starsi este odpovedali, najmladsia uz nie a teda este stale ma problem ucivo zosumarizovat, aby malo hlavu a patu. A to ma 17! Neviem, preco sa od ustnych odpovedi upustilo, ved to celkove cibrilo ustny prejav.
@simca06022011 že 2,7 je zle 🤣🤣 mňa jebne. Keby ja mám taký priemer tak som naradosteny jak rybka a nie že zle🤣🤣
@jozko1244 2,7 priemer triedy celej. A áno na zs, ak ide o priemer dietata, tak to tiež považujem za zlé.
@abbey1 a načo je taká učiteľka v škole, keď má taký úbohý priemer známok z pisomiek.Ci len na výplatu
@kvietocek87 tak staré príslovie vraví, že koňa k vode priviesť môžeš, ale napiť sa ho neprinútiš.
Matematika ma vzdy najhorsie priemery, je to jednoducho tazsi predmet. Aj ked nam sa matematika ZS zda lahka, ale predstav si, ze v jednej triede mas dieta s IQ 85 a 130, vacsina deti je tam priblizne s IQ medzi 90-100, nie som matikar, ale myslim si, ze par deti z triedy to napise na 1 - mozno jeden, dvaja, nanajvys traja, potom nejaki 5-6 na dvojku, vacsina na trojku, nejaki dalsi na stvorku a bude mozno jedna, dve, tri päťky a urob si priemer. Kludne bude tento priemer okolo 3, niečo. Jednoducho dieťa s IQ 85-90 to napíše možno na tu 5-4 a tie čo maju IQ 120-130 na jednotky.

@letfenixa to by aj mna zaujimalo, podla dcery, ucitelka ukaze co sa robi (vysvetli alebo neviem, lebo poznamky k teorii atd nemaju z matiky) a potom rataju to co maju v zositoch/pracakoch, alebo im donesie vytlacene priklady a rataju v lavici a diktuju vysledky.. (u nas to vyzera tak, ze pracak je prazdny, sem tam nieco doratane.. vacsinou doraba doma... lebo ucitelia tam odjakziva taketo veci nesleduju, cize deit si kreslia a tak,ako tu pise autorka, co by sa namahali, ked to aj tak nik nekontroluje)