icon

Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?

bleelka
18. jan 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.

roxana280
18. mar 2025

@andrejka1974 preto vravim, ze aj na ucnovke moze skoncit jednotkar az do placu mi je

lenka_da
18. mar 2025

@andrejka1974 jednotky nie su zaruka, ze sa dieta dostane tam kam chce, mam v okoli vela takych pripadov. Pravdou je, ze sa musi zmierit s tym, kde sa dostane, castokrat si potom clovek povie, ze asi to tak malo byt, vsak nema zmysel sa s tym trapit, musi ist dalej.

andrejka1974
18. mar 2025

Však uvidíme všetci kam sa tie naše deti dostanú , ja už to mám doma po štvrtýkrát tak snáď to vyjde aj tentoraz a to moji starší synovia jednotkari neboli ani jeden, ale to je už pár rokov spať takže teraz dcéra to snáď zvládne tiež držíme päste aby to všetkým vyšlo

simoli
18. mar 2025

@roxana280 to si zle pozerala našťastie 🙂 410 sa hlási na všetky odbory.

simoli
18. mar 2025

@simoli práveže na sieťové techn. to vyzerá dosť dobre, keď sa hlásil môj, žiadostí bolo 170 a brali 30

bleelka
autor
18. mar 2025

@lenka_da ďakujeme krásne. Podobne, aj ja vám držím palce nech všetko dopadne podľa prianí.

roxana280
19. mar 2025

@simoli nie su to len sietove a informacne technologie Halova su to dva terminy spolu 416 beru 52.

roxana280
Autor odpoveď zmazal
simoli
19. mar 2025

@roxana280 nepozerá to dobre

lenka_da
Autor odpoveď zmazal
andrejka1974
19. mar 2025

@simoli to je 119 berú 52 moja na športovej 144 ale berú len 24 aké však uvidíme , kde tie naše deti vezmú

simoli
19. mar 2025

@andrejka1974 preto som písala že keď išiel moj otvárali na sieťové techn. Len jednu triedu a hlásilo sa 170. Čiže to bola horšia situácia. Skončil piaty, ale nastúpil inde, keďže ho prijali na tri školy.

simoli
19. mar 2025

@andrejka1974 asi najhoršie co som kedy videla bola minulý rok vazka - hlásilo sa 600-700 a otvárali jednu triedu 30 😊😂😂😂

roxana280
19. mar 2025

@simoli no neviem, co mi to tak zle rozkliklo, zadala som len sietove a informacne technologie, strasna stranka ako zo stredoveku, ak je to tak 119 spolu a 52 beru, tak to da🙂 To technicke lyceum bilingvalne tam sa hlasi ako talentovu v pondelok skusky, na Adlerke, to neda☹ 269 vcera bolo menej a beru 20.Jemu ide anglictina velmi. Ale nevadi staci nam aj Halova. to ste ma potesili. Hned po monitore mu to poviem, bude menej v strese. Mal aj same jednotky aj sutaz v Aj, juj dakujem velmi pekne, drzim palce na monitor .Pekny den prajem, potesili ste ma.

simoli
19. mar 2025

@roxana280 ak má samé 1 tak to dá, som si skoro istá 😊 som rada ze som potešila, pamätám si keď som toto peklo prežívala, a deň 20.4.2023 je navždy medzi sviatkami 😂

roxana280
19. mar 2025

@simoli jej blahozelam, radost mat tak sikovne dieta, tieto kovidove deti to mali tazke, v piatom rocniku bol, ked vypukla korona a neucili sa nic, hlavne matikarku, tu mal strasnu. Brala som ho v osmicke na inu skolu, kybersikana a ucitelka z Matiky a SJ bieda Bratislava, preto mal aj 2 dvojky v osmicke na konci. Teraz na pol roka v novej skole nevedia si ho vynachvalit. Aj doucko sme mu platili, jeden doucovatel z nas vytiahol peniaze a len ho doplietol, od zaciatku skolskeho roka ma matikarku ucitelku na ZS na doucku a ta ho chvali. Aj zo Sj zabojoval aj ked to je jediny predmet s ktorym sa trapi, anglictina, nemcina mu ide. Preto ani na gympel nechcel ist, ze je tam prisna slovencina, jeho bavia technicke predmety uz sa uci cez programko pythona.Tak ste ma potesili, ja sam nerv uz, jediny syn🙂 Vela uspechoch aj vasmu dietatu a vam pekny den...Dnes ten monitor snad da..

simoli
19. mar 2025

@roxana280 ďakujem. On ma dys a ADD, prípravoval ho brať, mať na ZŠ nula bkdov, bez šance, slovencinarku mali ale výbornú. Starší je už na IB GJH. Mám z nich radosť 😊 držím palce 💪

simoli
19. mar 2025

@roxana280 a ešte doplním...žiadna prísna slovenčina sa nedeje. Naopak, čistá literatúra, rozoberajú diela. Teraz mali akurát administrativny štýl, čo je ale vec zo ZŠ. Úplne v pohode. Ťažšie sú fyzika chemia matika...ale aj to ak je sikovny, veľa problémov mu to nenarobi. V každom prípade ak ho baví programko Halova je prvá voľba...

luciq1
19. mar 2025

@andrejka1974 a za aký sport išla dcéra? Bo to číslo 144 je do kopy za všetky športy a na daný šport to majú rozdelené koľko berú na taky koľko na taký atď. Takže to sa nedá zistiť koľko sa na daný šport hlási.

roxana280
19. mar 2025

@simoli otec je programator, dali ho na gympel maticky a lutuje, ze velmi chcel elektrotechniku, tak som si povedala, nebudem mu do toho kecat, to technicke lyceum iba skusame, bez sance, ale skusime, lebo cita od 4.triedy aj Pottera v Aj, ale nestrati sa ani na Halovej, boli sme na otvorenych dnoch Zochovu zamietol okamzite, naopak do halovej sa zamiloval. Ale ak by ho vzali na technicke pojde tam i ked najradsej ma Matiku Fyziku, Chemiu az tak moc nie, ale to sa moze ucitelom zmenit. Myslim, ze asi pojde v slapajach otca.No je uplne iny ako ja🙂 Ja som milovala humanitne vedy. Prajem vasim detom vela uspechov a nech sa im splnia sny.

roxana280
19. mar 2025

Syn hovoril, že monitor nebol ťažký, že Matiak jednoduchá, tak uvidíme

andrejka1974
19. mar 2025

@luciq1 športový menezment sa hlásilo 144 a berú 24 majú ešte odbor športové gymnázium a tam sa hlásilo 175 a berú 75 čiže len na jej odbor berú 24 zo 144

melisa281
19. mar 2025

@roxana280 moj je sklamaný,že matika nič moc,že to dovrzal a slovenčina v pohode. Tak uvidime

roxana280
19. mar 2025

@melisa281 ach, u nas ze Matika bola velmi jednoducha, ze 30 min. snad aj spravne

luciq1
19. mar 2025

@andrejka1974 viem aké sú odbory na sportovej škole,,ale aký sport hráva ??,,podľa toho majú ešte stych 24 co berú,,rozdelené jednotlivo napr.12 futbalistov 8 hokejistov a 4 individuálne...preto ak s jej športu sa hlásili len 2 a berú 4 tak ju zoberú ak berú s jej športu napr.11 a hlásilo sa 50 ,bude to horšie..

andrejka1974
19. mar 2025

@luciq1 Oni berú z rôznych športov moja robí karate a motokáry

luciq1
19. mar 2025

@andrejka1974 veď jasné ale ved musela sa preukázať ze je na zozname talentovaných športovcov tak za ten šport ju zaradili

andrejka1974
19. mar 2025

@luciq1 v prihlášku bolo že musí byt registrovaná v slovenskom zväze a ba škole majú atletiku, džudo zápasenie a iné športy karate tam nemajú , ale uvidíme či ju vezmú

andrejka1974
20. mar 2025

Dnes mi dcera povedala, že už vie výsledky z monitoru síce mi výsledky tají povie až večer, ale že im to dnes učitelia povedali a ja , že ako je to možné a ona že výsledky dali do počítača a vyhodilo im to výsledok som zvedavá ale usmievala sa a určite počkám aj na oficiálne potvrdenie , ale zapíšeme si a som zvedavá či tam bude zhoda ja sa budem tešiť z každého výsledku

melisa281
20. mar 2025

Baby prosím vás toto ako mám chápať môžete mi to niekto polopate vysvetliť 😄 to posledné. Berú 16 žiakov to viem 😄
Ten prvý riadok sa nás týka