icon

Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?

bleelka
18. jan 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.

zuzanka.j
2. apr 2025

@luciq1 treba dúfať 🥺, ani ja neviem čo očakávať od toho odvolania... Akú školu ste mali druhú? Máte už odtiaľ výsledky?

luciq1
2. apr 2025

@zuzanka.j keď bol len 2. Pod čiarou zoberú na 100percent viem už o jednom žiakovi co prijali a nejde na tú školu..takže určite tvojho zoberú...druhú má športovú,,,a keď ani tá nevyjde má aj netalentove ...

zuzanka.j
2. apr 2025

@luciq1 ďakujem za info ❤️ držím aj vám palce.

luciq1
2. apr 2025

@zuzanka.j ďakujeme 😊 a koľko prosím ta mal tvoj bodov ?

zuzanka.j
2. apr 2025

@luciq1 mal 151 bodov a tvoj?

luciq1
Autor odpoveď zmazal
nynak
2. apr 2025

A môžem sa opýtať, je tu niekto kto mal dieťa na prijímačkách Tilgnerova alebo Bilíkova v BA? Výsledky ešte asi nemáte, či?...a komu posielali už rozhodnutia posielali aj tie negatívne, že neprijaty? Lebo niektoré školy vraj posieľajú len rozhodnutia o prijatí, o neprijatí sa dozvieme až toho 8.4. kedy sa to oficiálne zverejní na stránkach školy...

andrejka1974
2. apr 2025

@nynak záleží od školy nám v Bernolákove povedali, že pre rozhodnutie si treba prísť ešte 8.4 poobede do školy či je prijatý alebo neprijatý, pretože odvolanie sa dá podať len vtedy ak mame rozhodnutie v rukách a musíme ho poslať poštou nestačí vraj cez Edupage ba športovej škole nám nič nepovedali , len že výsledky pošlú cez Edupage

nynak
2. apr 2025

@andrejka1974 na Tilgnerovej odvolanie treba doniesť osobne na sekretariát🫣... každá škola iné pravidlá, a ja tu sediviem viac a viac 😀sila je ,že dcéra je vlastne úplne v kľude, len ja to riešim ako cvok 😳

melisa281
2. apr 2025

Nám tiež prišli výsledky a syna zobrali na bilingválne gymnázium v Žiline tak my sme šťastní a ostatním držíme palce

breeen
2. apr 2025

Myslite že to tak je? Že prijatí už vedia a ostatní musia čakať do 8. - a povedia že nič?

jana005
2. apr 2025

@breeen nie, nie je to tak.
Veď už predtým tu niektoré mamy písali, že deti nie sú prijaté.
Nám včera došlo z jednej školy, že ju neprijali.
A z druhej školy ešte nemáme nič

renatka100
2. apr 2025

Baby prosim, podavali ste odvolanie cez edupage? U nas taka moznost bola tak som tam pripojila podpisany dokument a poslala, myslite ze treba aj osobne odniest?

luciq1
2. apr 2025

@renatka100 poslala som cez edupage, myslím ze by to malo stačiť, keď tak majú tam na mňa aj tel.kontakt,ved je to podla mňa nonsens ísť osobne niekto školu môže mať aj 10tky kilometrov

jana005
2. apr 2025

@renatka100 iba cez Edupage som dávala odvolanie

renatka100
2. apr 2025

@luciq1
@jana005 hadam ked prihlasky mohli ist cez edupage tak aj odvolanie

lenka_da
2. apr 2025

@renatka100 my sme pred 2 rokmi posielali iba cez edupage.
Ale ak mate aktivovanu elektronicku schranku, tak vam rozhodnutie skoly pride aj tam a rovnako mozete poslat aj odvolanie.

nynak
2. apr 2025

@jana005 ďakujem za odpoveď, ale ako každá škola má vlastné pravidlá tak už neviem 🫣ale snáď... tá neistota je drsná 🤷🏻

simca06022011
3. apr 2025

Samozrejme ze cez edupage som posielala. Nič sa dnes už nerieši osobne poštou, čize ak si to vyslovene neželajú tak nevidím dôvod.

nynak
3. apr 2025

ja som pred troma rokmi tiež cez edu posielala, preto ma zarazilo že tá istá škola teraz vyslovene žiada v papierovej podobe odvolanie a podať ho na sekretariát školy...

nynak
3. apr 2025

a tu je aj to zvláštne, že uvádzajú, že 8. apríla elektronicky dostanú zákonní zástupcovia rozhodnutie o neprijatí na štúdium, len to tam je uvedené, o neprijatí. každá škola to inak rieši, treba si to poriadne overiť čo chcú...a prihláška išla klasicky, cez Edu...

luciq1
3. apr 2025

@nynak aj na našej druhej škole píšu len o neprijati...ale 8.aprila to bude zverejnené na ich stánke tak budem pozerať tam .

nynak
3. apr 2025

@luciq1 áno, presne, na stránke a na dverách školy to bude toho 8. apríla...

luciq1
3. apr 2025

@nynak ale asi to myslia aj tak ze ti co budu neprijatý im to bude doručené poštou a tým co budu prijatý im to ukáže v edupage,bo však v edupage by to mali tak ci tak ukázať..

simca06022011
3. apr 2025

tu si preskusaju ako citaju rodicia s pochopenim texty :D ved to maju len rozdelene do casti = v jednej pisu co pride neprijatym a co maju orbit, nasledne na to nasleduje co pride prijatym, co maju urobit do kedy. Ziadna veda tam nie je. Jedine koniec je taky, ze proste papierove orzhodnutie o prijati dostane zia,k az ked potvrdi to, ze nastupi na studium =cez edupage (ak ho skola pouziva). CIZE obom aj prijatym aj neprijatym pride DO EDUPAGE 8.4. info o prijati/neprijati.

andrejka1974
3. apr 2025

Každá škola ináč , však uvidíme , keď nám to všetkým dôjde ináč ako prevziať osobne v čase , keď pracujete je skvele ja prichádzam domov o 15.00 a ešte ísť do školy v utorok 8.4. do 16.00 mám čo robiť je to mimo ba a snáď mi nedajú , že na obe školy ísť to by sa nedalo

nynak
3. apr 2025

@simca06022011 nuž 🙂...ale je tam aj alternatíva, ak základná škola uchádzača nepoužíva edupage...tam už je otázne, ak teda nepoužíva edupage, tak nemôže ani dostať elektronicky cez edupage rozhodnutie, žiadne 😎...až také jasné to veru nie je..ja mám len nervy že ešte nič neviem, inak som s tým OK a proste musím vydržať ešte 😉

lenka_da
3. apr 2025

ako píše @simca06022011 , celé to bude prebiehať cez edupage... až nakoniec, tí, čo potvrdia, že naozaj na školu aj nastúpia, tak si pôjdu osobne prevziať rozhodnutie o prijatí
Tí, čo nemajú edupage, uvádzali svoj e-mail, resp. ak majú elektronickú schránku, tak dostanú rozhodnutie tam

simca06022011
3. apr 2025

@nynak tak ale to si hadam precita uz kazdy, alternativu. A pisu na zaciatku ze ide to do edupage a bude to vyvesene na dverach skoly,nebudu posielat NIC.

simca06022011
3. apr 2025

@simca06022011 myslim, postou.