Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
@bleelka no ja si myslím ze nie..len si myslím že škola vidí, že ste potvrdili inde ,,preto už ani netalentove nebudete môcť ísť,,jedine keby ste podali to odvolanie a škola by zmenila že ste prijatý vtedy by sa vám to dalo zmeniť...nemyslím si ze by školy mohli vidieť záujem, kde ste dávali iné školy,,to by už bolo moc si myslím...
@bleelka toto mi pristalo teraz, nas nezobrali pre ndostatok miesta Záväzné potvrdenie o nastúpení na talentovú školu môžete podať do 11. apríla 2025. Záväzné potvrdenie o nastúpení na netalentovú školu môžete podať do 21. mája 2025. Potvrdenie o nastúpení môžete podať na školu, ktorá Vás prijala, kliknutím na príslušné tlačidlo.
Záväzné potvrdenie o nastúpení môžete podať iba na jednu školu. Ak podáte potvrdenie o nastúpení na talentovú školu, na prihlášky na netalentové školy sa podľa zákona neprihliada a preto ani nebude možné potvrdiť na ne nástup.
Toto Vaše rozhodnutie je záväzné, nebudete ho už môcť zmeniť (ak budete prijatý na odvolanie na inú školu, budete môcť rozhodnutie zmeniť).
@sorciera24 mne prišla pozvánka na ďalšiu školu. Pritom som nástup potvrdila a aj škola mi to potvrdila
@tilly pozvanky asi posielali skor (u nas prave preto este nik....zvyknu tyzden pred prijimackami) a hlavne cakaju na vysledky T9, lebo tým, čo urobia nad dane percento pozvanka nepride, budu automaticky prijatí......ta vasa predbieha udalosti, mala cakat min. do pondelka, lebo len dodones sa potvrdzuje
@sorciera24 tak snáď len predbehli, alebo je v tom ešte chaos.
@sorciera24 na niektorých školách robia prijímačky aj tí, ktorí majú T9 90%+, nie je to automatické ze nerobia. Na našu školu kde sa hlási dcéra, je to práve takto...
@biancaneve ano viem, ale vela z nich ma, takže aj na to čakaju.....+ na dnesny termin nastupovania na talentovky (na pozvanky maju cas..)
@biancaneve na skoly kde sa hlasi syn, elektrotechnicke monitor vobec neberu v uvahu co sa tyka prijatia, len daju body za ne, ale musi ist na skusky, v minulosti nemuseli, napr. min. rok, dali 100 per bodov ak mal 80 per monitor, na co ho vlastne deti robia neviem
@ninan2 uf, to mi odlahlo. Lebo mne to nešlo potvrdiť, zostávalo mi to na tej obrazovke, kde bola červeným informácia, že to je nezvratny krok. 3x som to odkliklla a nič. Až keď som to zavrela, tak až potom som videla, že potvrdený nástup. Písala som výchovnej a tá to videla, že to mám potvrdene a v poriadku. Tak som teraz na poslednú chvíľu trochu zastrešovala či to teda nemala aj škola spätne teda potvrdiť. Vďaka za info a ukludnenie.
@biancaneve na elektrotechnicke v BA robia skusky aj ked maju monitor 90+
Známej už dnes prišlo na odvolanie ze je prijatá
Ale to iná škola
Prišlo vám už niekomu vyjadrenie na odvolanie? Netuším, koľko majú na to času... A teda, ak bude negatívne, dajú vedieť aj tak?
Úplne rozumiem takým školám, ktoré majú talentové skúšky- z pochopiteľných dôvodov tam chcú mať deti, ktoré o tú školu naozaj stoja a nemajú ju len ako "zadné vrátka"....

Prosim vás tie školy navzájom vidia kam bol potvrdený nástup? Najskor sme mali na druhú, že neprijaty. Potom sme akceptli prvú a teraz na tej druhej svieti, že nastúpi, ale je tam možnosť podať odvolanie. To nebudeme podávať, keďže na tej skole nevyhovela prijímackam. Tak len chcem vedieť či dali poznali, že nenastúpi kvôli tomu, že som potvrdila nástup inde alebo kvôli tomu, že neurobila prijimacky. Neviete prosím? Len ma to zaujíma. A aj to či tie školy si navzájom vidia kam sa dieťa hlásilo a kam nastúpilo a nenastupilo. Vďaka.