Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
A tiez chapem ze nie kazdy ma vramci bydliska vela moznosti, na druhej strane tu v BA su, ale zase je priamo umerny natresk na skoly.
@tilly k výchovnej poradkyni.. by ma zaujímalo co ona vyštudovala. Lebo také reči milujem (aj u nas v škole to počúvame) a potom každý ten vyučujúci pcha vlastne dieťa na gym 😂 pre mňa je to naj forma vzdelania, ja chápem ze sa na to názory líšia a nikomu to neberiem. Ak by dieťa chcelo mat remeslo v ruke nejaké tak ju podporim samozrejme.
A podla mna dobrym studentom na gymploch zle nie je a k urovni skol sa nevyjadrujem, ja proste mam svoj pohlad a skusenost napr s absolventami. A hlavne pre mna sa ma dieta zlepsovat a ucit a nie " mat sa dobre v skole".
@simca06022011 som vychovna, nechcela som pisat, ale musim.....vidim to na dennom poriadku, rodicia tlacia deti len na gymple, nedaju si povedať, že su perspektivnejsie školy a suhlasim s vyssimi prispevkami, proste na gymnazium patria najsikovnejsi žiaci (bezne sa mi na gymnazaia hlasia 2-3kari...cize ako pises takmer cele triedy), idelane na bilingvalne a realita je taka, že vacsina z tych deti tam ani nechce ist, iba su dotalceni rodicmi (ich slova)....ked im odporucam,dat si okrem gymnazia aj inu odbornu školu na istotu (aj pre 1tkarov), tak nie, 2kari len gymnazia.....co myslis, ako to vzdy dopadne?....riesime odvolania, 2.kola a tak...lebo naozaj to gymnazium proste nie je pre vsetkych, ak sa tam nejako dostanu, ci rodicia pretlacia....ver, že nie je vyhra sa dostat, ale aj udržať.....som svedkom kazdorocných prestupov ci zrutených detí na antidpresivach, lebo ťažke gymnazia proste nezvládaju.....(ale rodicia si idu svoje)....mne je ich teda luto
@simca06022011 som vychovna, nechcela som pisat, ale musim.....vidim to na dennom poriadku, rodicia tlacia deti len na gymple, nedaju si povedať, že su perspektivnejsie školy a suhlasim s vyssimi prispevkami, proste na gymnazium patria najsikovnejsi žiaci (bezne sa mi na gymnazaia hlasia 2-3kari...cize ako pises takmer cele triedy), idelane na bilingvalne a realita je taka, že vacsina z tych deti tam ani nechce ist, iba su dotalceni rodicmi (ich slova)....ked im odporucam,dat si okrem gymnazia aj inu odbornu školu na istotu (aj pre 1tkarov), tak nie, 2kari len gymnazia.....co myslis, ako to vzdy dopadne?....riesime odvolania, 2.kola a tak...lebo naozaj to gymnazium proste nie je pre vsetkych, ak sa tam nejako dostanu, ci rodicia pretlacia....ver, že nie je vyhra sa dostat, ale aj udržať.....som svedkom kazdorocných prestupov ci zrutených detí na antidpresivach, lebo ťažke gymnazia proste nezvládaju.....(ale rodicia si idu svoje)....mne je ich teda luto
@sorciera24 myslim, ze som vsetko napisala co som chcela :D ja nevidim, ze niekto deti tlaci na gymnazia v mojom okoli a ja uz vobec nie. Hlavne k tejto teme sme sa dostali od toho, ze mne sa nepaci zmeneny system (prihlasky, prijimacky a terminy ohladom "rozhodovania sa" ci ist tam alebo onam), cize nielenze je tlacenica a mame co robit, ale este aj nervy, lebo neda sa vybrat/pockat, kym mam vysledok z take kam naozaj chcem ist.
A deti na antidepresivavch, v dnesnej dobe= k tomu ani neviem, ci sa vyjadrovat, aj ked mam velmi chut, len je to uplne ina tema. Ale tak skratene: vzdy treba najlahsiu a najjednoduchsiu cestu hladat, hlavne nech nejake nepohodlicko nie je.. a je klidek a "dobre". ked to nepohodlie pride v dospelosti s "uzasnym" odborom, s ktorym si vela deti ani pracu nenajde, alebo este horsie = nechcu to robit, to tiez bude chyba tych rodicov.. tiez stratene existencie skonca na antidepresivach, alebo niekde za pasom, kde ani nechceli/nechcu byt... proste vzdy sa vinnik najde niekde. Vymysliet si ze je to "na rodicoch" je najlahsie. Pritom ked deti nevedia co chcu robit, nevedia kam chcu ist, tak jasne, rodic musi rozhodnut nejak ale neverim,ze sa neopyta a neda dietatu alternativy.
deti na ad su uz aj na 1.st. zs....a nie je ich malo..
@tilly k výchovnej poradkyni.. by ma zaujímalo co ona vyštudovala. Lebo také reči milujem (aj u nas v škole to počúvame) a potom každý ten vyučujúci pcha vlastne dieťa na gym 😂 pre mňa je to naj forma vzdelania, ja chápem ze sa na to názory líšia a nikomu to neberiem. Ak by dieťa chcelo mat remeslo v ruke nejaké tak ju podporim samozrejme.
A podla mna dobrym studentom na gymploch zle nie je a k urovni skol sa nevyjadrujem, ja proste mam svoj pohlad a skusenost napr s absolventami. A hlavne pre mna sa ma dieta zlepsovat a ucit a nie " mat sa dobre v skole".
@simca06022011 ona ale mala pravdu. Tie deti pozná, vie, o čom hovorila. My sme z Bratislavy, je tu dostatočný výber škôl. A aj iných gymnázií, nemusia ísť všetci na jedno.
Ja mám aj maturanta, na gymnáziu, ja som nechcela, aby tam išiel, ale išiel z piateho ročníka a veľmi chcel, dostal sa bez prípravy, tak som ho tam dala. On tým gymplom len tak preplaval, nikdy netravil veľa času nad knihami. Ale pri mladšom sme všetko zvážili a dala som ho na odbornú talentovu školu. Dostal sa tiež bez doučovania. Keby nešiel na tú, išiel by na odbornú školu, buď elektrotechniku alebo tzb, tam je budúcnosť. Aj odtiaľ vie ísť na vš, ak bude chcieť.
@tilly vsak keby mam chalana, dam ho na elektrotechnicku,alebo kadeco ine.. ale ja mam dievca a realne, nie je tie baby kam dat.. Tiez mi pride zbytocne aby sa tu morila s biologiou a chemiou pre buducich lekarov, a fyzikou pre jadrovych fyzikov, realne tieto obory asi studovat nebude. Ale je to jedno, ja som tu riesila, system akym to zmenili a je totalne zly. Preco sa to tu zvrtlo na presviedcanie ludi, ze na gympel nemusi ist kazdy a vlastne aka je to zla skola neviem :D pre mna nie je zla a ani tazka, ani co sa tyka vedomosti, ma kopec vyhod a moznosti, cestovania, jazykov, erasmus atd... a ak sa tam dcera chce dostat, tak jej s tym pomozem, ak sa nedostane, tak sa bude riesit potom. Smutne je, ze sa v podsate nebude moct rozhodnut realne na zaklade toho ako spravi prijimacky, cize bud napise riadne monitor a vezmu ju len tak, alebo to bude "loteria". TAk ako to aj tento rok mali deti a je to len nerva a stres,a zase vo velkej miere pre rodicov. Neviem, co take si chceli tymto ulahcit Ci tych par opravenych testov, alebo co.
@tilly vsak keby mam chalana, dam ho na elektrotechnicku,alebo kadeco ine.. ale ja mam dievca a realne, nie je tie baby kam dat.. Tiez mi pride zbytocne aby sa tu morila s biologiou a chemiou pre buducich lekarov, a fyzikou pre jadrovych fyzikov, realne tieto obory asi studovat nebude. Ale je to jedno, ja som tu riesila, system akym to zmenili a je totalne zly. Preco sa to tu zvrtlo na presviedcanie ludi, ze na gympel nemusi ist kazdy a vlastne aka je to zla skola neviem :D pre mna nie je zla a ani tazka, ani co sa tyka vedomosti, ma kopec vyhod a moznosti, cestovania, jazykov, erasmus atd... a ak sa tam dcera chce dostat, tak jej s tym pomozem, ak sa nedostane, tak sa bude riesit potom. Smutne je, ze sa v podsate nebude moct rozhodnut realne na zaklade toho ako spravi prijimacky, cize bud napise riadne monitor a vezmu ju len tak, alebo to bude "loteria". TAk ako to aj tento rok mali deti a je to len nerva a stres,a zase vo velkej miere pre rodicov. Neviem, co take si chceli tymto ulahcit Ci tych par opravenych testov, alebo co.
@simca06022011 Nikdy som ziadneho rodica nepocula povedat, ze pre dcery nie su stredne skoly 🙊😂
U nás na ZŠ v BA sa takmer všetci 8maci, ktorí sa hlásili na bilingválne školy, hlásili na gymnázia. A to hlavne na tie lepšie, kde otvárali 1-2 triedy a hlásilo sa aj 500 detí (AJ triedy). Moja dcéra sa ako jediná hlásila na bilingválnu OA s NJ, tri deti na OA s AJ. No a jedinú celého ročníka zobrali iba dcéru, všetci ostatní boli všade hlboko pod čiarou (a to aj čistí jednotkári). Ponaučenie: nehlásiť sa na bilingválne gymnázia a ani na žiadnu školu s AJ :D
@simca06022011 Nikdy som ziadneho rodica nepocula povedat, ze pre dcery nie su stredne skoly 🙊😂
@beloved tak uz pocujes, a ked si mudra, tak mi povedz ake, ked som napisala, na ake ist nechce, my sme naozaj presli VSETKO mozne.
U nás na ZŠ v BA sa takmer všetci 8maci, ktorí sa hlásili na bilingválne školy, hlásili na gymnázia. A to hlavne na tie lepšie, kde otvárali 1-2 triedy a hlásilo sa aj 500 detí (AJ triedy). Moja dcéra sa ako jediná hlásila na bilingválnu OA s NJ, tri deti na OA s AJ. No a jedinú celého ročníka zobrali iba dcéru, všetci ostatní boli všade hlboko pod čiarou (a to aj čistí jednotkári). Ponaučenie: nehlásiť sa na bilingválne gymnázia a ani na žiadnu školu s AJ :D
@ninan2 vsetci teda pojdu na nepopularnu nemcinu hej?
🙈 nejake deti sa tam dostat museli.
@ninan2 inak u nas je jedno s NJ, a hlasilo sa ich tam malo, vsetkych zobrali od dcery, ktori sa tam nahlasili... :D ja som nejak tuto moznost ani nepostrehla, mozno buduci rok vyskusame, ked nad tym teraz uvazujem😂
Inak v Krasňanoch je celkom fajn škola pre dievčatá, ja som tam ešte v roku 2000 maturovala :D Dá sa tam študovať masmediálna komunikácia, marketingová a inf. štúdia. Mali sme ju v rezerve na ďalší rok pre dcéru. Mňa tam vtedy zobrali bez prijímačiek a ju s monitorom nad 80% by tiež. Mali sme ju aj blizko z Nového mesta. Volá sa SOŠ masm. a inf. štúdií.
Inak v Krasňanoch je celkom fajn škola pre dievčatá, ja som tam ešte v roku 2000 maturovala :D Dá sa tam študovať masmediálna komunikácia, marketingová a inf. štúdia. Mali sme ju v rezerve na ďalší rok pre dcéru. Mňa tam vtedy zobrali bez prijímačiek a ju s monitorom nad 80% by tiež. Mali sme ju aj blizko z Nového mesta. Volá sa SOŠ masm. a inf. štúdií.
@ninan2 no tu mame my ak ju nevezmu na gympel.
@ninan2 inak u nas je jedno s NJ, a hlasilo sa ich tam malo, vsetkych zobrali od dcery, ktori sa tam nahlasili... :D ja som nejak tuto moznost ani nepostrehla, mozno buduci rok vyskusame, ked nad tym teraz uvazujem😂
@simca06022011 Hej treba vyskúšať:D Dcérinu kamošku práveže nezobrali, nestačili jej body za vysvedčko a iba priemerný výsledok testu. Nebrali asi polovičku prihlásených, čo je ale inak na iných školách oveľa vyšší počet. AJ inak dcéra už teraz vie výborne, čiže viac sa jej zíde naučiť sa poriadne aj NJ. A na OA sa prioritne chystala aj tak (budúci rok z 9ky).
@natalka13 by ma tiez zaujimalo ake deti beru na bilingv.gymple. U nas zo skoly v 8ke ani v 9 nikoho tusim na bilingvalny gympel ani ANJ OA nevzali, iba na hrobacku s NJ a to boli 1kari.Myslim ze tam idu deti co maju anglicke programy atd teda iny level. Tie prijimacky boli velmi tazke.
@ninan2 no tu mame my ak ju nevezmu na gympel.
@rainee Tak to držím palce, na obe školy🙂 A gympel aký asi? Tie v meste sú extrémne s návalom. Od nás zo ZŠ šli napr. aj na Hubeného (tiež Krasňany) alebo Bilíkovu. A tí najväčší bifloši Vazovova, Metodova a pod. (Boli sme výberová trieda s matikou takže viac detí šlo na gymple ako inde).
@beloved tak uz pocujes, a ked si mudra, tak mi povedz ake, ked som napisala, na ake ist nechce, my sme naozaj presli VSETKO mozne.
@simca06022011 Ja som tvoj prispevok citala, napisala si, ze dcera nechce a nebude... a je ok, ze ma vysnivanu skolu a svoje sny a velmi jej zelam, aby sa na tu skolu dostala, rovnako to zelam vsetkym ostatnym deckam. Len potom je cudne, ked napises, ze pre dievcata nie su vhodne stredne skoly.
@natalka13 by ma tiez zaujimalo ake deti beru na bilingv.gymple. U nas zo skoly v 8ke ani v 9 nikoho tusim na bilingvalny gympel ani ANJ OA nevzali, iba na hrobacku s NJ a to boli 1kari.Myslim ze tam idu deti co maju anglicke programy atd teda iny level. Tie prijimacky boli velmi tazke.
@rainee Moja inak mala teraz 1.polrok 8.r. 2 dvojky, 2.polrok 7.r. 3 dvojky, a stačilo to na plný počet za vysvedčko na tej Hrobákovej. Jej kamoška to žiaľ mala trochu horšie a mala aj asi o 5 otázok horší test, a hodilo ju to až na nejaké 140. miesto. (vs. 17. mojej dcéry.)
@simca06022011 Ja som tvoj prispevok citala, napisala si, ze dcera nechce a nebude... a je ok, ze ma vysnivanu skolu a svoje sny a velmi jej zelam, aby sa na tu skolu dostala, rovnako to zelam vsetkym ostatnym deckam. Len potom je cudne, ked napises, ze pre dievcata nie su vhodne stredne skoly.
@ninan2 no moja je uz C1 z AJ, uci sa FJ, a na francuzske sme skusali dalej... ale teda tam nehrozilo :DDD u nas kedze poznam tie deti co koncili na prvych miestach = tie body extra urobili vela. olympiady a 20 bodov za vysvedcenia je vela ked sa hlasi 150deti a beru 20.
@rainee u nas vela zobrali, jazykova ZS. Naozaj dost deti pojde z 8micky na bil. z dcerinej triedya predpokladam, ze z dalsich tiez, na prijimackach v jej triede nebolo fakt par deti (3-4?)
@beloved jaj tak prepac, tak pre dievcata ako moja dcera, co netuzia po "remesle" ani zdravotnictve, ani IT odboroch..
@natalka13 No dcéra robila prijímačky aj na Dudovu s AJ, a tam bola extrémne ťažká matika, s ktorou mali problém aj čistí jednotkári. Nezobrali nikoho z asi 10 deti čo sa hlásilo (jej ZŠ a na našom sídlisku kde má kamošky). Z AJ mala na prijímačkach asi 90% a vôbec to teda nepomohlo. SJ nadpriemerne a body za vysvedčko menšie, keďže nemala tie čisté jednotky. V zozname bola asi na 7. strane z 12 či koľko.
@ninan2 no moja je uz C1 z AJ, uci sa FJ, a na francuzske sme skusali dalej... ale teda tam nehrozilo :DDD u nas kedze poznam tie deti co koncili na prvych miestach = tie body extra urobili vela. olympiady a 20 bodov za vysvedcenia je vela ked sa hlasi 150deti a beru 20.
@rainee u nas vela zobrali, jazykova ZS. Naozaj dost deti pojde z 8micky na bil. z dcerinej triedya predpokladam, ze z dalsich tiez, na prijimackach v jej triede nebolo fakt par deti (3-4?)
@beloved jaj tak prepac, tak pre dievcata ako moja dcera, co netuzia po "remesle" ani zdravotnictve, ani IT odboroch..
@simca06022011 Áno na Dudovej tiež boli extra body za všetko možné, to sa nedalo tými prijímačkami ani dobehnúť. Ale to sme vedeli už dopredu, takže tam šla len tak vyskúšať prijímačky. Hrobákovu sme riešili reálnejšie, kdeže tam tá šanca sa dostať bola vysoká.
@rainee Moju vzali na bilingválny AJ gympel, ako som písala vyššie (brali 30 detí zo 495), no prijímačky spravilo z toho počtu len 167. Angličtina nebola ťažká, stačilo jej to, čo sa naučila za 9 rokov na ZŠ. Vraj bola veľmi ťažká matika. Ale z matematiky a zo slovenčiny chodila od októbra na doučka do Freedu, kde ich pripravovali na monitor, aj na prijímačky, to určite pomohlo.
@tilly nie nie je u nás nič( aspoň čo by stálo kvalitou skoly za reč, šou to mame s odborom cest.ruch) a s intrakom kvôli takejto škole pri stredoškolácke nesúhlasím vôbec. Proste ak mám jazykovo nadane dieťa a ostatne predmety dáva v pohode 1-2, bez nejakej námahy extra tak nevidím dôvod pchať ju na učilište a hlavne keď o tie obory nemá záujem absolútne. Nebude ona ani varit ani obsluhovať nikoho, zdravotníctvo nechce momentálne ani počuť o tom, učiť nič... predpokladám že ako väčšine aj jej sa to vyjasni rokmi a nevidím.dovod na to jej zabudnúť dvere pred.nejakymi odbormi výberom zlej skoly. Keby povedala , že chce byť kaderníčka je mi to fuk zapisem ju tam 😂 ( a ešte by som aj rada bola)
Ale teda my sme len ako príklad. Mne ide hlavne o to, ze toto obmedzenie ohľadom terminov a s tým spojene "starosti" su proste nezmysel a iba zbytočný stres to robí. Keď mne dieťa pôjde na budúcom rok skúsiť AJ a FJ gympel ale realne chce ísť na všeobecný s úplne iným anglickým programom tak ako si môže s kľudom vybrať? Nijak. odvolávanie je netransparentné, to sa zase netvarme ze idu zaradom. Nejdu. Co viem hneď o konkrétnom prípade u nás zobrali na fr gympel dievča z cca 110 miesta.. A to brali 30deti. To mňa viac rozčuľuje, nejake smerovanie dcéry už nájdeme prinajhoršom bude z nej večný student, to je teraz moderne 😂
@simca06022011 do bodky s tebou súhlasím.My, keď sme išli vylučovacou metódou, že matematiku nemá rada, takže stavebná nie, pedadogicka, hotelová, zdravotná nie, dopravná nie, nebolo čo vybrať iba OA a gymnázium.Pre chalanov je výber lepší a hlavne, ak je technicky, matematický zdatný strojnícka, stavebná, elektrotechnika, počítače...
U nás ešte poskulovala po chemickej bol tam rozšírený jazyk, ale chémie veľmi veľa.Nakoniec ku zobrali na bilingval, ale nikdy sme nebáli prioritu gymnázium, lebo som sa bála, že bude denne v knihách a to ona nemusí.Poradkyna mi sama povedala, že nad inym ako gymnázium ani nemáme rozmýšľať.A to, co spravili teraz prijímačky po novom je výhodné iba pre školy, aby do poslednej chvíle si deti nevyberali a oni vedeli s čím majú rátať atď...jednoducho musia rátať s tým, že dobre uciacich deti je veľa a prispôsobiť sa tomu a nie dávať nôž na krk, že veď tu máme dobré odborné školy vyberte si z toho.Podobne aj to, že ZS hovoria, že im dobre deti idú na 8 r gymnázia no tak je možnosť výberu a, keď je tretina v triede integrovaná a tie ostatné decká majú na viac nech idú...tiež som hovorila aj by som bola rada, keby mi povedala, že chce byť kaderníčka, kozmeticka
@simca06022011 Áno na Dudovej tiež boli extra body za všetko možné, to sa nedalo tými prijímačkami ani dobehnúť. Ale to sme vedeli už dopredu, takže tam šla len tak vyskúšať prijímačky. Hrobákovu sme riešili reálnejšie, kdeže tam tá šanca sa dostať bola vysoká.
@ninan2 tieto extra body, olympiády nech sú memento pre tie čo ešte im deti len pôjdu na prijímačky o pár rokov.Moja dcéra sa nikdy nechcela zúčastňovať súťaži atď...a potom banovala, že ostatným stačilo horšie napísať prijímačky, monitor, lebo sa dával veľký dôraz na extra body
@ninan2 tieto extra body, olympiády nech sú memento pre tie čo ešte im deti len pôjdu na prijímačky o pár rokov.Moja dcéra sa nikdy nechcela zúčastňovať súťaži atď...a potom banovala, že ostatným stačilo horšie napísať prijímačky, monitor, lebo sa dával veľký dôraz na extra body
@luccija Áno to máš pravdu. Ja som aspoň dcére zdôrazňovala, aby mala na vysvedčku max pár dvojok vždy (na gympel ísť nikdy nechcela, nemá moc rada prírodovedné predmety, ani ja som nechodila ani jej otec, pričom VŠ máme obaja). Mne vysvedčenie do 1,5 stačilo bez prijímačiek na knih-inf školu, tak som dúfala, že by tie jej známky mohli stačiť. Na tú Hrobákovu mala tesne plný počet bodov za vysvedčko, na Dudovej bola mínus 20 bodov, lebo tam brali do úvahy len 3 profilové predmety, a ona zrovna mávala vždy zo SJ 2, z M 1-2 a AJ 1. Tam dokonca brali do úvahy aj tie olympiády a pod (akoby sa človek na nejaký prestížny gympel dostať...), ktorých ss ona tiež nikdy nezúčastnila.
@luccija Keby tá jej kamoška mala na vysvedčku o 1 dvojku menej, neboly by pri jej priemerne napísanom teste 20. pod čiarou ale nad... Takže na "bežné" školy stačí mať našťastie aj lepšie vysvedčko bez tých olympiád.
@luccija Keby tá jej kamoška mala na vysvedčku o 1 dvojku menej, neboly by pri jej priemerne napísanom teste 20. pod čiarou ale nad... Takže na "bežné" školy stačí mať našťastie aj lepšie vysvedčko bez tých olympiád.
@ninan2 len lepšie základné školu nedávajú jednotky len tak. Plus deti aj keď sa učia nie vždy dostanú spravodlivé známky. Čiže hľadieť len na vysvedčenia pri stále zauzivanom "pánčelkovaní" je už pre mňa dosť staromodne. Ešte ten monitor pochopím ze ma váhu. Ale aj tam v praxi podľa.mna veľa detí spanikari 😂 ale tak to je tak pri všetkom.
@natalka13 No dcéra robila prijímačky aj na Dudovu s AJ, a tam bola extrémne ťažká matika, s ktorou mali problém aj čistí jednotkári. Nezobrali nikoho z asi 10 deti čo sa hlásilo (jej ZŠ a na našom sídlisku kde má kamošky). Z AJ mala na prijímačkach asi 90% a vôbec to teda nepomohlo. SJ nadpriemerne a body za vysvedčko menšie, keďže nemala tie čisté jednotky. V zozname bola asi na 7. strane z 12 či koľko.
@ninan2 ano moja tiez, same 1 a na dudovu ju aj tak nevzali, matika bola vraj tazsia ako na gympel. Chybal jej 1 bod aby presla, ostatne mala nadpriemerne dobre. Ale nevadi, prioritnu skolu mala inu, ani odvolanie sme nedali. Gympel sme vybrali vazku, pretoze tam otvaraju az 3 triedy, takze je vacsia sanca. A hlavne sme pozerali nech to nie je gympel zamerany na mat, prirodovedne predmety atd lebo ona nie je ten matematicky typ.
@ninan2 len lepšie základné školu nedávajú jednotky len tak. Plus deti aj keď sa učia nie vždy dostanú spravodlivé známky. Čiže hľadieť len na vysvedčenia pri stále zauzivanom "pánčelkovaní" je už pre mňa dosť staromodne. Ešte ten monitor pochopím ze ma váhu. Ale aj tam v praxi podľa.mna veľa detí spanikari 😂 ale tak to je tak pri všetkom.
@simca06022011 No to áno, ono ešte aj v rámci ZŠ závisí aj od jednotlivých učiteliek a ich prísnosti. U nás v triede napr. iba jedno dievča malo na 2. stupni 1 zo SJ, a aj to vždy veľmi tesne (napr 90% pričom menej už bola 2). Ona mala teda jediná čisté jednotky zo všetkého. Ostatné z tých lepších detí mali min. 1-2 dvojky vždy. V druhej triede, kde ich učí iná učiteľka, už malo oveľa viacej detí podobne výborné známky.

Ja mam tiez doma jednotkarku. Do buducna by chcela studovat psychologiu alebo marketing. Volba padla teda na gymnazium a marketingovu skolu. Tam by mala ísť bez prijimaciek, len na gympel bude robit. Dali sme este talentovky - bilingvalny gympel a OA. Primarne ale boli u nas 2 netalentove skoly. Neviem si predstavit keby ju nikde nevzali, kde by skoncila. Je to hrozne ked dieta nemoze ist na vysnivanu skolu, hoci len pre nedostatok miesta.