icon

Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?

bleelka
18. jan 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.

andrejka1974
14. máj 2025

Nám ešte nedošlo ani jedno ani na stránke škôl nie je ešte nič tak čakáme dúfam , že aspoň na jednu ju vezmú aby sme už mali konečne pokoj moja sa hlásila na kynológiu tam sa hlásilo 51 berú 28 do Ivanka a potom za kadernicku kde bol pomer 78 sa hlásilo a berú 51 tak uvidíme

andrejka1974
14. máj 2025

A ešte otázka učia sa vôbec vaši deviataci moja ma už taký voľný režim v škole občas si niečo nápisu občas nejakú písomky aké skoro nič

roxana280
15. máj 2025
@andrejka1974

A ešte otázka učia sa vôbec vaši deviataci moja ma už taký voľný režim v škole občas si niečo nápisu občas nejakú písomky aké skoro nič

@andrejka1974 ale praveze ich otravuju s pisomkami a prepadovkami, uplne chore

simoli
15. máj 2025
@roxana280

@roxana280 toto som nikdy nepochopila 😂 môj celu ZŠ čisté 1 (integrovaný) zobrali ho na tri školy, T9 nad 90% a na konci 9ky mu dali ešte aj z výtvarnej 2 😂. Zabávali sme sa celá rodina 😂 nad tou závisťou 😂

luxus10
15. máj 2025
@simoli

@roxana280 toto som nikdy nepochopila 😂 môj celu ZŠ čisté 1 (integrovaný) zobrali ho na tri školy, T9 nad 90% a na konci 9ky mu dali ešte aj z výtvarnej 2 😂. Zabávali sme sa celá rodina 😂 nad tou závisťou 😂

@simoli ...sa to do niekoho nezmestilo....teda...pekny obrazok z sk zs skolstva...ved byt ucitel, tesim sa s detmi...nie? stale vidime, aj aki ludia dnes ucia...

luxus10
15. máj 2025
@roxana280

@roxana280 ...boooze, ved sa s deckami dohodnem, deti, naucte sa to a to, potrebujem este aby ste mali znamku z toho a z toho, dam prac. list na precvicenie, a nie stresujem deti na konci zs....zostava mi rozum stat...

simoli
15. máj 2025
@luxus10

@simoli ...sa to do niekoho nezmestilo....teda...pekny obrazok z sk zs skolstva...ved byt ucitel, tesim sa s detmi...nie? stale vidime, aj aki ludia dnes ucia...

@luxus10 Áno, MALI by sa s nimi tešiť, a tiež by ich konečne mohli prestať strašiť, že keď si zhoršia známky tak ich nakoniec ani nemusia prijať 😂 to bola ďalšia zábava. Ja som môjmu po výsledkoch T9 povedala - KONIEC. Od 20.4.2023 už išiel len na štvrť plynu, že nech nemá trojku, trošku sme ešte potiahli na prijímačky ale už len veľmi zľahka...

luxus10
15. máj 2025
@simoli

@luxus10 Áno, MALI by sa s nimi tešiť, a tiež by ich konečne mohli prestať strašiť, že keď si zhoršia známky tak ich nakoniec ani nemusia prijať 😂 to bola ďalšia zábava. Ja som môjmu po výsledkoch T9 povedala - KONIEC. Od 20.4.2023 už išiel len na štvrť plynu, že nech nemá trojku, trošku sme ešte potiahli na prijímačky ale už len veľmi zľahka...

@simoli ..jooooj...😍

roxana280
15. máj 2025
@simoli

@simoli moj syn podobny dostal 2 z TV a z VV tiez ma 5, lebo cosi nevyfarbil, same jednotky v devitke na pol roka monitor 90 a 94, na elektrotechniku prijaty, na gympel odmmietol, ze nebude sa ucit pre neho zbytocne predmety, ma matiku rad, fyziku a chemiu

simoli
15. máj 2025
@roxana280

@simoli moj syn podobny dostal 2 z TV a z VV tiez ma 5, lebo cosi nevyfarbil, same jednotky v devitke na pol roka monitor 90 a 94, na elektrotechniku prijaty, na gympel odmmietol, ze nebude sa ucit pre neho zbytocne predmety, ma matiku rad, fyziku a chemiu

@roxana280 no aspoň sa tiež môžete dobre zasmiať 😂😂😂 ozaj neskutočné 😂 ktorá elektrotechnika ?

andrejka1974
15. máj 2025

Wje tu ešte niekto čo ani dnes ešte nevie výsledky zo škôl či je prijatý alebo nie je totálny stres u mňa a to neviem ešte ani z jednej ani na stránke školy ani v Edupage nič nie je to fakt až zajtra

luciq1
15. máj 2025
@andrejka1974

Wje tu ešte niekto čo ani dnes ešte nevie výsledky zo škôl či je prijatý alebo nie je totálny stres u mňa a to neviem ešte ani z jednej ani na stránke školy ani v Edupage nič nie je to fakt až zajtra

@andrejka1974 mali ste skúsiť zavolať už to isto vedia

andrejka1974
15. máj 2025

Ináč s tými známkami moja v sedmičke dostali na výtvarnú nejakú ambicióznu výtvarníčku a tak si myslela že aj na výtvarnú sa musia učiť , diktovala im poznámky o umeleckých slonoch ani neviem čo všetko na dve veľké strany v zošitie a potom z toho dostali písomnú samozrejme že väčšina dostala štvorky aj pätky takže na vysvedčení potom mali dvojky niektorí aj trojku z výtvarnej ďalší rok to už neurobila

andrejka1974
15. máj 2025
@luciq1

@andrejka1974 mali ste skúsiť zavolať už to isto vedia

@luciq1 do zajtra vydržíme , ináč už aj u dcéry vedia niektorí ale aj nevedia neviem na čo čakajú držia nás v napätí dúfam že aspoň jedna nám vyjde

luxus10
15. máj 2025
@andrejka1974

Ináč s tými známkami moja v sedmičke dostali na výtvarnú nejakú ambicióznu výtvarníčku a tak si myslela že aj na výtvarnú sa musia učiť , diktovala im poznámky o umeleckých slonoch ani neviem čo všetko na dve veľké strany v zošitie a potom z toho dostali písomnú samozrejme že väčšina dostala štvorky aj pätky takže na vysvedčení potom mali dvojky niektorí aj trojku z výtvarnej ďalší rok to už neurobila

@andrejka1974 keby ich tak radsej ucila kreslit, malovat, a otvorit aj takeho cloveka, ktory ku vytvarke nema vztah, aby sa deti uvolnili, nieco si nakreslili, skusili tvorit, popustili uzdu fantazii...toto povazujem za prinos v.vychovy, nie pomstu za narocne vs studium....

roxana280
15. máj 2025
@simoli

@roxana280 no aspoň sa tiež môžete dobre zasmiať 😂😂😂 ozaj neskutočné 😂 ktorá elektrotechnika ?

@simoli Adlerka, na Halovu este cakame ta musela dat skusky aj ked mal monitor nad 90, adlerka siel bez skusok

roxana280
15. máj 2025
@andrejka1974

@andrejka1974 my mame vysledky len z adlerky skor lebo nemusel robot skusky brali monitor nad 90, ale Halova elektrotechnika skusky museli robit vsetci tak nevieme, do zajtra cakame.

roxana280
15. máj 2025
@andrejka1974

@andrejka1974 chore zabudol vol, ze telatom bol

andrejka1974
15. máj 2025

Takže všetci čakáme dúfam že sa zajtra tu budeme všetci tešiť že už bude kľud ináč muž mi vraví čo toľko stresuje však pri troch chalanoch si to nerobila a ma pravdu neviem prečo ale u nich to bolo iné ona je moja posledná čo ide na strednú školu najmladšiu nerátam tá je autistka u nej to nikdy žiaľ nepríde takže je to môj poskedny stres potom štyri roky kľud a potom opäť stres koli maturite

jaroe
15. máj 2025
@roxana280

@simoli Adlerka, na Halovu este cakame ta musela dat skusky aj ked mal monitor nad 90, adlerka siel bez skusok

@roxana280 adlerka brala aj na základe monitoru? V kritériách som si to nevšimla....

jaroe
15. máj 2025
@roxana280

@andrejka1974 chore zabudol vol, ze telatom bol

@roxana280 teraz som si to všimla, naozaj to tam je. Predtým mi to nejako ušlo.

roxana280
15. máj 2025
@jaroe

@roxana280 adlerka brala aj na základe monitoru? V kritériách som si to nevšimla....

@jaroe adlerka ano, halova nie☹ moj syn keby chodil na ten isch sprosty stvorlistok by ho vzali aj na technicke lyceum, brali 20, skocil 20 pod ciarou a matiku spravil ako piaty z 337

andrejka1974
16. máj 2025

Tak prvé výsledky už mame na kynológiu nás nevzali ešte čakáme na kaderníctvo a potom uvidíme dúfam , že aspoň tam nás vezmú

luciq1
16. máj 2025
@andrejka1974

Tak prvé výsledky už mame na kynológiu nás nevzali ešte čakáme na kaderníctvo a potom uvidíme dúfam , že aspoň tam nás vezmú

@andrejka1974 na stránke by to už malo byť zverejnené

fanta
16. máj 2025

Nam sice prislo, ze prijata, ale nebuchame este sampanske. Na vysledkovej listine je prijatych o 20 deti viac ako bol plan. A dcera je medzi tymi dvadsiatimi. Takze nechapem co sa deje. Aj do Edupage prislo, ze prijata 😳 Budem tam musiet asi zavolat.

luciq1
16. máj 2025
@fanta

Nam sice prislo, ze prijata, ale nebuchame este sampanske. Na vysledkovej listine je prijatych o 20 deti viac ako bol plan. A dcera je medzi tymi dvadsiatimi. Takze nechapem co sa deje. Aj do Edupage prislo, ze prijata 😳 Budem tam musiet asi zavolat.

@fanta pre veľký záujem otvorili ďalšiu triedu

andrejka1974
16. máj 2025
@luciq1

@andrejka1974 na stránke by to už malo byť zverejnené

@luciq1 nemajú ani na stránke ani teraz este

fanta
16. máj 2025
@luciq1

@fanta pre veľký záujem otvorili ďalšiu triedu

@luciq1 bodaj by

luciq1
16. máj 2025
@andrejka1974

@luciq1 nemajú ani na stránke ani teraz este

@andrejka1974 tak to je zaujímavé ja čo som pozerala v našom okrese , majú všetky školy zverejnené..a na kynológii kolka skončila? Podajte tam odvolanie

luciq1
16. máj 2025
@fanta

@luciq1 bodaj by

@fanta určite aj u nás navýšili gympel o 10 miest