Príliš ľahká stredná škola
Reálne sa vôbec nemusím učiť priebežne, stačí sa mi učivo naučiť deň pred skúšaním/pisomkou. Keď sa vôbec neučím pred testom, tak mám takú dvojku a keď sa učím, tak mám jednotku. Vôbec ma to nebaví, urobila som zlé rozhodnutie pri výbere asi.
@zuzana9415 nechápeš? Ak chce ísť na medicínu, priemyslovka ju nepripraví.
@zuzana9415 a čo môže robiť z priemyslovky? Pomocnú administratívu?
@zuzana9415 zaujimave, kolegyna po gymnaziu nastupila do firmy a ma velmi pekny plat... bez tej vysky. takze kydanie hnoja.... velmi to prezentujes sebaisto
@zuzana9415 nebudem ti brat tvoj zastaraly nazor, ale mam opacne skusenosti. skoncila som gymnazium, vystudovala VS a mala som spoluziakov z odbornych skol, ktori mali na rozdiel od gymnazistov na VS problem s matikou. Po skonceni VS som nastupila na administrativnu poziciu do vyrobneho zavodu. Moji rovesnici s ukoncenou SOS s maturitou makali za pasom alebo v sklade. Takze tak sa uplatnili. Ubehlo uz vyse 20 rokov od mojich statnic, za ten cas som vystriedala viacero pozicii v nadnarodnych korporaciach, no za ten cas som v kancelarii nestretla nikoho bez ukoncenej VS. Kde su teda ti super uplatnitelni absolventi priemysloviek?
@zuzana9415 a vies co robia stredoskolaci v strojarskych firmach? makaju za pasom na smeny. Viem to, lebo som tam robila.
Buď rada sú žiaci, ktorí sa učia veľa a nemajú čas na nic.Ved využi ten čas ako chces kedy budeš mať toľko času?
@zuzana9415 gymnázium má najlepší východzí bod na výšku, ak je taká šikovná a ľahko a jej učí, tak predsa nebude problém sa na výšku dostať. Úplná blbosť čo tu radíš. Prestupom by si zatvorila dvere s kopou možností
@zuzana9415 na medicínu ju ani zdravotná nepripraví. Očividne vôbec nevieš o čom hovoríš
Opakujem, metodka je skvela skola, nech sa rozhodne pre akukolvek buducnost.. Sestra tam chodila a sla studovat chemiu do francuzka na elitnu skolu a dala ju ako nic, pracuje vo svajciarsku vo firme certifikujucej lieky a financne je to teda top... jej sa lahko uci - ok - ale nech to predsa vyuzije a efektivne na sebe pracuje... Moja dcera tiez chodi na tazke gymnazium (ale ano, ona musi na sebe kazdy den makat), ale mimo toho maluje na top urovni, je aktivna poziarnicka, chodi uz aj k prvym zasahom, zacala si robit vodicak, kazdy druhy vikend chodi strazit deti-dvojcata, bude mat teraz 17... ma aj zivot mimo skoly a to je dolezite, ze je to nieco, co jej aj nieco do buducna dava...
Akonáhle som dosiahla 18rokov, začala som chodiť na brigády. To bolo... Ráno vstať, do školy, po škole hneď na brigádu, večer prísť domov, učiť sa a neskoro večer spať. Na druhý deň to isté... A v piatky som mávala skúšky v kapele a potom v soboty som mala koncerty (niekedy)... Som rada, že tento stres skončil... Ale bolo to veľmi zaujímavé obdobie. 😉
@zuzana9415 nie je pravda. Aj bez VŠ má veľké šance. Ako náš. Niekto môže mať aj tri VŠ a bude k ničomu
@zuzana9415 realita je taká,akú si ju človek spraví. Vždy sú výnimky. Chce to ale veľa úsilia častokrát. Ale ak niekto " študuje",len aby " študoval" a mal nejaký ten výsledok v podobe " papiera"....často sa to v realite pozná.
@zuzana9415 ty máš vysokú školu?
@missviolet aj ja mam kolegu,ktorý má iba gymnazium a je veľmi šikovný, vysokú školu nepotrebuje...
@zuzana9415 Hm,zaujímavé,môj frajer má skončené "len" gymnázium,nemá vysokú školu,robí v IT, má vlastnú firmu a zarába také peniaze,o akých sa mne ani nesníva,a to mám vysokú..Takže tvoje kecy s kydanim hnoja sú poriadne mimo,človek má tak,ako si urobí..
Pokiaľ je ti skola málo - tak je dobré riesit mimoskolské aktivity, niekde sa angažovať, brigádovat, dobrovolničiť. Moji spoluziaci, ktorí chceli ist na medicinu sa uz napr od druhaku pripravovali na prijimacky, chodili na doucka. Kazdý ma iné zaujmy - napr syn na strednej (aj teraz stále) chodil do fitka skoro každý deň, brigádoval od druheho rocnika + chodil na bilingvál a uplne sa nenudil - aj hoci mu skola ide lahko, kedze mal aj rozne mimoskolske aktivity. Ja som na strednej robila rozne SOČ, ŠVOČ, atd.. kde som chodila po sutaziach, pisala práce, chodila na tanecnu, dramticky...
@zuzana9415 no, moja, ty si riadne mimo....komplex negymnazistov...
Nájdi si brigadu
Ja som sa celu zakladnu a strednu ucila len cez prestavku pred hodinou. Na dolezitejsie pisomky ked tak este rano v triede pred zaciatkom vyucovania. Mala som vzdy same jednotky. Doma som si ale teda robila ulohy, to sa za tych 10 minut prestavky nedalo stihat. Kazdopadne mi to vyhovovalo, mala so rozne hobby a mala som na ne more casu. Konkretne som sa ucila matematiku (z vysokoskolskych ucebnic), programovanie, fyziku a hrat na gitare. Boli to moje zlate casy, neskor v zivote som uz mala len malo obdobi, ked som mala takyto rozlet a tolko casu robit to, co ma najviac bavi. Cize kludne sa aj ty mozes sama vo volnom case nieco ucit.

@zuzana9415 A aku odbornost ma absolvent priemyslovky alebo obchodnej akademie? Na pracovne pozicie ekonomickeho alebo technickeho zamerania sa aj tak vyzaduje ukoncena VS. A na tu sa gymnazista dostane lahsie kvoli lepsej pripravenosti zo vseobecnovzdelavacich predmetov.