Príprava na 5-ročné bilingválne gymnázium
Milé dámy a mamičky 😊,
Prosím, ake materiály - učebnice, pracovne zošity by ste nám odporučili pri príprave na 5-ročne bilingválne anglické gymnazium z AJ, MAT, SJ?
Vopred ďakujem za spätnú väzbu😊👍
My sme sa dokopy pripravovali tak 10 hodin. Presli sme testy, ktore maju na strankach jednotlive skoly, daju dobry obraz o tom, co od decak chcu. Moju na skolu dostala perfektna slovencina (skoncila 2. najlepsia) a vseobecny prehlad. Je vsak pravda, ze dcera si isla prijimacky viac-menej len vyskusat (z osmicky), o nic nam teda neslo, a motyka vystrelila.
@silvii2024 urcite bolo treba ist na den otvorenych dveri - zvyknu davat vzorove testy. potom kazda skola to ma inak - niektore robia kurzy, rozhodne na ne treba ist. a potom uz len riesit obdobne veci...
moj siel minuly rok, ale teda on mal testy jazykovych predpokladov - nastastie chcel ist na skolu, kde vedomostne testy nepozadovali.

@silvii2024 Dcéra sa chystá. Ale extrémne neriešime. Pre opakovali sme učivo z daných predmetov, dotiahli, čo si nepamätala. Napr z matiky cez videa Matykara. Urobili sme zopár ukážkových testov rôznych škôl z internetu. Angličtinu sme úplne vypustili.
Ale moja je ôsmačka a ide skutočne len skúsiť.
Môžete popozerať aj minuloročné monitory. Nech má trošku prehľad, aké typy otázok a cvičení môže očakávať.