icon

Prítomnosť rodiča pri vyšetrení teenagera

17. nov 2025

Ste prítomný pri vyšetreniach teenagerov, alebo ich len počkáte?. Syna čaká preventívka. Dnes bol na krvi.

Strana
z2
chrobak7
17. nov 2025

@anonym_autor Pokiaľ by išlo o nejaké bežné vyšetrenie (preventívka, chrípka), tak by som ho počkal v čakárni. Ak by to bolo niečo vážnejšie, vážna choroba, či nebodaj prediskutovanie operačného zákroku, tak by som chcel byť s ním pri lekárovi.

avanka
17. nov 2025

@anonym_autor u našej pediatricky je na dverách oznam, že dieťa do 18 rokov len s doprovodom. Čiže musím byť s nimi vo vnútri. Nevadí to ani deťom ani mne, majú 15 a 17

mondolina
17. nov 2025

počas celej preventívnej prehliadky syna 16 r., som bola prítomná.

januska12323
17. nov 2025

Musíš tam byť prítomná a byť informovaná o všetkom. Samozrejme sa môžeš otočiť keď bude vyšetrovať.

anonym_95c59b
17. nov 2025

Ja aj moje sestry sme chodili cca od 16 samé aj k zubárovi , dr nikdy nič na to nepovedala , príde mi divné žeby som v takom veku ešte chodila s mamou 🙈

autor
17. nov 2025

No dnes mi povedala, že v stredu má prisť s doprovodom

autor
17. nov 2025
@mondolina

počas celej preventívnej prehliadky syna 16 r., som bola prítomná.

@mondolina je to len formalita?

anonym_9253fa
17. nov 2025
@anonym_95c59b

Ja aj moje sestry sme chodili cca od 16 samé aj k zubárovi , dr nikdy nič na to nepovedala , príde mi divné žeby som v takom veku ešte chodila s mamou 🙈

@anonym_95c59b ja som chodila od 14tich. Všade, nikde s tým nemali problém.

januska12323
17. nov 2025
@anonym_95c59b

@anonym_95c59b aj ja som chodila ale vtedy taký zákon nebol.

mandzula
17. nov 2025

Kedysi sme chodili sami, na to sa dnes už odvolávať nedá, dnes je prítomnosť zákonného zástupcu do 18. roku veku dieťaťa nevyhnutná, pokiaľ nejde o život ohrozujúci stav.

mondolina
17. nov 2025
@anonym_autor

@mondolina je to len formalita?

@anonym_autor
čo je formalita?

januska12323
17. nov 2025

Neviem čo myslíš formalitou, je to nutné.

anonym_075be4
17. nov 2025

Dieťa nie je plnoleté, o úkonoch a vyšetreniach má byť informovaný zákonný zástupca - rodič. U našej pediatričky podpisujem pri každej návšteve do karty, že súhlasím s postupom. Mne príde divné, ak sa rodič pozastavuje nad tým, že tam má byť pri neplnoletom.

autor
17. nov 2025
@mondolina

@anonym_autor
čo je formalita?

@mondolina že či ide len o formalotu? Alebo aj sa niečo robí?

autor
17. nov 2025
@anonym_075be4

Dieťa nie je plnoleté, o úkonoch a vyšetreniach má byť informovaný zákonný zástupca - rodič. U našej pediatričky podpisujem pri každej návšteve do karty, že súhlasím s postupom. Mne príde divné, ak sa rodič pozastavuje nad tým, že tam má byť pri neplnoletom.

@anonym_075be4 jasné, viem že ide o podpis, ale ide o to či môže byť u lekárky sám

monro
17. nov 2025

Mám dve deti, syn má 21 a kým nebol dospelý, bola som vždy prítomná. Dcéra má 13 a tiež som teraz bola s ňou aj vnútri. Lekárka sa zvykne na všeličo pýtať. A ja mávam tiež kopu otázok.

tilly
17. nov 2025

Áno. Do 18 som musela chodiť s deťmi k lekárom. Vždy sa niečo podpisovalo.

anonym_b3db4c
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_075be4 jasné, viem že ide o podpis, ale ide o to či môže byť u lekárky sám

@anonym_autor nedavno som bola s dcerou vyberat znamienko, planovala som ostat u sestricky a neist na osetrovnu. Doktor ma vyzval, ze musim byt prítomna pri vysetreni. cize tolko moja skkusenost
Dcera ma 15 r

anonym_b13f4b
17. nov 2025

Sme boli na chirurgii,najskor muz,potom syn.A sestricka muzovi hovori,no vy pekne tiez dovnutra,syn nema este 18st,iba 17st.Takze kym nebude plnoleti tak s nim dovnutra.

anonym_b13f4b
17. nov 2025

A nasa doktorka gulky,ani penis nepozera,to robi tak do 4r,ci sa vsetko vyvija spravne.

klip0
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veď ti dnes lekárka povedala že má prísť s doprovodom, tak nemôže byť sám

arieska
17. nov 2025

u nás tiež do 18 rokov vyžadujú doprovod na vyšetrenie k pediatrovi. Keď si syn vybavoval potvrdenie na vodičák, to mu dala aj bez doprovodu, ale vyšetrenie nie. Rovnako u zubára. Ja som išla na pohreb, syn nie ale zubár ho neošetril keďže nemá 18. Musel nám dať nový termín.

mondolina
17. nov 2025
@anonym_autor

@mondolina že či ide len o formalotu? Alebo aj sa niečo robí?

@anonym_autor
pravdaže sa robí, vyšetrenie krvi, moču, chrbtica, zrak, uzliny, semenníky u chlapcov....

mondolina
17. nov 2025
@anonym_b13f4b

A nasa doktorka gulky,ani penis nepozera,to robi tak do 4r,ci sa vsetko vyvija spravne.

@anonym_b13f4b
Naša vyšetruje aj semenníky a poučí o samovyštrení.

zuzubb007
17. nov 2025

Ja nechápem čo máš za problém, nieje to žiadna formalita, kontroluje dieťa ak dačo bude zle pošle Vás na odborné vyšetrenie do 18tich rokov musíš chodiť k doktorom vždy ako rodic

anonym_b13f4b
17. nov 2025
@mondolina

@anonym_b13f4b
Naša vyšetruje aj semenníky a poučí o samovyštrení.

@mondolina bola som s 15r,a toto mu hovorila.Aby sa nehanbil,len brucho prehmatala,chrbticu a spodok noh,ci nie su ploche.A hrdlo,popocuvala.Vazil sa,meral sa,oci,aj tlak merala.Aj ten moc,len nikdy ho ako si neviem doniest.

anonym_f45257
17. nov 2025

akoby ti to dieta teraz pridelili, doteraz si s nim nezila? to co mas za cudne otazky? nemyslim, ze ty si matka toho teenagera, takto by si sa nepytala

natalka13
17. nov 2025
@anonym_95c59b

@anonym_95c59b ano kedysi to bolo OK, dnes je to zakazane.

iwesska
17. nov 2025

Nie je to formalita. Musis tam byt. Teenageri radi bagatelizuju. Moj by sa urcite nepriznal s mnohymi vecami,co som povedala ja a kvoli comu ho poslala dalej. Pytala sa otazky mna,nie jeho.

kvietok2012
17. nov 2025

Samozrejme ,ze idem s nim dovnutra, stojim bokom a podpisujem súhlas do karty. Našťastie nebýva často chorý...

Strana
z2