Problém s 15 ročnou dcérou
Mám dcéru, ktorá má iba 15 rokov a chce chodiť na diskotéky. Nechcem ju pustiť, lebo si myslím, ze je ešte nevyzerá a navyše to nie je teraz bezpečné. Každý deň ma presviedča, plače... Ako jej má vysvetliť, ze nie je NIE?
@taskataska nie, my nie sme odkazani na to, aby dcéra brigádovala v 15 a navyše to ani nie je povolené
Milý anonym. Práca nue je len o peniazoch! Brigáda môže mladým ľuďom ponúknuť omnohi viac než výplatu. Človek by myslel, že dospelý človek to vie. ;)
@abbey1 ona nie je odkazana na to, aby to vedela ;)
@maximilie diskoteky su na Svk pre pubertakov vzdy boli . Zalezi kde ides Ja som chodila od 14rokov do Bcka ( bernolak intrak) bolo to pre vysokolakov piatky soboty a nas bab sa nepytali kolko mame rokov ani vstupne sme neplatili len chalani. Alkohol tam tusim ani Nebol tam sa len tancovalo bolo to super. DJ svetla v telocvicni 😂okolo 10pm pre mna prisiel otec a Isla som domov. V 20ke uz som bola stara na take veci 😂tam som chodila tak 14-17 a potom ozajstne disco v baroch ale uz ma to ani nebavilo. + vsade boli same decka pubertalne. Mimo Svk je ine len dospeli.( alkohol ani sex som tam neriesila bolo to cisto o tom “vytrsat “ sa s kamoskami)
Teraz co viem ked sa ide na diskoteku musi byt clovek otestovaný a dava sa aj cislo keby je nahodou niekto pozitívny.. ma 15 diskoteky su od 15-16 ako kde. Mna prvy krat pustili do 1 prišiel po mna otec.. takto to bolo párkrát potom ked som mala aj 19-20 som vzdy mamine pisala SMS cez noc ze som ok.
Autorka zrejme aj stratila nádej, že to bude vedieť vysvetliť svojej 15 ročnej doma, keď to nechápu ani dospelé žienky na internete. 😂
V živote by som 15 ročnú na diskotéku nepustila. Súdim podľa 15 ročnej seba a diskoték, na ktorých som sa ocitla. Zodpovedná som bola patrične veku, nepila som a predsa som mala niekoľkokrát viac šťastia než rozumu. 15 ročné je väčšinou ešte stále decko s rozumom a kognitívnymi schopnosťami decka. Ja doteraz nechápem, prečo mne mama verila tak, ako mi verila a už ako dospelá som strašne rada, že sa nám to ani jednej nevypomstilo. Covid je divný dôvod, ale tiež by som nepustila.
vysvetli jej to jednoducho NIE, ja by som 15 ročné dievča tiež nepustila a ani som nepustila. Na prvú diskotéku išla v 17 , tiež som bola taká a onaká , ale jednoducho NIE. Je to stále decko a nevie domyslieť dôsledky.
ak by si uviedla ako dovod ze bojim sa ze sa opije, ze ju niekto prepadne ze bude fajcit a podobne... tak ok... anija som v 15tich do jednej na diskoteku nemohla a ani by som dieta svoje nepustila... ale dala by som normalne argumenty...
ale uvadzat ako dovod covid?
Tak potom zarucenie ju nepusti na kupalisko, do aquaparkov, urcite radim vyvarovat sa Tatram pretoze tam je rusko skor rarita a dalsim turistickym miestam. Skola ani nehovorim. Vsetci sa povracaju z dovoleniek a 2.9. nastupia do skoly. Bude sediet s detmi v tride ktore na tej diskoteke plnej covidu boli.
Toto je podla mna zly argument na to preco ju nepustit. Tak nelogicky ze je pochopitelne ze nechape ze preco ju pustit nechces. 😉
Ja som bola prvýkrát v 15tich mama ma pustila do polnoci.. diskotéka začínala o 21ej..ľudia začali chodiť o 23tej.. ale musela som byť doma na minútu presne..ak nie tak ma už viac nepustila
@dzina007 možno to bol pre ňu lepší argument ako povedať, že sa o ňu boji🙂možno ani nechodí na kúpaliska a miesta kde sa zgrupuju ľudia.Skolu nemôžeš porovnávať s diskotékou a pred školou budú testovaní...tak či tak ja by som ju nepustila usúdila, že má na to čas a hotovo.
@miadi tiež som chodila do Béčka a 39🙂O pár rokov už bol IN Queens pub a night club v Krasnanoch.V béčku sa pil alkohol nosili sa na tajnasa ploskacky.Strasne časy🙂a hore bol bar kde sa tiež nalievalo
@maximilie nie nemyslim detske boli pre vysokoskolakov a trvali tusim do 2am len Ja som sla domov okolo 10. Lebo dlhsie by mama nedovolila. Vysokolaci maju predca nad 18😀 potom bola jedna niekde pod trznicou tam mali aj drinky ale ja som neminala $ na alkohol. A to bolo normalne pre dospelych ale chodili tam pubiši. Dalsia bola pri zimaku a jedna v centre stareho mesta. Taka dole v pivnici /bar disco. Co bol volakedy vinny sklep pred storociami.
Myslim, ze kovid je len vyhovorka. Chytit ho moze aj v obchode ked pojde kupit mlieko alebo nastupi v septembri do skoly.
Dcera zacala chodit na diskoteky v17. Hned do vacsieho mesta, lebo u nas "skapal pes". Tam mala spoluziacky. Von chodila v15 normalne, vzdy mala stanoveny cas kedy prist. Teraz sa hlasi telefonom prisli sme, zdrxim sa. Treba verit. Ja som zacala v 15.a som tu. Je to o zodpovednosti a dovere.
Ked je to z tvojej strany len NIE je NIE. ani sa necudujem, ze vrieska. Daj jej argumenty, skuste kompromis.
@luccija hej to viem ze si nosili do bcka chlast 😂Ja uz som taka stara ze som aj tie nazvy zabudla 😂raz som sa tam bavila s chalanom 18r vravel ze mal 8 piv a bol na zlatych cely den. A mal tam pivo som okostovala a ze fuj hnus 😂som mala 16r stacil cuc. A potom Neviem ako sa to zmenilo ze pivo mi chuti. A ked dosiel pre mna otec ze ci mà ten stary obtazuje. Byvali sme kusok odtial tak som este doma v posteli pocula trosku tie zvuky hudby. Ja ani Neviem ze tam bol hore bar 😇tam som nikdy nebola ani Neviem ze tam nejake hore bolo 😂my sme sa s kamoskami pretekali ktora je mensie drevo pri tancovani. A smiali sa chalanom ze nevedia vobec tancovat.
@luccija ano hysterka Ja som chodila aj peso domov niekedy s kamoskou Ta setrila listky na mhd Ja som mala elektricenku 😂a chodil tam taky starsi pan šedivy a mega tancoval Neviem na com frcal ale bola to sranda. Najhorsia vec co som v puberte urobila boli take kriklave silonky ktorym sa odstrihol rozkrok a zafixovalo sa to lakom na nechty a odstrihli nohy a bol z toho disco top 🤣pod to samozrejme isiel kratky top Lebo to bolo priesvitne. ( ale mala som ho len par x nastastie) MTV Vh1 a vsetky video klipy som poznala 🤣teraz kopec hitov uz niekolko rocnych a ja som este nevidela video a haluz žijem. 🤣
Diskotéku aj Ano , ale dovolenku v chorvatsku nie , ja som bola na prvej dovolenke sama v 18, aby som brala zodpovednosť sama za seba 🙂 keď sa mladej niečo stane budú stihat rodiča .
Ja sama mám 15 a môžem kludne povedať, že ani ja by som ju nepustila 😂 Niekedy sa mi mozog zastavuje nad tým čo moji rovesníci žiadajú od rodičov. To dokonca už aj ja by som sa bála ísť sama. Možno to bude znieť diskriminujúco, ale 15 ročného chlapca by som pustila, 15 ročné dievča nie, bohužiaľ ľudia sú akí sú
Mala som takú mamku ako ty . Zakazovala mi snáď všetko čo sa dalo. Nikdy to nebolo o úprimnom rozhovore ale len proste nie a bodka. A nechci vedieť ako to dopadlo😉 Prajem veľa šťastia a hlavne veľa porozumenia. Nie nadarmo sa hovorí že zakázané ovocie najviac chutí .. skús sa zamyslieť a vžiť do tvojej 15 ročnej dcéry kde jej partia ide na diskotéku a ona jediná nemôže.. možno by pomohol úprimný rozhovor , pravidlá a pustiť ju. .
Mňa tiež mama nechcela pustiť , tak som si to vyriešila po svojom a každý víkend som spala u kamošky ktorej to mama dovolila 😃 doma sme sa odfotili na gauči , poslala som to mamke a hor sa do mesta 🤪 keď bude veľmi chcieť , cestu si nájde.
covid - necovid v 15. na diskoteku urcite nie.
@aylinn tak to dobre riskovala mama tej kámošky. Pokiaľ si nebola plnoletá a niečo by sa stalo, zobrala by si to na zodpovednosť? Jedna vec je to, že ti mama niečo zakazovala, jasné, človek potom hľadá cestičky, teiž som hľadala, ale keby si dcéra priviedla kamarátku, ktorej mama nesúhlasí s tým, aby išla na diskotéku, neviem č iby som s tým bola OK, že veď choďte.
No tak- mna pustili prvy x na disku ako 13rocnu🙈🙈🙈dedinska zabava-isla som o 10 a prisla o 5 rano🤪 a isla som s 5timi kamoskami, ktore vsetky mali 15. Vsetky kamosky dostali od mojich rodicov poucenie davat na mna pozor ako na najmladsiu (a aj sa toho drzali musim povedat). A dovolili mi v pubertalnych zaciatkoch 4x do roka takuto disku. Ale po diske o 8 rano som musela vstavat a pucovat byt do tretej poobedia. Neodradilo ma to😆😆 a inac u nas v meste sa v tomto veku nedalo nic, kedze na disko pustali az od 18tky, takze len dedinska zabava mhdackou mimo mesta bola riesenim. A pri svojich dcerach- velmi zalezi od mentalnej vyspelosti a celkovej puberty a schopnosti riesit problemy. Pri jednej dcere by nebol problem aj v 13- vynajde sa, pri druhej- no uvidim, ci v 18tke bude zrela na taketo veci🙃
@abbey1 podľa mňa to dievča nemôže nič, len sedieť doma pri mamičke...... Co ak by sa na ňu nahodou na tej brigáde nejaký chalan pozrel...... Ako hovorím.... Chuda dievča 🤦♀️
@kvetinka75 nuž tak s tým už nič nespravím všakže 😃
A prečo vlastne nie ? Ja som chodila od 14. Mala som frajera ktorého naši poznali a púšťali má s ním. Mama má odviezla a keď som zavolala tak pre mna prišla. Aj o 5 ráno. Triezva samozrejme. Verila mi a ja som verila jej.

ty si ta, co dcere nedovolila ani brigadu v restike, lebo Covid?