icon

Problém so 14 ročnou dcérou

27. jún 2021

Ahojte pisem anonymne z pochopitelnych dovodov... Ide o to, ze moja dcera od malicka kazde jedny gatky mala osr...te....ok bola malicka, ok... Ale ma pomaly 14 rokov a stale to robi... Stale ma tak osrate gate, ze tam ma normalne ho...no.ja uz som zufala, uz fakt neviem co mam s nou robit. Ved to je uplne strasne... Aby toto robilo take velke dievca. A normalne mi to skrije medzi spinave veci, alebo to hodi s inymi vecami do pracky a da to na spodok... Ale ja nemozem uz to ani prat z nasimi vecami lebo mi je na grcanie... Najlepsie je, ze ked jej za to vezmem mobil, lebo jej poviem, ze pokial sa nenauci chodit normalne na zachod, tak nema co mat mobil, tak s tym na tu dobu prestane... A potom zas. Stale zacarovany kruh... Prosim co to moze byt?

Strana
z4
autor
27. jún 2021

*skryje..

autor
27. jún 2021

Alebo ako to mam riesit?

pribinak
27. jún 2021

Čo tak ísť na gastro a chirurgiu? Psychológ nič? To tá za tie roky nenapadlo?

Ak toto nie je vymyslená téma, tak dcéra má nasrate v gatiach a ty v hlave.

gdpr
27. jún 2021

Je dosť podstatné, či to robí lebo nestihne udržať stolicu zo zdrav. hľadiska ale bo robí naschvál lebo jej je to jedno. V prvom rade by som zistila tú príčinu a následne návšteva lekára - ak je to zdravotný problém alebo psychológa - ak je to zlozvyk pretože naozaj je to nehygienické. Ale kdeže to skrýva, tak mi to príde, že sa zato hanbí a bude to skôr zdravotné.

mibel
27. jún 2021

, myslím ze uz davno mala byť riešená lekárom

gdpr
27. jún 2021

@pribinak ja poznám chalana, ktorý sa do 15 sa v noci pomočoval tak nečudovala by som sa keby to nebola vymyslená téma a rodičia to tiež neriešili.

bloger
27. jún 2021

@pribinak čo ti urobila ked sa s ňou tak bavíš opýtala sa lebo je zúfalá nevie si rady s týmto problémom

pimpa12
27. jún 2021

Predpokladám že si sa s ňou o tom rozprávala, čo ti na to povedala. Prečo to robí?

autor
27. jún 2021

@pribinak dim😉😁si mila... Ze mam nasrate v hlave, ale ako mam dostat taku staru kofu k doktorovi a povedat mu ze sa posrava? A neviem ci to je zdravotne lebo ked si dava na to pozor tak to nerobi... Led nema ten mobil. Mne to skor pride, ze proste ona ke celkovo taka, ze jej sa nechce ist na zachod tak sedi na mobile ( to ho ma len nejake dve hodiny denne) a ked jej napr poviem, ze pod uz ideme prec, tak ide zrazu na zachod. Proste aj s malou potrebou to tak vzdy robila ze sedela na zadku a zadrziavala... Ale myslela som, ze normalne si to uvedomi a vyrastie. Ale hned ako zacnu prazdniny pojdem s nou rovno k psychiatrovi a bodka. Uz nemam na to nervy. Chcela som len pocut vase nazory ze ci si aj vy myslite ze to nie je normalne.

pribinak
27. jún 2021

K doktorovi by som šla už dávno, mne by bolo podozrivé aj keby sa takto pokakavalo omnoho mladšie dieťa

mrkvicka060
27. jún 2021

A teda zle si utiera prdel po potrebe alebo jej uprcava do gati? Lebo to je dost podstatna info. Ak ta druha moznost, tak to bude nejaky zdravotny problem, nikto by to nerobil naschval...

0silvia0
27. jún 2021

Akoze zadrziava a tym jej trocha ujde? Vzdy zadrziavala?

miadi
27. jún 2021

Skus jej zobrat ten mobil pernamentne ked to zadrziava kym nekakne do gati asi ho mà moc a nevnima co sa snou deje. Alebo si Po 💩 neutiera zadok?

pribinak
27. jún 2021

Nemáš odsledovane napr či ju nedráždi nejaká strava? Či sa nestriedaju obdobia zápchy s hnačkami?
Je stolica normálnej farby?

autor
27. jún 2021

@pribinak ona mala vzdy redsie ako normalne... Nikdy proste nemala formovanu stolicu... Ale proste aj teraz som sa jej pytala, ze pteco to robi, zmuz po 2000 krat... A teraz povedala, ze lebo sa mi asi nechce srat😩proste jej hrabe posledne dni.. Ale uz som to chcela takto trochu riesit lebo sama neviem co s nou...proste mi to prislo, ze mozno aj ine deti sem tam si zle utru zafok alebo co... Ale ona ma presta len uz skoro 14 rokov...

autor
27. jún 2021

@0silvia0 no ano proste nemala problem zo zapchov.. Ale ona jednoducho nejde... A potom asi ked jej uz ujde tak ide... Ja ani sama neviem lebo to nechaoem.

autor
27. jún 2021

@mrkvicka060 ked ani ja sama neviem.. Proste najskor som si myslela, ze si zle utiera rit. Ze proste to dobre nevie.. Ale proste to stale pokracuje a kazde jedny gatky ma tak znicene ze tam ma natvralo flaky od hovna.

pribinak
27. jún 2021

A ty si nikdy neriešila že nemá normálnu stolicu? Veď zober to hovno z gatiek daj do skúmavky a zanes do labaku.
Objednaj sa na gastro aspoň ty, poradiť sa ako to riešiť

Jy si myslím že aj ona je už z toho frustrovaná a nevie ti dať normálnu odpoved

0silvia0
27. jún 2021

Neporadim, lebo to tiez nechapem. Ale zacni riesit u pediatra, mozno bude vediet poradit.

autor
27. jún 2021

@pribinak ok tak skusim to cez to gastro. Slusim ale uz som z toho na dne. Lebo napr ked ten mobil nema a chce ho spat, tak to nerobi.

sslobodnamama777
27. jún 2021

Skúste kúpiť bidet, je to super vec na hygienu, ak doktor nepomôže. Ja by som to tak nebrala ako Ty, so zlosťou a rozhorčením, naopak,skôr by som jej chcela pomôcť. Urcite to nerobí naschvál. Treba sa normálne porozprávať. Ak si nohavičky zašpiní, nech zoberie kefu a tak namočené zotrie do odtoku a prepere.

miadi
27. jún 2021

No moze to byt fyzicky problem alebo aj psychicky. Nema stres v skole doma? Normalne to nie je ani riedka stolica .. pije colu? Vahu ma ok? Nema nadvahu?

pribinak
27. jún 2021

Pediatrička jej pod hocijakou zámienkou dokáže nabrať krv a dať vyšetriť.
Aj ty môžeš ísť k psychologické sama, nemusíš ju hneď brat so sebou

malapepka
27. jún 2021

Po precitani tvojich prispevkoch z teba nemam pocit, ze si mama, ktora ma laskavy pristup k dietatu. Teraz sa ti to vratilo. Dcera v tebe nema doveru, oporu, mozno to robi, lebo chce uputat pozornost, mozno ma zdravotny problem a nic ti nechce povedat.
Skus sa pozriet, ako sa ty spravas k dcere, ako vychadzate, ako sa jej venujes. Mozno tam najdes odpoved.

Mimochodom, tie nohavicky by som jej kazala pred pranim oprat rucne. Nech vie, co to obnasa.

trixi12
27. jún 2021

ja zasa chápem, že si z toho frustrovaná, koľko je tu mamičiek čo chytajú stresy a nevedia čo robiť keď sa dvojročné dieťa nevie odplienkovať, nie to ešte riešit podobný problém vo veku tvojej dcéry. Tiež si myslím, že sa to malo riešiť už skôr, ale možno si chcela byť tolerantá a chápavá, že to prejde, že sa dieťa naučí, bude si lepšie utierať zadok, bude lepšie reagovať na potrebu ísť na záchod...až to došlo až sem. Treba to riešiť s odborníkom, ja by som na to išla aj cez doktora, aj cez psychológa, nech sa zistí prečo to robí. Ale myslím, že to môže mať niečo spoločné aj s tým mobilom a ignoráciou toho, že jej treba. Mne sa tiež niekedy stane že sadnem za pc, začnem niečo robiť a zažerem sa do toho, a potom si chcem ísť povedzme zobrať niečo na pitie, postavím sa, a uvedomím si že mi fakt treba (ale tak ja som tehotná, mne treba často 🙂 ) Súhlasím s komentom vyššie, nech si tie nohavičky perie ručne, možno jej to pomôže pochopiť že to nie je vôbec príjemné a že to ide ťažko dolu keď už to raz zaschne. Inak sa čudujem, že to takej slečne nevadí, veď to musí byť aj nepríjemné v takom chodiť...

bmuller
27. jún 2021

a ona to nevidi ako problem? tak snad vie zhodnotit, preco sa jej to stava. ak je to zdravotne, treba to riesit. btw. minule riesila jedna pani podobny problem - ze hned po stolici ide do sprchy a aj tak na nohavickach ma potom stopy stolice. no ale stolica vraj este cca 5 min. po vyprazdneni "doteka", cize u niektorych ludi ocistenie hned vlastne neodstrani vsetky stopy z daneho otvoru. takze riesenie by mohlo byt aj to, ze si dcera posedi trochu dlhsie na WC a utrie sa este po par minutach.
na kazdy pad, je dost velka na to, aby si znecistenie dokazala preprat sama. pradlo pred pranim vytried a jej nohavicky jej pekne daj na rucne opratie. ved existuju rukavice a ucinne mydla, aby to oprala bez pocitu "fuj" (a ked si znecisti nahodou nohavicky od krvi pri menstruacii, to riesite ako?)

elizabet173
27. jún 2021

vylúčiť zdravotnú príčinu, tá redšia stolica permanentne asi nebude celkom OK, ak je zdravotne v poriadku, zobrať mobil a nohavičky si bude prať ručne. Ak je táto téma pravdivá, tak nechápem, že si sa zobudila až teraz. To si v škôlke učiteľky nevšimli? V škole? Veď musí smrdieť minimálne v tomto teple? Nikdy nechodila s deťmi na plávanie, nebola na lyžiarskom kurze, v tábore? Ty jej zoberieš mobil a keď jej ho vrátiš je všetko v starých kolajách? Tak jej ho zober na týždeň s tým, že keď jej ho vrátiš a stane sa jej to, tak jej ho berieš na mesiac. A neustúp. Ale najskôr by som riešila lekára, či detského, či psychológa. A neriešila by som, či ju tam dotiahnem, 14 ročnej sa nebudem pýtať, je tvojou chybou, že ste tam neboli už dávno. A inak hygienu dodržiava? Čistí si zuby? Sprchuje sa?

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
27. jún 2021

@malapepka
@viestta ja viem zdam sa Vam ze sa vyjadrujem hrozne... Ale ja uz som z toho fakt zufala... A nemyslite si, ze som to neriesila pekne s kludom, pokojom, laskavo, presne pre to som cakala doteraz, ze som myslela, ze z toho vyrastie...ze proste trosku dospeje a uvedomi si, ze to nie je ok. Ale nedeje sa nic. A nebudem si vsetko brat ja za vinu. Na mna rodicia cely cas kaslali, mali ma neskoro a co som sa za to mala posravat? A laskyplny pristup mam...ale ked sa mi dieta poondieva a nejde na zachof, tak hadam ho mam este polubit za to a vyprat jej ich?

autor
27. jún 2021

@viestta a podalsie pisala som to pod vplyvom hnevu, lebo to bolo hned ako som nasla tie gatky v pracke skryte... Takze tak. A mna tiez nemozete hodnotit z prispevku, ktory som pisala pod vplyvom hnevu.

Strana
z4