icon

Problém so 16-ročnou dcérou

lylkatomaskova
16. júl 2022

Ahojte , Obraciam sa na Vás s radou preto budem stručná , neviem ako danú situáciu riešiť a nechcem sa uponáhľať . Včera moja dcéra 16r odišla nepozorovane( tak aby sme to netušili , chcela ísť von a vie , že ja by som ju tak neskoro nepustila ) z domu okolo 22:00 . Prišla som jej na to volala som jej , že nech sa okamžite vráti domov , ona že nie že musí ostať vonku .Vokala som jej písala ona že príde ráno nech neriešim . Potom mi nezdvihala polku noci som prejazdila na aute hľadaním . Jej kamarátky ju zaťažovali tiež lebo som volala všetkým na ktoré som mala číslo . Ozvala sa o šiestej ráno že kde som. Neviem ako sa zachovať ako to vyriešiť . Každá rada nápad mi snáď pomôže . Určite nechcem aby sa jej toto “prepieklo “ len chcem adekvátne dobre zareagovať . Ďakujem

Strana
z13
jjanulienka
16. okt 2022

Nejde to po dobrom pôjde po zlom 🤷🏽‍♀️
Odovzdať telefón zrušiť brigádu, to školy rovno domov. Keď mas nočnú niekoho k nej zavolať.
Alebo ju vymkni a napis jej že môže ísť tam kde bola v noci.

dada5000
16. okt 2022

@lylkatomaskova a tiez by som jej povedala, ze po skonceni trestu je to na nej, ze sa ty budes k nej spravat podla toho ako sa ona bude spravat k tebe. Ze ona je teraz ta, ktora nastavi aky vztah budete mat. Ze ju lubis, aj respektujes( povolili ste pravidla) a teraz je rad na nej nech ukaze ona, ze vas lubi a respektuje . (dodrzi tie pravidla). Za pokus to stoji, mozno to zaberie.....

dada5000
16. okt 2022

@jjanulienka a ty mas dceru v tomto veku? Asi nie, lebo by ta vymknutie na noc ani nenapadlo. Inak by si sa bala kde tvoja 16 rocna dcera spi a co vsetko sa jej moze stat. Nezelane tehotenstvo nie je to najhorsie co sa moze mladej peknej babe prihodit.

lylkatomaskova
autor
16. okt 2022

@dada5000 veľmi pekne ďakujem , veľmi pomohlo čo si mi napisala .

dada5000
16. okt 2022

@lylkatomaskova nie je zac, budem ti drzat palce, nech to dobre dopadne.

0silvia0
16. okt 2022

@lylkatomaskova myslim, ze @dada5000 ti dala super navod. Snad zaberie.

lylkatomaskova
autor
16. okt 2022

@dada5000 veľmi Ti ďakujem

jjanulienka
16. okt 2022

@dada5000 nemam ale sama som mala 16 a viem čo robila moja mama a čo na mna zabralo. Raz ma totálne ignorovala 3 mesiace v kuse a bolo to horšie akokeby mi vynadala a dala mi neviem aké tresty.
Hocičo sa jej môže stat aj keď ide sama v noci prec nie? Chce sa hrat na veľkú nech sa páči 🤷🏽‍♀️

dada5000
16. okt 2022

@jjanulienka tak to ste obe extremne az az, asi podobne povahy? Nerozpravat sa z dietatom 3 mesiace nie je vychovna metoda, to je mocenska hra kto z koho. A zjavne ste ju hrali obe, ked to trvalo 3 mesiace. Ale beriem, ak to na teba zabralo, asi vedela co robi. To by ale maloktory teenager zvladol s prehladom. Vymknutie z domu na noc spada do tej istej kategorie.

0silvia0
16. okt 2022

@jjanulienka mamy tiez nemaju patent na vychovu. Niektore maju katastrofalne metody.

mirka414
16. okt 2022

@jjanulienka presne to teraz praktizujem aj ja ..niekto si mysli že nad neho niet? Ok dolu v pivnici je práčka ,hore umývačka riadu a nech sa páči všetko si môže prať sama ,či pôjde do školy ma netrápi ,či bude mat čisté spodné prádlo tiež nie ..

hipollita
16. okt 2022

Nic v zlom, chapem vas strach, ale ja v 16 rokoch som mohla chodit cez vikendy von minimalne do polnoci a ked som sla na disko, tak aj do 3:00-4:00 a pred 17 narodeninami uz som niekedy aj prespavala mimo domu - ale vedeli rodicia, kde som. Nic sa mi nestalo a zijem doteraz :D Mozno dat trochu dlhsiu vecierku dietatu neuskodi ak vidite, ze nie je nejake “problemove dieta. Ak sa bojite tehotenstva, tak treba robit osvetu, aby sa to nestalo, lebo nebudme naivni - v jej veku sexualne skusenosti skor ci neskor pridu a ani skora vecierka na to nepomoze :D

nurielka
16. okt 2022

@jjanulienka presne toto na mňa mama skúšala, vtedy som ju volala "pani dominantná" dokázala tym akurát to, že som sa jej od tej doby nezverila s ničím. Takže na mňa to nezabralo. Nebavila sa so mnou vyše 3 týždňov. Odvtedy sme mali nastrbene vzťahy, trvalo roky kým sa to dalo dokopy. To pochopenie, že som jej vracala keď chcela mať nadomnou moc. Nie každý teeneger je na to stavany a mávne nad tým rukou, že to bolo poučné. Ani teraz sa jej nezverujem, aj keď vzťah je dobrý. Keby sa naozaj zaujímala čo ma vtedy sralo a do hĺbky so mnou komunikovala(nebolo treba ani psychológa) tak by to aj teraz bolo iné. Na mňa by skôr zabralo tiež to čo spomínala dada. Nakoplo by ma to.

lylkatomaskova
autor
16. okt 2022

@nurielka ďakujem pekne

triomama
16. okt 2022

@jjanulienka toto ani nemyslíš vážne...kde sme v roku 5? 🤣

lylkatomaskova
autor
16. okt 2022

Prišla z prace som zvedavá čo mi bude rozprávať , ach

lylkatomaskova
autor
16. okt 2022

Ja nechápem , ešte pred dvomi dňami sme mali akciu u mňa v praci , prišla tam za mnou ma pozrieť dokonca na hodinku išla potom von , úplne super nám bolo a potom toto

lylkatomaskova
autor
16. okt 2022

Ona nič nič a potom výstroji niečo ,

lylkatomaskova
autor
16. okt 2022

Povedala , že ma takú povahu nevie s tým nič urobiť , že sa snaží ale nevie .

lugie
16. okt 2022

Nečítala som všetko, ale teda mňa zarazilo že prišla domov ráno a potom išla na celý deň na brigádu. To kam chodí po nociach a čo robí keď má energiu ísť ešte robiť?

dada5000
16. okt 2022

@lylkatomaskova ale je za tym nieco, taketo spravanie nie je z nicoho nic. Patraj. Ak ti to nechce alebo nevie povedat, tak by som to riesila cez Centrum pedagogicko-psychologickeho poradenstva, objednat k psychologovi. Neplati sa nic. A urcite pomozu, minimalne s komunikaciou. Treba ale povedat ze je to surne, aby ste /si dostala cim skorsi termin. A ked si to nezelas, nejde jej to do zaznamov.

kika147
17. okt 2022

@lylkatomaskova myslim ze v tom nieco je , pisala si ze s jej otcom spolu nežijete vsak? Nieje toto dôvod ? Chyba jej nieco? Hovoríte spolu o všetkom ?

derdia
17. okt 2022

Ja si myslim, ze tu nepomoze mile a laskave slovo.

mimka1402
17. okt 2022

@lylkatomaskova Toto je už na psychológa. Hlavne to ako ti to argumentuje. Predtým som chápala, že reagovala ako reagovala. Ale už je školský rok a má nastavene pravidlá a urobí toto? Niekto ju ťahá zlým smerom. Naozaj by som šla za psychológom sa poradiť, lebo toto Ok nie je.

lylkatomaskova
autor
17. okt 2022

Bola spm s ňou v tom centre ,povedali , že je tonormalna baba v puberte nie je v podstate čo riesit že všetko je Ok . Tak rozprávame sa ale asi viac povie kamosksm ako mame

0silvia0
17. okt 2022

@lylkatomaskova aha, tak ona ma taku povahu. A ked ty budes mat taku povahu, ze jej nieco slubis a nesplnis to? Slubis jej vianocny darcek a dostane nic? Spytaj sa jej, ci aj ty to mozes mat taku povahu, ci jej to nebude vadit.

mirka414
17. okt 2022

@0silvia0 ver že to jej vadiť nebude ..taká puberta jednoducho je .ja som vzala moju na dovolenku do Turecka v dobrej viere ,že si chce odychnut a byt so mnou a ako to dopadlo?spravila si tisíc fotiek na instagram s naspulenou hubou a ani raz nešla do mora či bazéna zvyšok čas len na izbe a instagram

janickacrazy
17. okt 2022

@lylkatomaskova No máš to ťažké, asi je taká povaha, že bude rebelovať či budeš prísna alebo nie. Inak ja som bežne bývala vonku v tom veku aj do rána na zábavách, chodila som so staršou sestrou, tak naši mi dovolili a bolo to úplne v pohode, nemala som potrebu rebelovať, jediná podmienka u nás bola, aby som mala dobré známky.

0silvia0
17. okt 2022

@mirka414 tak ja mam pubertu s deckami uz za sebou, ale taketo skusenosti nemam. A s pubertalnymi deckami sme uz na dovolenky nechodili, sami to uz odmietali.
Co sa tyka problemu autorky, cez okno mi tiez decka neutekali, vedela som vzdy kam idu kedy idu a kedy sa vratia. Ja som ziadne zarachy a tazke pravidla neriesila, vzdy sme sa normalne dohodli.

makakova
17. okt 2022

@lylkatomaskova mne nepríde normálna, prepáč. Ze ma takú povahu? Najlepšia výhovorka.aka môže byť

Strana
z13