icon

Problémová skoro dospelá dcéra

bubulacikkk
29. jún 2021

Ahojte mam skoro dospelu dceru vychovavala som ju sama pracovala aby jej nic nechybalo od jej roka cca od6rokoch som si nasla vztah mam zneho dve deticky dcera bola odmala terperamentna velmi inteligentna uci sa na gymnazium same 1.ked mala asi12sikanovali ju deti chcela sa otravit prekonali sme to zmenili skolu a navstevovali psychiatra bola snou tazka praca a aj dodnes je vybuchy zlosti hnevu potom prejavy lasky nebolo to lahke ale teraz ked ide do dospelosti som myslela ze mame to zle za sebou...opravim to nebola problemova nikam sa neflakala diskoteky fajcenie pitie nic take akurat nemala hranice ked sa bavila s dospelym a seberovnym nikdy nemala poriadnu kamaratku ani nema ked nieco bolo prisla zamnou a riesili sme dodnes je stym ze si ide za svoijim tym ze je temperamentna obcas v skole problem ale jedna ucitelka povie ze je spravne ze sa bije za pravdu ak vie ze ju ma druha ju zato nazve drzou....ale k veci ma priatela zpociatku sa mi zdal v poriadku nebol s nasho mesta a tak som z casu na cas dovolila aby sla piatok sobota tam s tym ze ju vzdy vecer do22musel priniest....stale bola nervozna ze snim nieje a podobne jeho mama moju dceru nema rada co netajila ani mne do spravy ze s ich vztahom nesuhlasi dodnes nevien preco.ja som ho brala za dobreho slusneho chlapca az raz. ...zase mala dcera sceny ako je snim malo a uz to nedava proste sa zbalila a odisla ked som volala nech ju hned donesie domov ako si dovolili utiect ma pourazal dodnes neviem preco a aj tak isla na druhy den som to nevydrzala a volala policiu kazalai prist prisla som a az tak ked jej policajt volal slubila ze pojde somnou ak ponu pridem.prisla som a hned mi vylricala ze ma skoro18a aj tak zanim potom pojde nezmohla som sa na slovo na neho som bola neskutocne nahnevana nasval ma klamatkou ze ju vyhadzujem aj ked nebiem preco ked utiekla.....dva dni potom ako bola doma sa ospravedpnila ze to prehnala mrzi ju to lubi ma a uz to neurobi. To je jej den tak den tak...navrhovala som zas navstevu psychiatra ak je nieco co mne nechce povedat jasne odmietla...o tyzden som zistila ze ten jej si v nasom meste 300,metrov od nas prenajal byt...a uz to islo mama mozem cez tyzden byt snim do22ked pridem zo skoly budem ti pomahat aj s detmi a vikendy by som spala tam prosim .ja hlupa som sa bala ze ju stratim zas suhlasila som ..teraz sa to vymyka kontrole o15pride hned ide tam je tam do22,.. nepomaha mi doma ani s detmi ako soubila od piatou do nedele ju nebidim vibec..ked som povedala ze stym nesuhlasim ze proste to tu ani nemusi byt zas som si vypocula aka som nechapava...ze skratka ona tam chce byt pooovicu tyzna pleskla dvermi a o22prisla a rakto je to kazdi den viem pohnojila som to tym ze som to dovolila ...reci ako som mama jedina co nekaceptuje ze je skoro dospela ze ostatne mamy to neriesia a nevadi im to..cele noci nespim ona nekomunikuje somnou priatela nebere odmala ako autoritu moji rodicia sa nanu hnevaju a ja sa neviem s mojim zdravotnym stavom ustredit na pracu derti starsi ma11a kednsom v prsci je snim on stara sa o neho uz som rezignovala snazila som sa jej vsetko dat poradit pomoct vzdy prinej stojim...ked som povedala nech sa teda zbali a ide predstavte si nesla....ale tie jej vylevy ked vecer pride....nezposnavam ju ..netrapi ju nic nikto....neviem co mam robit uz.
vsetkoo dat Lzlym str

Strana
z3
maximilie
29. jún 2021

@bubulacikkk dosť dlhý príspevok, ale precitala som ho cely. Čakala som nejaký vážny problém, niečo vážne. Pochopila som správne, tebe vadi, ze ti nepohama s deťmi a v domacnosti tak, ako sľúbila?

ninusa221
29. jún 2021

Je normalne že chcem byť s pristeľom. Mňa mama normalne v 17 ctich púšťala spavať k nemu cez vikend a cez tyžden sme chodníku spolu von takže ja v tom nevidim problem…

bubulacikkk
autor
29. jún 2021

@maximilie skor to ze ju vobec nemam doma o15-22 a od piatku do pondelka rana a to ze som chora ktomu po operacii platnicky dufala som ze mi trocha pomoze 😟

bubulacikkk
autor
29. jún 2021

@ninusa221 ja som bola vychovavana inak ona doma vobec nieje naozaj vobec

ninusa221
29. jún 2021

@bubulacikkk tak mozno ti to tak pride že neni vobec doma keď si doma ty. A tie deti ďalšie maju koľko rokov ? Ak sa smiem opytat

bubulacikkk
autor
29. jún 2021

@ninusa221 syn10,5 a mladsi 5len to ze ja ked som v robote starsi sa stara o maleho mohla by mu pomoct asponsem tam😟

kitycat
29. jún 2021

Tie 2 male deti, jej nevlastni surodenci su tvoja staros a nie jej... Vsak kto by chcel strazit 10 rocne deti miesto flakania sa na byte s dospelym frajerom. Povatovat obcas hej, trebars aj s tym priatelom ale tebe skor vadi, ze je od 15-22 prex a doma nerobi domace prace, ktore by tebe odlahcili...

Co by som na tvojom mieste spravila je to, ze by som dceru a jej frajera pozvala na obed a otvorene sa iych spytala ci maju alebo nemaju sex, a ak ano ci sa chrania a dcere dala kludne aj antiku predpisat a hradte to trebars pol na pol s tym chlapcom. Ze si ju tam pustala je tvoja vec, ze s tym nesuhlasila jeho mama je vec dalsia. Mala si ho volat aj ty k vam... Tiez som mala takuto znamu co sa od 15 nezmwstila do koze a ze povystrajala veci. Teraz je uz v pokode... Cerstva 30tnicka..

bubulacikkk
autor
29. jún 2021

@kitycat no ale splietas jedno s druhym on knam chodil normalne ja som snim problem nemala a ano mala by mat nejake povinnosti ked uz nic ine aspon svoju izbu a mali by sa sttiedat pri malom ako starsi syn tak aj ona nic zle natom nevidim ..my sme to nali rovnako ked som bola v jej veku nam mama nemusela ani hovorit co treba vzdy bolo upratane uvarene ked bola v praci ja pridem domov doma bordel a jej nikde to neviem kto by trpel ma skoro,18ale nesprava sa tak vobec a vsetko co pises ohlasom sexu ja snimi predebatovane mam aj antiku som jej dala aj rozhovor bol a nie jeden.ide oto ze pridem z jednej sychty do druhej nejaku pomoc by som prijala a ked uz nie to aspon aby nehresila predomnou ako tretia cenova a vedela sa spravat pred ludmi moje kamosky povedali ze som az moc dobra mama a vela jej dovolujem a keby sa spravala knim ako ona ku mne by ju vyrazili so zavretymi dverami zvlast potom vsetkom co som prenu urobila

lucilaines
29. jún 2021

Jenuz skoro dospela, ja som tiez v tom veku prespavala u frajera. Ale urcite musi mat doma nejake povinnosti. Porozmyslaj nad cinnostami, ktore by ta odbremenili a zaroven ich ona moze robit kedy chce. Strazenie mladsieho surodenca to asi nebude, ale povedzme nech ma na starosti oprat pradlo, povysvat, vyzehlit, nieco z toho. Zaviest tyzdenny zoznam a ak je vsetko splnene, znamky v skole dobre a ona stiha este sa presusat u frajera tak jej vec. Ked si to bude robit aj o pol noci doma, jej vec, hlavne, ze tebe trocha pomoze. Ked nebude hotove, k frajerovi nepojde. Ked pojde aj napriek zakazu ok, asi tu teda viac nebyvas mila zlata, tak nech sa stara frajer. Ziadny zaplateny telefon, ziadne vreckove.

maximilie
29. jún 2021

@bubulacikkk presne ako píše @kitycat
Zamyslela by som sa, že v čase, keď si si založila novú rodinu a mala ďalšie 2 deti, či nesla tak trochu aj nechcene bokom.
Deti, ktoré sa tak skoro snažia utiecť z domu, väčšinou na to majú dôvod.
Urcite na nu nechoď s výčitkami. Ja neviem ako ste žili a kde sa stala chyba, no niekde ta chyba nastala. Jej správanie a konanie je len výsledok vašej výchovy. Skus sa s nou zblížiť. Keď jej zavoláš, opýtaj sa ako sa ma, čo ma nove a nie výčitky ze ti nepomaha, a kedy príde a bla bla bla.
Bola tu nedávno téma o strazeni mladších súrodencov. Skus si ju nájsť a mozno sa dočítas, aký majú na to ľudia názor.

gbgb
29. jún 2021

@bubulacikkk nehnevaj sa,ale ona je mlada chce zit svoj zivot a nie tvoj. Jednoducho ti nechce pomahat s nevlastnymi surodencami. To su vase deti, nie jej.
Ked budes na nu tlacit, prides o nu. Uz aj tak asi berie viac domov u frajera ako s vami.

ninusa221
29. jún 2021

@bubulacikkk pozri aj mne mama dovoľovala ale aj ma zbila a mala som rešpekt muselo byt upratane stale aj ma pustila aj mi dala peniaze a aj bola dobra mama ako kamaratka..

bubulacikkk
autor
29. jún 2021

@maximilie nikdy sme ju nedavali na dalsiu kolaj naopak stale som ja bola ta co ju preferovala pred kazdym niekedy aj pred svojimi detmi dalsimi dodnes je to tak a ona to dobre vie. To ze ma sem tam postrazit maleho ked som v robote to ju akoze vyuzivam to vazne?u nas to bolo normslne vsade u mojich znamych kamaratov je to tiez tak.vychovu mala myslim dobru tu tazko hovorit o vychove pretoze pokial nebola snim problemy taketo extremne neboli...mala predtym priatela a nerobila nic z toho dokonca sa snami sama chystala na vylet ked sme isli ked niekam ideme vzdy sa pytam jej kam chce istak nahodou chce istsnami ...mozno som pochybila lrn vtom ze som jej dala vsetko na co si ukazala co tito dvaja nemali a ano nemaju....

lavender273
29. jún 2021

@bubulacikkk po precitani prispevku si myslim ze tvoja dcera ma problem. Jednym z nich je ze nemala kamaratky, a teraz ma pocit ze k niekomu konecne patri. Tak zato bojuje hlava nehlava. Dievcatam sa v tom veku zapaluju lytka,,takze priority ma ine ako pomahat doma. Skor by som riesila tie jej vybuchy, a teatra co robi. Toto bude robit chlapcovi a on zuteka kade lahsie. Potadit ti bohuzial neviem,lebo puberta to su deti uplne blaznive. Ked je kludna, treba vela komunikovat.
Ja sa pamatam ze som bola otrasna v puberte, hadky s mamou atd ...(najradsej by som sa zfackala sama) . U mna bol problem ze som potrebovala trosku viac volnosti a dovery ale zaroven aj usmernenia v zivote. Nech je mamke zem lahka,bola najlepsia mama, robila vsetko najlepsie ako vedela.

bubulacikkk
autor
29. jún 2021

@ninusa221 presne toto je to....ja som nikdy dceru neudrela kazdemu vravela ako ma lubi nema problem na ulici ma pobozkat maminka lubim ta pred partiou ci nim ja som vyzadovala respekt a trosku ju viest do zivota aby vedela si navarit upratat vsetko mi hovorila ked bola nestastna al.naopak nieco my sme boli najlepsie kamaratky neviem kedy sa to pokazilo

caroline_
29. jún 2021

@bubulacikkk podla mna sa sprava uplne normalne k svojmu veku, a tiez si myslim ze je odveci od nej ocakavat pomoc,ona nemoze za to ze si chora..a ze si bola vychovana inak,a? Kazdy sme ini..podla mna by si sa mala trosku zamysliet..

bubulacikkk
autor
29. jún 2021

@lavender273 ja som jej nic nezakazovala nikdy dokonca ani chlapcov vzdy jej vravim hpvor mi pravdu aj ked je zla vzdy vieme vyriesit vsetko len nech o tebe viem a nemusim sa bat....casto som sa pytala preco nsmas kamaratky aj ucitelky to riesili ze jej netreba nechce nikoho..psychiater mi povedal ze to bude horsie tym ze je zlozita povaha musim sa obrnit dal jej lieky na upokojenie ale to spala a spala od,15som jej to prestala davat prestala chodit na sedenia ze ju tam nedostanem a viem ze potrebuje pomoc dokonca sama mi povedala ze vie ze potrebuje pomoc psych vcera ale ist tam nechce😟

caroline_
29. jún 2021

@caroline_ a este ze vsetko by si riesila hned s psychiatrom sa mi nezda ok..

bubulacikkk
autor
29. jún 2021

@caroline_ no asi aj ty by som chcela vidiet ako by si ty toto tolerovala od svojich deti v case ked ledva chodis o palicke a boli ta kazdi pohyb...pomoc clovek potrebuje hlavne mama ktora jej dala vsetko od narodenia som bola nanu sama tyrana bita stym ze keby ju nerozmaznavam necitim sa byt dobra mama....necakam vdaku ale zakladnu uctu rodic dieta

bubulacikkk
autor
29. jún 2021

@caroline_ tebe nie ale ked dieta sa pokusi zabit ze ju v naruci nesiem do nemocnice kde tridni bojuje o zivot lekar jej nariadil psychiatra nie ja ked uz......potrebovala ho sikana neni sranda ani to ked dieta bojuje o zivot tym ze sa sama chce zabit stale sa ti to nezda ok?neviem kolko mas rokov ale...nechapem

ninusa221
29. jún 2021

@bubulacikkk no a to je ta chyba moj priatel ma takych rodicov a vie ich poslať aj do pi a skáče im po hlave ked to vidim tak mi jr na grc niekedy fakt treba dat aj po papuli neboj sa keby jej jednu capneš tak aj poriadi aj postráži. Ja neviem co sa tu ostatne pohoršujete ale to dieťa tam byva takže aj ona by mala poupratovať.

kitycat
29. jún 2021

@bubulacikkk splietam iba tolko kolko sa mi z tvojho chaotickehonprispevku podarilo vycitat.

Tak nech travia cas aj u vas, a za to strazenie no... Je to sebecke, chciet od nej aby strazila svojich malych surodencov... Ona je sestra, nie mama.. skolky a druziny cez tyzden nefunguju? Ze by deti pockali tam?

Si na nu makka, ma ta ves viws kde a chxe si uzivat zivot lebo kamaratky nema ale aspon toho priatela.

lucmirka124
29. jún 2021

Mna by zaujimalo kedy ma dcera tych 18r? A kolko ma ten jej frajer kt ti vynadal?

caroline_
29. jún 2021

@bubulacikkk mam 23,tiez som bola sikanovana,otec bol alloholik a bil mamu predomnou...tiez som mala depresie a viackrat som sa chcela zabit,takze chapem.da sa to riesit inak ako liekmi ale ok,to by bolo na inu temu. A ta tvoja veta ze "uz len preto lebo" mi pride trochu manipulativna. Laska sa nema podmienovat.

maximilie
29. jún 2021

@bubulacikkk nikde nepíšem, ze ju vyuzivas.
Len nie je povinná strážiť tvoje mladšie 2 deti. Ona sa citi byt dospela, chce žiť ako dospelá, len zabudla, že ju stále zivis.
Skus ako ti radili vyššie- nech aspoň dá prať, pozehli, povysava. Ak nie, tak nech ostane u frajera. Ty nie si hotel. Ak to je tak, ze domov sa chodí najesť, vyspať, vymeniť vyprate a pozehlene veci tak toto je urcite vrchol.
Ale.tiez podla seba viem povedať, že mne chýbalo viac voľnosti, porozumenia a usmernenia.
A možno chyba je práve tam, ze vždy si jej vsetko dovolila, vsetko dostala.
Poviem ti príklad. Ja som mala večierku do 20:00. V 17tich. Akože....
Par krát sa mi podarilo potichu o 11 večer ujsť a nad ránom v tichosti prísť. Kamošky večierku nemali. Smiali sme sa na tom. Ja som takto riskovala a klamala, lebo inak to nešlo. A kamoška? Mama psychologička. O 1 rano jej pipla sms - Nezávidím ti to zajtra v škole. Na obed na teba doľahla únava a praskne ti hlava od bolesti. PS: nezabudni, zajtra koncoročné test z matiky a ty si sa nič neucila.
Tak sme sa všetky nejak zhodli, že by sme mali ísť domov.

V tomto veku sú zákazy a výčitky a moralizovanie to najhoršie. Skúsila by som sa jej znovu nejak priblížiť. Pokúsiť sa vžiť sa do jej koze, pochopiť ju, počúvať ju a spoločne nájsť kompromis.
Napr. O k chod von, ale najneskôr do pol noci, aby si sa vyspala.
(Nemusela by som čakať kým naši zaspia 😇🙃🙈)

bubulacikkk
autor
29. jún 2021

@ninusa221 dakujem,🙏🙏🙏presne tak dnes uz to viem kazdi mi hovori ze som jej mala davno dat ze by jej stena druhu dala...asi vtomto som urobila chybu....moc dobra mama ten jej frajer kazdi den vola mame ale ako ked tu sedi ahoj mamicka ano dam si pozor moc ta lubim denne aj trikrat ona ze aby si sa ztej mamy neposral vravim to ako hovoris je to jeho mama a ma uctu aj ked je to asi dovne na chlapca a on nato ja si ju vazim vychovala ma sama lubim ju a co.....ci by ona toto omne povedala

midori123
29. jún 2021

@bubulacikkk ani nevies ako ti rozumiem…
Presla som si s dcerou presne toto iste. Nesnaz sa to vysvetlit ludom, ktori nieco take ovladaju iba teoreticky. To nema vyznam, vzdy budes na vine ty ako rodic, lebo ved ,,ako si si vychovala, tak mas”🤦‍♀️
Je to mega tazke, a velmi nerada spominam na toto obdobie, v ktorom sa nedokazala vpratat do koze.
Dnes je uz dospela, nezije s nami uz niekolko rokov, tak aj vztahy sa upravili.
Drzim palce

deti95060810
29. jún 2021

je pravda že nie je plnoletá, ale na druhej strane aspoň vieš kde je a s kým je. ak by si ju nepustila vôbec, tak po čase by ti začala klamať a to by si tiež nechcela...
biol. otec jej nemôže dohovoriť, alebo niekto koho rešpektuje?

bubulacikkk
autor
29. jún 2021

@maximilie ved toto ...ja som to tak aj chcela ved ked niekam chcela nikdy som nepovedala nie...a inak ked vtedy usla knemu sme si sadli a ona mne mama.......bude to takto ja pridem zo skoly poupratujem co bude treba pomozem s detmi ked prides pojdem von zanim a do destiatej som doma vikedny mozem tam byt .. suhlasila som.....sama si dala pravidla ktore berespektuje ja som jej davala volnost aj ju ma ved mne mama nedovolila nic v15do20doma diskoteky nehrozilo...ja som bola ustretova ked chcela na koncert niekam isla ale hotel kde sa pridu najest vyspat ?.....nemusi byt smalym stale islo o 1hodinu rozdiel lym priatel pdide z prace a ja ked pridem z prace... Nic viac vikendy dokonca som jej nechavala preseba nemusela robit nic

bubulacikkk
autor
29. jún 2021

@deti95060810 jej bio tato ju nevidel10rokov nejavi zaujem mojho priatela ako tak pocuvala ved aj mna ale naozaj toto uz je cez...je mi to luto

Strana
z3