icon

Problémy v škole a šikanovanie

anettee
25. feb 2025

5 z fyziky a stále žiadni priatelia v škole...
Ahojte, chcela by som sa len poradiť, kdo ako môže...
Predávam, z fyziky, a ti nie z toho že sa neučím, ale s toho, že fyzike proste vôbec nechápem, nikto by mi to doma fyziku nevedel vysvetliť, ani učiteľka nedáva doučká s fyziky, nechcem sa kvôli tomuto trápiť, že prepadám, ale furt len plačem a plačem, a neviem čo mam robiť....😢😢😢
To isté kamaráti v škole, vysmievajú sa mi že: ahoj vyžla na koni", to preto že som chudá, a moja záľuba je jazdiť na koni, cez vyučovanie, si ku mne nikto ani len nechce sadnúť, keď ich učiteľka ku mne prisadí, tak to berú ako pohromu....
Raz mi jeden spolužiak cez prestávku, vylial mlieko na vlasy, všetci sa smiali....
Musela som si to umyť na záchod, a mala som celé mokré vlasy potom...
Keď mám menštruáciu, tak mám strašne kŕče brucha, a v škole to všetci vedia, a keď poviem triednej, že mi je strašne zle, a že nech zavolá mojim rodičom, tak chlapci začínajú medzi sebou hovoriť, určite je po nejakom rande, alebo má červenáka....
Je mi to strašne trápne, toto všetko počúvať , ku prestupe na ďalšiu školu nemám podmienky, čiže musím zostať tu .....😢
Budem rada za každú radu kt tomuto, ďakujem moc ...❤️❤️

jarmila2010
25. feb 2025

kolko mas rokov?rodicia ti nemozu pomoct s ucenim?

dskjhfdlkdjhl
25. feb 2025

Kedze mas pristup na internet, tak si skus k tej fyzike vyhladat videa, zadaj nazov temy a isto Ti nieco najde, zvykne to tam byt celkom pekne vysvetlene. Alebo popros rodicov, aby Ti zaplatili doucovanie.

uhnakova
25. feb 2025

Na tie bolesti pri menzese ti treba nejaké lieky od bolesti, poraď sa s mamou, prípadne si kúp aj sama napr. Nurofen a nos ho stále v taške.

estellas
25. feb 2025

@anettee Skús pozrieť doučovanie aj mimo školy.
Skús pohľadať videá na youtube. Či to nebude niekde na internete dobre vysvetlené.

Ja to poznám, tiež sa mi stalo že si ku mne jedna skupinka v škole nechcela sadnúť nechceli sa so mnou baviť.
Učiteľka by mala upozorniť tých ktorí sa k tebe zle správajú, aby sa správali slušne.

aurinia
25. feb 2025

@anettee ohladom menštruacie ti uz poradili, aj dospele ženy si davaju liek proti bolesti ak sa nedaju vydržat. S fyzikou to treba riesit. Sukromne doucovanie, pripadne sa skus dohodnut s kamaratkou, ze sa budete ucit spolu.
Chuda postava - skus nosit širšie oblečenie, je to menej vidiet.
A k tvojmu smutku z zohto celeho.... Svojim smutkom vyjadrujes slabost. A niektory ludia su bezcitny. Potom sa este viac vyživaju v tom ked je niekto bezradny, smutny.
Viem ze keby som mala 5 z fyziky asi by som nechodila vyrehotana, ale skus to vyskušat. Usmev odzbrojuje. Uvedom si ze sa neoplati trapit, v škole si so spoluziakmi len nejake obdobie...budes mat rodinu deti, svojih priatelov.

lenkalienka321
26. feb 2025

@anettee poznám trochu nepriamo. Na gymnáziu sme mali ťažkú fyziku ( navyše v cudzom jazyku) a viac spolužiakov ju nezvládalo. Niektorí sa doučovali u spolužiakov z iných tried. Tam je taká neutralnejsia pôda, možno by ti niekto pomohol? Rodičia ti nevedia dať pár eur na doučovanie? Často stačí jedna/ dve hodiny s dobrým ucitelom. Tie sociálne siete sú tiež dobrý nápad. Na doucma napr. sa vieš spýtať doucujucich na konkrétny príklad, alebo položiť otázku, keď niečomu nerozumieš.
Čo sa týka šikany...mali sme spolužiaka, čo mal zdravotné problémy a ľudia sa mu smiali a nechceli pri ňom sedieť. Tak som si sadla ja. Pomohlo, lebo mňa ľudia rešpektovali. Hlavne sa nenechaj zničiť a odradiť. Ver, že nie sú všetci ľudia takí zlí. Mnoho z tvojich spolužiakov si ešte v živote zažije presne to, čo robia tebe. Takto nás život často učí a vracia nam to, čo sme spravili zle. Neoplacaj im rovnako, skôr sa snaž pracovať na sebe. Keď ti nejde fyzika, ok. Tak stav na to, co ti ide. Možno jazyky? Nájdi si niečo, v čom budeš dobrá, bude ta to držať nad vodou a neskôr sa tým možno budeš aj živiť. Venuj sa nejakému športu, to je taká istota, zlepšuje fyzickú aj psychickú odolnosť, buduje vytrvalosť, svaly a tiež formuje postavu🙂. To, čo teraz zazivas, je škola života a určite sa ti to nejakým spôsobom zíde do budúcna. To neznamená, že to nemáš prebrať s rodičmi a učiteľmi. Naučiť sa riešiť problémy a požiadať o pomoc je súčasťou toho procesu učenia. Učiť sa odvahe a budovať si odolnosť voči nepríjemným ľuďom.
Ja som napríklad odmietla chodiť so spolužiakom, ktorý šikanoval toho druhého so zdravotnými problémami. Napriek tomu, že bol fešák, vtipný, šikovný, športovec. A správal sa ku mne ako ku kráľovnej. Ale ja som videla aj druhú jeho stránku, tu temnú. To, ako sa správa k zraniteľným, nešťastným, chorym. Teraz po rokoch viem, že skončil ako alkoholik, 2x rozvedený a odsúdený za týranie. Ľudská troska, ktorá sa formovala už vtedy v školskej lavici. A môj šikanovany spolužiak je šťastne ženatý, pracuje ako IT developer a podľa mojich info žije spokojný život. Držím palce, nech sa všetko dobré skončí aj v tvojom prípade.