Prvá večerná vychádzka 13,5 ročného dieťaťa
Ahojte....mám otázočku....Kedy ste po prvýkrát pustili na nočný koncert Vaše dieťa-puberťáka??Moja má trinásťapol roka a chce ísť s partiou kamarátov na koncert na tuning-u v Trenčíne...ale trvá zhruba do polnoci 😒 Ako to bolo u vás s prvou večerno-nočnou vychádzkou?Dˇakujem za odpovede 🙂
@nanulik @charllotte @evelynm @zana0077 @silaviat
Áno, keď pozerám na posledné názory, tak súhlasím. V trinástich rokoch v týchto veciach to ani nie je ani tak o dôvere a zodpovednosti, ale skôr o pravidlách a mantineloch. Je iné byť do desiatej vonku, ako na nejakej akcii, ktorá nie je pre deti. To máte pravdu všetky, ktoré nesúhlasíte. Môj syn mohol byť v tomto veku vonku tak do ôsmej večer... cez prázdniny do zotmenia.
kým decká nemali tych cca 17-18 tak som ich síce pustila von- napríklad na koncert aj neskôr, ale byvali sme dohodnutí kedy a kam po nich prídem, nechcela som, aby chodili po nociach niekde vonku- alebo ich doviezol niektory z rodičov ich spolužiakov či kamaratov ... robievala som to aj na Silvestre, chceli byť na chate s kamaratmi, OK, tak som nepila, a okolo pol jednej- jednej som sa po nich zastavila- alebo ich priviezli nejakí iní rodičia... najmladšia má teraz skoro 15 a tá našťastie také záľuby nemá- na noc von chodí len na chatu s horolezeckym oddielom (tam sú dospelí vedúci) alebo na prespávačky so skautom....
@zdenkanikolka tak podla mna 13,5 rocne dieta nema co robit s partiou do polnoci. Mam dve velke deti, jedna ma 18, druha 15 a nedovolila by som to tej mladsej, nevies co sa tam moze zomliet atd, je to este dieta, ja som sa v jej veku este hravala s babikami 😉 mojej starsej dcery spoluziacka bola prave na takejto akcii znasilnena v 15rokoch... k tomu niet co dodat, tiez na nejakej akcii, doteraz sa lieci n psychiatrii. A nazory, ze raz ju budes musiet pustit su podla mna od matiek, kt. maju dva a polrocne dieta a trinastka sa im zda neuveritelne dospela 😀 Bud chod s nimi, ak sa da, alebo radsej este par rokov vydrzat. Nic nestrati
Moj syn ma 15, vysoky a vyspely je ze vyzera ako dospelak, chodi sam na nocne akcie od 13tich, ale len uzavrete akcie, vacsinou medzi spoluziakmi, organizovane skolou, ci ine, ale vzdy ho tam doveziem a pridem prenho a viem ze je tam minimalne 1-2 osoby na koho sa moze v pripade problemov obratit. Na takuto otvorenu akciu, kam ma kazdy pristup by som veru dievca nepustila. Ona moze byt rozumna, ale s pubertakmi hraju hormony a v skupine pred kamaratmi su schopni hocicoho len aby sa predviedli.
@zdenkanikolka ešte jeden detail - je na túto akciu vôbec organizátorom povolený vstup osobám mladším ako 15/18 rokov bez sprievodu dospelej osoby? Lebo táto podmienka občas býva 🙂
Pozrite si film: Plivu na vas hrob 1 alebo 2
je to sice o strasich dievcatach...ale dobre sprovany. Sice pre silne zaludky, ale dala by som to pozriet kazdej pubertacke a jej mamine s ktorou nabijaju hormony a chcu na koncerty a diskoteky. Potom ked si to pozru a prehodia par slov ako rovna-rovnej ze co sa moze stat a atd..tak nec ide...
nie nepustila by som ju. V takom veku je ešte skoro. Mám 27 ročnú dcéru a skoro 12 ročného syna takže nejakú skusenosť za sebou.
Ja take veci ešte neriešim,moj syn ma ešte len 4r,ale teda 13r decko by som po 22h určite nenechala vonku bez dozoru, v tejto dobe.Nema ani občiansky preukaz,si stale za nu zodpovedna a podla zakona deti pod 15r nemaju čo po 22h čo robit vonku a už vobec nie na tuningovej akcii.Neviem ako by si to vysvetlila polícii,keby ti ju domov dovedu z akcie,popripade socialnej kuratorke.
@zdenkanikolka Ono je to velmi tazke sa rozhodovat. Na jednej strane sama vies, ze je to este dieta. Na druhej strane kamarati a kamaratky tam budu, aby sa necitila odstrcena.. Ja ti poviem tak, ze mne sa to nepozdava. Pozri, vzdy budu rodicia, ktori svoje deti pustia kamkolvek a kedykolvek a vzdy budu rodicia, ktori tie svoje budu drzat doma do plnoletosti na retazi a potom sa cudovat, preco su potom ako urvani z retaze.
Ty sama si musis povedat, ako sa k tomu postavis. Ak si si nie ista, tak to proste nedovol. Ide o jeden koncert, nie je to ani zivotu potrebne, ani nevyhnutne. Ak si si ista, tak ju pusti. Su len tieto dve moznosti, nic viac sa neda povedat, nemozes ju tam "trochu" pustit. 🙂
Ja neviem, ako by som sa zachovala ja. Zatial mam len krpate dievcata, takze skusenosti nemam. Pamatam si, ze moja mama ma pustala bezne v 16tich do vecera vonku, do 22:00 som mohla ist v piatok s kamaratmi, potom som sa musela bud ozvat a povedat, ako sa dopravim domov alebo som musela byt doma. Jednoduche a ucinne, na mna to fungovalo. Ale az v 16tich.
Ty si poznas dieta, vies nakolko je zodpovedne a spolahlive.
Kazde rozhodnutie co v tejto situacii urobis, ma svoje pozitivne aj negativne nasledky. Uvaz si a rozhodni sa a potom ich budes znasat. Rozhodnutia inych rodicov v tomto bohuzial nemaju ziadnu vypovednu lehotu.
Drzim palce 🙂
No v 13tich by som ju určite na takúto akciu nepustila. Decko zo základky určite nemá čo robiť niekde na ulici o polnoci. Keby už bola aspoň na strednej tak možno áno ale s tým, že bude mať zapnutý telefón a na akciu ju priveziem a po skončení odveziem domov.
Nepustila by som ju,v 13-tich by so nepustila ani chlapca,nieto ešte dievča..
@evelynm tu sa zbytocne spustila nejaka lavina moralizovania....pani pokial pozna dceru,vie,co vychovala,resp.doveruje jej a prip.aj pozna ludi s ktorymi ide,su mobily apod.,netreba zbytocne stresovat,presla som si roznymi obdobiami svojej dcery,aj pubertou,zakazy su zbytocne,aj ked hranice treba,rozumne sa s dietatom porozpravat,uviest svoje dovody,obavy,strachy,ved to uz nie je tak male dieta,dohodnut sa na dodrzani pravidiel a td atd,navodov je plny net,a vysledok,je ze bud ju pusti alebo nepusti,viac na tuto temu nebudem debatovat
Na takúto akciu určite NIE 😒 tam nemá čo robiť 13ročná, kopa alkoholu a oveľa horších vecí tam býva. Potom ľudia ani nevedia čo robia. Tu nejde o dôveru, výchovu ... proste takéto akcie naozaj nie sú vhodné a bezpečné pre tak mladé dievča. Nech počká aspoň do 15tky.
@zdenkanikolka má čas dobrých cca 5 rokov na to, aby chodila bez teba. Aj si si vôbec zisťovala, či by ju vôbec pustili v tom veku na ten koncert bez dozoru? Veď ani občiansky nemá.
Ja vôbec nechápem, že nad takým aj dokážeš rozmýšľať.
@maria123 13 ročná nie je tak malé dieťa? Je to dostatočne veľké dieťa, aby chodilo samé do noci na koncert s partiou? Sranduješ, že?
Urcite nepustila, tuning akcie - to je kopa alkoholu (prip. aj ine), polonahe baby a nadrzany chlapi...dat si dohromady a mlada moze mat dozivotne nasledky 😦 ked uz,tak doprovod nejakeho rodica, nielen zodpovedneho starsieho kamarata...
13,5 ročné dieťa nevie objektívne zhodnotiť nebezpečenstvo. Či je to chlapec, alebo dievča. Ďalšia vec, vídam čo také deti robia po večeroch vonku, napriek tomu že sú ich rodičia presvedčení že ich poznajú a dôverujú im...
určite nie, ešte sa nachodí dosť keď bude staršia
Ahoj,ide to tuning akciu na letisku 30. mája? Lebo som to našla na facebooku. Organizátori to opisujú takto:
Zveme vás všechny příznivce tuningu s dobré muziky na tradiční tuningový sraz, který se bude konat ve dnech 30.-31.5.2014 na letišti v Trenčíně.
V pátek se brány letiště budou otvírat v 16:00, připraven bohatý program, volné sprinty, Noční tuning, ale hlavně od 20:00 vypukne páteční večerní párty, kde vystoupí od 21:00 KALI & PETER PANN & DON ČIČO, DJ Lacy & DJ Tito & DJ Luxus. Párty bude pokračovat do ranních hodin.
V sobotu od 8:00 volné sprinty, dB-drag, Show&Shine, pojedou se sprinty o Mistra ČR SMS. Srdečně jste všichni zváni na tuto ojedinělou akci, těšíme se na vás.
Vás Tuning-Sport.cz
Nemyslím si, že 13,5 ročné dieťa má čo robiť na rapovom koncerte, bola si niekedy na dnešných akciách? :D Veď to je čisté šialenstvo. To nie je koncert Kristíny pre domov dôchodcov v Dolnej Letohte. 🙂
Ja som bola v 14tich na bazenovej party u nas na kupalisku. Do 22,00.
Od 16-17tich som síce vymetala všetky akcie a chaty a párty a ochlastovačky, ale zvyčajne som "spala u kamarátky" a chvala pánu bohu som mala dosť rozumu na to, aby som sa len opíjala a nerobila iné kraviny.
Ja by som svoju dcéru v takomto veku na noc von nepustila. Ale je to aj o tom že moja dcéra nie je zvyknutá, behať dakde sama po meste. Viem že by s tým mala sama problém. Bývame ďaleko od školy a tak ju každé ráno aj poobede vozím autom. Ešte nikdy nešla sama nikam ani len cez deň nieto ešte v noci. (S výnimkou prespania u kamarátky ale aj tam boli dospelí rodičia prítomní.) A keďže je veľmi inteligentná a vnímavá je jej samej jasné že svet nie je bezpečné miesto. S nočnými akciami nemá žiadne skúsenosti a veľmi ľahko by sa mohla dostať do problémov. Moju by tam ani nepustili, keďže už na pohľad je ešte viac dieťaťom ako dospelou osobou. Ale niektoré jej spolužiačky asi áno, keďže vyzerajú dospelejšie než ja 😀 alebo každopádne vyspelejšie než ja 😀
A inak, ostatní rodičia to vôbec vedia? Nechce sa mi tomu veriť, že na tuning party pustia deti. Ako, okey. keby idú aj rodičia a aspon obdaleč obzeraju svoje zabávajúce sa dietky, tak fakt okey... Ale veď tie deti oficiálne nemôžu ešte nič. Hádam aj do školy ešte musia doniesť papier, že môžu chodiť samé domov, veď to je základná škola. :D
@zdenkanikolka je to príliš skoro na jej vek... mám syna v tom istom veku, zatiaľ sa nikam na noc nedriape, ale keby chcel, tak ho isto nepustím. je to ešte dieťa predsa len...nevieš čo sa môže stať. na tuning party a podobné akcie má ešte naozaj času dosť... nič jej neujde.
@mysga to je tuning 21.maja 2016...tamto je dva roky stare...je to akcia pre cele rodiny
@zdenkanikolka som zle kukala :D Každopádne, je to pre celé rodiny cez deň, večer je to pre pártyľudí. Nie deti. Ono Ti tu aj tak nikto neporadí, pretože v takýchto zásadných otázkach je človek zvyčajne už rozhodnutý alebo naklonený k "áno" a Ty zrejme len potrebuješ nejaké potvrdenie.
Určite nie som za držanie mládeže doma, ale toto je trochu moc aj na mňa, čo som prežila šialené mládí. 🙂
@zdenkanikolka 13 ročné dieťa, bez dozoru, samé s partiou do polnoci na koncerte? Tebe to neznie nejak divne? Ak nie tak ju pusti 🙂

13 rocne dieta by som urcite nepustila. a je jedno ci chlapec alebo dievca.