Pustenie 17-ročných a 16-ročných deti na dovolenku
Ahojte, premýšľame že by sme pustili 16 a 17 ročných na dovolenku samých niekde letecky. Myslite si, že by bol problém čo sa týka hotelu alebo lietadla?
Ja som bola v lete s kamoškami na dovolenke , všetky sme boli nad 20 ale bola tam ich sesternica ktorá mala 17 a boli sme ubytované v adults only hoteli a bez problémov.
Samých ako len títo dvaja a nikto iný? Minimálne na ubytovaní to bude problém. Potrebuješ dospelú osobu. Keď už opomeniem, že sa mi to nezdá ako dobrý nápad.
Áno, môže byť problém. Nemusia ísť rodičia , ale musia mať sprievodnu plnoletu osobu, ktorá má splnomocnenie podpísané rodičmi. Staci aj 18 ročný kamarat. Dcera takto bola 17 rocna s partiou priateľov, vsetci mali už cez 18, spisali sme splnomocnenie a nebol problém. Ono to môže ale aj nemusí nik kontrolovať. Tiež si treba zistiť ako je to s hotelom.
@aylinn áno, nebol problém, keď ste so 17 ročnou boli aj dospeláci, dospeláci nemusia byť rodičom nedospelého člena skupiny, tam stačí splnomocnenie. Ale samotného 17 ročného bez akéhokoľvek dospeláka mi ubytovať oficiálne nechcel žiaden z obvolaných hotelov v Bratislave ... a predpokladám, že keďže nechceli v Bratislave, môže to byť problém aj v iných krajinách
Obaja neplnoletí...áno, môže nastať problém.
S lietadlom nebude problém, ale pozri si konkrétnu leteckú spoločnosť
Wizzair Deti nad 14 rokov môžu cestovať samé
https://wizzair.com/sk-sk/informacie-a-sluzby/i...
Ryanair Od 16 rokov
Tínedžeri môžu cestovať samostatne (s výnimkou osôb žijúcich v Španielsku a Portugalsku – neplnoletí musia mať od rodičov písomný súhlas s cestou)
Tiež sa pripojím. Aké sú skúsenosti s ubytovaním 17 a 18 ročnej mládeže na Slovensku? Ti 18.rocni akože preberú zodpovednosť za 17.rocnych? Tiež chcú ísť sami na prázdniny. Bojím sa, ale aj naši pustili brata autom do Bulharska v Tom veku. A všetko v poriadku
@eva8 zodpovedný je 17 ročný sám za seba, ide len o ubytovanie tam musí byť podpísaná dospelá osoba
@januska12323 čiže aj napríklad 18r. kamarát môže podpísať, alebo treba splnomocnenie rodica? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🌹
My sme takto išli dva pary na autobusovú dovolenku do Talianska, včase bookovania a dovolenky som mala len ja jediná 18, ostatní 3 mali mať až o mesiac. Ja jediná som mohla objednať dovolenku a bola som “zodpovedná” za zvyšok, rodičom povedali, že k nám prisadá v Bratislave strýko 🤣
Cestovanie nie je problém, ale ubytovanie áno.
@eva8 18 r objedná izbu, na hoteli sa podpíše. 17 ročný nerieši nič ani nemôže.
Samozrejme by bol pri ubytovani
@januska12323 vďaka, myslela som si 🙂
Nakoniec sme sa rozhodli, že rok počkáme minimálne nech aspoň jeden z nich ma 18. A 18,17r je už zase o niečom inom. Takže toľko k tomu.

17 ročného syna mi nechceli ubytovať v hoteli v Bratislave bez sprievodu dospelej osoby, takže treba si pozisťovať aj podmienky konkrétnych ubytovacích zariadení