Dovolenka s dvojročným dieťaťom

luciannka83
25. jan 2014

Ahojte mamičky. Vedeli by ste mi poradiť, či sa oplatí ísť s 2 ročným dieťaťom letecky na dovolenku ku moru, alebo je lepšie ho nechať doma? Ako zvládali vaše deti cestu lietadlom a celkový pobyt v takom veku? Ako ste si užili dovolenku vy, ako to celé s dieťaťom na dovolenke prebiehalo? S ktorou krajinou máte najlepšie skúsenosti ( podotýkam, že Chorvátsko nemôže byť)? Prosila by som zhodnotiť situáciu hlavne mamičky, ktoré tak boli a vedia to reálne posúdiť. Rada by som využila možnosť ísť na dovolenku, ale aj s malým, lebo tak skoro by sme asi nikam nešli. A ešte by ma zaujímalo, do koľkého mesiaca tehotenstva sa môže bez problémov lietať,... Ďakujem

lubina
25. jan 2014

@luciannka83 nasa starsia letiela od necelych 4 mesiacov, dietatko dvojrocne zvladne let urcite 🙂 . A kam na dovolenku s dvojrocnym k moru?? My sme s takou malou boli v Taliansku, stredisko Le Caorle, uplne super, hned by som isla opat....a urcite nenechavat dieta doma, pobyt pri mori si uzije a vodicku a piesok bude milovat.

lubina
25. jan 2014

@luciannka83 a este som zabudla o tom tehotenstve, zavisi od tvojho stavu a ake budes mat tehotenstvo a tiez od leteckej spolocnosti s ktorou budes chcciet letiet, niektore totiz nechcu uz brat zeny vo vysokom stadiu tehotenstva, ale do 6 mesiaca je to ok. Akurat treba zvazit prvy trimester, vtedy je to riziko vyssie ako v druhom trimestri, predsa len tlak v lietadle ma vply na cele telo zeny...

luciannka83
autor
25. jan 2014

@lubina ĎAKUJEM

mikymiky
25. jan 2014

preco by si ho nechavala doma, urcite to zvladne v pohode. Deti more a piesok miluju. My sme boli v septembri na Mallorce s ani nie dvojrocnou dcerkou a bolo to uplne super.

monikafilip
26. jan 2014

@luciannka83
Ahoj, ja som bola s 1,5 ročným syno prvýkrát pri mori. Boli sme s mojou mamou (manžel nemohol), na gréckom ostrove Kos, v auguste, bolo super. Malý zvládol let v pohode, aj pobyt bol super, troškuroblém bol s jedlom, hoci deklarovali hotel ako ´priateľský k deťom', nemali moc veľký výber jedál vhodných pre deti.
Našťastie Filip vtedy ešte pil veľa mlieka a papal tie instatné kašičky - vodu sme kúpili, kanvicu som mala zo sebou.
Takže tak, naša skúsenosť. 😉

mimikas
26. jan 2014

My sme isli prvy krat s malym letecky ked mal 11 mesiacov a let zvladol uplne v pohode. Cez leto sme boli pri mory ked mal 1,5 roka a dovolenku sme si uzili, maly bol spokojny, hral sa vo voe a pod. Jedine na co by som s dala pozor uz s 2. rocnym dietatom je aby mal hotel dobry etsky kutik a bazen aj pre deti.

veronikam
26. jan 2014

Uplne v pohode zvladne. Nas maly ako 4 mesacny bol s nami prvy krat pri mori. S 11 mesacnym som s nim letela 10,5 hodin do USA, sama a uplne v pohode sme to zvladli spolu. Dieta je odolne, netreba sa nicoho bat.

luciannka83
autor
26. jan 2014

@mimikas
@monikafilip Aké ste mali plavky pre deti?

mimikas
26. jan 2014

@luciannka83 Moj robec mal vtedy este plienky tak mal plienky do vody

monikafilip
26. jan 2014

Aj môj mal vtedy ešte plienky, takže do bazéna plienky do vody a do mora mal normálne plavkové nohavičky - chlapčenské. A skoro stále mal tričko na sebe.

isabella_fly
26. jan 2014

urcite nenechavaj dieta doma, my sme boli s 2,5 rocnou dcerkou a 6 mesacnym syncekom v turecku letecky, dcerka na to stale spomina a stale rozprava ako chce ist znova v lete do turecka ked bude teplucko... let zvladli obaja v pohode, tam to bolo uplne bez problemov, mali sme elektronicku pestunku a izbu nam dali orientovanu tak aby nam bez problemov signal dosiahol dole pri bare, maleho sme mali stale so sebou... osobne som si myslela, ze budem na dovolenke viac obmedzena tym, ze som tam s dvoma detmi, ale prekonalo to moje ocakavania, vobec to nebola zataz, iba do mora sme s muzom nemohli ist velakrat naraz obaja, iba ked nam niekto trocha postrazil sem tam decka

sisaka
27. jan 2014

my sme boli s ani nie 2 rocnym v Dominikanskej, let zvladol uplne v pohode, pobyt tiez, more bolo teplucke, takze som sa nemusela bat, zeby prechladol, mal plienku na plavanie na to bermudove plavky az po kolena, rashguard s kratkym rukavom a siltovku na plavanie so zasterkou, co sa tyka jedla - nastastie maly nie je priebercivy a vzdy sa dalo nieco vybrat z bufetovych stolov, takze nehladoval, z domu som mu na jedenie teda nic nebrala.

sea23
27. jan 2014

ahoj,boli sme iba v chorvatsku a autom,ked mal maly rok a potom dva,takze v tomto neporadim,ale co sa tyka dovolenky s dietatom celkovo,urcite by som odporucila niekoho vziat,kto s nim bude napr.ked si budes chciet ist zaplavat ,alebo sa chvilku opalovat v klude....my sme boli aj s babkou a dedkom a moc to pomohlo.... 😉

stanislavao
27. jan 2014

@luciannka83 do kedy moze tehotna lietat si treba zistit u leteckej spolocnosti, kazda ma ine podmienky. 2 rocne dieta uz je dost velke na to, aby islo na dovo. kazde dieta je ine a jedno vsetko zvlada ok, ine horsie. vy si poznate dieta a musite vediet, sci sa lahko prisposobi, alebo ma problem v cudzom prostredi. urcite neodporucam arabske krajiny - egypt, tunis, turecko a pod. radsej nieco europske, ostrovy grecka, ci talianska - je to urcite bezpecnejsie.

luciannka83
autor
27. jan 2014

@isabella_fly a deti nemali ziadne problémy so stravou? Lebo my sme chceli ísť pôvodne do Tal. alebo Grécka, ale tam som nenašla v našej cenovej hladine vhodný hotel aj pre dieťa, čo by sa mi páčil. V Turecku sme boli pred 3 rokmi ešte sami a bolo super, tak dúfam, že bude dobre aj teraz. Chceme zobrať svokru, aby sme mali viacej času pre seba ale sa trošíčku bojím, či by tam nemohol chytiť nejaké žalúdočné problémy.

isabella_fly
27. jan 2014

@luciannka83 maleho som kojila, tak som si kusok predlzila cas kedy bol plne kojeny, tam problem nebol a malej velmi chutilo, jedal na vyber od vymyslu sveta a nikto z nas nemal problemy... zaludocne problemy mozu byt z ich vody, treba dat pozor na to co za hotel si vyberies, myslim, ze pri tych menejhviezdickovych sa moze stat, ze robia lad z ich vody a potom moze mat niekto problem, ale v nasom hoteli take nebolo, v trojhviezdickovom sa to kedysi mm prihodilo, kvoli ladu z ich domacej vody