Pustili by ste 15 ročnú dcéru vlakom z Bratislavy do Tatier s kamarátkou?
@janage no hentam ani otvorený vozeň nepomohol. Pre týchto kokotov prepáčte za vyraz ale iný neni, je to “čím viac ľudí sa pozerá tým lepšie” choré hlavy. Aj mne sa to stalo raz keď som bola asi šiestačka, siedmačka tak spoza krikov vyšiel nejaky dement a začal hompalať s vtákom pred nami asi 3 baby sme boli. Ale sak čo sa rozčuľovať ... v tejto republike za jednu cigaretu s marihuannou 12 rokov , za vraždu na ulici podmienka a za sexuálne obťažovanie napomenutie 😃
Určite áno ak by bola zodpovedná 😉
Inak autorka , ja som bola v 16 s frajerom v Madride 😃 ale tak predsa on ma mohol ochrániť keby niečo 😃 neviem skús to vyriešiť tak že pôjdeš s nimi ale izbu budú mat same aj cez deň si pojdu na kavu same. Nejaky kompromis aby nebola odutá poprípade aby ta neoklamala a nešla tam poza tvoj chrbát
@bluka2 ja už som v 17 bola našťastie rozidena a presťahovala sa sama do Španielska 😃😃
Ale tak záleží samozrejme aj od dievčaťa. Keď nieje vyspelé v iných veciach nemôže (chcieť) byť vyspelé na iné veci.
My sme boli v osmej triede v Chorvátsku so školou , učitelia na mol a my do rana v meste 😃😃 dnes už sa nedá nikomu veriť 😂
za mna sa nic nemeni ani keby mala predvcerom 16. a tie co tu pisete ze ste v 15 ci 17 cestovali po svete treba mysliet aj na to, aka bola vtedy doba a aka je doba teraz...
Kamaratku poznas? Na dceru sa da spolahnut, je zodpovedna? V kombinacii s kamaratkou je ich spolocne spravanie zodpovedne, nerobia hluposti, dodrzia slovo, na com sa s rodicom doma dohodli? Vratit sa maju v ten isty den? Boli spolu uz takto niekde?
tak honica a ine uchylne individua moze stretnut aj v mhd ci cestou do skoly/obchodu, asi jej stale za zadkom nechodis, ci?
ma 15, skoro 16, nerozumiem, v com je ta dilema ohladne jednodnoveho vyletu na jedno z najpreplnenejsich miest v tatrach...
To ako majú vyrátané?veď len prísť na Popradské pleso trvá 1,5 hodiny plus späť stihnúť spoje nie je šanca, aby o 15 išli naspäť.A už vôbec sa to neoplatí...tak chod s nimi cez víkend.To, čo chcú je veľmi nerozumné ja som myslela, že tam idú prespať a pod. .a nie na otočku.
@luccija presne vyraziť ráno z BA a ísť späť na vlak o 15:00 je bez šance.. a ešte k tomu absolvovať túru na Popradské pleso. Tu asi moc nepremýšľaju deti ani rodičia. Hoc čo sa môže stať na túre, nehovoriac o Tom,, že môžu narážať na nejakého psychosa, medveďa...môže ich zastihnúť zlé počasie.
Je to hlúposť na mraky.To o koľkej budú ráno vstávať, kto ich vezie na stanicu?unavené už len zo vstávania a na túru.Maju malo tipov bližšie na výlety?v tomto prípade by som už vôbec nesuhlasila
@bluka2 ludia su viac drzi a neprijemny, dnes sa nemozes len tak ozvat ked mas nejaky problem, len nevies co spravi druha strana ci nevytiahne zbran alebo nespravi nieco ine. ale kazdeho osobna vec, pre mna za mna pusti svoje dieta aj v 12 cez pol sveta, ak sa nieco stane ty si to budes vycitat do konca zivota, ja som len vyjadrila svoj nazor, ze urcite by moje dieta ani v 16 na takyto vylet neslo. a vypla som si aj sledovanie tejto temy takze sa viac ani vyjadrovat nebudem.
Dcéru som pustila a už sú vo vlaku domov, takže to vyzerá, že to dopadlo v pohode 🙂
jedna vec je pustiť samé dievčatá cestovať a niečo iné je nechať ich celý deň chodiť po Tatrách samé, bez sprievodu, kde to nepoznajú.
Ja som v 15 tiež sama cestovala každý týždeň na internát, tiež som cestovala do Žiliny kúpiť si topánky, cestovala som k rodine atď. Lenže to boli účelové cesty, cieľ bol jasný, rodičia vedeli, kde som, kedy prídem do cieľa, čo tam budem robiť a o koľkej sa vrátim domov.
Čo tam budú robiť, pôjdu na túru? Kde presne? Ak si dajú kolečko okolo Štrbského plesa, resp. jaskyňa, niečo hromadné, možno by som to zvážila.... Ale bála by som sa, že sa vyberú na túru, kde sa môžu stratiť alebo zraniť. Pred 2 týždňami sme boli v Tatrách a za 2 dni sme 3x videli zasahovať vrtulník: zlomená noha, vyvrtnuté koleno, tretíkrát neviem čo...
Veľmi by som zvažovala, záležalo by od okolností...

@aylinn podobne zážitky mi porozprávala nedávno známa. Tu nejde o to, že nastúpiť, ukázať lístok kontrole a vystúpiť. Ale práve, že keď sa niečo také nepríjemne zomelie. A to bola dospelá žena a mala dosť.
Ak by som pustila tak v partii, nie samú a jednoznačne otvorený vozeň, nie kupé.