icon

Pustili by ste 16 ročnú dcéru na chatu?

26. máj 2021

Ahojte, zaregistrovala som sa na MK len kvôli tejto otázke. Mám 16 a ukoncujem prvý ročník strednej. Moja trieda chce ísť na chatu. Zatiaľ všetci okrem jedného chalana, ktorý ale moc nezapadá povedali áno. Ja sa to bojím rodičov vôbec spýtať, tak chcem vedieť aký názor na to má väčšina ľudí. Pustili by ste teda dcéru v 16 na chatu?

simca06022011
26. máj 2021

Ano pustila. Chodila som bezne. Na strednej sme asi ani dozor nemavali, aj ked boli skolske akcie, ja si ani na profesorov nepamatam, ze by som ich videla :D

simca06022011
26. máj 2021

@gr3tch3n a aky je rozdiel ci tam niekto prespi alebo ide o 24 domov? :D toto mna vzdy zaujimalo... tiez malo vela kamaratok podmienku, ako prist domov o 24tej, o 1nej-2hej -3tej... co take sa da robit po tejto hodine do rana, co by za cely den nestihli do 24tej urobit :D

sunshine_18
26. máj 2021

Áno ale musela by som vedieť kde ta chata je, číslo na nejakú tvoju kamarátku, a bez prítomnosti niekoho dospelého kto bude za vás zodpovedný by som nad tým dlho uvažovala... Záležalo by to aj od výchovy a dôvery plus každý si svoje dieťa pozná... Nejaké slušne dievča ktoré sa vie ovládať a nebude tam chlast at a pod veci je niečo iné ako dievča ktoré od 13 už zháňa chalanov atd...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
klip0
26. máj 2021

@simca06022011 ze ked dieta vie ze musi prist domov a nie sa vyspať z opice na chate a prist na druhy den, tak nebude robit blbosti

luccija
26. máj 2021

Nie,nepustila ja som bola v 17 r a jedna katastrofa.spoluziak si nechtiac rozbil hlavu mohol byt mrtvy hodil po niekom podusku a rozbil lampu a crepy mu spadli na hlavu panika vsetci pili nemal ho kto zaviezt k lekarovi.vsetci vieme,ze na chaty sa chodi pit a ine veci....alebo pustila, ale vecer o polnoci by som prisla pre nu.Nech cez den pogriluju pobavia sa...

simca06022011
26. máj 2021

@klip0 😂 no to urcite.

klip0
26. máj 2021

@simca06022011 tak u nas v kolektive to vzdy tak bolo. Kto vedel, ze bude este "kontrolovany" v dany vecer, tak sa neopil pomaly do bezvedomia, ako spoluziaci co tam spali a rodicia ich videli az na druhy den.

fiafia
26. máj 2021

@simca06022011 taký,že sa viac kontroluje a nemôže sa spit do bezvedomia.

martakar
26. máj 2021

Prvýkrát ma pustili samú na chatu, keď som mala 14. Bolo nás asi 6 dievčat, chata bez vody, drevo sme si samé rúbali na oheň. O mobiloch vtedy nik ani nechyroval. Keby tam boli aj chlapci, asi by ma nepustili, neviem... Ale keď som mala 16, už sme chodili bežne partia a to som sa ani veľmi nepýtala, len som oznámila, že ideme so spolužiakmi a bolo vybavené. Mám pocit, že bola vtedy asi iná doba, alebo čo. A áno, aj sme pili a vystrájali, mladosť pochabosť... 🙈 Celkom sa teraz rodičom čudujem, museli mi ozaj veľmi dôverovať. Ale vždy to všetci prežili 🙂 Svoju dcéru ale neviem, či pustím, súdiac podľa vlastných skúseností 😉

autor
26. máj 2021

@katkamatka7 lebo moji rodičia ma veľmi nikde nechcú púšťať a stalo sa mi raz že som povedala, že kamarátka ma frajera (resp. prišli pre mňa keď som bola vonku a chceli zobrať aj ju, aké tam nebola už tak sa pýtali ze prečo a ja som povedala, ze ušla za ním-iba jeho meno je to bývalý spolužiak tak vedia kto ti je) tak ma už od vtedy nechcú púšťať s tou kamarátkou von a hovorili že je to skoro aby mala (vtedy) v 15. frajera a že na bude negatívne ovplyvňovať

katkamatka7
26. máj 2021

Ok, ak dopredu poznáš odpoveď, máš obavy, že z Tvojej otázky by si dostala ďalšie zákazy, nemusíš si kaliť vodu doma. Radšej sa venuj škole, učivu, pomôž doma s drobnosťami, na ktorých vám ako rodine záleží. Určite doma neklam, nechoď na chatu s tým, že povieš niečo iné, ako je pravda. Skôr či neskôr by sa to dozvedeli, echo by bolo silné a silnejšie ako Tvoje dobré úmysly. Ak Ťa bude hrýzť červík pochybnosti, že predsa sa chceš opýtať rodičov, opýtaj sa a rešpektuj, čo povedia.
Chát si ešte užiješ, netreba sa ponáhľať. Ak nebudeš na chate teraz, neznamená to, ze nezapadneš.

simca06022011
26. máj 2021

No tak to tu mame, u nas sa nikdy nik nespil do bezvedomia :D nemuseli sme sa teda maskovat pred pripadnymi kontrolami a teda ani to nikoho nenapadlo chodit kontrolovat :D a na dozvukoch uz teda po 18tke, jedini kt. mali problem na tej chate, boli presne ti, ktorych rodicia nikam nepustali. Babam totalne preplo, ako odtrhnute z retaze, jedna mala hadam aj otravu alkoholom...a o tom co tím našich "biflosov" (ako bez urazky, ale asi len ti nikam nechodili z chalanov) dorobil, tak to sme museli riesit dalsi tyzden... ja som za ucenie deti od detstva, samostatnosti, tomu aby vedeli co a ako a nenechali sa zvalcovat takymito situaciami. Teraz uz moja dcera na chaty chodi, zatial vzdy s nejakym dozorom, a neplanujem to menit ani v buducnosti.

simca06022011
26. máj 2021

Rodicov sa normlane opytaj, ak ta nepustia tak ta nepustia.. s tym nic nenarobis.

sickynickyobsadene
26. máj 2021

Nie!

sickynickyobsadene
26. máj 2021

Rodičia majú pravdu,v 15 nemáte ešte mať frajeroch!

katkamatka7
26. máj 2021

@sickynickyobsadene Aľe no, šak od školky možu byc. Aľe ľen za ruku sa držac. Inak ocehocnie, jak do očú pozrie.

saxana000
26. máj 2021

@simca06022011 presne tiez som mala take kamosky ze rodicia zavelili o jednej budes z diskoteky doma.no uzasny napad nie len ze odisla v najlepsej zabave ale isla vacsinou uplne sama cez mesto v case kedy zatvaraju vsetky bary a vyhadzuju podgurazenyvh zakaznikov.mne vzdy nasi prizvukovali bud dokedy chces ale sama domov nechod nech vas chalani odprevadia..
Keby chcela ozere sa uz o 8 vecer pre ich vlastnu pohodlnost aby sa dobre vyspali s kludnym pocitom ze dcerenka uz je poslusne doma ju ohrozili tisickrat viac nez by sa ohrozila sama.ozaj tlieskam takemuto uvazovaniu

mandarinka555
26. máj 2021

@judar Ale zase, keď si to tak vezmeš, tak chlastať...huliť...sexovať...môže aj doma, nikam nemusí chodiť 😝

terezka1947
26. máj 2021

Tak...ano,mozme zachadzat do krajnosti a tvarit sa,ze o.nic nikdy nejde.
Potom otehotniet moze dievca aj v skole na wc,zabit sa moze aj doma a drogy,ci alkohol...kludne aj v detskej.
Frajeri v pohode od 10r.
Vsetko je uplne v pohode,staci kamaratsky vztah s dietatom,vysetlit.mu vsetko,doverovat. Ved je to vlastne nas kamarar,aj.my sme kamarati,nie rodicia.
Vsetko je v uplnej pohodicke.

klip0
26. máj 2021

@saxana000 ale tu nieje rec o diskoteke a o tom aby isla sama domov cez mesto, ale o chate kde by neprespala opita nalepena na nejakom spoluziakovi, ale prisla by po nu mama alevo otec a bezpecne ju odviezla domov. Ziadne osamotene cesty z diskoteky

saxana000
26. máj 2021

@klip0 ja som reagovala na prispevok simca06022011 s tou diskotekou.... vyssie som pisala ze by som v pohode pustila keby si dceru poznam aj mna rodicia od 15 pustali na chaty aj na stanovacky.. Co myslite ze tam bude za orgie?decka si nieco opecu pojdu sa prejst vecer posedia pri ohni zahraju si karty budu pocuvat hudbu.. Mozno si aj nieco lupnu ako to skusali vsetci ostatni v ich veku.z litra vina vychechtani 10ti. skor sa zostrelia donemoty taki co ich nikde nepustaju lebo konecne budu mat prilezitost sa urvat z retaze.

katkati
26. máj 2021

@saxana000 Záleží od toho, aká partia sa tam zíde. Takto by asi chatovali tie slušné, zodpovedné deti. Ale vieme, že sú aj zlé partie, ktorym sa nevyrovnavajú ani najdivokejsie dospelácke partie.

saxana000
26. máj 2021

@katkati tohoto by som sa pri spoluziakoch ale nebala lebo tam su vzdy osobitne skupinky ak si dceru poznam aj nejake jej kamaratky mohla by chatovat normalne a zabavit sa .teliatka co sa poozieraju sa najdu vzdy ci maju 15,20,30alebo 50 rokov vzdy sa najde tych par majstrov sveta.preco kvoli par somarom pripravit dceru o pekne zazitky?

julca405
Autor odpoveď zmazal
raja95
Odpoveď bola odstránená
weronika171717
26. máj 2021

Ja nemám také staré dieťa, ale kľudne by som pustila. Ved preboha, na čo má človek spomínať na staré kolená? Z takýchto akcií sú najkrajšie zážitky. Držím palce, aby mali tvoji rodiča trochu cítenia a rozumu. 😉

terezka1947
26. máj 2021

@raja95 suhlasim. Nejde len o dieta....co urobi. Ale aj o to,coho vsetkrho moze byt ucastne nechtiac.

bluka2
26. máj 2021

Áno, pustila by som

terezka1947
26. máj 2021

Ako dobre,ze si kazdy rodic moze vychovat svoje dieta.