icon

Rady k prespatiu 12-ročných chalanov

natalia912
27. okt 2023

Ľudia 😁 pekne vás poprosím,radte 😂 syn bude mať meniny a keďže počasie je aké je, rozmýšľala som,že aby si to užil,môže si zavolať kamoša na prespacku.problem je,že su partia 5chalanov,čiže môj+4kamosi. Išiel na to síce štýlom ententiky,ale teda reku skúsim to nejak logisticky a psychicky zvládnuť aj s plným domom pubertiakov. Rozmýšľala som,že by prišli okolo piatej/šiestej, dali by si jedlo (pizza,chlebíčky,jednohubky, palacinky) a ptm by si teda spravili program...otázka...máte nejaké nápady aby mi nezburali pol domu? 😂 Nejaké aktivity alebo niečo,pri ktorých by sa dali udržať kvázi v normálnom, tichom móde ale zároveň aby ich to bavilo? Akože plán je určite taký že si budú fúkať nafukovacie postele,aj keď teda počítam s bitkou o pumpu 😁ale nechcem ich úplne brzdiť v rozlete,nech si to zase užijú... A ráno ,keďže neviem čo zvyknú raňajkovať, myslíte že keď im urobím puding,krupicu,parky,či nejaký koláč bude to ok? Kks normálne rozmýšľam že tým chalanom dám vypísať dotazník 😂

Strana
z2
joannita
28. okt 2023

Na veceru pizza, na ranajky kup velku nutelu, cerstve pecivo a uvidis ako sa im zavdacis 🙂

babulkomale
28. okt 2023

@ovaaa človek nezlopse - to je preklep alebo nevieš, z akých slov sa to skladá?

ovaaa
28. okt 2023

@babulkomale Je to preklep, bohužiaľ sa mi to už nedalo opraviť. Tebe sa nestalo? Či dokonalá? Asi nie, keď veta s malým písmenom . Venuj sa radšej téme a nie preklepom, ten môj určite nestál za reč, každý pochopil.

babulkomale
28. okt 2023

@ovaaa aj ja som pochopila, ale zaujimalo ma to.
Ďakujem za vycerpavajucu odpoved.

babulkomale
28. okt 2023

@marca12 mozes mat pravdu, ja by som sa chalanov spytala. Ale ked som varila na chate pre dospelych, isli sa zabit za krupicou a pudingom 😃 ze lepsi nejedli

tamitamitami
28. okt 2023

Ja by som na večeru určite objednala pizzu.
Ako program môžeš dať do izby počítač a stiahnuť filmy ktoré ich zaujímajú (prichystať k tomu chutné jednohubky), karty alebo rôzne iné hry...zabavia sa určite aj sami.
Ráno by som kúpila pár kusov slaného a sladkého pečiva.

zafir01
28. okt 2023

@simik22 ja som tu mala 5 synovych spolužiakov ( tiež 12r. Siestaci ) ..plus syn a mladší 5 r. Syn a 1,5 ročná .😂
Stretávajú sa u nás dosť často . Hrajú sa na dvore ,a keď začína byť tma ,idú dnu do izby ,kým nejde autobus domov . Vzali moju 1,5 ročnú k nim do izby a mala som kľud 😂 .potom som sa dozvedela ,že ju učili povedať ich mená

babulkomale
28. okt 2023

@zafir01 mená? 👍 už som sa zľakla, čo bude na konci vety 😃 zlatí boli

zafir01
28. okt 2023

@natalia912 hlavne ... Keďže u nás pravidelne takýto počet prespáva .( Syn má tiež 12)

Spýtaj sa ich najskôr ,či majú alergie .

Keďže dnes je každý druhý celiatik , histamik .....
Ja tu mávam občas synovho kamoša alergika na orechy , že už bol pár krát v nemocnici ..takže mám trochu rešpekt

natalia912
autor
28. okt 2023

@zafir01 vieš čo to som zisťovala keď som riešila malého oslavu narodenín🙂 takže našťastie s týmto aspoň bude kľud🙂

zafir01
28. okt 2023

@babulkomale áno .podareni boli .a najmladšia sa od nich nechcela odtrhnúť . Bolo im vtipné ako sa snaží po nich opakovať slová . ..na štvorkolke sú moji traja .ostatok sú najstaršieho spolužiaci .zrovna minulý víkend som ich tu mala 🙂

elenita
29. okt 2023

@natalia912 Ahoj, ja len co sa tyka tych ranajok...vzdy, ked u nas niekto spi, mame navstevu, bez ohladu na to, ci mali/velki, najviac sa mi osvedcilo toto: na tanier naukladam platky sunky, salam, syr, zvlast tanierik s nakrajanou zeleninou, cerstve pecivo, chlebik, na stol polozim maslo a nech sa paci 🙂 Su to ako chlebicky, ale kazdy si da podla svojej chuti a mne odpadne robota s ich pripravou - navyse, ja napr.nemam rada maslo na chlebickoch, cize na navsteve ich ani nejem. Zvyknem pridat aj sladku verziu - vianocku, babovku, dzem, nutelu, cize tu si podla mna musi vybrat uplne kazdy 😉 Prip.ponuknem cerealie - nedavam ich na stol. Vsetko toto su veci, ktore mam na 99 percent bezne doma, nic specialne nemusim dokupovat, max.cerstve pecivo.

Strana
z2