Rady k prespatiu 12-ročných chalanov
Ľudia 😁 pekne vás poprosím,radte 😂 syn bude mať meniny a keďže počasie je aké je, rozmýšľala som,že aby si to užil,môže si zavolať kamoša na prespacku.problem je,že su partia 5chalanov,čiže môj+4kamosi. Išiel na to síce štýlom ententiky,ale teda reku skúsim to nejak logisticky a psychicky zvládnuť aj s plným domom pubertiakov. Rozmýšľala som,že by prišli okolo piatej/šiestej, dali by si jedlo (pizza,chlebíčky,jednohubky, palacinky) a ptm by si teda spravili program...otázka...máte nejaké nápady aby mi nezburali pol domu? 😂 Nejaké aktivity alebo niečo,pri ktorých by sa dali udržať kvázi v normálnom, tichom móde ale zároveň aby ich to bavilo? Akože plán je určite taký že si budú fúkať nafukovacie postele,aj keď teda počítam s bitkou o pumpu 😁ale nechcem ich úplne brzdiť v rozlete,nech si to zase užijú... A ráno ,keďže neviem čo zvyknú raňajkovať, myslíte že keď im urobím puding,krupicu,parky,či nejaký koláč bude to ok? Kks normálne rozmýšľam že tým chalanom dám vypísať dotazník 😂
@ovaaa človek nezlopse - to je preklep alebo nevieš, z akých slov sa to skladá?
@babulkomale Je to preklep, bohužiaľ sa mi to už nedalo opraviť. Tebe sa nestalo? Či dokonalá? Asi nie, keď veta s malým písmenom . Venuj sa radšej téme a nie preklepom, ten môj určite nestál za reč, každý pochopil.
@ovaaa aj ja som pochopila, ale zaujimalo ma to.
Ďakujem za vycerpavajucu odpoved.
@marca12 mozes mat pravdu, ja by som sa chalanov spytala. Ale ked som varila na chate pre dospelych, isli sa zabit za krupicou a pudingom 😃 ze lepsi nejedli
Ja by som na večeru určite objednala pizzu.
Ako program môžeš dať do izby počítač a stiahnuť filmy ktoré ich zaujímajú (prichystať k tomu chutné jednohubky), karty alebo rôzne iné hry...zabavia sa určite aj sami.
Ráno by som kúpila pár kusov slaného a sladkého pečiva.
@simik22 ja som tu mala 5 synovych spolužiakov ( tiež 12r. Siestaci ) ..plus syn a mladší 5 r. Syn a 1,5 ročná .😂
Stretávajú sa u nás dosť často . Hrajú sa na dvore ,a keď začína byť tma ,idú dnu do izby ,kým nejde autobus domov . Vzali moju 1,5 ročnú k nim do izby a mala som kľud 😂 .potom som sa dozvedela ,že ju učili povedať ich mená
@zafir01 mená? 👍 už som sa zľakla, čo bude na konci vety 😃 zlatí boli
@natalia912 hlavne ... Keďže u nás pravidelne takýto počet prespáva .( Syn má tiež 12)
Spýtaj sa ich najskôr ,či majú alergie .
Keďže dnes je každý druhý celiatik , histamik .....
Ja tu mávam občas synovho kamoša alergika na orechy , že už bol pár krát v nemocnici ..takže mám trochu rešpekt
@zafir01 vieš čo to som zisťovala keď som riešila malého oslavu narodenín🙂 takže našťastie s týmto aspoň bude kľud🙂
@babulkomale áno .podareni boli .a najmladšia sa od nich nechcela odtrhnúť . Bolo im vtipné ako sa snaží po nich opakovať slová . ..na štvorkolke sú moji traja .ostatok sú najstaršieho spolužiaci .zrovna minulý víkend som ich tu mala 🙂
@natalia912 Ahoj, ja len co sa tyka tych ranajok...vzdy, ked u nas niekto spi, mame navstevu, bez ohladu na to, ci mali/velki, najviac sa mi osvedcilo toto: na tanier naukladam platky sunky, salam, syr, zvlast tanierik s nakrajanou zeleninou, cerstve pecivo, chlebik, na stol polozim maslo a nech sa paci 🙂 Su to ako chlebicky, ale kazdy si da podla svojej chuti a mne odpadne robota s ich pripravou - navyse, ja napr.nemam rada maslo na chlebickoch, cize na navsteve ich ani nejem. Zvyknem pridat aj sladku verziu - vianocku, babovku, dzem, nutelu, cize tu si podla mna musi vybrat uplne kazdy 😉 Prip.ponuknem cerealie - nedavam ich na stol. Vsetko toto su veci, ktore mam na 99 percent bezne doma, nic specialne nemusim dokupovat, max.cerstve pecivo.

Na veceru pizza, na ranajky kup velku nutelu, cerstve pecivo a uvidis ako sa im zavdacis 🙂