Ahojte je tu mamička kt rieši v stredu monitori s deviatakom? Ako to zvládate ? Rozprávate sa ? Ja som v strese ale tvarim sa Oki .
Neriešime ani my, a ani nie som v strese. Pripravujú sa naň v škole už dlhšie, ako napíše tak napíše.. jediné čo som povedala synovi je, aby zo seba vydal to najlepšie čo dokáže, že pri teste bude mať dosť času na premýšľanie a prípadnú kontrolu. Ty si vlastne prečo v strese z toho?
@karla21 z čoho si v strese? Ako napíše tak bude, nič sa nedeje.
@januska12323 a vy neviete že monitor sa na niektorých školách prerátava na body kamoskam tak deti minule roky nezobrali na školy . Syn opakuje súkromne od sepmtembra - a asi jeho pól triedy . Ale no mi ideme na gymnázium a u nás v meste je veľký pretlak
@karla21 chápem ťa ale tvoje stresovanie mu aj tak nepomôže. Píšeš, že sa pripravuje od septembra ako aj pol jeho triedy, tak ste urobili podľa mňa čo sa dalo. Myslím, že stresovanie ho nijako na gymnázium nedostane, jedine jeho vedomosti, na ktorých pilne pracuje a zdokonaľuje sa. Takže už asi to len nechať na neho. Viem, že budete prežívať sklamanie ak sa na gymnázium nedostane, ale stresovaním dopredu sa nič nezmení. Stresovať budete až potom, keď situácia nastane, ak nastane.
Nejak extra to neriesime. Uci sa dobre- a neviem ci stres niekomu k niecomu dobremu pomohol.
@koniarova ďakujem , aj my vám . Hlásia sa tam všetko šikovne deti , tak to bude aj o šťastí . Tam získa za každý monitor nad 90% + 20 bodov . Tak preto som aj taká , že to tíško prežívam verím , že bude mat dobrú noc v utorok a ostane s pozornou mysľou . Ono tie vedomosti sú neni všetko , stres spraví veľa. Chodil do školy , kde robia tieto prípravy cez jarné prázdniny im robili simulovaný monitor a poviem , že stres ovplyvnil výsledok
@karla21 ved tam sa robia aj prijimacky...za vsetko su body co som ja pozerala na jednu skolu...znamky z vybranych predmetov 8,9.roc, monitor, prijimacky, umiestnenie v sutaziach. Ak ma dobre urobit prijimacky, tak musi dostatocne zvladnut aj monitor. Je to jeho zivot, nie Tvoj. Ty chces viac na tu skolu asi ako on
Aj ja som v strese lebo dcéra je akurát chorá ledva žije a v stredu píšu monitor.Dufam že to dá aj cez tú chorobu.
Čo ti ja viem? Nejako to neriešime.