Rast dievčat po prvej menštruácii
Pozdravujem, chcem sa opýtať, dievčatá po menštruácii už nerastú? Dcéra má 12 rokov, dostala menštruáciu a meria 149 cm. Je možné, že ešte narastie?
@marienka1989 Jasné, dovtedy narástla každý rok približne 10-11cm, od mala bola vždy všade najvyššia a teda čakala som, že prerastie aj mňa s manželom...ale zatiaľ sa nestalo. Mladšia rastie rovnako rýchlo, ale ona je ešte také dieťa doslova, má 10 rokov. Takže ona bude pravdepodobne vyššia.
@marienka1989 aj moja sesterka tak merala. niektori maju urychleny vyvoj a mozu byt v detsve dost vysoki, ale rast sa ukonci skor, preto maju uplne normalnu vysku v dospelosti.
napadlo mi, ze poznam doevca, ktore bolo vzdy nadpriemerne vysoke, no mala dost vyrazne urychleny vyvoj, pricom ms dostala 1x uz okolo 9r. v tom case sa jej rast vyrazne spomalil a nakoniec jej konecna vyska je okolo 160cm. nedosiahla ani vysku rodicov.
@deninka233 aj ja som malicka. Dcera ma 9,5 roka a este nie je vysoka ako ja, ale dorasta o 2 roky starsieho brata. Len uz je aj dost vyspela, tak uvidime. Ale ja dufam, ze bude vyssia, ako ja. Ked deti dospeju, asi budem najmensia v rodine 😆.
@nevenka ja detto, kým som nedostala menzes tak som ašpirovala na najvyššie decko v rodine a potom bum. Pamätám si, ako sme stávali ako deti v rade vedľa seba na začiatku telesnej, podľa výšky. Vždy som bola druhá, tretia z toho najvyššieho konca. V ten rok, keď sme sa vrátili v septembri do školy, som už bola zrazu druhá najmenšia v rade…
@deninka233 ty si presne dobry priklad urychleneho vyvoja. tam dieta rastie akoby dopredu a rast sa ukonci skor, resp rychlo, preto nakoniec je konecna vyska v priemere, alebo podprimerom.
@majamat dalo sa s tým vtedy niečo robiť? Dá sa s tým do budúcna dačo robiť? Napr. kvôli dcére…
@deninka233 nie, to je jenoducho takto nadstavena genetika, vacsina deti tvori primer, ale su aj deti mimo primer, hoci su drave.
ty mas aku presne vysku a aku maju vysku tvoji rodicia?
mozes napisat aj vysku mm a dcery + jej aktualny vek, pzriem zatial ako je na tom.
Napríklad mne sa rast zastavil v tom momente keď som dostala 1. raz ( veľmi skoro ). Odvtedy som nenarástla. Meriam 152,5 cm. 🙇♀️🤦♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@deninka233 no ja som bola vzdy malicka, aj nizkych rodicov mam. Ale su aj vyssi jedinci v rodine, ale zase aspon manzel je z vysokej rodiny, tak dufam, ze deti budu aspon priemerne vysoke.
@nevenka v akom stave ma pubertu? zacala, alebo esr nie. ak zacala, kedy asi?
teraz sa nachadza na 83% a ak by rastla primerane, cize ak ma primerny vyvoj, tak jej vychadza konecna vyska 173cm.
co sa tykaa genetiky, tak sa neda uplne robit prepocet podla vas oboch, lebo je medzi vami velky vyskovy rozdiel.
vyzera to tak, ze tvoju vysku hdone prekroci. ak by mala uz rozbehnutu pubertu a bola by uz plne vyvinuta, potom je tu moznost velmi urychleneho vyvoja a v takom priapde by mohla mat tvoju vysku - priblizne.
no ak je este v stave pred pubertov, pripadne len teraz zacina, tka je moznost, ze bude mat vysku otca, co je v zenskej verzii tych 172cm. prakticky to zatial aj vychadza, len neviem teda ci ma vyvoj v primere, ci urychleny. no je skor sanca, ze bude amt vysku naotca.
@marienka1989 dcéra chodí na basketbal , ona ma iba 10 , teraz meria 162 cm , ale ma jedenásťročne spoluhráčky a majú 170 cm určite , lebo ja mám 170 a sú rovnako a niektoré aj vyššie ako ja
Dostala som ešte 11 ročná a podrastla som kus, neboj sa. Na tých 165 to podľa mňa ešte dotiahne 😄 Inak, namtna škole menštruáciu dostávajú už stvrtacky a do deviateho ročníka sú všetky vyššie ako ja.

Teším sa so všetkými, ktoré ešte po prvej menštruácii podrástli o riadny kusisko.
Ja som dostala prvú menzes v desiatich a odvtedy som to škrabala po centimetroch.
Teraz ma preto od zeme nevidno.
Moja 9r dcéra je už teraz odo mňa vyššia.
14r synovi kladiem hlavu na hruď…