icon

Rodičia detí 2. stupňa, ktorí nejdú testovať svoje deti

katwenka
28. dec 2020

Ahojte, chcem sa o niečom poradiť a preto hľadám rodičov, ktorí rovnako ako ja nejdu testovať svoje dieťa.
Ďakujem
Katarína

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
november1111
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
29. dec 2020

@snezienka33 chápem, tu by som dala otestovať všetkých do radu v aktuálnej situácii, keď sa to ukľudní, tak nikoho.... len, ak nemyslíš mňa, tak ma nabudúce, prosím neoznacuj...🙂

terezka1947
29. dec 2020

@november1111 ale jasne,ze o peniazoch.
Slovaci bkbi nie su. Bohuzial,ekonomika nepusti. Uz bez tak sme na tom.zle a este len zle bude.
A vidis....lobby vyhrala.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
kristiii
29. dec 2020

@biggi014 faktom je aj, že zo 159 pretestovanych bolo 11 falošne pozitívnych, čo je takmer 7% ak dobre počítam. Mali pretestovat všetkých 560 či koľko ich bolo, potom by tým testom verilo možno viacej ľudí. Takto len predpokladajú špecificitu, ale nikto nemôže potvrdiť, že tí ľudia mali naozaj covid a nie napríklad "len" chrípku.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
777januska777
29. dec 2020

@snezienka33 a za ďalšie nespravodlivosť v spoločnosti bola a aj bude. Lebo spoločnosť nevie fungovať s úplnou spravodlivosťou voči všetkým. Tým, ze každý je iný a každý ma iný názor, tak sa nedá všetko pre všetkých splniť. Preto spoločnosť vždy bude nespravodliva k určitej skupine ľudí. A ved záležať ti na mojom nazore nemusí, absolútne nie a ani na mojom zdravý, je to tvoja osobná volba. Ja ti len vravím aku voľbu máš, akceptovať alebo neakceptovat. To ako sú nastavené pravidla a podla čoho mi je teraz úplne jedno, ide o to, ze pravidla su nastavené. Somrat na to môžeš kolko chceš, to ti nik neberie.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
adka176
29. dec 2020

@katwenka rovno podaj trestné oznámenie aj na lampáreň... jasné že ju vrátia domov...potrebuje papier ona aj negativny test jedného rodiča...v čom je problém? ...daj ju otestovať tak ako ďalšie deti... určite žiadnu výnimku tvojej dcére len tak pre nič za nič nedajú... možno aj by mala nejaké potvrdenie od lekára že neviem čo jej je a nemôže sa testovať.... diskriminácia by bola keby tvoju vzali bez testu a ostatné by museli mať test...daj vedieť ak ju takto vezmú... budeme sa my potom sťažovať a podávať trestné oznámenia ... sorry ale asi tieto usmernenia platia pre všetkých rovnako... nemyslíš... hanba bude keď ju tam bez testu vôbec pošleš... chúďa...

carmenuska
29. dec 2020

Ženy ste smiešne a veľmi. Aby sa niečo chudatko detičkám nestalo z jednej paličky do nosa.Ake trestné oznamenie? Mám ho teraz ja podať?Som učiteľka ,ochorela som od detí a áno,včera som volala pohotovosť.13.den sa neviem spamätať z covidu. Moje dieťa je choré na srdce a komplikácie covidu ho môžu zabit.A ja mám svoje otestované dieťa pustiť do školy s neotestovanym? Už sa spamstajte niektore konečne a začnite sa reálne pozerať na situáciu aká je.Z nemocnici vo vreciach doradu vynášajú mŕtvych.Suseda Robi na are v MT , z 10 preziju 3!!!kazdu službu jej umrú pod rukami minimne dvaja .Dnes tam majú aj 25 ročnú tehotnú.A vy neurobíte áni toľko,že dáte otestovať svoje dieťa?

777januska777
29. dec 2020

@snezienka33 no aj keby. Mne osobne pravidla vyhovujú a proti testovaniu nemám absolútne nič. Ale preto som ti dala aj ten príklad zo socializmu s mojim dedkom. Dedko somral na systém a na to, ze nemôže byť majstrom, ale rozhodol sa. Zivot nie je spravodlivý a veľmi veľa nespravodlivych pravidiel som zažila, ale vždy som mala na vyber, moznosti mi často nevyhovovali a jedna bola horšia ako druhá, ale rozhodnúť som sa musela. To máš ako v práci zamestnávateľ ti povie pôjdeš do prace v sobotu alebo máš výpoveď, jedna horšia ako druhá, ale máš na vyber.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
carmenuska
29. dec 2020

@snezienka33 o Tom sa nebavím , nemienim sa tu miešať do politiky .Čo sa má pýtaš také hlúposti.Ides nejak mimo.Reagujem na otázku témy ,ohľadom testovania deti. a tým aj koncim. Nemám potrebu tu rozpitvavat celú situáciu.A svoje citové ako si to nazvala vydieranie si teda nenechám pre seba ,lebo už mám toho dost.Sa nepototo z jednej paličky deťom nad 10 rokov.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
biggi014
29. dec 2020

@kristiii ale pretestovavali az po 2-3 dnoch, nie hned, mozno uz ti 11 boli negativny, proste vylieceny. A naco by testovali opat tych co mali jasne priznaky?

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
biggi014
Odpoveď bola odstránená
777januska777
29. dec 2020

@snezienka33 no a? Spolocnost funguje ako funguje. Je to kruté je, no a co? Nedohadas sa svojej pravdy, ak vacsina bude s tým suhlasit. To ze je to pre teba nespravodlivé je úplne jedno, to ze pravidla teraz vyhovujú mne, tak je to fajn pre mňa, za rok môžu byt napriklad pravidla nastavené úplne inak a budu vyhovovať tebe a mne budu vadiť. Potom budem môcť na to somrat, budem môcť nadávať na vládu, ale ak budem chcieť fungovať v spoločnosti, tak pravidla budem musieť akceptovať. Uvedom si, ze život je nespravodlivý a je už len na tebe co akceptovať budeš. Hadat, somrat ba dokonca aj protestovať môžeš, ale za to si budeš niesť aj následky a často krát za naše rozhodnutia tie následky nesú aj naši blízki.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
777januska777
29. dec 2020

@snezienka33 no a? Je to tak nastavene? Je. Tak šomri, nadavaj, ale sama sa rozhodni co chceš. Test alebo sedieť doma.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
tilko
29. dec 2020

@nelca84 keď som oznámila synovi, že som napísala do dotazníka čo prišiel zo školy, že som za testovanie, ale len v prípade ak sa situácia upokojí (čo momentálne tak nevyzerá) inak syn bude pokračovať v dištančnom vzdelávaní, tak sa ten môj pubertiak odul, že mu chcem zrušiť papučkovú výučbu 😀...
ale musím podotknúť, že chalanisko sa poctivo doma učí, vždy bol výborný žiak, čo nevie vysvetlíme a hlavne jeho škola to zvláda perfektne, výučba a celé to okolo...klobúk dole...a aj zuš mu takto vyhovuje...😀
Jediné čo mu chýba je súbor...kamaráti, vystúpenia, sústredenia...festivaly... z toho je najviac nešťastný

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
ndrag
29. dec 2020

Celkom naivne si mysliet, ze v januari pojde do skoly 2. stupen :D. Good luck :D