Rodičia detí 2. stupňa, ktorí nejdú testovať svoje deti
Ahojte, chcem sa o niečom poradiť a preto hľadám rodičov, ktorí rovnako ako ja nejdu testovať svoje dieťa.
Ďakujem
Katarína
@biggi014 práve preto, aby v ľuďoch vybudovali dôveru v testovanie. Ja by som nemala proti testovaniu nič, ak by niekto na Slovensku spravil riadne pretestovanie istej vzorky (s príznakmi aj bez, keďže vieme aké sú tie "jasné" príznaky, poväčšine také isté ako pri chrípke či nachladnutí). Testovanie v TN mohlo byť dobrým príkladom, no nedotiahli to poriadne. A to že tí 11 boli pozitívni a na PCR už negativni, lebo sa medzitým vyliečili, tomu ani sama neveríš, PCR majú byť predsa citlivejšie a zachytiť aj bezpriznakovych nielen v čase najväčšej infekcnosti, čiže oveľa pravdepodobnejšie je, že boli tí ľudia proste falošne pozitívni. A ak je to tak, koľké tisíce ľudí sedeli doma v karanténe zbytočne aj so svojimi rodinami po celoplošných testovaniach? A rovnako súhlasím aj s názormi tu, ze ak sa majú testovať, tak všetky deti a nielen druhý stupeň, lebo to proste logiku fakt NEMÁ.
Nečítala som všetko ,ale čisto teoreticky ak sa dajú deti otestovať pred nástupom do školy o.k berem ale čo ďalej? Aku máte predstavu čo ďalej? Lebo test má hodnotu par hodín takže testovať potom čo každý víkend či aká je predstava? Lebo sice je pekne ich otestovať ale taký deviataci napríklad chodia kade tade cez víkend bude negatívny v utorok stredu pôjdu fajčiť niekde na lavičku bude ich pár stačí že jeden bude už pozitívny pôjde piatok do školy to už neroznesie? Dozvie sa to možno ak budú testovať každy víkend čo pochybujem že všetci budú víkend doma alebo zdravotaci budú tiež rady že majú víkend voľno a nie testovať žiakov.kto by ich aj zaplatil keďže na oceerku nie je ak by ostali aj prvostupniari doma.Alebo ešte sú ľudia čo majú dieťa aj na prvom stupni aj na druhom stupni ja akože pôjdem so staršími sa otestovať ,ale mladšie dieťa nie ale ono bude práve bezpriznakovo tak tiež nerozšíri ďalej? Alebo čo sa týka lyžovačky idú sa testovať iba tí čo idú na svah ale sú ľudia čo tam.pojdu iba a deťmi sa sánkovať už nebudú testovaní tak to je ako v škole druhý stupeň otestovany prvý nie tak ako na lyžovačke sánkovanie nebude ,ale lyžiari áno 🤔.
@snezienka33 tak dajte vaše deti k rómom do škôl aby teda neboli testované... A ja nehovorím že mi dáva logiku testovať druhý stupeň a prvý nie....ale v rámci triedy kde musia ísť všetci na test je fér ak na neho pôjdu všetci...veď z vás neubudne a aspoň budete vedieť ako ste na Tom
@elfi1 nie ja nevidím dôvod slepo dôverovať testu ale určite je to vacsia istota ako na neho neísť vôbec....a teraz je to fér že celá trieda testovaná bude a nájde sa pár jednotlivcov ktorí prídu bez testu? A hoci učiteľom ktorí sa testovať musia tiež to je fér? ..ja myslím že človek má napriek negatívnemu testu byť ďalej zodpovedný... A vy z akého dôvodu sa tak bránite testu?
@snezienka33 sa konecne spamataj a nauc citat s porozumenim a trosku sa divat na svet realne a nie cez fanatikov a akoze ochrancov prav a pseudoepidemiologov x zien ti tu dalo argumenty a ty si ides svoje. Ozaj matka roka prvotriedna. Nedam dieta do skoly lebo nechcem ho dat testovat no tak nedaj ale jediny kto potom bude tvojmu dietatu upierat vzdelanie si ty a jedine ty ho budes diskriminovat iba ty a jedine ty tvojimi debilnymi rozhodnutiami a mozes sa pred tou skolou aj o zem hadzat cele vyucovanie proste ked to bude nariadene nikto ani riaditel ani ucitelka ani doktor si nezoberie na triko ze tam pusti neotestovane decko a to moze nakazit inych. A bude tam x zien co tiez nebudu suhlasit aby tam isli neotestovane deti lebo im na zdravi ich deti zalezi nie ako tebe ktorej je jedno ci su tam chori a zdravi spolu hlavne ze sa testovat nebude. Testovanie nie je nic strasne ani z teba ani z toho decka neubudne. Jediny problem si ty a tvoje ego ktore je prednejsie ako zdravie deti
@snezienka33 vela inteligencie si nedostala do vienka.Si nezamestnana a napises, ze po 2 m co mas "decko" doma chces, aby islo do skoly pravdepodobne ine nemas na praci len sa o "decko" a vyucbu starat.Po tak kratkej dobe mas ponorku ako pises....kazda zamestnana mama si uziva volny cas s detmi.dalej niekde pises, ze ty nechces nikoho ohrozit svojim konanim ty vies kolko spoluziakov od tvojej dcery ma rodicov a starych rodicov, surodencov so zdr.problemami?si len ubohy troll, ktory si nudny zivot doma potrebuje naplnat provokovanim ostatnych a hust si stale svoju pravdu.Netestuj a sed s nou doma aj do alleluja, ale potom nechod ani k zubarovi, do kina a pod...
@snezienka33 no vyzera to tak, ze jedina fanaticka si tu ty 🤦♀️🤦♀️
@snezienka33 vsak si zi ako chces v ramci pravidiel pre mna za mna ani na preventivky nechod ved tie su tiez v zaujme zdravia tak nechod ani na tie aby ta nahodou nemuseli na nieco testovat.... kludne sed doma este rok aby si sa nemusela testovat a nadavaj aky je system nespravodlivy a maj nervy na vsetko a vsetkych mne je to srdecne jedno ale robit cirkusy kvoli vyteru z nosa??????? Ako ozaj vsak nikomu tu nejdu robit kolonoskopiu ale iva blby 5 sekundovy vyter..... apropo len ked si precitas diskusiu tak vacsina tu s tvojimi nazormi nesuhlasi takze niekde bude asi chyba a myslim ze u teba
Mna zasa otravuju hoaxami zmagoreni fanatici ako ty co maju klapky na ociach a idu si svoje aj cez mrtvoly a to v tejto situacii doslova cez mrtvoly
@elfi1 snad vidis rozdiel v tom, ze je plus, ked sa clovek otestuje a vie, ze je pozitivny.Moja svokra bola vcera na testoch jeden priznak nemala a pracuje s tazko chorymi v nemocnici vies si predstavit tie nasledky?Mne tiez nebolo nic okrem toho, ze som si myslela, ze budem mat nadchu a nahuhnany nos.
@snezienka33 ak by si mala napriklad rodicov, muza po onko liecbe, infarkte ci pracovala v prvej linii inac by si pisala
A co je hrozne na tom dat sa otesstovat?
Ja som tiež napísala do dotazníka že nesúhlasím s testovaním. Ale z týchto dôvodov: my ozaj všetci dodržujeme opatrenia, rúška všade, na návštevy nechodíme nikam.. Ako keby otestovali povinne všetkých - nepoviem nič. Ale len vybranú skupinu ľudí, to má aký význam? Prvý stupeň a ich celá rodina bude bez testovania, kľudne môžu byť pozitívni. Ale druhý stupeň.- jeden rodič a dieťa testovať.. popritom napr. my žijeme so starými rodičmi. Tí testovaní nemusia byť, tak isto ostatné rodiny, stačí jeden z rodiny a ďalších xy v domácnosti bez testu, to nebude nikoho trápiť či sú pozitívni alebo nie.. Veď nech teda idú do školy za rovnakých podmienok ako ten prvý stupeň.
@snezienka33 a vy koronu zľahčujte kým vám niekto z blízkych neskončí b nemocnici kvôli tomu ..lebo je také neskutočne strašne sa dať otestovať, len sa sťažujte a nadavajte lebo tak strašne ste obmedzovaní len vy...

@snezienka33 V okoli mam vela chytrych, vzdelanych a inteligentnych ludi a nikto z nich nema problem z testovanim ani ockovanim, ale poznam aj blbsich, co maju uplne skrachovane manzelstva, deti im prepadaju, droguju, rodicia menia zamestnania jak ponozky, lebo su tak blby ze nic nezvladaju a ano, hlavne tito maju najviac problem so vsetkym a plnu hubu reci na matovica, koronu,vladu, prikazy a zakazy.