icon

Rodičia detí 2. stupňa, ktorí nejdú testovať svoje deti

katwenka
28. dec 2020

Ahojte, chcem sa o niečom poradiť a preto hľadám rodičov, ktorí rovnako ako ja nejdu testovať svoje dieťa.
Ďakujem
Katarína

sorciera24
29. dec 2020

@elfi1 ja o tom nic neviem? moja, som v skolstve uz niekolko rokov...viem, kto ma ake kompetencie...popravde, ja lutujem momentlane vsetkych riaditelov, ze musia riesti toto, meisto dolezitejsich veci.....lebo ano, vzdy budu rodicia, kt. "len" chcu vyjadrit svoj anzor.....naco? pridavat robotu riadielom? ucitelom? (lebo ty budes aj z tych, kt. sa ozvu ucitelovi, ked ich dieta dostane 3ku...)...rpsote poznam tie typy, ok....chcela si sa vyjadrit....pytam sa, co si tym dosiahla?...aha, nic, tak niekde bude v tvojom uvazovani chyba, ze je toto na riaditeloch......
ja tiez vela veci u tych uradnikov nevybavim, tak idem vyssie ku kompetentnym....toto si tu treba uvedomit....(takze kludne svoj nazor vyjadruj, ale tam , dke ti to aj pomoze....nie len slepo vykrikovat.... som za......)
s tymi zakonmi je to trosku na ldhsiu debatu, ale kludne ukaz detom, ze porusis zakon...napr. chodte spolu nieco ukradnut.....nejdete? preco? ved ty chces tu mikrovlnku, len nemas dost penzai, tak preco ti ju nedaju? vezmi si ju aj tak? alebo napis veducemu Tesca, ze ty nesuhalsis s tym, že maju taku darhu mikrovlnku, lebo ty nemas na nu peniaze.... ako....

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
44janica44
29. dec 2020

@snezienka33 jooj ty si čím dalej vtipnejšia a čo myslíš akože matovičovi to robí dobre ked vidí ako sa iní ludia testujú si myslíš že nemá nič lepšie na robote ked píšeš že je to preto lebo to chce on ... vieš o čo mu ide aby sa tu eliminovalo šírenie a aby ekonomika mohla normálne fungovať bez toho aby tu nekolabovali nemocnice... a hlada spôsoby ako to dosiahnuť lebo žial nikto to nemá skúsenosti s pandemiou a nikto nevie čo je naj rozhodutie a naj riešenie a nie nevolila som matoviča ak si myslíš.

sorciera24
29. dec 2020

@elfi1
@snezienka33
este jeden priklad na zamyslenie, vy nechcete dat pod natlakom otestovat svoje deti, aby mohli do skoly (co chapem)...tiez sa mi natlak nepaci...takze teraz ekby sme sa k tomu postavili takto vsetci ucitelia (aj lekari)ˇ.....a nedame sa otestovat, tym padom budeme zdielat vas nazor proti testovaniu....ale nemozeme ist ucit do skoly vase deti....cize zas budu vase dti len doma na distancnom...hmmm..zapeklita situacia, co teraz?

biggi014
29. dec 2020

@snezienka33 uspech bol potvrdenie ze tie testy sa maju 99.8% uspesnost, kolko ludi bolo je vec druha, preto som za povinne testovanie, nie dobrovolne, netestovanym zakazat vychadzat von, do skoly, obchodu a hned by to bolo ine, idioti by vymreli🙂)

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
jajka257
29. dec 2020

@snezienka33 no lebo som mala v rukách dotazníky z mojej triedy a neuveríš, rozprávam sa aj s kolegyňami. Takých ako ty je u nás cca 10%

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
29. dec 2020

@snezienka33 ano, ale to popries svoj prvy nazor, ze chces mat dieta v skole.....ak my vyjadrime vsetci ucitelia, ze chceme ucit z domu (co je pre nas aj vyhodnejsie, budeme v bezpeci)...tak vase deti ostavaju doma......takze teraz budes s cim suhlasit?

44janica44
29. dec 2020

@snezienka33 ked už maš info z celého sveta zaujímavé že viaceré krajiny opakujú tak strašný tyranizujúci a bolestivý nezmysel ako je masívne testovanie ludí antígenovými testami. a mimochodom prvé masivne testovanie ludí urobili v číne v nejakom meste isto ty vieš aj názov. bolo to par milionov ludí asi aj viac ako na SR takže to nevymyslel matovič len sa inšpiroval niekde kde to zmysel malo.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
44janica44
29. dec 2020

@snezienka33 fúha dalši super typ vytrhnúť dieťa z kolektívu ktorý pozná roky a šupnuť ho niekde inde len za to že som tvrdohlava a nedam testovať. ako bez urážky ty ziskať asi titul matka roka normálne.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
44janica44
29. dec 2020

@snezienka33 v tomto asi som morálne vyššie lebo nie som tvrdohlava, lebo mi záleží na zdraví aj iných ľudí,

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
29. dec 2020

@snezienka33 a ja sprosta som prave kvoli vacsine nasich rodicov (85% sa vyjadrilo, ze daju deti do skoly s testom), som vypisala, ze teda pojdem ucit aj ja s testom (kvoli nim).......jaj, tak kaslem na to, zmenim spolu so vsetkymi 80timi ucitelmi a ostaneme doma.... inak vela stastia v haldani takej skoly.....v tejto situacii.....ale mozno za tymi hranicami by ti vyhoveli...skus...aj tu je dalsia moznost....

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
29. dec 2020

@44janica44 dnes nie je moderne byt moralny, to nevies?......potraty, osocovanie, zavist, nadavanie...to je v kurze!...my, co mame moralne zasady.....upalit nas....

elfi1
29. dec 2020

@sorciera24 teda ten tvoj komentar na zaciatku tejto strany... no to si sa fakt prekonala... ved to nema ani hlavu ani patu. to je asi take, ako ked mi niekto povie, ze ked sa bezdovodne nechcem dat testovat, tak nakazim vsetkych okolo... Nikdy som nekradla, nepodvadzam, respektujem sucasne zakony, aj ked s mnohymi nesuhlasim - ALE, pokial by mali poskodzovat moje dieta, tak spravim vsetko preto, aby som svoju rodinu uchranila. Takze uvidime, co schvalia najblizsie a potom si mozme zas pokecat.
a ak by ta zaujimal moj nazor - ze by sa ucitelia odmietli dat testovat a nemal by kto ucit - ide prave o to, ze ked by si vacsina bola schopna uvedomit tieto absurdity, ktore sa tu deju a odmietli by slepu poslusnost, tak by si nemohli toto dovolit....
Kedze robis v skolstve, tak sa mi nechce verit, ze by si fakt nevidela, ze to testovanie je absurdne - prvy stupen netreba, druhy ano... a podobne nezmysli.
No nic - mam aj lepsiu zabavu ako tu stracat s vami cas.
Podaktore si pomylili diskusiu a toto k nicomu nevedie.

44janica44
29. dec 2020

@snezienka33 🙂))))) vydieranie by bol únos dieťaťa a žiadať výkupné 🙂))) nikto tvojmu dieťaťu neubližuje netýra ho jedine čo chcú že ak sa ty rozhodneš dať dieťa do školy v záujme zachovania zdravia všetkých detí chcú aby boli pravidelne testované testami ktoré im nejako neublížia naopak pobyt v triede s chorým im ublížiť môže a nemá zmysel testovať iba niektoré ale všetky lebo tie netestované môžu byť šíritelia kedže v triede sedia hodiny spolu.....

a mne sa hnusí váš nezáujem o zdravie iných len za to že ja si tyčku do nosa pichnuť nenecham - stále som nečítala logický dôvod prečo??? fakt z vás ubudne ked vam zoberu 2 gramy soplov????? naozaj chce to trošku logiky a prestať čítať hoaxy a vyjadrenie fica kotlebu a podobných "moralne charakterných odoborníkov naprieč medicínu a právo"

terezka1947
29. dec 2020

@sorciera24 to by si mala urobit😊
A ked sa vyjadria,ze chcu distancne....tak mozes pouzit tiez nejaku vyhradu ...slobodu,atd.
Ved predsa kazdy ma svoje prava.
A tych prav je cez 5 000 000 na Slovensku.
A kazdy ma nazor.
Nazor=pravda😊
Ale stale budem tvrdit,aspon,ze sem tam sa najde clivek,kt.nie je ovca😁😁😁
Rozmyslam....co sa divim.
Plno zien tu riesi pravo mat SLOVO v dome svokrovcov,kde nepohli ani prstom,tak jasne,ze idu riesit prava dalej.

franika
29. dec 2020

@nelca84 máš veľmi rozumného syna 👍 ...

sorciera24
29. dec 2020

@elfi1 testovanim poskodzuju tvoje dieta? (bavili sme sa cisto o tom)....tvoje dieta poskodzovat nedas (neviem cim),a le ine su ti ukradnute....
ano, mnohe veci nedaju logiku ....aj ked som v prvom prispevku vysvetlila, preco 1.stupen, kde nependluju ucitelia a zaici medzi sebou nie je taky ohrozeny ako 2. (+ocr)....
inak mi tiez mnohe logiku nedava, ale vzdy bude niekto, komu sa nieco pacit nebude......keby sme sa fakt takto vzburili (som za)...zas by ta vacisna (ako pisem 85= len z nasej skoly) nadavala na nas, ze za co berieme palt a mame ucit v skole....rpsote nevyhovies nikomu.....
ja chapem, preco sa rozculujes, aj co ti logiku endava, ale momentalne...treba ist dalej nez len pozerta na svoj nazor (toto som robila, ked som mala 20...)

xena0
29. dec 2020

@snezienka33 A vam príde tolerantné od autorky že chce dať dieťa do školy bez testu lebo ona ho testovať nedá?! Vy ste netolerantne, pretože pozeráte len na seba a vaše "práva" a len by ste stále proti niečonu bojovali... Takže si prečítajte ešte raz čo píše autorka a čo píšem ja...kde sme "my" tí netolerantní...

elfi1
29. dec 2020

napisem tu len taky pribeh k tomu testovaniu a k tomu, ako dokazali ludi zblbnut... Aj u nas stoja dlhe rady na testovanie - kladiem si otazku, kto sa tam ide vlastne testovat, co ich k tomu vedie?
- mozno chcu ist lyzovat - OK, ja by som sa toho radsej zriekla, nie je to zivotu dovelite,ale kazdy nech sa rozhodne sam
- su chori a chcu vediet, ci su poz. alebo neg. - tu je ale dalsia otazka - co sa zmeni tym, ze sa to dozvedia - da im niekto lieky na chorobu ak su negativny, alebo im da lieky niekto, ked su pozitivny? nie - poslu ich domov v oboch pripadoch. Ak je negativny, tak akurat sa troska ukludni, co mu pomoze aj lepsie zvladnut chorobu - vylezi, vylieci a ide sa dalej. Ak je pozitivny - tak vystraseny ide domov, nevie, co dalej, ci sa ma zbalit a utiect kdesi na samotu (ano taky pripad poznam - kde ani ten caj cloveku nema kto navarit, ani sanitku zavolat v pripade zhorsenia).
k lekarovi sa nedostanu, do nemocnice uz len vo vaznom stave...
no cele zle...
ale ked v tom niekto vidi spasu - tak ja to respektujem - nech sa testuje