Rodičia ma nechcú pustiť na párty
Dobry den ,
jedna sa o vec kedy si neviem dat rady , pred vyse tyzdnom som bola na zabave a rodicia mi dovolili len do 22:30 co sa mi zdalo malo kedze zacinalo iba o 21:00 ale dobre , nepustia ma nikam bez mojej najlepsej kamaratky a kedze ona nemohla vtedy byt dlhsie tak som musela ist s nou domov ALE nesla som a to je to ze som im to este slubila ze pridem o tolkej...ostala som tam a o 4tej rano som prisla domov . ano klamala som im ze pridem poslednym domov to ja si uvedomujem len ze vzdy sa o vsetko snazim ci pomaham atd aby ma mohli pustit ( nie len preto , chcem ich tym aj potesit ) . teraz by som chcela ist znova na zabavu , mame som o tom vravela nebola pozitivne naladena a vraj ze nejdem nikam . ja ju uplne chapem , ale doteraz som ziaden iny pruser neurobila . vravia mi , ze som skoncila so vsetkym pretoze som nedodrzala to , ze mam prist poslednym . nemam od nich velke poziadavky a zaroven netravim vela casu v kluboch len chcela by som ist fakt zajtra na party no neviem ako im to povedat a ci vobec povolia . neviem napiste mi vlastny nazor ako to vy vnimate , co by ste urobili inak a ako to mam ja . za kazdu cennu radu som vdacna .
@slavomira236 pokial rodicia vedia kedy +- sa vratis, s kym ides a kde ides, tak si myslim, ze by nemal byt problem.
dakujem za vsetky vase nazory , sam otec mi povedal pokial ukazem ze viem si za slovom stat tak ma pusti do kolkej budem chciet , len minule sa to zvrtlo tak ze som ostala ja viem moja chyba a strasne toho lutujem pretoze stratili u mna doveru a teraz mozem maximalne prist domov o tej 21:00 . budem sa musiet viac snazit , vybudovat si to co bolo predtym . len mrzi ma to , ze s nikym inym ma nepustia nikde ako s mojou kamaratkou . a to , ze by som im urobila naschval velmi neschvalujem nie je to najrozumnejsi napad , pretoze viem , ze by sa o mna bali a takisto uz by som naozaj so vsetkym skoncila . inak , v tomto je mama prisnejsia oco ma skor pusti aj ked spravim nejake tie chyby . ale fakt dakujem za kazdu radu .
Podľa mňa urobili chybu obe strany. Rodiča ti nemali dat čas ako decku a ty si ho mala alebo dohodnúť inak alebo akceptovať. Takže by som si pekne s rodičmi sadla a o všetkom sa s nimi porozprávala. Snáď nájdete riešenie, s ktorým budete všetci spokojní.
A teda som fascinovana, koľko matiek tu tlieska drezure cvicenych opíc a ešte si myslia, ze je to výchova. Spôsoby "moje pravidlá" a "kým ta živim" sú vhodné tak na psa a nie na rodinné vzťah.
Ja by som ťa pustila,v 17?to ako vážne o 22,30 doma zo zábavy?ja mám teraz 33 ...keď sme šli s babami na disko..domov som vždy išla až ráno...prvým busom teda kolo 5.30...nie disko už otvorená nebola,ale takisto ,baby s ktorými sme chodili boli z dedín,a domov im išiel bus až 5.30..tak sme čakali všetky spolu,aby sme v pohode dosli domov.Alebo ,ony mňa išli odkopnúť domov...ja som bývala cca 3km od mesta..tak sme išli peši.Tajze za mňa,ak si tam bola s inými kamarátmi je to úplne ok
škoda, že si hneď porušila dohodu, takto sa im nedivím, že teraz nebudú ťa chcieť pustiť, ja by som skúsila si sadnúť s rodičmi, slušne sa porozprávať, pripustiť, že si spravila chybu, vysvteliť, že dnes zábavy sa začínajú výrazne neskôr, máš telefón, môžeš sa im pravidelne ozývať... proste sadnite si a požiadaj ich ešte o šancu a skús si nájsť opäť dôveru.... k otázke, že keď budeš mať 18 môžeš si robiť, čo chceš.. teoreticky, okamihom, keď nebudete vedieť nájsť spoločnú cestu to môže smerovať len k ochladeniu a k zhoršenie vzťahov s rodičmi a to bybola veľká škoda pre obe strany ( čo si musia aj oni uvedomiť)... skús nájsť cestu kompromisu... držím palce...
Podľa mňa je to choré aby 17 ročná mala vychádzky do 22.30🙈 sorry ale fakt. Ja som od 15-tich behala kade tade do rána a tu som. Viem ako to je čím viac zakazujes tým to je horšie, potom v 18tich sa mi už nikde nechcelo chodiť 🤣moje dieťa tak triznit určite nebudem🤭
V 17 vychádzka do 22:30?? ufff... Nezávidím teda..
No podľa mňa v 17-stich je človek už na prahu dospelosti takže keby toto mne urobila moja mama asi by som sa jej smiala a ona tiež so mnou že čo to vôbec povedala keby si mala 13-nast nepoviem .. piješ fajčiš droguješ ? Alebo sa flakas po nociach s chlapcami ? ..podľa mňa toto sú tie základné piliere, mne moja mama veľmi dôverovala čiže ja som už v 15 bola celú noc na diskotéke ale len s babami ,išlo čisto o tancovanie .. Jasné že som si dala pár pív a prišla som trošku pripitá ale na ten vek je to normálne skúsiť sa má všetko. potom v 18-stke si už dospelá môžeš chodit na same diskotéky a budeš odtrhnutá ako z reťaze ... skús im toto povedať možno povolia 🙂 a inak človek od 15-stky pokiaľ nerobí nič zle tak by sa mal vybujariť pretože presne toto je ten vek kedy to je možné a prípustné ..potom po strednej keď pojdes do roboty už to bude ťažšie a hlavne zodpovednosť ...držím palce 😊😊
@guiseppinka haloooo má 17-nast nie 13-nast ..je na prahu dospelosti ..niektorí ľudia si myslia že týmto spôsobom dosiahnu oveľa viac ..o chvíľu bude mať 18 a môže si lietat kam chce a nemusí prísť ani na víkend domov veď to je choré rozkazovat dospelému človeku že kedy má prísť domov 😂😂 ja som mala 13-nast a mala som takúto večierku v 14 už som mohla byť vonku celú noc a v 15-stich aj na celý víkend prišla som domov aj opitá zasmradena cigaretovym dymom a mali sme srandu s rodičmi potom na jesenné nám s kamoškou rodičia zaplatili na týžden výlet do Prahy a do Viedne a predstav si že samé sme chodili v 15-stich v noci po prahe po diskotékach baroch ..potom sme prišli opité ráno na hotel a išli sme na wellness A ?? Človek musí skúsiť všetko a o Tom je mladosť ;) teba by asi porazilo keby si mala takú dcéru ako som bola ja 😂😂😂😂😂😂
@barbora19911 halooo, citala si, co som napisala poriadne? Dlzku vecierky si mala vybavit s rodicmi pred tym, ako isla von... Ak dostala vecierku o 22.30 a sla prvykrat von, tak mala prist nacas. Druhykrat by mohla na to poukazat a dostala by dlhsiu. Ale ked sa na niecom dohodneme a jedna strana to nedodrzi, tak bohuzial, nesie si nasledky... Vidis, vasim to nevadilo, jej rodicom to vadi. A? Je to zle? Kazdy ma na to svoje dovody...
@barbora19911 presne tak
@dadis za mňa najlepšia odpoveď. Fakt skorá večierka na 17nast ročnú a zase ona to faaaaaakt brutálne prešvihla... Súhlasím s Vami 👍
@deginko tak zrejme to bolo prvykrat. Rodicia sa o nu boja, je to pre nich nova situacia, skúsenosť. Mna tiez nepustili hned do rana 😀
@barbora19911 dakujem !!
a vlastne dakujem Vam vsetkym . zajtra sa chystam ist za rodicmi a povedat vsetko tak aby som ich nabuduce nesklamala a aby sme sa dohodli tak aby boli obe strany spokojne . viem ked bol otec mlady v takom veku ako som ja , robil horsie veci , zmizol na niekolko dni...on ma zaroven chape , ze sa chcem zabavat a pusta ma len niekedy je mama proti tomu co absolutne nechapem . budem sa snazit o nejaky ten kompromis . povzbudili ste ma v tom lebo aktualne sa citim hrozne za to co som urobila...
Ja mám tiež 17 ročnú. Nemám problém ju pustiť von, takže keď ide so svojím chlapcom, keď u neho spí tak som v kľude. Keď však má brigádu do 23.00 trpnem od strachu a celú cestu mi hlási kde je a keď vystupuje z busu tak ju pozerám z okna. Čiže nemusí ísť ani o nedôveru, ale o strach, ten budem mať aj keď bude mať 18 a viac.
@ariannazara u mna tiez tak ale my sme z humenneho zapadakov mozno keby sme byvali v bratislave bolo by to ine...
@slavomira236 to tiež pravda 😀 tu hneď vedia kde ta hľadať jedno Peklo ficalo🤣
toto je zlata téma 😃 akože áno jasne jedna vec je že si budeš sypať popol na hlavu a načom ste dohodnutí dodržíš. Rodičia budú potom vedieť že si rozumná a je na teba spolah a večierku ti postupn určite predĺžia. Každý sme ale mali 17nast 😃 Ja som teda našich niekoľko krat oklamala že idem spat ku kamoske, nie som nato pyšná ale podľa mna to nejako k tomu životu proste patrí, mladosť je krátka 😃veď kedy budeš chodiť na party keď nie teraz, hlavne je byt zodpovedný sám ku sebe a nespiť sa jak doga a potom nevedieť o sebe
Ale ty vystupuješ celkom rozumne takze pokecaj s rodičmi a nabudúce dodrž načom ste sa dohodli a postupne budú vidieť že si zodpovedná a budeš môcť odchádzať z klubu medzi poslednými keď budú zatvarat 😄😊
Keby dcére dovolím byť do 22:30 tak neexist ze by ostala do 4 rána ,vieš prečo?? Lebo by som si prišla na tu zábavu pre ňu! Bolo to od teba maximálne nezodpovedne a nepocitaj s tým ze ta niekde tak skoro pustia
@nikijezikova ale no nebuď puritanka ! :D mladosť je na to aby sa pravidlá porušovali ;) čo si budeme potom pamätať ako najlepšie spomienky na mladosť ?
dobry den , dakujem za odozvy . co som pisala ze by som chcela ist znova tak som sa s rodicmi dohodla , ze to uz neurobim znova to co predtym a bolo to tak . pustili ma nakoniec vsetko dobre dopadlo , prisla som o tolkej o kolkej sme sa dohodli takze je vsetko v maximalnom poriadku .

Mňa otec cca od 17tich púšťal prakticky bez obmedzenia (no, narodeniny mám v auguste, takže technicky som mala to leto 16), ale zasa vždy som mu povedala kam idem a kedy prídem a vtedy som aj prišla. Môcť sa spoľahnúť je kľúčom ku všetkému. Žiaľ, tvoji rodičia sa v tejto situácii na teba spoľahnúť nemôžu, lebo kto im zaručí, že dodržiš slovo a prídeš vtedy, keď máš? Tvoje slovo v tomto prípade by som nebrala moc vážne.