icon

Rodičia ma nechcú pustiť na párty

8. apr 2023

Dobry den ,
jedna sa o vec kedy si neviem dat rady , pred vyse tyzdnom som bola na zabave a rodicia mi dovolili len do 22:30 co sa mi zdalo malo kedze zacinalo iba o 21:00 ale dobre , nepustia ma nikam bez mojej najlepsej kamaratky a kedze ona nemohla vtedy byt dlhsie tak som musela ist s nou domov ALE nesla som a to je to ze som im to este slubila ze pridem o tolkej...ostala som tam a o 4tej rano som prisla domov . ano klamala som im ze pridem poslednym domov to ja si uvedomujem len ze vzdy sa o vsetko snazim ci pomaham atd aby ma mohli pustit ( nie len preto , chcem ich tym aj potesit ) . teraz by som chcela ist znova na zabavu , mame som o tom vravela nebola pozitivne naladena a vraj ze nejdem nikam . ja ju uplne chapem , ale doteraz som ziaden iny pruser neurobila . vravia mi , ze som skoncila so vsetkym pretoze som nedodrzala to , ze mam prist poslednym . nemam od nich velke poziadavky a zaroven netravim vela casu v kluboch len chcela by som ist fakt zajtra na party no neviem ako im to povedat a ci vobec povolia . neviem napiste mi vlastny nazor ako to vy vnimate , co by ste urobili inak a ako to mam ja . za kazdu cennu radu som vdacna .

Strana
z2
mima1608
8. apr 2023

Mňa otec cca od 17tich púšťal prakticky bez obmedzenia (no, narodeniny mám v auguste, takže technicky som mala to leto 16), ale zasa vždy som mu povedala kam idem a kedy prídem a vtedy som aj prišla. Môcť sa spoľahnúť je kľúčom ku všetkému. Žiaľ, tvoji rodičia sa v tejto situácii na teba spoľahnúť nemôžu, lebo kto im zaručí, že dodržiš slovo a prídeš vtedy, keď máš? Tvoje slovo v tomto prípade by som nebrala moc vážne.

bessie12
8. apr 2023

@slavomira236 pokial rodicia vedia kedy +- sa vratis, s kym ides a kde ides, tak si myslim, ze by nemal byt problem.

autor
8. apr 2023

dakujem za vsetky vase nazory , sam otec mi povedal pokial ukazem ze viem si za slovom stat tak ma pusti do kolkej budem chciet , len minule sa to zvrtlo tak ze som ostala ja viem moja chyba a strasne toho lutujem pretoze stratili u mna doveru a teraz mozem maximalne prist domov o tej 21:00 . budem sa musiet viac snazit , vybudovat si to co bolo predtym . len mrzi ma to , ze s nikym inym ma nepustia nikde ako s mojou kamaratkou . a to , ze by som im urobila naschval velmi neschvalujem nie je to najrozumnejsi napad , pretoze viem , ze by sa o mna bali a takisto uz by som naozaj so vsetkym skoncila . inak , v tomto je mama prisnejsia oco ma skor pusti aj ked spravim nejake tie chyby . ale fakt dakujem za kazdu radu .

vroni
8. apr 2023

Podľa mňa urobili chybu obe strany. Rodiča ti nemali dat čas ako decku a ty si ho mala alebo dohodnúť inak alebo akceptovať. Takže by som si pekne s rodičmi sadla a o všetkom sa s nimi porozprávala. Snáď nájdete riešenie, s ktorým budete všetci spokojní.
A teda som fascinovana, koľko matiek tu tlieska drezure cvicenych opíc a ešte si myslia, ze je to výchova. Spôsoby "moje pravidlá" a "kým ta živim" sú vhodné tak na psa a nie na rodinné vzťah.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
deginko
8. apr 2023

Ja by som ťa pustila,v 17?to ako vážne o 22,30 doma zo zábavy?ja mám teraz 33 ...keď sme šli s babami na disko..domov som vždy išla až ráno...prvým busom teda kolo 5.30...nie disko už otvorená nebola,ale takisto ,baby s ktorými sme chodili boli z dedín,a domov im išiel bus až 5.30..tak sme čakali všetky spolu,aby sme v pohode dosli domov.Alebo ,ony mňa išli odkopnúť domov...ja som bývala cca 3km od mesta..tak sme išli peši.Tajze za mňa,ak si tam bola s inými kamarátmi je to úplne ok

felycity
8. apr 2023

škoda, že si hneď porušila dohodu, takto sa im nedivím, že teraz nebudú ťa chcieť pustiť, ja by som skúsila si sadnúť s rodičmi, slušne sa porozprávať, pripustiť, že si spravila chybu, vysvteliť, že dnes zábavy sa začínajú výrazne neskôr, máš telefón, môžeš sa im pravidelne ozývať... proste sadnite si a požiadaj ich ešte o šancu a skús si nájsť opäť dôveru.... k otázke, že keď budeš mať 18 môžeš si robiť, čo chceš.. teoreticky, okamihom, keď nebudete vedieť nájsť spoločnú cestu to môže smerovať len k ochladeniu a k zhoršenie vzťahov s rodičmi a to bybola veľká škoda pre obe strany ( čo si musia aj oni uvedomiť)... skús nájsť cestu kompromisu... držím palce...

ariannazara
8. apr 2023

Podľa mňa je to choré aby 17 ročná mala vychádzky do 22.30🙈 sorry ale fakt. Ja som od 15-tich behala kade tade do rána a tu som. Viem ako to je čím viac zakazujes tým to je horšie, potom v 18tich sa mi už nikde nechcelo chodiť 🤣moje dieťa tak triznit určite nebudem🤭

leskovael
8. apr 2023

V 17 vychádzka do 22:30?? ufff... Nezávidím teda..

barbora19911
8. apr 2023

No podľa mňa v 17-stich je človek už na prahu dospelosti takže keby toto mne urobila moja mama asi by som sa jej smiala a ona tiež so mnou že čo to vôbec povedala keby si mala 13-nast nepoviem .. piješ fajčiš droguješ ? Alebo sa flakas po nociach s chlapcami ? ..podľa mňa toto sú tie základné piliere, mne moja mama veľmi dôverovala čiže ja som už v 15 bola celú noc na diskotéke ale len s babami ,išlo čisto o tancovanie .. Jasné že som si dala pár pív a prišla som trošku pripitá ale na ten vek je to normálne skúsiť sa má všetko. potom v 18-stke si už dospelá môžeš chodit na same diskotéky a budeš odtrhnutá ako z reťaze ... skús im toto povedať možno povolia 🙂 a inak človek od 15-stky pokiaľ nerobí nič zle tak by sa mal vybujariť pretože presne toto je ten vek kedy to je možné a prípustné ..potom po strednej keď pojdes do roboty už to bude ťažšie a hlavne zodpovednosť ...držím palce 😊😊

barbora19911
8. apr 2023

@guiseppinka haloooo má 17-nast nie 13-nast ..je na prahu dospelosti ..niektorí ľudia si myslia že týmto spôsobom dosiahnu oveľa viac ..o chvíľu bude mať 18 a môže si lietat kam chce a nemusí prísť ani na víkend domov veď to je choré rozkazovat dospelému človeku že kedy má prísť domov 😂😂 ja som mala 13-nast a mala som takúto večierku v 14 už som mohla byť vonku celú noc a v 15-stich aj na celý víkend prišla som domov aj opitá zasmradena cigaretovym dymom a mali sme srandu s rodičmi potom na jesenné nám s kamoškou rodičia zaplatili na týžden výlet do Prahy a do Viedne a predstav si že samé sme chodili v 15-stich v noci po prahe po diskotékach baroch ..potom sme prišli opité ráno na hotel a išli sme na wellness A ?? Človek musí skúsiť všetko a o Tom je mladosť ;) teba by asi porazilo keby si mala takú dcéru ako som bola ja 😂😂😂😂😂😂

guiseppinka
8. apr 2023

@barbora19911 halooo, citala si, co som napisala poriadne? Dlzku vecierky si mala vybavit s rodicmi pred tym, ako isla von... Ak dostala vecierku o 22.30 a sla prvykrat von, tak mala prist nacas. Druhykrat by mohla na to poukazat a dostala by dlhsiu. Ale ked sa na niecom dohodneme a jedna strana to nedodrzi, tak bohuzial, nesie si nasledky... Vidis, vasim to nevadilo, jej rodicom to vadi. A? Je to zle? Kazdy ma na to svoje dovody...

caroline_
8. apr 2023

@barbora19911 presne tak

mimibabybell
8. apr 2023

@dadis za mňa najlepšia odpoveď. Fakt skorá večierka na 17nast ročnú a zase ona to faaaaaakt brutálne prešvihla... Súhlasím s Vami 👍

zorkahorka
8. apr 2023

@deginko tak zrejme to bolo prvykrat. Rodicia sa o nu boja, je to pre nich nova situacia, skúsenosť. Mna tiez nepustili hned do rana 😀

autor
8. apr 2023

@barbora19911 dakujem !!
a vlastne dakujem Vam vsetkym . zajtra sa chystam ist za rodicmi a povedat vsetko tak aby som ich nabuduce nesklamala a aby sme sa dohodli tak aby boli obe strany spokojne . viem ked bol otec mlady v takom veku ako som ja , robil horsie veci , zmizol na niekolko dni...on ma zaroven chape , ze sa chcem zabavat a pusta ma len niekedy je mama proti tomu co absolutne nechapem . budem sa snazit o nejaky ten kompromis . povzbudili ste ma v tom lebo aktualne sa citim hrozne za to co som urobila...

leteku
8. apr 2023

Ja mám tiež 17 ročnú. Nemám problém ju pustiť von, takže keď ide so svojím chlapcom, keď u neho spí tak som v kľude. Keď však má brigádu do 23.00 trpnem od strachu a celú cestu mi hlási kde je a keď vystupuje z busu tak ju pozerám z okna. Čiže nemusí ísť ani o nedôveru, ale o strach, ten budem mať aj keď bude mať 18 a viac.

slavomira236
9. apr 2023

@ariannazara u mna tiez tak ale my sme z humenneho zapadakov mozno keby sme byvali v bratislave bolo by to ine...

ariannazara
9. apr 2023

@slavomira236 to tiež pravda 😀 tu hneď vedia kde ta hľadať jedno Peklo ficalo🤣

viktorialj
9. apr 2023

toto je zlata téma 😃 akože áno jasne jedna vec je že si budeš sypať popol na hlavu a načom ste dohodnutí dodržíš. Rodičia budú potom vedieť že si rozumná a je na teba spolah a večierku ti postupn určite predĺžia. Každý sme ale mali 17nast 😃 Ja som teda našich niekoľko krat oklamala že idem spat ku kamoske, nie som nato pyšná ale podľa mna to nejako k tomu životu proste patrí, mladosť je krátka 😃veď kedy budeš chodiť na party keď nie teraz, hlavne je byt zodpovedný sám ku sebe a nespiť sa jak doga a potom nevedieť o sebe
Ale ty vystupuješ celkom rozumne takze pokecaj s rodičmi a nabudúce dodrž načom ste sa dohodli a postupne budú vidieť že si zodpovedná a budeš môcť odchádzať z klubu medzi poslednými keď budú zatvarat 😄😊

nikijezikova
14. apr 2023

Keby dcére dovolím byť do 22:30 tak neexist ze by ostala do 4 rána ,vieš prečo?? Lebo by som si prišla na tu zábavu pre ňu! Bolo to od teba maximálne nezodpovedne a nepocitaj s tým ze ta niekde tak skoro pustia

barbora19911
14. apr 2023

@nikijezikova ale no nebuď puritanka ! :D mladosť je na to aby sa pravidlá porušovali ;) čo si budeme potom pamätať ako najlepšie spomienky na mladosť ?

autor
14. apr 2023

dobry den , dakujem za odozvy . co som pisala ze by som chcela ist znova tak som sa s rodicmi dohodla , ze to uz neurobim znova to co predtym a bolo to tak . pustili ma nakoniec vsetko dobre dopadlo , prisla som o tolkej o kolkej sme sa dohodli takze je vsetko v maximalnom poriadku .

fazulka21
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2