Rozlúčková v 9. ročníku
Baby, čo všetko ako rodičia financujete na rozlúčkovú? My sa máme zložiť cca 60€ na dieťa. A to aj tak pokryje len občerstvenie, výzdobu a kvety pre učiteľov. Potom ešte vklad 40€ na dar pre triednu učiteľku a oblek pre syna. Príde mi to celé postavené na hlavu veď tie deti sa lúčia len s 9. ročníkom, nematurujú..🤦🏻♀️
@vanessad15 super tak to mas vyriešené. Nezucastnite sa a ani si to nemusis vycitat. Syn spoko, vy spoko. Triedna je cudna. Kašli na nu, o dva mesiace bude zakladka uplne v zabudnuti
@evkamotka Zrejme sa na to vykašlem. Dám len tých 40€ na dar a koniec
@vanessad15 to bude najrozumnejsie
@vanessad15 kriste dosť ... My v škôlke sa ideme asi po 50ke
Ale sme len 4 rodičia ... No a bude torta ,kvety,dar, malé občerstvenie
A ja keď som bola v 9
Dali sme triednej kvety dar a spoločná torta . Nič viac.
Kolegyňa mi hovorila že u nich plánujú (fotky,DJ, torta no jak stužková) ja by som na to nepristúpila ani keby čo bolo
@vanessad15 to stravné sa mi nezdá veľké pre 3 osoby, ale dar je trocha prestreleny aj na hodinky
My sme sa v škôlke minulý rok skladali po 10€ pre učiteľky - a to boli dve a ešte aj upratovačke sme kúpili kvety... Ja sama som učiteľka a teda hodinky a takéto veci by som neprijala ani náhodou, symbolicky stačí. A pohostenie? Čo si, to som ešte nevidela, skade ste? A to som učila BA aj stredné Slovensko. Už to preháňate, prečo ste si na rodičku neotvorili ústa. Proste sa nezlož a čo - učiteľke to môže byť jedno,na dieťati sa ti už nevyvŕši, povedz, že kúpiš ja neviem 3x kofolu a upeč koláč na rozlúčku a finito. Akože toto sú také dary a cifry, že to je riadne cez čiaru.
@vanessad15 Ja len ziram. Kde sme ved v mnohych rodinach ludia nemaju na zakladne potraviny a toto v 9. triede? Ja som poslala kvet prip. cokoladu lebo mladsi sa za kvety hanbil a bolo naco dary? Ale rodicia si to robia sami. Milion tem co mam dat ucitelke ako darcek uz v skolke. A naco? Aj to kedysi stacil 1 kvet a teraz kytice jak na svadbu.
Moja dcera tiez konci.Viem,ze sa idu skladat ma kvety aj tortu do zborovne a maju spolocny obed.Suma mi este nebola povedana a to sa dcerky stale pytam co budu kupovat ucitelke.Tak som zvedava kolko mi povie ale urcite odmietam dat talkoto penazi
Ostatní rodičia súhlasia? Či všetci čušia a boja sa ozvať? 40€ na osobu je veľa aj na dar.
@vanessad15 ...ja keď som končila deviatku pred 6 rokmi tak sme skladali tak isto a nikomu to neprišlo čudné veď končíme 9 triedu je to ukoncena jedna etapa konci sa detstvo tak podľa mňa je to primerane okrem toho daru pre učiteľku to by bolo asi blbé keby učiteľka chcela proste od každého 40 eur ...ale čo sa týka pohostenia a oslavy tak to je v pohode a veľmi by mi bolo ľúto kebyže sa nemôžem zúčastniť ..
@vanessad15 Daj 20 eur na dar pre ucitelku a synovi 80 do pokladnicky a mas vystarane, ked tam ani sam nechce byt... nazor ostatnych ti moze byt ukradnuty, kazdy zije zivot najlepsie, ako uzna za vhodne, ty nie si zodpovedna za imaginarnu psychicku traumu spoluziakov a ucitelky z toho, ze tvoj syn sa nezucastni...
Ja asi nechápem. Rozlúčka v 9. ročníku? Veď to má byť pre žiakov a učiteľov. Načo sa tam trepú starí rodičia? To už môžu aj tetky,bratrancov a sesternice popozyvat....🤦
@voleksi No práve. Ja som si tiež myslela, že to bude pre decká a učiteľov a oni tam trepú rodičov a ostatných rodinných príslušníkov😀🙏
@barbora19911 Áno len jemu sa tam nechce ísť. Taktiež si nemyslím, že boli nejaký WAU kolektív…
Môj brat 2 roky dozadu mal takú rozlúčku že si išli všetci sadnúť do reštiky aj rodičia na pizzu ale to chodia každý rok len určitá skupinka s učiteľkou si rodičia už tikajú. Učiteľka ich pozvala ku nej na spanie a varila guláš. Takže nie takéto caviky mne to príde moc. To ani na strednej sme nedávali nič triednej na stužkovej len toho maca z ruží chcela tak to sme kúpili a na vš teraz dáme školiteľke daku maličkosť… podľa mňa je to chore ako rodičia ste sa mali dohodnúť kto čo donesie z domu na oficiálnu časť kde sa čítajú básnicky a sú na dvore všetky deti ( aspoň u nás to tal funguje) by som išla a nak idú aj starý rodičia ale do triedy už len žiaci a učiteľka.

@evkamotka Jemu sa tam ani nechce ísť pretože mu to príde trápne. A včera pri večeri mám tak s manželom povedal, že ak ho prinútime kvôli nejakej sprostej rozlúčke vynechať tréning tak nám to bude vyčítať do konca života pretože podľa neho to je stráta času ktorý vie využiť aj efektívnejšie😆