icon

Rýchlovarná kanvica v triedach pre žiakov

2. sep 2023

Chcem sa opýtať na názor rodičov , ale aj učiteľov ohľadom používania rýchlovarných kanvíc v triedach na SŠ. Ak ste učiteľ, stretli ste sa s tým, že vedenie školy ich schválilo, ale ošetrené to nie je nijak- v prípade obliatia vriacou vodou, kto je za to zodpovedný- učiteľ, samotný žiak? A čo rodičia, súhlasili by ste, aby vaše deti používali v triedach kanvice? Ďakujem za názory.

Strana
z5
zuzana76
4. sep 2023

@nyusika nosia, ale staci, ze ucitel cez prestavky kontroluje tie triedy a nie este davat pozor, ci nevystrajaju aj s kanvicou, vies kolko kruzidiel a pravtok a neviem coho som zhabala? ano, aj nozik

zuzana76
4. sep 2023

ja vzdy vravim, clovek, ktory neucil, nevie kam az siaha kreativita studentov pri vymyslani, ani ucitelia to nevedia, az kym to nevidia na vlastne oci.

aceris
4. sep 2023

@simca06022011 uplne suhlasim. Nechapem preco niekto obhajuje kanvicu skolakom v triede. To je take nevyhnutne pre zivot?
Odhliadnuc od potencionalnych urazov urcite sa niekolko hrncekov porozbija. Kto to uprace? Ked si v praci, tak co to pozbieras a zavolas upratovacku, ktora je za to platena a kym pride, davas pozor aby si to neposlapala a nerozniesla. Ale v skole? To decka si budu volat upratovacky, aby odstranila sklo alebo to nechaju na zemi a budu cely den po tom slapat a davat si na to veci?

simca06022011
4. sep 2023

@aceris no 90% kancelarii upratovacku nema, znicia doklady KLIENTOV a pod.. to ako sranda fakt nie je.. a este take obliate klavesnice, pocitace :D pripadne ako sa u nas chalanovi podarilo, neviem ci si do toho drinku nieco tuhsie dal, ale monitor rozbil ako sa oblial :D

naduska007
4. sep 2023

Určite kanvice pre žiakov by som neodsúhlasila, to čo už za servis majú tie deti...Existujú termosky,keď chcú teplý čaj v triede...snáď nechcú kavičkovať

moonlight1210
4. sep 2023

Kanvicu v ziadnom pripade.

Nehôd a nestasti sa stane dost trebars aj s obycajnou tabulou na stene.
Btw. osobne som ako decko bola svedkom, ked poskodena tazka tabula vypadla z vodiacich kolajnic, padla na ucitelku a ta ostala skoro v bezvedomi.
A neskor na strednej ina mensia zas padla na blbnuceho spoluziaka. Tiez sme ho zbierali zo zeme.

Netreba deckam do ruk kanvicu, vriacu vodu a moznost blbnut s elektrikou. V skole v partii im napadnu veci, co by im doma na um neprisli skusat.

A uplne staci hadka medzi studentami kvoli ziarlivosti na rovnaku osobu a v afekte a jede obliat soka v laske vriacou vodou, ktora bude takto po ruke.
Inak by sa vysticovali, poskriabali, natrhli si tricka (baby), ci si dali si par po hube (chalani). Takto siahnu po devastujucejsej zbrani, kedze vsetci dobre pozname ten pocit, ked v zachvate nervov tuzi clovek tomu druhemu ukazat (akurat dospely skor rozumom udrzi vasne na uzde nez rozzureny pubertiak. A niekedy ani sam dospely nie.).

keksik83
4. sep 2023

@luccija áno, žiaci na energeťákoch fungujú už v podstate od ZŠ, mladší ich pijú, lebo je to in, starší preto, lebo potrebujú stíhať školu, frajerku, kamošov, fitko, brigádu... ten chalan ich v jeden deň vypil viac + kávy, stres k tomu, no a ráno na druhý deň skolaboval, išlo mu srdce vyskočiť z hrude. stále im vravím (muž je lekár, ten iba krúti hlavou), že si takto nenávratne ničia zdravie. niektorí k tomu ešte cca v 16-17 začnú brať kadejaké látky na rast svalov.

keksik83
4. sep 2023

@1kriosa1 doma si za dieťa zodpovedná ty ako rodič, ak uznáš za vhodné, nech sa hráva hoci aj s mačetou (to je iba ako príklad). mňa fascinuje ako niektorí rodičia tu obhajujú napr kanvice v triedach, kde je 30 bláznivých pubertiakov (ver, že v škole v partii sa správajú inak ako doma). keby sa čosi stalo, hneď by ťahali učiteľov po súdoch.

keksik83
4. sep 2023

@silvia2013 ach jaj... v školskom zariadení sú za žiakov zodpovední učitelia! je jedno, či má žiak 6 alebo 16 rokov. ja som zodpovedná aj za 21-ročných (maturitný ročník na 5r škole). Ty ako zákonný zástupca necítiš zodpovednosť za svoje dieťa, hoci je v puberte?

laurabiagotti
4. sep 2023

@mamamasama dokazu to 3 rocne.?? manipulaciu s horucou vodou? urcite nie..Tie sa hraju len s hracou varnou konvicou predsa..Co je to za dobu kedy v triedach uz chcu kanvice.Ved nech tam daju aj sporak a uvaria si aspon obed🙂 🙂

silvia2013
4. sep 2023

@keksik83 nemiešaj tu hrušky s jablkami. Ach Jaj , trosku sofistikovanosti pri čítaní .

ivana11155
4. sep 2023

Nechápem načo im treba kanvicu. Kávu/čaj si kúpia bufete alebo v automate.

keksik83
4. sep 2023

@silvia2013 dovolím si ťa tu citovať: ,,Na SŠ su uz snad velkí ziaci , skoro dospelí, tak aka zodpovednost ucitela??" Tak znova - učiteľ je za žiaka počas jeho prítomnosti v škole zodpovedný bez ohľadu na jeho vek. K mojej sofistikovanosti sa nevyjadruj.

silvia2013
4. sep 2023

@keksik83 menej nervozity, vyssie platy, pani učiteľka. Školský rok len zacal a ty uz strácas nervy. Nemozem zato, ze nevies pochopit myšlienku. Pekny vecer. 😄

otilia16
4. sep 2023

My sme boli v triede 25 dievčat,mali sme 17 - 18 rokov a používali sme kanvicu,bola vzadu v triede, robili sme si caj, kávu, tie hrncekove polievky... Dobre to padlo v zime, keď sa setrilo na kúrení 🙂 myslím že každé 18 ročné dievča s kanvicou naraba doma bežne. Ale ani nám to nechceli dovoliť, tak mali sme ju v podstate "na cierno".

thoughtfulweirdo
4. sep 2023

Nevidím dôvod, prečo by tú kanvicu mali mať. Na druhej strane, niektoré argumenty sú pre mňa veľmi zvláštne. Šikana a naschvál si ublížia? Neverili by ste, čím všetkým si vedia deti naschvál ublížiť, fakt s tým nebudú čakať až na kanvicu, ak to chcú urobiť 🙂 že teplý nápoj k práci na hodine nepotrebujú? No jasné, že nie, rovnako ho nepotrebuje ani dospelý, a predsa si ho mnohí radi pri práci dajú, ak to povaha ich práce umožňuje 🙂 že by ho na hodine nestíhali vypiť? Aaaale no tak, my sme stíhali fakt rôzne veci aj popri prírodovedných predmetoch vo francúzštine, a predsa sme všetci nielen zmaturovali, ale aj sa väčšina triedy ďalej výborne uchytila 🙂 dokonca som (aj bez kanvice v triede 🙂 ) začala piť kávu v 15 a o 10+ rokov neskôr som stále na rovnakom množstve kofeínu, nijaký zombie zavislak zo mňa nie je 🙂
Skutočne pádny argument je riziko požiaru.

dadulkaf
5. sep 2023

@thoughtfulweirdo to kde sa môže cez vyučovaciu hodinu jesť a piť?

vuvi
5. sep 2023

Mali sme konvicu v triede na strednej a robili sme si caje, kavy, vifonky, sackove polievky. Deti maju smartfony, pristup k debilnemu obsahu na internete, elektricke kolobezky, kadejake ine elektro dristy a vy sa bojite rychlovarnej konvice v triede? Ok no..

denisah6
Autor odpoveď zmazal
keksik83
5. sep 2023

@denisah6 to nevymyslíš. u nás majú najmladší (15-16r) teraz zasa zábavku, že dievčaťu vezmú z tašky lak na vlasy, streknú a zapaľovačom to zapália. vôbec ich netrápi, že by takto mohli niečo či niekoho podpáliť.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
jamidea
6. sep 2023

Robjm v skole a nikdy by to skola nedovolila. A akakolvek kontrola by vam to zatrhla

Strana
z5