Šanca na vysokú školu pre integrovaného žiaka?
Dobry den, ako integrovany ziak mam moznost nepisat test z anglickeho jazyka len ustnu cast.Dostanem sa na nejaku vysoku skolu?dakujem
@stanulienkat Známa prednášala na vysokej škole matematiku a bola teda riadne prekvapená, keď jej jeden študent pred skúškou ukázal lekársky doklad o tom, že trpí diskalkúliou…
@ivka225 viem že mamičky sa snažia deti integrovať úplne že všetky, ale proste z takýchto vecí by nemali byť úľavy. Ani na maturite, ani na vysokej škole. Buď na to niekto má, alebo nie. To potom aj zamestnavatelovi daju papier, ze toto nebude robit? Chapes, co chcem povedat. Uz ta integracia nema mieru.
@ivka225 Poznate moju situaciu,ked takto rypete? Ja mam 19 rokov a integraciu mam snad od skolky.. Ta dana situacia ma mrzi.. ale nie je to moj problem a skola to nemala akceptovat pokial to nebolo na zaciatku semestra
Záleží od typu integrácie a od školy, ktorú si chces zvoliť. Na VŠ nikto nebude prihliadať na integrácie, buď splniš podmienky predmetu alebo nie. Dnes je, žiaľ, rozšírený názor, že každý môže mať Vš a preto to vyzerá tak ako vyzerá...
Ahoj vyjadrujem sa z pozície špeciálneho pedagóga, ktorý takéto posudky a správy pre žiakov, resp študentov na SŠ písal. Nevšímaj si komentáre, naozaj nikto z tychto ľudí nepozná, prečo takúto možnosť máš, nikto netuší, že takéto "ulavy" majú žiaci aj s veľmi dobrým intelektom. Ja sa vždy opytam na názor študenta, či chce takúto možnosť, nakoľko na maturitnom vysvedčení to je viditelne. Určite je možnosť sa na vysokú školu dostať, ale ja predsa len odporúčam, pokiaľ sa na to cítiš písomnú časť absolvovať. Prihliadajú na to školy, kde je potrebný anglický jazyk, resp nejaká súčasť toho štúdia s nim suvisi.
@ivka225 lekár dyskalkúliu neurčuje. Prednášajucej môže byť ten doklad úplne ukradnutý, pokiaľ študent neriešil na danej fakulte s koordinátorom pre študentov so špecifickymi potrebami. Tým pádom by mal oficiálny status takéto študenta a profesori by boli upovedomení. Ale zvyčajne sa takto riešia študenti so zmyslovým, telesným postihnutím, nie dyskalkulici. Hovorím z praxe 🙂
halo ludia vyjadrujte sa k teme a hlavne budte trosku solidarny a respektujuci. nie kazdy je zdravy, ale to neznamena ze je neschopny...
autor: ak nepojdes na ustnu skusku mozes sa dostat na rozne vysoke skoly, dolezite je vsak v com ta obmedzuje tvoje "znevyhodnenie", predsa len ak mas NKS tazko sa dostanes na masmedia, a pod a hlavne treba pozerat pri vybere vysky ci tam nebudes potrebovat prave tu ang. napr. ak by si chcel ist na erazmus potrebujes mat vyssiu kategoriu anj inak ta nevezmu. ale vseobecne ano mozes ist na vysoku skolu, mam 2 integrovane deti a obe studuju na vysokej skole drzim palceky
@ivka225 Sranda, ja som tiez matematicka na VS a s takouto diagnozou za mnou este nikto nebol. Na druhej strane, clovek realne moze mat aj velmi dobre matematicke myslenie a nemusi vediet robit s cislami, viem si to predstavit. V niektorych oblastiach matematiky okolo cisel a poctov ani nejdes.
Autorka, sancu urcite mas, kedze dnes na mnohych VS vobec nerobia prijimacky a beru kazdeho. Ja by som s tebou napriklad problem nemala, ak by ti to inac dobre myslelo. Na druhej strane pisomiek je na VS habadej. Skus sa mozno orientovat skor na studijne odbory, kde je menej ludi v rocniku a individualny pristup. Lebo na nasej skole ked maju stovky prvakov skusku z matematiky, tak to je proste pisomka, tam nie je sanca riesit kazdeho zvlast. Studenti s diagnozou dostanu dlhsi cas, ale pisat musia.
@marianarem to bol student geografie, ale aj tam maju nieco malo matematiky
Ja by som na tvojom mieste napísala ten sloh - aj keby ti stiahol známku povedzme na 3-ku, ešte stále sa určite dostaneš na nejakú VŠ (pochopiteľne nie na štúdium cudzích jazykov, ale na niečo iné). Inak, nie je pravda, že na VŠ sa neprihliada na ŠVVP. My sme mali v ročníku aspergera, a vyučujúci ho rešpektovali.
Držím palce!
Môj syn to tak mal. Ale na vysokú školu sa nechystá ísť....

Sorry, ze ti neodpoviem, ale....To sa fakt taketo deje??? To je riadna pozitivna diskriminacia.