icon

Sexuálna výchova len so súhlasom rodiča

jednoduchomirka
3. okt 2025

Čo si myslíte o tom, že na školských aj mimoškolských aktivitách, kde sa bude rozoberať sexuálna výchova, sa bude na školách vyžadovať súhlas každého rodiča? Ako to vnímate? Že vlastne rodičia budú rozhodovať o tom, čo sa má deťom na školách (ohľadom takejto výchovy) prezentovať a učiť ich?

janinah
3. okt 2025
@viestta

@jednoduchomirka aj dnes davas suhlas so vsetkymi aktivitami mimo vyucovania, ci uz ide o exkurziu, navstevu divadla, kina, ZOO... Ci?

@viestta ano.do 18 r.sme davali suhlas ak isli mimo školu

beronsche
3. okt 2025
@acce
Odpoveď bola zmazaná

@acce tak ja neviem, nejaký playboy či iné časopisy , porovnávať s dostupnosťou úplných prasacin na nete v dnešnej dobe, nie je úplne šťastné..
Mnoho detí nemá rodičovskú kontrolu (pre mňa nepredstaviteľné) a tie sa vedia doslova na pár klikov dostat k takým zvrátenostiam, o akých predchádzajúce generácie detí nemali šancu sa dozvedieť..
Práve pre to má sex.vychova na škola mať priestor. Aby deti vedeli čo je normálne. A dôraz sa ma klásť na vzťahy, nie sex ako taký..

misanthropicdann
3. okt 2025
@anonym_f43c93

@cyneric bavime sa o skolakoch zakladnej skoly, cca 13-14 rocni ... sed tam a odpovedaj na otazky pred spoluziakmi a ziakmi ostatnych tried, ci si uz videl penis, ci si pocul o tom, ze tmavi maju vacsi penis ako biely, ako by si opisal analny sex alebo ked ta prednasajuci/ucitel spomenie, ze vsak kludne mozes mat babu alebo aj chalana, lebo je to prirodzene a rehoce sa na tebe kazdy tam
Mozno tvoje deti vedia o sexe uz vsetko od 1,triedy, ja si myslim, ze je to este priskoro.
Su veci, o ktorych treba hovorit v spravnom veku, napr. az na zaciatku strednej skoly.
A preto by som rada vedela, o com idu mojho osmaka ci osmacku vyucovat o sexe.
Ked je to take prirodzene, preco to potom nezaviest uz v skolke alebo na 1.stupni ????

@anonym_f43c93 tak pre teba bude asi šokujúce zistenie ze deti mávajú prvú sexuálnu skúsenosť v 12-13 rokoch.
Tvoj vek kedy je podľa teba dobre začať vzdelávať trosku mešká.

acce
Odpoveď bola odstránená
snowflakenel
3. okt 2025

Svagrina je ucitelka. Minule sme sa bavili na tuto temu a hovori mi: dnesne.deti na zs vedia o sexe take veci, ze.ked som si nahodne vypocula rozhovor ôsmacok, tak som sa cervenala 🙂 🙂

anonym_f43c93
3. okt 2025
@misanthropicdann

@anonym_f43c93 tak pre teba bude asi šokujúce zistenie ze deti mávajú prvú sexuálnu skúsenosť v 12-13 rokoch.
Tvoj vek kedy je podľa teba dobre začať vzdelávať trosku mešká.

@misanthropicdann nie, predstav si, nie je to sokujuce, nezijem v jaskyni 😅
sexualnu vychovu ma v 1.rade riesit rodic doma
A ty vies, ze je to protizakonne a trestne??? A ze deti z moralne vychovanych rodin take veci v tom veku este nerobia? To, ze sa najdu individua, ktore to robia, neznamena, ze je to standardne a normalne

misanthropicdann
3. okt 2025
@anonym_f43c93

@misanthropicdann nie, predstav si, nie je to sokujuce, nezijem v jaskyni 😅
sexualnu vychovu ma v 1.rade riesit rodic doma
A ty vies, ze je to protizakonne a trestne??? A ze deti z moralne vychovanych rodin take veci v tom veku este nerobia? To, ze sa najdu individua, ktore to robia, neznamena, ze je to standardne a normalne

@anonym_f43c93 koho obvinis pri sexuálnom styku dvoch 13 ročných?
Tieto veci sa dejú a dejú sa naprieč všetkými skupinami deti, na nič také aké slušne - neslušné sa tu nedá hrať.
Či je to normálne nieje diskusia ale ze je to bežné. Budeme pred tým zatvárať oči a potom vodiť 14 ročne na potrat alebo liečiť 14 ročných na sexuálne prenosné choroby?

Ak si myslíš ze sa to deje len pri nenormálnych tak musíš mat hrozne skreslené predstavy.
Decka sa medzi sebou chvália a predbiehajú s kým spali už na základnej škole.
Baby sú velice hrdé ze zbalili 18 ročného s autom.
Mne sa pozastavuje mozog nad takýmto uvažovaním. (zatvárať oči)
Prevencia je asi na nič co?

Vieš ze aj prekračovať rýchlosť je protizákonné? Na čo potom policajti merajú rýchlosť?

anonym_311f45
3. okt 2025

Mali sme ucku Gasparikovu a isla sa udiat prednaska o sexe🤣palila ako gulomet, ze sme curvy, dame kazdemu pod kazdym krikom, chodime na vyskraby 2 *rocne do 18.,mame sa hanbit atd atd... No udepdala pizda celu triedu. Ani sme nevedeli, ake sme, dokedy nam to nezratala. Potom dosla spoluziacka, ktorej tetka robila na gynde a ta vysypala datumy, kedy mlada gasparka bola u nich na vyskrabe. Ten hnev z curvicky doma si z tej bezmoocnosti vyliala na nas, stara cubka, kolkokrat na nu myslim, ako dopadli, obe rozhodnozky.

anonym_f43c93
3. okt 2025
@misanthropicdann

Tieto veci sa dejú a dejú sa naprieč všetkými skupinami deti, na nič také aké slušne - neslušné sa tu nedá hrať.
Či je to normálne nieje diskusia ale ze je to bežné. Budeme pred tým zatvárať oči a potom vodiť 14 ročne na potrat alebo liečiť 14 ročných na sexuálne prenosné choroby?

Ak si myslíš ze sa to deje len pri nenormálnych tak musíš mat hrozne skreslené predstavy.

Vieš ze aj prekračovať rýchlosť je protizákonné? Na čo potom policajti merajú rýchlosť?

@misanthropicdann ty asi tiez necitas cele prispevky, alebo necitas s porozumenim.
Pisala som, ze nemam problem so sexualnou vychovou, mam problem s tym, co sa dialo na nasej skole a ako to bolo odprezentovane, o com museli deti hovorit.
A ano, nechcem, aby moje 13r. dieta buduci rok muselo opisovat pred skupinou 100 deti, co je to analny sex, ako maju cierni vacsie penisy ako bieli a pod.
Takze neviem odkial beries, ze si myslim, ze by deti nemali vediet o sexe vobec.

Spat k povodnej teme a otazke : ANO, budem rada, ak budem moct byt informovana o tom, co sa o danej teme bude moje dieta ucit!
a ak nevies, kto berie zodpovednost za dieta a jeho spravanie, tak sa porad s AI napr. alebo si nastuduj pravne veci 🙄

mirokub
Odpoveď bola odstránená
acce
Odpoveď bola odstránená
mizoko
3. okt 2025
@anonym_f43c93

U nas na skole bola "aferka" s poslanim nahej fotky baby chlapcovi, ktory sa jej pacil, ktory potom danu foto dalej preposlal kamosom a mali dost velke problemy z toho. Na margo toho skola spravila sexualnu vychovu osmakom a deviatakom, kde sa rozoberali aj dost nevhodne veci (pojmy ako analny sex, velkost penisu a pod.), kvoli comu boli aj rodicia pobureni.
Takze za mna ano, je vhodne vediet, o com idu moje deti skolit, do akych detailov sa planuje zajst, pretoze ani ja by som nechcela, aby sa uz na zakladnej skole rozoberali taketo veci s mojimi detmi

@anonym_f43c93 a ty to so svojimi deťmi rozoberas? Lebo neznalosť v takýchto veciach je horšia ako keď sa o Tom dozvedia v škole. A čo ťa presne pobúrilo? Že im vysvetľovali aké druhy sexu sú a možno im aj povedali že je v poriadku povedať nie ak sa im to nepáči?

mizoko
3. okt 2025
@anonym_f43c93

@misanthropicdann ty asi tiez necitas cele prispevky, alebo necitas s porozumenim.
Pisala som, ze nemam problem so sexualnou vychovou, mam problem s tym, co sa dialo na nasej skole a ako to bolo odprezentovane, o com museli deti hovorit.
A ano, nechcem, aby moje 13r. dieta buduci rok muselo opisovat pred skupinou 100 deti, co je to analny sex, ako maju cierni vacsie penisy ako bieli a pod.
Takze neviem odkial beries, ze si myslim, ze by deti nemali vediet o sexe vobec.

Spat k povodnej teme a otazke : ANO, budem rada, ak budem moct byt informovana o tom, co sa o danej teme bude moje dieta ucit!
a ak nevies, kto berie zodpovednost za dieta a jeho spravanie, tak sa porad s AI napr. alebo si nastuduj pravne veci 🙄

@anonym_f43c93 jaaaaj,už chápem 🙂 tak v tom máš pravdu ak to bolo takto

mizoko
3. okt 2025
@zuzanita1609

@acce a kto sa ti "vidí" s návštevami škôl? Suja s Mazurekom? 🙄

@zuzanita1609 presne tito by sa mu páčili 😌 trafila si to. A volalo by sa to Výuka ku klerofasizmus ☺️

anonym_f43c93
3. okt 2025
@mizoko

@anonym_f43c93 jaaaaj,už chápem 🙂 tak v tom máš pravdu ak to bolo takto

@mizoko som rada, ze to konecne niekto chape 🙂
( a samozrejme vdaka aj vsetkym, ktori sa nezaparali 🙂 )
takto si dovol povedat svoju skusenost a nazor a zrazu uz odmietas sexualnu vychovu a este kvoli mne budu tehotne deti na zakladnych skolach 😅

jednoduchomirka
autor
3. okt 2025
@anonym_8437b0

@jednoduchomirka ako čítam tvoje výhrady, tak zrovna tvoje deti by tu sexuálnu výchovu potrebovali a ty sa možno od nich trochu priucis.

@anonym_8437b0 opäť niekto, kto nepochopil moje slová a moju otázku. Ok 🙂 ja sa nepotrebujem učiť o LGBT atď. A vieš prečo? Lebo ma to vôbec nezaujíma. Rešpektujem život takýchto ľudí lebo sú to taktiež ľudia a majú svoj život, v ktorom sú šťastní. Ale ohľadom neskutočne veľa informácií, ktoré život prináša, si radšej k svojmu rozvoju (keďže na tomto svete nemáme neobmedzený čas) vyberiem témy, ktoré ma napĺňajú viac. Nebudem mrhať časom a ani peniazmi na tému, ktorá ma neposunie dopredu. Takže preto si radšej vyberiem aj pre svoje deti to, čo ich naplní viac a nie vzdelávanie sa v obore LGBT+ atď. 🙂 A moja otázka znela práve k tomuto. Na toto som sa všetkých pýtala. A opäť zdôrazňujem, proti LGBT nemám absolútne nič. Svojmu dieťaťu však dávam iné hodnoty. A samozrejme na túto tému (LGBT) sa rozprávame doma, aby malo dieťa prehľad, nemaj strach 🙂

sulavikova
3. okt 2025

@jednoduchomirka mňa zaujíma ako rodiča a zároveň aj učiteľku: obsah a forma vzdelávania a hlavne, kto to má akože učiť???? Na základe toho ne/podpíšem súhlas. Jedna vec je odbornosť, druhá adekvátnosť a zároveň prístup detí k množstvu zavádzajúcich informácii. Všetko vedia, a potom sa kočka spýta, či otehotnela v bazéne….

zuzanita1609
3. okt 2025

Och dievčatá,ako uvariť fyzolu, fazuľu sáčkovu..mamina mi povedala sódu bikarbónu 😉

mizoko
3. okt 2025

A Mirokub je preč z MK 🤣🤣🤣

zuzanita1609
3. okt 2025
@mizoko

A Mirokub je preč z MK 🤣🤣🤣

@mizoko bol zasa veľmi múdry, či?

mizoko
3. okt 2025
@zuzanita1609

@mizoko bol zasa veľmi múdry, či?

@zuzanita1609 no dnes teda perlil tak že aj Kravcovu strčil do vačku s nenávistnými rečami 😌
Ale mám obavu že jeho "kamko" Acce je jeho Alter ego a teda že sme sa Mira nezbavii len sa premenoval 🤣

viestta
3. okt 2025
@zuzanita1609

Och dievčatá,ako uvariť fyzolu, fazuľu sáčkovu..mamina mi povedala sódu bikarbónu 😉

@zuzanita1609 soda sice pomoze rychlejsie zmaknut, ale zaroven nici ziviny. Takze namocit a varit. Dnes som varila, prekvapivo rychlo bola makka

zuzanita1609
3. okt 2025
@mizoko

@zuzanita1609 no dnes teda perlil tak že aj Kravcovu strčil do vačku s nenávistnými rečami 😌
Ale mám obavu že jeho "kamko" Acce je jeho Alter ego a teda že sme sa Mira nezbavii len sa premenoval 🤣

@mizoko týchto chlapov z konika už dávno treba redukovať....mám svojich, rozumných 😉

mizoko
3. okt 2025
@viestta

@zuzanita1609 soda sice pomoze rychlejsie zmaknut, ale zaroven nici ziviny. Takze namocit a varit. Dnes som varila, prekvapivo rychlo bola makka

@viestta a na ako dlho? Ja dávam na tri hodky asi namocit

anonym_8437b0
3. okt 2025
@jednoduchomirka

@anonym_8437b0 opäť niekto, kto nepochopil moje slová a moju otázku. Ok 🙂 ja sa nepotrebujem učiť o LGBT atď. A vieš prečo? Lebo ma to vôbec nezaujíma. Rešpektujem život takýchto ľudí lebo sú to taktiež ľudia a majú svoj život, v ktorom sú šťastní. Ale ohľadom neskutočne veľa informácií, ktoré život prináša, si radšej k svojmu rozvoju (keďže na tomto svete nemáme neobmedzený čas) vyberiem témy, ktoré ma napĺňajú viac. Nebudem mrhať časom a ani peniazmi na tému, ktorá ma neposunie dopredu. Takže preto si radšej vyberiem aj pre svoje deti to, čo ich naplní viac a nie vzdelávanie sa v obore LGBT+ atď. 🙂 A moja otázka znela práve k tomuto. Na toto som sa všetkých pýtala. A opäť zdôrazňujem, proti LGBT nemám absolútne nič. Svojmu dieťaťu však dávam iné hodnoty. A samozrejme na túto tému (LGBT) sa rozprávame doma, aby malo dieťa prehľad, nemaj strach 🙂

@jednoduchomirka si si akosi veľmi istá ,ze tvoje dieťa je čistý heterosexual a nikdy inak.To ze sa za to modlievas to nijako neovplyvní, takze informácie o lgbt sa mu kľudne raz môžu zist.

zuzanita1609
3. okt 2025
@viestta

@viestta ja viem, ďakujem.Fazuľa je furt nedorobená,ževraj sóda pomôže,je pravda?

zuzanita1609
Odpoveď bola odstránená
anonym_dd6d24
3. okt 2025
@misanthropicdann

@misanthropicdann v akej osade si vyrastal, keď tvrdíš, že 13 ročné deti bežne sexujú.

zuzanita1609
3. okt 2025

Nik ho neriešil,v 90ych rokoch. Obec nik to neriešil,kým sa nezačala do toho cirkev...Ako inakšie

anonym_f94e5e
3. okt 2025

Som za to ,ze toto je úloha rodiča. Rodič ma dieta vzdelávať o týchto veciach . Véd kto je dieťaťu najblizsi ? Sú to intímne veci a niekedy treba ísť "hlbsie" a ťažko sa dôverne s učiteľom o tom bude niekto baviť.
Co sa tyka orientácii,to tiež rodič dieťaťu ma vysvetliť.

Stále sa rieši iba sexuálna výchova v školách,ale toto ma byt úloha rodiča..

V každej triede je aj komlikovana rodina . Každý učiteľ o svojej "rodine "v triede vie .
Skôr by som sa zamerala na týchto žiakov a im dala ako povinný predmet(krúžok) aj o tomto . A zamerala sa naozaj na odbornosť a rozsiahlejšiu výchovu kedze dieta to nemá s kým prebrať.