Šiestačka je bez kamarátky. Bude to mať dopad na jej psychiku?
Ahojte, dcera je siestacka. V triede je ich presne 8 dievcat, takze dvojice. Ostatne dvojice sa kamosia od 1triedy..moja Ella co mala dvojicu sa s nou prestala 2t dozadu z nicoho nic bavit. Uz min rok to bolo zle. Takze moja je bez kamosky - cele dni doma zatvorena aj cele prazdniny. V tomto kolektive si uz kamosku nenajde, jedine az na strednu. Bojim sa vsak o jej psychiku lebo je to citliva dusa a ta kamoska jej chyba☹️ Zienky tie co ste nemali kamosky, ako ste zvladli toto obdobie..ci vobec boli ste tu take?lebo ja mam pocit ze len moja nema kamosky..
@miska1145 skoda ze su od seba tak daleko..
Nechápem
Ahoj hladáte ešte kamarátku pre dcéru?
Mne sa to tiež stalo akurát teraz, ďalší školský rok bude sama, má citlivú povahu a jej najlepšia kamarátka ju opustila.
@ninakovacova_ mozno ss to u vas napravi este
Tak jej urob program ty. Určite to môže mať dopad na jej psychiku. Veď každá si tu chce porodiť svoju kamošku, ale keď príde na lámanie chleba tak kde ste?
ahoj ak este potrebujes pomoc ja som bola na tom tak ako ty a 12 rocna dcera bola z kolektivu vysuvana koli spoluziackam ani neviem preco ju od 3 rocnika zacali odsuvat a vynechavat tak sme zmenili skolu a teraz tam chodi 4 mesiac a je velmi stastna a cela trieda ju mavelmi rada som aj ja stastna
Dobrý deň, prosím, s odstupom času ako vnímate túto situáciu? Vyriešilo sa to dcére? Ako to zvládla a ako ste jej vedeli pomôcť vy ako mama? Riešim úplne rovnakú situáciu s dcérou (4.ročník) - párovanie dievčat do dvojíc (móda BFF najlepšej kamarátky 🙂, vníma to veľmi ťažko, trápi sa, hlavne preto, že sa blíži škola v prírode a ju všetky páriky odmietli na izbu. Keď som čítala Váš príspevok, ako keby som čítala seba. Veľmi by mi pomohol Váš pohľad s odstupom času, Trápime sa a nikto to nechápe, s argumentami typu ... však sa to v triede zmení, však si nájdeš na strednej kamarátku a podobne. Dcéra je inak v triede obľúbená medzi dievčatami aj chlapcami, majú ju radi všetci, nikto ju nešikanuje, školu má rada, na krúžkoch má skvelé kamarátky, ale nemá v triede parťáčku ako všetky ostatné a nesie to ako osobné zlyhanie a vylúčenie. Ďakujem. 🙏
@nostress kiezby som mohla napisat, ze sa nieco zmenilo ale nie..dvojice zostali dvojicami a moja dcera bez kamosky. Velmi sa tam paruju, ziadna dvojica nepusti nikoho medzi seba😞niekedy pride domov smutna, snasim sa ju rozveselit ale je to narocne.zimne prazdniny doma zatvorena bez jedinej navsvtevy kamosky 3 tyzdne.😞mam pocit ze to bude horsie a horsie.
@nostress to s tym odmietnutim na izby ma velmi mrzi, tam to potom asi poriesi pani ucitelka..k niekomu ju prida.
Ďakujem Vám, aj toto je pre mňa užitočná informácia. Neostáva nám nič iné, len s tým ďalej pracovať a podporovať ju. Ako píšete, žiaľ, žiadna dvojica nikoho medzi seba nepustí, aj keď všetci ju ubezpečujú, že ju majú radi, že je fajn, nešikanujú ju, ale do dvojice nepatrí...... proste hovoríme ako keby ten istý príbeh aj vy, aj ja cez kopirák. Školu v prírode neviem ako riešiť ešte, pretože už teraz vníma, že ak ju niekam učiteľka priradí, bude to nasilu a nie preto, že by si ju niekto "vybral". Musíme sa s tým popasovať, ale pomohli ste mi už len s pocitom, že v tom nie sme samé ❤ Za moju dcéru ma to mrzí, lebo je to dobré a slušné dievčatko, vždy som ju viedla k tomu, aby bola k ľuďom dobrá, ľudská, aby sa kamarátila s každým a neviem, či to nebola chyba, či dnešná doba skôr nepraje "populárnym roztlieskavačkám". Ako sa hovorí, dobré dievčatá sa dostanú do neba, drzé všade 🙂 Prajem Vašej dcére, aby si našla svoje miestečko v kolektíve a aby si raz na to spomenula v dospelosti už len s úsmevom na tvári. ❤
@nostress za malo, no velmi som vam nepomohla. Ja som vedela ze u nas sa to nezmeni, toe dvojice su tam ozaj stale a vyzera ze nepriberu dalsiu. Zial uz s tym nepocitam, ze ss nieco zmeni lebo je to uz takto dlho😞mna to toez velmi mrzi trapi ale ze velmi lebo vidim ju doma smutnu ale neviem pomoct. Tu kocky napisu urob jej program ty. Ale sak ok sle to sa nera vzdy ona potrebuje aj rovesnicky. Co ja jej kamosku nahradim?no veru to sa nahradit neda. 😞drzim vam palce aby sa to u vas este zmenilo, predsa je to daleko este po koniec zs..
@nostress
Ahojte, aj my máme doma úplne rovnakú situáciu. Ak by ste si chceli o tom popísať, alebo vymeniť nejaké skúsenosti, postrehy, budem rada ak mi napíšete, ale do SS prosím ❤️
@nostress nejaky cas prisiel aj ste vyriesili skolu v prirode?tieto pobytove aktivity toho som sa vzdy bala ako to dopadne a tiez sedenie v busoxh ked sa ide na vylet.

Aj moja tak v škole nemá také že najlepšie kamarátky ale len že kamarátky ale ani už to moc nie ale tiež na trávenie voľného času nemá nikoho a sedí doma a tak