icon

Skazená mládež a nebezpečné vplyvy

12. aug 2025

Ahojte idem sa trochu vyžalovať a skôr než ma odsudite ze leziem dcére do súkromia od jednej mamky z triedy sme dostali podnet na kontrolu nakoľko sa zistilo ze jeden chlapec z druhej triedy týmto deťom nukal alkohol a elektronické cigarety. Išlo len o bezpečnosť nezaujímalo ma nič okolo toho prezrela som vyslovene len chaty. Dcére verím ale ak sa toto deje treba radikálne zakročiť.
K tomu som nezistila nič. Dcéra sa nenachádza v chate kde si tie deti riešia toho chlapca a jeho matroš.

No aj tak som rolovala čo nájdem. Mamička hovorila ze nejaké dievča odhovaralo jej dcéru ze nemá ten alkohol užívať takže sú aj rozumne deti medzi nimi.

Výsledok môjho hľadania ma zhrozil. Moja dcéra sa do chatov nezapajala prešla som si celé až po vrch sem tam poslala nejaké vtipné video ale nepísala nikomu nič. Tam sa bavili tie decká a oči zo mna liezli. Tak sprosto a vulgárne nerozprávaju ozaj ani dospelí. Samé kkt p*ca j*be ti.. V každej druhej vete. Riešili tam krutý rozchod tvl v 11 rokoch? Nadával tam svojej ex aká je p**a ze z neho robí kkta 🤦‍♀️ kriste bože. Ohovárali učiteľku jedno dievča (paradoxne dcéra mamičky ktorá nás varovala) v jednej vete použila 10 takýchto slovíčok. Ďalšia písala aká je mokra zo svojho frajera. Má 11 ‼️‼️‼️‼️ a čo ma dostalo úplne najviac je ako tam mali fotky mŕtvych vtákov. Smiali sa z toho ako pošahanci a nakoniec som sa dozvedela že to oni ich zabíjajú a potom si to posielajú. 🤢

Ženy ja neviem ako s týmto naložiť. Pravdepodobne sa to netýka mojej dcéry ale ona sa v tejto chorej spoločnosti pohybuje. Jednak tam údajne chodí chlapec ponúkať alkohol a elektronické cigarety za ďalšie sa zabávaju ubližovanim zvierat a možno aj spolu snáď vzájomne praktizujú nejaké s*xualne veci keď dokážu takéto čosi vypisovať a tak intenzívne zo spolužiakov "tiecť".

Že je dnešná doba zvratena to viem. Ale nie všade sú také deti. Tu žijeme na sídlisku podľa policajtov je to fetacky brloh je tu najviac prípadov čo som so známym hovorila. Mestskí tu nechodia robiť obchodzky nikdy som ich tu nevidela takže si to tu žije.

Váham. Školu mame 2 minúty od domu. Dcéra 11r tam vodí aj 7r sestričku keď som ráno v práci. Začínam mať strach. Napadlo mi zmeniť školu a dať ich trochu do lepšieho prostredia aj keď by to malo byť ďalej. Moje dcérky poznajú trasu mhd vedia kde nastúpiť kde vystúpiť vedia aký spoj kam ide takže stratiť sa nestratia. Rozmýšľala som už dávno dať dcérku na bilingválne gymnázium osemročné nech ma v hlave niečo iné zdokonali sa v angličtine ktorá ju tak baví a tam je predsa lepšia kategória deti ako na obyčajnej ZŠ. Ale čo mladšia? Nuž musím si to premyslieť keďže toto je škola pre deti vo veku staršej dcéry.

Čo by ste robili vy? Dcery vychovávam sama ale učím ich úcte k životu ľuďom aj zvieratám. Ale som zhnusena z toho čo tá mládež robí. My sme neboli sväti ale toto sme nerobili čo oni. Možno v 15 ale v 11? A že sa doba posúva. Fakt toto je len výhovorka. Niekde sa stala chyba ze je z mládeže odpad spoločnosti. Kruto nazvané ale pravda. Videla som ako tam "je*u" na učenie ze načo ze netreba že sú dôležitejšie veci atď... Rodičom som dala podnet nech si prečítajú tento konkrétny Chat a skúsime nájsť riešenie. Mám urobene aj screeny tých najpodstatnejšich veci a možno zájdem aj za triednou v septembri poradiť sa čo robiť. Som zúfalá... Asi tak ako nikdy 😭

Strana
z2
anonym_777ab1
12. aug 2025

Och 😢

earlgrey
12. aug 2025

Smutná doba, ale ja to vidím aj na ulici. Skupinky 10-12 ročných deti, hádžu kamene do okien (opustené budovy), šikana, vulgarizmus, veď ja na ihriská už máločo chodím, lebo dcéra si tam vypočula všetky možne vulgarizmy, ktoré asi existujú... áno, je to realita dnešného sveta...tie deti (väčsinu) vychováva ulica...čo mňa najviac šokovalo, keď som videla dcéru mojej kamarátky v tejto skupine deti a hrozne sa zabávala na tom, ako ničia budovy, ako robia zlé iným...a keď ma videla, hneď ku mne bežala a prosila ma, aby som to jej mame nehovorila...

martul
12. aug 2025

@anonym_autor Je to hrozné, ale čo vyriešiš tým, že ich preložíš? Myslíš, že na iných školách deti nenadávajú? Ty sa musíš spoľahnúť len na seba a svoju výchovu a s deťmi sa veľa rozprávať, aby vedeli rozlišovať čo je ok a čo už nie

anonym_e881dc
12. aug 2025

@anonym_autor veľa sa s dcérou rozprávaj, nie ako direktívny rodič, ako kamarátka, robte si dámske jazdy. Zájsť za triednou nie je zlý nápad, uvedom si, že veľa detí toto píše len preto, aby zapadli do partie, v skutočnosti to s nimi nemusí byť také zlé, aj keď súhlasím, že doba je zvrátená. Aké má tvoja dcéra záujmy, koníčky? Podporovala by som ju za každú cenu v tom, aby trávila voľný čas umením, športom, môžete chodiť pomáhať do psieho útulku, alebo na charitu.

anonym_8056f5
12. aug 2025

Hlavne sa ukludni a prestan dramatizovat, treba si tie diskusia nafotit a ist s tym za triednou. U nas viedli tieto diskusne skupiny k otmu ze maju jednu a je tam aj triedna. Uz co si medzi sebou v sukromnych riesia je ich vec. Ublizovanie, sikana a pod, sa na zaklade takychto chatov riesila v skole, individualne, viac menej anonymne, deti boli poslane k psychologom, keby bolo zle tak v inej triede prost epsycholog chodil a rozpraval sa s detmi priamo v triede ako v skupine. Alkohol, cigarety maju riesit v skole = ziadny problem. tak sa netras, nenervac, deti boli vzdy kadejake, aj sa frajerovali, aj alkohol a cigarety riesili a riesia, najdu sa taki... ale vela je aj rozumnych deti, co vedia co a ako. Na tych nevychovanych su paky v skole a dost dobre. napomenutia, psychologicka pomoc a tak... a rodicia sa tiez velakrat dozvedia co ich deti vyvadzaju az potom, co ich niekto zo skoly s tym konfrontuje.
Uplne zbytocne budes dieta prekladat na inu skolu, kvoli takejto veci, lebo to stretnej aj v dalsej a dalsej... skole. A ze nemate dozor, policiu tam, tak to tiez moze skola riesit...

anonym_8056f5
12. aug 2025

inak je smiesne ako vsetci tvrdia ze doba je zvratena :DDDD no to bohuzial vravia dospeli celeeee desatrocia na mladych... aj ti dnesni 60tnici boli v mladosti pre rodicov zvrateni a nevychovani :D

anonym_5881fc
12. aug 2025

Mám 13 syna aj vnuka v tomto veku. Áno je to čím ďalej horšie. Dcéra (27r.), keď bola ešte dieťa už vtedy to bolo, ale nie až v takomto merítku. Vnuk chodí normálne do ZŠ a hovoril mi, že sa nevedia normálne baviť. Nemá s kým ísť von na ihrisko, všetci visia na nete a takýmto spôsobom žijú život. Psychické zdravie detí, kvôli internetu je v zlom stave. Rodičia nemajú na deti čas, lebo im zabezpečujú základné životné potreby častokrát, ani nie že nadštandard. Syn je na domácom vzdelávaní a pediatrička ho poslala k psychologičke na kontrolu, či je "psychicky zdraví", keď nežije v tom toxickom prostredí plnom šikany. Vraj sa to môže podpísať na jeho mentálnom zdraví, to vážne 😀 ...

tululu
12. aug 2025

Citali ste Zbojnicku mladost od Luda Ondrejova, kde niektore deti vypichovali oci vtacikom a sledovali,ako im vytekaju alebo parali nozikom zaby? Alebo ako v stredoveku cvicili mladych chlapcov tym, ze priviazali macku o kol a chlapcom zaviazali ruky a museli ju zabit len pouzitim hlavy? Za mojej mladosti sa diali na sidlisku tiez rozne nevhutnosti a to som z maleho mesta a uz davno nemam 15. Ja len ze ludia sa nemenia,len doba prinasa nove technologie a moznosti. Kamoska sa vydala za jedneho z tych, ktory ako dieta takto tyral zvierata, ma s nim 2 deti a ziju 20 rokov normalne. Tymto ale nechcem povedat,ze je to normalne, ale ze je to zial bezne. Urcite by som upozornila triednu, mozno aj rodicov, aj ked nastvany rodic,ktory ovrieska dieta nic nedosiahne,na to treba ine taktiky...ale o dceru by som sa nebala, len s nou dalej komunikuj a zdielaj s nou co najviac casu, rozhovor, nakup, zmrzka a popritom rozpravat o zivote...

anonym_2f6ad3
12. aug 2025

vsetko je to o vychove a rodicoch. nic viac, nic menej. ja uz mam dospelych synov po 20-tke, ale nikdy zvieratam neublizovali, skor sme sa im snazili pomahat. ale vyrastali od malicka so zvieratami a my rodicia sme im sli prikladom.

kacena4
12. aug 2025

ani som to nedokazala docitat dokonca ako mi je z toho zle... za mna to nie je skazena mladez ale rodicia, ktorí toto svojim detom dovolia, toleruju to, neusmernuju ich k hodnotam. to dieta niekde tie nadávky a spravanie muselo odpozerat a najcastejsie je to nevhodna vychova v rodine. dnes som zazila nieco podobne. som na lieceni, v krikoch mame cerstvo okotenu macku, vsetci ludia uz asi 2 tyzdne z povzdiali sleduju ako sa mladata ucia chodit... dnes isla okolo matka s dietatom (asi 10r, nie malicke babatko) chlapec utocil na nich do krikov, oni sa schovavali a matka dietata kopala do krikov z druhej stany aby ich vypudila von k synovi 😥🤮 toto vychovaju dnesni mladi rodicia, sebcov, narcisov a pod.

nika1971
12. aug 2025

v dnesnej dobe su deti bohovia a rodicia im toleruju vsetko.preto to tak aj vyzera...

7miriam77
12. aug 2025

Veľmi smutné 😥😭, hrozné len čítať, mám 10 ročnú dcéru, no našťastie nič také nebadam. Nemá ani chat...má svoj tablet ale len na pozeranie YouTube a občas zahrá dáke hry. Zatiaľ ju bavia preliezky, tvorenie, gitara a šport. Snáď to tak ostane čo najdlhšie. Žiaľ, ono stačí aby sa dieťa dostalo do zlého kolektívu,kde je pár detí tohto tvojho opisu a už je tam riziko "nákazy". Byť tebou, zvažovala by som preloženie na inú školu

januska12323
12. aug 2025

S dcérou si sa už rozprávala? Ak sa nezapájala vyzerá, že má viac rozumu ako tá zlá časť. Preložením na gymnázium sa zle vychovaným deťom nevyhneš, keď je niekto múdrejší v škole neznamená, že nie je idiot.

maranco
12. aug 2025

11 ročné deti nemôžu mať legálne účet na sociálnej sieti, ale prevádzkovateľ siete kašle na overovanie veku, ak môže na nich zarobiť
a spracovanie osobných údajov bez súhlasu rodiča je na Slovensku legálne až od 16 rokov

sara07
12. aug 2025

doporučujem podať písomnú žiadosť na školu na spoluprácu so psychologičkou , skupinová praca s celou triedou, kde dostane od vás podklady
tiež ak nemáte ranne kruhy zaviest každé rano, len to musi ten učitel, triedna uč to väčšinou býva mať na to školenie aby tie kruhy vedela ráno viesť - každé rano cca 15-20 min a preberaju sa rôzne okruhy, pripadne ak sa niečo vyskytne v kolektive, doma ... preberajú prípadne čo sa deje vo svete atd...
skus viac ty sa pytat čo sa deje v škole, čo je nové, o čom sa rozpravaju, ako vnima spolužiakova a potom nejak to rozvijať
ked ich preložíš na inu školu ,nemáš istotu že to bude podobne alebo horšie
toho chalan rozhodne stopnut ,dat podnet na školu , nech si spoločne "došlapnete" na rodičov hlavne aj chalana , ak máte pravnika v triede tak ten by vám to mohol spísat a možno by v nich hrklo...

sara07
12. aug 2025
@anonym_5881fc

Mám 13 syna aj vnuka v tomto veku. Áno je to čím ďalej horšie. Dcéra (27r.), keď bola ešte dieťa už vtedy to bolo, ale nie až v takomto merítku. Vnuk chodí normálne do ZŠ a hovoril mi, že sa nevedia normálne baviť. Nemá s kým ísť von na ihrisko, všetci visia na nete a takýmto spôsobom žijú život. Psychické zdravie detí, kvôli internetu je v zlom stave. Rodičia nemajú na deti čas, lebo im zabezpečujú základné životné potreby častokrát, ani nie že nadštandard. Syn je na domácom vzdelávaní a pediatrička ho poslala k psychologičke na kontrolu, či je "psychicky zdraví", keď nežije v tom toxickom prostredí plnom šikany. Vraj sa to môže podpísať na jeho mentálnom zdraví, to vážne 😀 ...

@anonym_5881fc poznám niektoré pediatričky su inak odtrhnuté od reality , ale že absolutne

anonym_328c0d
12. aug 2025

@anonym_2f6ad3 presne tak, aj u nás boli deti na zš, ktoré skúšali všetko možné ale moji rodičia ma vychovali tak, že mi ani nenapadlo sa k nim pridať. Jasné, že som nadávala, že nemám facebook čo bol v tej dobe základ. Ale len mi to prospelo a dnes som im za to vďačná. Viedli ma k láske, pomoci a športu a tak zmenili svet, v ktorom som žila.

ivangeline
12. aug 2025

Mám 32 a nie nebolo to niekedy iné. ;D Keď nebol internet a všade v rukách mobily, tak si neboli takí blízki permanentne a nonstop a nebolo to hneď.. naj urobíš, nielen kvalitnými rozhovormi,ale hlavne vyplnit čas deti s tebou, dospelými, kt dôveruješ a skupinami, kt sú podľa teba bezpečne.

zuzana76
12. aug 2025
@anonym_8056f5

Hlavne sa ukludni a prestan dramatizovat, treba si tie diskusia nafotit a ist s tym za triednou. U nas viedli tieto diskusne skupiny k otmu ze maju jednu a je tam aj triedna. Uz co si medzi sebou v sukromnych riesia je ich vec. Ublizovanie, sikana a pod, sa na zaklade takychto chatov riesila v skole, individualne, viac menej anonymne, deti boli poslane k psychologom, keby bolo zle tak v inej triede prost epsycholog chodil a rozpraval sa s detmi priamo v triede ako v skupine. Alkohol, cigarety maju riesit v skole = ziadny problem. tak sa netras, nenervac, deti boli vzdy kadejake, aj sa frajerovali, aj alkohol a cigarety riesili a riesia, najdu sa taki... ale vela je aj rozumnych deti, co vedia co a ako. Na tych nevychovanych su paky v skole a dost dobre. napomenutia, psychologicka pomoc a tak... a rodicia sa tiez velakrat dozvedia co ich deti vyvadzaju az potom, co ich niekto zo skoly s tym konfrontuje.
Uplne zbytocne budes dieta prekladat na inu skolu, kvoli takejto veci, lebo to stretnej aj v dalsej a dalsej... skole. A ze nemate dozor, policiu tam, tak to tiez moze skola riesit...

@anonym_8056f5 preco by mala triedna ucitelka byt v nejakych destkych diskusiach, za mobily svojich deti su zodpovedni rodicia, nech im ich kontroluju oni. Okrem toho moze byt skupina, kde bude ucitelka a decka si zalozia XY dalsich, kde uz nebude.

zuzana76
12. aug 2025
@kacena4

ani som to nedokazala docitat dokonca ako mi je z toho zle... za mna to nie je skazena mladez ale rodicia, ktorí toto svojim detom dovolia, toleruju to, neusmernuju ich k hodnotam. to dieta niekde tie nadávky a spravanie muselo odpozerat a najcastejsie je to nevhodna vychova v rodine. dnes som zazila nieco podobne. som na lieceni, v krikoch mame cerstvo okotenu macku, vsetci ludia uz asi 2 tyzdne z povzdiali sleduju ako sa mladata ucia chodit... dnes isla okolo matka s dietatom (asi 10r, nie malicke babatko) chlapec utocil na nich do krikov, oni sa schovavali a matka dietata kopala do krikov z druhej stany aby ich vypudila von k synovi 😥🤮 toto vychovaju dnesni mladi rodicia, sebcov, narcisov a pod.

@kacena4 presne tak, hnus

mullerova46
12. aug 2025
@zuzana76

@anonym_8056f5 preco by mala triedna ucitelka byt v nejakych destkych diskusiach, za mobily svojich deti su zodpovedni rodicia, nech im ich kontroluju oni. Okrem toho moze byt skupina, kde bude ucitelka a decka si zalozia XY dalsich, kde uz nebude.

@zuzana76 na triednickych hodinách sa má aj o taktom správaní rozprávať. Škola je vzdelávacia inštitúcia a má slúžiť aj na diskusie mimo vyučovacích predmetov. Je to dôležité aby s deťmi rozprávali rodičia ale deti v škole trávia tak veľa času že učiteľka má tiež veľký dosah na deti.

sevrin
12. aug 2025

Posledná schopná generácia bola Gen X. Od Mileniálov sa to začalo kaziť a dnešnú Gen Z by som narval do mišelinky pneumatiky tahat. O Alfa sa ani netreba baviť, zoberieš im mobily a sú schopné sa kvôli tomu celý deň hádzať o zem.

zuzana76
12. aug 2025
@mullerova46

@zuzana76 na triednickych hodinách sa má aj o taktom správaní rozprávať. Škola je vzdelávacia inštitúcia a má slúžiť aj na diskusie mimo vyučovacích predmetov. Je to dôležité aby s deťmi rozprávali rodičia ale deti v škole trávia tak veľa času že učiteľka má tiež veľký dosah na deti.

@mullerova46 ale nemá deti kontrolovať mimo vyučovania, toto všetko sa na triednickych hodinách a ranných kruhoch preberá, učiteľka nemá čo pracovať mimo svojho vyučovania a nemá kontrolovať čo robia deti na internete, môže ich informovať, upovedomiť, kontrolná zodpovednosť je na rodičovi

zuzana76
12. aug 2025
@mullerova46

@mullerova46 v škole nemajú mať mobily, su zakázané, takže všetky tie skupiny fungujú po vyučovaní a cez prázdniny, veď aj teraz su prázdniny a žiaci si v tej skupine vypisujú vulgarizmy, to nech kontroluje rodič, nech si rodičia založia svoju skupinu a tam posielajú screenshoty čomsi píšu ich ratolesti

zuzana76
12. aug 2025

@anonym_autor autorka, poviem ti to tak ako to je, triednu informovat mozes, skola im da nejake hodiny so psychologickou, na triednych kruhoch sa mozu bavit o sikane, spravani, mozu mat hry na stmelenie kolektivu, ale to vsetko je ako hadzat hrach na stenu, pokial sa do toho nezapoja rodicia. Skola nemoze nic, nemoze take dieta vylucit, nemoze dat podnet na socialku na odobranie dietata pokial ide len o vulgarizmy. Tu jasne vidno, ze absentuje rodicovska vychova a ta mohla sice absentovat aj v minulosti, ale vtedy vychovavala deti aj spolocnost, dedina, susedia, ktokolvek zakrocil, ak sa nieco dialo. Dnes nikto nereaguje. Mohli by ta napadnut na ulici a ludia radsej odvratia zrak. Individualizmus pod heslom: Kazdy nech sa stara sam o seba a potom to takto dopadne. Rodicia dali detom mobily, tak oni su zodpovedni aj ako sa ich deti spravaju na socialnych sietach. Skola im tie mobily nedala.

maranco
12. aug 2025

@zuzana76 pred časom tu písala mamička, že videla susedovu neplnoletú dcéru fajčiť a pýtala sa či to má povedať jej mame
odpovede dostala nestaraj sa, nie je to tvoja vec, aj tak mama to už dávno vie, čo teba do toho je to jej vec

nika1971
12. aug 2025
@sevrin

Posledná schopná generácia bola Gen X. Od Mileniálov sa to začalo kaziť a dnešnú Gen Z by som narval do mišelinky pneumatiky tahat. O Alfa sa ani netreba baviť, zoberieš im mobily a sú schopné sa kvôli tomu celý deň hádzať o zem.

@sevrin je to individualene...mam synov generacie Z...jasne, sedia na pocitaci aj na mobile...ale od malicka sme ich tahali po vyletoch, teraz chodievaju s nami na chalupu, kde internet nemame, nemaju problem byt bez netu aj tyzden....robia okolo chalupy, pomahaju mi na zahrade, muzovi okolo udrzby domu a podobne...vecer grilujeme, zahrame karty, alebo len tak sedime vonku a pozorujeme hviezdy...

zuzana76
12. aug 2025
@maranco

@zuzana76 pred časom tu písala mamička, že videla susedovu neplnoletú dcéru fajčiť a pýtala sa či to má povedať jej mame
odpovede dostala nestaraj sa, nie je to tvoja vec, aj tak mama to už dávno vie, čo teba do toho je to jej vec

@maranco ved ja to poznam, ale to ovocie tejto "vychovy" budeme znasat vsetci. Ked budeme v domove dochodcov a tam po nas zbliakne niekto, ze "drz p...u, ty stara ...." Dnes nie su jasne definovane hranice, ze co si ku komu mozeme dovolit. Detom sa vtlaca do hlav, ze ich nikto nemoze konfrontovat, napomenut atd... Jasne, ze nemaju respekt. Ved aj tu citam mnoho krat, ze preco pustit sadnut si v autobuse starsieho, ze aj mna mladu mozu boliet nohy atd.. Alebo, ze preco mam mat uctu k niekomu len preto, ze je starsi. Treba mat uctu k akemukolvek cloveku, ci je mlady, stary, aj ku zvieratu. Alebo, ze ten clovek si musi najskor moju uctu zasluzit.

kiwi3
12. aug 2025

tato doba je teda strasne skazena... nechcite vediet, vy co neviete nic o historii, co sa dialo v dobach, ked nikoho nezaujimali ludske prava a detske uz vobec nie. detska prostitucia na dennom poriadku a podobne. tyranie zvierat? uplna pohodicka dospelymi aj detmi. to je len par desiatok rokov spat.
to, ze si dnes nieco vies precitat v chate, ani nemusi vobec znamenat, ze sa to deje aj v realite. staci, ze trosku "poflexuju" a ide sa dalej.

anonym_378b24
12. aug 2025
@kiwi3

tato doba je teda strasne skazena... nechcite vediet, vy co neviete nic o historii, co sa dialo v dobach, ked nikoho nezaujimali ludske prava a detske uz vobec nie. detska prostitucia na dennom poriadku a podobne. tyranie zvierat? uplna pohodicka dospelymi aj detmi. to je len par desiatok rokov spat.
to, ze si dnes nieco vies precitat v chate, ani nemusi vobec znamenat, ze sa to deje aj v realite. staci, ze trosku "poflexuju" a ide sa dalej.

@kiwi3 namietam lebo nedá sa to porovnať keďže v tejto dobe každý (všeobecne ) ma prístup k informáciám,vzdelaniu, má slobodnú možnosť rozhodnúť sa, mať svoj názor, niesu základné existenčné problémy (kolko majetku vlastnia ľudia v porovnaní v minulosti a kľudne aj na úver), technologický pokrok,deti nemusia od malička makať na poli a pod....a ajtak.....!😭

Strana
z2