Dotazník na tému Vplyv literatúry na mládež

kika_9
29. nov 2019

Ahojte mamičky, moja dcéra píše do školy SOČ na tému vplyv literatúry na mládež (11-19 rokov). Nevieme si stým poradiť ak by ste mohli vyplniť dotazník prípadne niečo napísať čo by nám pomohlo s touto témou. Ďakujem za všetky odpovede.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSJD-...

h2
29. nov 2019

@kika_9 Chcela som vyplniť dotazník, ale nedá sa povedať, že by vyžadoval stručné odpovede. Myslím, že Tvoja dcéra by mala SOČku písať sama, nie odpísať niečo z dotazníka. A ešte ma zarazilo to možné číslo "nevieme" si s tým poradiť. Je to jej práca, nie Tvoja.

montemotherone
29. nov 2019

@kika_9 nevieme? Tak píše ona, či vy? 🥴

montemotherone
29. nov 2019

@h2 dotazník môže byť kľudne súčasťou práce. Je to predsa jedna z vedeckých metód získavania dát 🤷‍♀️ Moja ho tiež ide použiť

h2
29. nov 2019

@montemotherone Mne sa ale nechcelo ku každej knihe podrobne písať, aký na mňa mala vplyv. A myslím, že to tam len málokto napíše. Pozrela si sa na ten dotazník?

nerya
29. nov 2019

@h2
@montemotherone v SOCke práveže idú hlavne o tu praktickú časť, nie o to aby dieťa našlo nejaké veci a prepísalo, ale o tu ,, činnosť,, čiže dotazník je v jej prípade asi dosť podstatný, prípadne nejaké rozhovory s ľuďmi, ktorich knihy ovplyvnili, aj keď mám trochu pocit, že ani mama ani dcéra nevedia čo vlastne majú napísať a čo všetko tam dať (nič v zlom) a preto je dotazník zbytočne taký obsirny

h2
29. nov 2019

@nerya Veď ja nehovorím, že dotazník nie. Ale mal by byť trošku ináč zostavený. Na mnohé otázky sa nedá odpovedať stručne. A ak niekto tie vybrané knihy nečítal, tak vlastne nemôže dotazník vyplniť.

nerya
29. nov 2019

@h2 pravda

kika_9
autor
29. nov 2019

Dotazník musí byť v práci napísaný povinne. Je tam uvedené aby ste napísali ako ovplyvnila daná kniha Vás. Nemusíte odpovedať na všetky knihy iba na tie, ktoré ste čítali.

prevenar
29. nov 2019

@kika_9 .... 0 ..mladez dnes uz necita 😀

h2
29. nov 2019

@prevenar Ále číta. Len asi menej, než sme čítali my.

kittykat22
29. nov 2019

@kika_9 to bol najrozsiahlejsi dotaznik aky som kedy robila. Co si myslite o serii Harry Potter? Ktore dielo vas najviac ovplyvnilo a preco? 🙄 20 viet minimal. To je dotaznik na pol hodiny, pre niekoho kto cita, a kto je ochotny o tom pisat.

kika_9
autor
29. nov 2019

@montemotherone mnoho detí rieši tieto práce s tým, že si niekoho zaplatia a napíše im to on alebo sa stretávajú s bývalými učiteľmi a tí im pomôžu, bohužiaľ moja dcéra sa nemá na koho obrátiť tak ja ako jej matka jej s tým chcem pomôcť. Prácu si ona napísala sama, dotazník potrebuje povinne mať spravený (všetky dotazníky, ktoré sme pozerali na podobné témy sú rovnako napísané) a vaše komentáre jej majú pomôcť pri prezentácií, na ktorú potrebuje ešte získať informácie či už z verejnej komunikácie alebo diskusie na čo práve sa ma zamerať-problematika (SOČ-odborne zamerané z odborných kníh na túto tému, prezentácia-môj pohľad a opis druhých ľudí s danou problematikou)

h2
29. nov 2019

@kittykat22 Ja napríklad neviem odpovedať, ako ma nejaká kniha ovplyvnila. Viem napísať, či sa mi páčila, čo sa mi páčilo, čo sa mi nepáčilo, či ma niečo nové naučila, ale že by ma nejako ovplyvnila? Akože zmením niečo na svojom doterajšom živote na základe niečoho, o čom čítam? Tak to ma asi neovplyvnila žiadna kniha.

kika_9
autor
29. nov 2019

@kittykat22 áno dotazník je dlhší, ale sú aj dlhšie dotazníky. Mnoho ľudí nám už odpovedalo a prekvapene sme s dcérou zhodnotili, že uspel.

h2
29. nov 2019

@kika_9 Tak to je super, dúfam, že vám ešte mnohí odpovedia a že to dcérke pomôže. Mrzí ma, že ja som nepomohla. ☹️

iva812
29. nov 2019

Niektoré otázky alebo v tomto prípade požiadavky mi pripadajú, ako keby si ich autor robil z tunajšieho publika srandu, ako aj tento prispevok. Matka odrastenej dcéry v plurale žiada o pomoc,lebo veľké dievča nevie alebo nechce. Ak by študentka dostala päťku, ale by so SOCkou neuspela, bolo by to pre ňu väčším prínosom ako to o co sa snažíte. Účte svoje dieťa samostatnosti, aby sa Vám raz poďakovala a nemala ste ju v budúcnosti na krku ako dospelého cloveka.

evalin88
29. nov 2019

@kika_9 ja napr ako Dyslektik som sa "dostala" k čítaniu beletrie a nie iba učebníc do školy, práve vdaka sérií o Harrym Potterovi ( v mojich 12stich rokoch) , mama ma nútila ako dieťa čítať knihu Tarzan pan opíc, ( nahlas, aby si bola ista že čítam) tak ma to ubíjalo vo veku cca 9 rokov, že som ju hodila do smeti, ani do polovice som sa nedostala....kludne to mozes pouzit, ale dotazník sa mi fakt vyplnat nechce

kika_9
autor
29. nov 2019

@iva812 dcéra z tejto práce dostala 1, ale momentálne ju čaká ešte prezentácia kde má použiť aj odpovede z dotazníka (ten dotazník ma vypísať aspoň 10 ľudí približne v jej veku a minimálne 10 ľudí, ktorý majú viac ako 25, 35 a 45 sú 4 skupiny opýtaných), bohužiaľ aby nestála na ulici a rozdávala papiere a otravovala tak ľudí sme sa rozhodli to napísať sem. Okrem dotazníka sme chceli len vedieť na čo sa má zamerať v prezentácií (čo najviac oslovilo ľudí a čo by sme tak mohli ešte vložiť prípadne na to nezabudnúť). S písaním som jej absolútne nepomáhala lebo je svojprávna.

kika_9
autor
29. nov 2019

@evalin88 ďakujem a použijeme to v opýtaných ľuďoch. 🙂

oslo1
29. nov 2019

Vyplnila som to. Velmi mi tam chyba nieco od s kinga. V okolo 12-14 rokov sme na nom ficali. Potom sme dospeli 🙂

evalin88
29. nov 2019

@kika_9 ok, neni problem.

lintu
29. nov 2019

Otázky v dotazníku sú naozaj nie práve najšťastnejšie formované. Dá sa na ne odpovedať rôznymi spôsobmi. Pozor na to do budúcna.

evalin88
29. nov 2019

@oslo1 ja na nom ficim dnes. Ked prejdem na Fitzeka dospejem ????? 🤣🤣🤣🤣🤣

kika_9
autor
29. nov 2019

@oslo1 poviem jej o tom. Akú ste najradšej od S. Kinga čítala?

kika_9
autor
29. nov 2019

@lintu práve o to ide. Moja dcéra chce vedieť ako sa aj čitatelia s tým popasujú (ide tam o rôznorodosť)

lintu
29. nov 2019

@kika_9 tak potom je to v poriadku. Veľa šťastia 🙂 Kiež by aj v minulosti existoval takýto spôsob vypĺňania dotazníkov. Otravovať s nimi svoje okolie bolo naozaj strašné 😀

lucyluv
30. nov 2019

Zle spraveny dotaznik

oslo1
30. nov 2019

@evalin88
@kika_9

Kinga citat v slovencine, alebo cestine je ok.
Mne sa uplne prestala pacit jeho literatura, ked som zacala citat po anglicky. Som zvyknuta na anglicku literaturu a ta jeho americka mi liezla na nervy.
Precitala som od neho velmi Vela, ale co si tak skrabem mozog, tak tieto boli fajn:
Misery
The green mile
4 po polnoci, alebo tak nejako
Coho
Potom bola dobra kniha o tyranej zenskej, co usla od muza policajta, ale koniec blby , ze by Dolores Calirbone?
The shop with needful things
The girl who loved Tom Gordon -nic moc
Potom este bola fajn o nejakou John Smith, co videl do buducna

Vela som toho precitala, normalne si nepamatam.

kittykat22
30. nov 2019

@kika_9 a ako vyvodite zaver z toho dotazniku? Ked kazdy napise svoj osobny pohlad na vec - ktora sa nema sancu zhodovat. Nerypem - zaujima ma to.

kittykat22
30. nov 2019

@h2 zalezi co citas. Pokial citas cisto romanticku fikciu alebo dobrodruznu literaturu ala Dan Brown, tak tam ta tazko nieco ovplyvni. To su knihy pisane pre zabavu. Ale napriklad Nesnesitelna lehkost byti, odviate vetrom, posledni kabriolet, sympatizant - su knihy, kde je na zaklade skutocnych udalosti popisane, ako sa menila doba, co priniesla vojna, rezim. Myslim, ze je aj dolezite vediet ze kniha bola napisana na zaklade skutocnych udalosti - a romantika hra v deji druhe husle.