Sklamanie z výsledkov testu - monitor z matematiky
Ahojte, potrebujem sa len vyrozprávať. Včera som písala monitor tie testy neboli až také ťažké ako po minulé roky aj ucitelka hovorila ze matematika bola lahsia ako minule roky, dopredu som počítala s tým ze budem robiť prijmacky ale bola som tak nastavená ze idem napíšem ako viem a že budem mať zo slovenčiny tak 68% a z matematiky aspoň 57% keďže matematika mi až neide. Ale dozvedela som sa ze mam 46% a proste som teraz taka aj trochu sklamaná aj zo seba ze taky lahky test bol a ja som nenapísala ani na 50%. Slovenčinu mam okolo 73-80% ale z matematiky som sklamaná ze ani na 50% som to nedala.
@akvi Uz aj osemrocne gymnazia, kde bolo cca 5% deti , idu pomaly rusit. Podla mna to skolstvo tu pojde len dole vodou.. https://www.postoj.sk/172731/drucker-planuje-ic...
@aalt neviem o čom rozprávaš 😂 teda viem , ale netýka sa to mňa ... To že je niekto idiot a k tomu negramotny je bohužiaľ jeho problém. Ja viem rátať, dokonca riešiť aj nejaké rovnice či logické príklady, ak mám chuť . IQ mám tiež nadpriemerne a teda ma tento tvoj komentár nijako neuráža 🤷 vyplatne pásky som si za 5 rokov pozrela dokopy 5,pretože nepotrebujem nič kontrolovať, ale veľa ľudí to robí. To že niekto nevie z 22 vydať 8 eur je bohužiaľ ukážka našej spoločnosti, stalo sa mi minule v kine. iba hovorím,že netreba plakať nad takými sprostosťami sú aj horšie veci, a keďze slečna zrejme nebude robiť predavačku a nechce študovať matematiku nemusí ju nejaký trápny monitor nijako znepokojovať. Dúfam,že tentoraz som sa vyjadrila dostatočne jasne. Pekný deň prajem
Ahoj ja som napísala monitor presne tak isto z tej matiky som vôbec nič nevedela a sjl uplne v pohode už sa len musíme pripravovať na prijímačky a dúfať že nás zoberú držím ti palce
@sofi1357 ďakujem
@sofi1357 aj ja tebe
Kasli na cely monitoring, aj tak je to uplne zbytocne. Kludne si vyber skolu na ktoru chces ist, posli prihlasky a hotovo. Neries blby monitoring. Je to zdrap papiera ktory mozes vyhodit do kosa k zivotu to aj tak nepotrebujes.
@alica110 nechcem robit dramu ... tu nejde o to, ze ci niekomu ide a niekomu nejde matematika, ale fakt sa tvarit, ze matematika zakladnej skoly je do zivota zbytocna, ja pre mna to iste ako nevediet citat a pisat.
Tu nejde o monitor ani o body percenta ... ale celkovo o vztah k matematike. Ja mam matematiku rad a vzdy som mal, takze priznavam, ze som zaujaty. A mal som asi stastie na matematikarov, ktory fakt ucit vedeli. Ale proste neda mi. Ja fakt len chcem povedat, ze sa matematiky netreba bat a fakt staci proste pocitat.
A vlastne ale kde si dala prihlášku na strednú ?(Ja na zdravotnú 😅😁)
@sofi1357 tiež na zdravotnú a gastronomicku

@dadis v tomto momente ti SS studenti nie su dobre pripraveni na pracu v IT. Ale ak by sa celkovo prekopal pristup a to, co sa realne na tych skolach uci, tak by sa to mohlo zmenit. Moj syn ma kamarata na Islande, chalan studoval tiez strednu odbornu, oni su obaja blazni do elektrotechniky. A porovnavali si, ze co sa kde uci. Tak zatial co na Islande sa od prveho rocnika idu cisto odborne predmety do hlbky a s velmi silnym prepojenim na prax, tak u nas sa stale dokola deti ucia minimalne polovicu vseobecnych predmetov a opakuju v podstate to, co sa uz naucili na ZS. A odborne predmety nedosahuju ani zdaleka potrebnu hlbku ani sirku, pretoze na to uz vlastne neostava cas. Na Islande sa uz na tej strednej odbornej ide viac menej stylom, ako u nas na VS, ze za polrok maju cca 6-7 predmetov a nic viac, preto su schopni ist do hlbky. Takze je otazka, ze ci to nespravit takto, minimalne v tych technickych smeroch.