icon

Škôlský výlet gymnazistov do zahraničia

11. máj 2023

Len pre informáciu, lebo som zaskocena.Syn je druhak na gymnáziu a priniesol prihlášku na školský výlet do zahraničia, ktorý sa bude konať koniec septembra.
Zálohu 100 eur mame uhradiť do týždňa, druhú časť 200 eur do mesiaca.Vylet je ubytovanie s raňajkami, takže obedy, večere pitie si hradí sám niekde.Je to Švajčiarsko takže nie lacná krajina.Plus sami si platia vstupy a lanovku.
Býva to zvykom, že financie sa zbierajú tak skoro resp.tak neskoro nám dajú info o vylete?Ako rátam dať mu vreckové na jedlo, vstupy na 2 dni.. program je napísaný musím pozrieť na webe koľko sa platia vstupy, alebo písať učiteľovi, lanovku tak to ešte, aby som mu 500 eur dala?Zdá sa mi to veľa za 3 dni či nie?

vivlienka
15. máj 2023

O takýchto výletoch sa vie vopred min. 2 mesiace. Pripadá mi to nerozumné toľko pýtať a za malý čas. To až teraz Vám oznámili alebo syn o tom vedel aj zopar mesiacov? Stáva sa že deti vedia o tom aj 4 mesiace vopred a až mesiac pred tým dostanú papiere na podpísanie. Učitelovi jednoznačne informujte o tomto a skúste sa dohodnúť poprípade niečo podniknúť.

autor
15. máj 2023

@vivlienka nevedeli o tom.Ucitel napísal na edupage, ze sa bude konať výlet.A do týždňa uhradiť zálohu plus do mesiaca zbytok.Tiez som prekvapená 300 eur nie je zanedbateľná položka za mesiac navyše.Aspon nám dal dodatočné info o vstupoch do múzeí a lanovky spolu asi 80 eur plus vreckové na stravu.To už pomaly do HR hotela moze ísť s PP

vanessad15
17. máj 2023

Syn je na osemročnom gymnáziu a takéto ceny za výlety do zahraničia boli bežné🤷🏻‍♀️Ale áno niektoré ceny sú naozaj prestrelené a peniaze sa ani nevyužijú..

macekovam
19. máj 2023

Môj syn by nešiel.