Koľko miniete na výlety?

25. jún 2023

Keďže leto je už pred nami, zaujíma ma koľko peňazí miniete na výlety?Nejdeme na dovolenku nikam do zahraničia,len po okolí na výlety.Mam na pláne aj také kde sú hrady zrúcaniny a vstup voľné,platí sa len za cestu čo tam pôjdeme autom.Dalej zoo a farmy tam sa platí aj vstupné plus cesta.Jedlo zobereme z domu rožky chleba salám a pod.Vodu na pitie tiež.No keď vypijeme musíme kúpiť namieste.Ale aspoň niečo ušetrím na jedle.Vylety vyberám v okolí 100 km.Kazdy víkend niekam pôjdeme aby deti čo -to videli a mali zážitky.Mate strop koľko miniete takto na výlety,koľko je akurát a koľko peňazí je už veľa?Tie čo idete k moru a pod to sa nás netýka,na to nemáme financie.

marcellka32
25. jún 2023

Len poradím že najviac sa dá ušetriť na strave a pitnom režime z domu (vezmi viac fliaš vody nemusíš kupovať), a koľko peňazí? Záleží koľko je to vstupné na dané miesto

walentina7
25. jún 2023

Nula. Milujem byť doma.

marsmykkok
25. jún 2023

@marcellka32 A potom pi prevarenú vodu alebo bud smädná... Samozrejme ale aj pri vode je viac možností autorka , môžeš kúpiť na atrakcii fľašku za 2,50, na pumpe za 1,50 a možno bude po ceste Lidl a tam kúpiš za 90 centov. Pri celej rodine to urobí dosť rozdiel. Inak autorka musíš si ty určiť rozpočet, ja toľko teraz nevýletujem, aby mi to zaťažilo rozpočet. Ale proste robila som tak, že som mala budget na mesiac. A ak som raz išla napríklad 200km na lanovku a stála dosť lanovka, benzín a všetko okolo toho na druhýkrát som išla na hrad 10km od mňa kde ma stál len pár centov benzín. Určite aj na tvojom mieste by som volila aj nenáročné výlety do programu, napríklad si ísť s deťmi opekať do najbližšieho lesa, ísť na hríby, nejaký program zadarmo na námestí. A potom si môžete dovoliť aj nejaké drahšie kúpalisko alebo aqupark alebo tú lanovku. Proste zahrnúť do mesačného harmonogramu aj tie výlety do 5 eur, aj také kde napríklad bude 20 eur cesta stáť, aj nejaké kde dáte napríklad 40 eur na tú lanovku.

trevis12
25. jún 2023

Mne nejdú deti do tábora tak za tie peniaze chcem výlety. Tabor cca 150€x2- tých 300€ predpokladám na leto.

tosomja
25. jún 2023

Ja zase nesúhlasím s tým pitím. Pokiaľ to nemáte v chladiacom boxe, lebo v horúčave sa to po hodine nedá piť.
A minieme kedy ako. Tak 1000e na výlety. Počas leta.

autor
25. jún 2023

@marcellka32 Písala som stravu bereme z domu aj pitie,no to po čase vypijeme a piť musíme kúpiť namieste.
@walentina7 Doma by sa deti nudili.
@marsmykkok To vymeniam raz ideme na dlhší výlet kde viac dám na benzín plus vstupné,druhý raz niečo bližšie a bez vstupného.Aj do mesta keď je dobrá akcia zvykneme chodiť.Na kúpalisko nie to vôbec nechodíme.
@trevis12 Ani mne nejdú do tábora nenašla som vhodný tábor čo by ich bavilo a pre menšieho žiadny tábor.
@tosomja Mám chladiacu tašku,pár hodín v tom vydrží voda studená.No príklad keď ideme do zoo alebo na hrad tak vodu bereme so sebou nenecháme to v aute.A po ceste pijeme.

jenn7
25. jún 2023

To je taka otazka....sak ked budete mat jedlo a pitie z domu a vstup zadara tak asi nic. Ked si kupite nanuk tak 10 e. Ak mas decka, ktore chcu mat z kazdeho vyletu suvenir, tak 20e. Ked si dokupite len vodu tak 5e. Na toto sa fakt tazko odpoveda.

barbora19911
25. jún 2023

No my tiež veľa minieme cez leto keďže ja ako malá som mala veľmi krásne detstvo prázdniny sme chodili všade kde sa dalo so starými rodičmi a to isté chcem dopriať aj mojim deťom 🥰 .. ale zase dá sa chodiť na výlety aj lacno tiež sme teraz boli tak že jedlo a pitie sme mali so sebou a zaparkovali sme tiež na nie platené parkovisko prešli sme peši a vstupné sa neplatilo a celý deň sme mali pekný takže da sa aj tak 🥰

syslik81
25. jún 2023

cesta vstupne plus zmrzlina alebo daco sladke ... zalezi kde ideme ..samozrejme ze dcera by stale daco chcela..hranolky hracky etc..ale je rozumna ak poviem nie tak nie ...

mamina7070
25. jún 2023

parkoviska vstupne obcas chce clovek aj atrakciu aspon kupalisko a nieco drobne langos kukuricu
fakt v skromnosti tak na 1000 eur by som odhadla na leto a z toho tych 6 - 8 vyletov

autor
25. jún 2023

@jenn7 Nie suveniry nekupujeme,deťom stačia zážitky.
@barbora19911 S tým parkovaním tiež zvyknem zaparkovať tam kde je neplatené,no vo veľkých mestách už je všetko platené.A mňa mama ako dieťa nikde nezobrala bola som doma celé leto.A bolo mi z toho smutno.Pretoto ja chcem mojim deťom si dopriať aby mali zážitky a hlavne aby boli spoločné so mnou.

klip0
25. jún 2023

@mamina7070 fuuuha 1000€ na leto na výlety je za mňa brutaaalne veľa

peter0123
25. jún 2023

Ak sme chceli ušetriť cestovali sme vlakom až na mňa mali všetci zadara
autorka poobzerajte sa po okolí napr u nás je turisticke združenie ktoré financuje svoju činnosť z projektov a dotácií na 90% výletov čo sme sními boli sa nič neplatilo za cestu autobusom v SR aj mimo

vamajka
25. jún 2023

A to vam chuti tie zlepene chleby? Ved im dopraj aj pizzu, palacinky, co maju rady. Nasim by sa taky vylet neratal najviac sa tesia do restiky. Vcera sme boli na celodennom vylete a 100 padla

marcellka32
25. jún 2023

@vamajka výlet nie je len o jedle, áno aj ale hlavne aby decka niečo nové videli....
Palacinky viem brat z domu, takisto plnené toasty, nemusia to byť len zlepené chleby....aj my ideme do reštaurácie ale nie stále, keď sme 4, to vychádza veľa peňazí

barbora19911
25. jún 2023

Tiež som si to pomyslela ale zase záleží aj od počtu detí a naozaj keď sa ide človek stále najesť do restiky minie tam 60 eur potom parkovné vstupné suveníry hračky takže keď za jeden výlet sa zaplatí okolo 100 eur na deň tak vie to vyskočiť na brutál drahé ceny ..

dzina007
25. jún 2023

No my sme teraz boli v Bojniciach.
32e vstup do zamku
30e vstup do dinoparku
Jedlo 20e
Voda okolo 20e. Mali sme so sebou 3 flase vody. Ale v horucave sla rychlo a obycajna mineralka pollitrova 2.50.

barbora19911
25. jún 2023

@vamajka nie každý je na Tom finančne tak super ako polovica tu na MK s ukazkovymi platmi ...vacsina mojich známych nemá taký rozpočet aby mohli ísť jesť do restiky ...

barbora19911
25. jún 2023

Presne tak ide o zážitky a hlavne aby videli a nie len doma ..a je fakt super že nechceš byť ako tvoji rodičia a predsa deti sú malé len raz tak si to treba užiť aj s nimi ❤️

autor
25. jún 2023

@mamina7070 Tisícka je na mňa tiež veľa.
@peter0123 Pôjdeme aj na vlaku niekam no všade sa nedá ísť vlakom alebo miesto čo chceme pozrieť je xy km od vlakovej stanice.
@vamajka Práveže my do restiky nechodíme vôbec lebo viem aké drahé to je tam sa najesť.
@dzina007 Bojnice tiež máme na pláne.
@barbora19911 Až tak zle nie sme na tom,mohli by sme si dovoliť aj jesť v reštaurácii.No ja ani manžel nechceme je to strašné predražené a keď si zoberieme z domu jedlo dajme tomu aj 50 a viac eur ušetríme za deň.

bubinko1506
25. jún 2023

Ak odratam letnu dovolenku, tak na vylety cez prazdniny minieme cca. 1500e, ale je v tom zahrnuty predlzeny vikend v Alpach, kde celkove naklady ratam na 800e. Inak planujeme striedat vylety na zrucaniny v okoli, ZOO, kupalisko, pojdeme do lesa. Na vylety chodime kazdy vikend, vacsinou take low cost poldenne alebo jednodenne vylety a raz za 3 tyzdne drahsi vylet (vacsia vzdialenost, vstupne napr. na hrad, strava a pitie na cely den, ubytovanie, suveniry, parkovne)
Neviem, kolko rokov maju tvoje deti, nasi budu mat 7, najlepsie vylety su na bicykli, vo vinohradoch, plackanie v potoku, zrucanina, kde sa da opekat. Taky vylet sa da spravit s minimalnymi nakladmi.

autor
25. jún 2023

@bubinko1506 Deti majú 4 a 13 rokov

bozenas
25. jún 2023

Je to veľmi individuálne, naozaj záleží od toho kam človek ide, či platí vstupné atď... ale poviem za seba, napr.tento víkend- boli sme v Belianskych Tatrách, samozrejme rátam, že naozaj skoro všade platíme parkovanie, ale dne som ostala šokovaná, keď si na parkovisku k Belianskej jaskyni vypýtali 10€. Vstupné do jaskyne12€ dopelý (2x), 6€ dieťa od 6r. (deti máme 3r. a 7r.)
Nekupujeme žiadne magnetky, suveníry a pod. ale s deťmi si vedieme turistický denník, do ktorého si lepíme tzv. wander card- nálepky z výletov cena jednej je (vo väčšine prípadov, ak si predajca neurčí inak) 0,6€, čiže nie je to nejaký veľký výdavok, ale pre porovnanie včera som opäť ostala šokovaná keď si v Bachledovej doline za túto nálepku vypýtali 2€. 😕

babulkomale
25. jún 2023

Ja som zacala bravat jedlo a vodu z domu ked som zbadala ako sa za posledne roky zopsulo obcerstvenie po hradoch a stankoch. A k tomu mi ceny vyssie ako v Rakusku teda vhodne nepripadaju.
Nedavno sme mali hnusnu sisku na Beckove, uplne zadrhnute cesto, pritom si ho tam robili sami tak som dufala v nadychanu sisku.
Trochu hnedeho prasku s vodou - "cokolada" za 4,50 tak to si myslela ze si z nas niekto robi srandu, cena ako v Lomnici v zime na svahu.
No kto ma 4-5 deti, potes koste. Otrasne nieco.
Nosime rozky s kvalitnymi naplnami, upeceny kolac, vodu a ked sa zje, skor sa stavime na hot dog na pumpe ako tieto somariny podporovat.

timilv
25. jún 2023

Tak toto je fakt ťažko povedať...my napríklad nenosíte jedlo a pitie z domu, nabalím Max to čo zjeme cestou a obed vždy riešime na mieste v reštaurácii. Kávu a nejaký olovrant tiež dávame v reštaurácii alebo kaviarni s nejakým detským ihriskom cestou. Úprimne som to nikdy nejako neriešila... Ale čo ja viem, vstupy, benzín, jedlo, pitie na troch (štvrtý má aktuálne 9 mesiacov, tak toho nepočítam) okolo 150€, ak je to čo ja viem do hodiny od domu. Ak je to dlhšie, tak si to väčšinou plánujeme s prespatím a pozrieme si toho v okolí viac, takže to potom vychádza určite o dosť viac

pinkgirl
25. jún 2023

Ak ideme autom na jednodňový výlet, tak nám to vychádza okolo 100€ pre 4. Zvyčajne sa okolo tej sumy pohybujeme a je v tom vstupné ako jaskyňa/múzeum, obed, káva, pitný režim, parkovanie. Vodu do auta si berieme so sebou, ale v teréne si doprajeme aj čapované pitie.
Škoda že tie voľné nedele zrušili, to sa pre rodiny fakt oplatilo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. jún 2023

@elizabet173 Manžel by s tým nesúhlasil aby sme jedli v reštaurácii podľa neho to sú len vyhodené peniaze.Dam mu za pravdu v tom že ozaj je to moc drahé najesť sa v reštaurácii keď vidím tie ceny.

autor
25. jún 2023

@elizabet173 Ale príklad keď chcú zmrzlinu to deťom kúpim.Alebo niečo sladké pod zub ako palacinky deťom kúpim sebe s manželom nie.

kristinapetronela
25. jún 2023

Tentoraz víkend sme boli len dnes a minula som asi 30eur ...cesta ,voda ,menšie občerstvenie .mali sme aj z domu ale zjedli .mám 3 deti .