icon

Skúsenosti s neprijatím na strednú školu

11. jún 2025

Ahojte. Bola som na prijmačkach tento rok ale nevišlo mi to. Hovorila som s výchovnou poradkyňou na mojej zš a ona mi odporučila to skúsiť o rok. Avšak,niektoré zdroje mi hovorili že prvák na sš nemôže ísť na prijmačky. Prestup je tiež nemožný. VP rozprávala s niekým na krajskom úrade a prestup nie je možný. Nedá sa prestupit z bezmaturitného odboru na maturitný. A chcem sa spýtať nemáte niektorá s týmto skúsenosť?

januska12323
11. jún 2025

Treba sa informovať priamo na danej škole, pri veľkom rozdiele predmetov by si išla od prvého ročníka.

autor
11. jún 2025
@januska12323

Treba sa informovať priamo na danej škole, pri veľkom rozdiele predmetov by si išla od prvého ročníka.

@januska12323 plánujem sa informovať,určite.

andrejka1974
11. jún 2025

Ale však ešte bude jedno kolo tak skús a uvidíš a treba sa popýtať kde majú voľne miesta

papaya1234
11. jún 2025

Prestúpiť sa dá len z maturitného na maturitný, áno.

Chápem správne, že si v 9. ročníku? Nerozmýšľala si nad druhým kolom prijímačiek? Teraz by mali byť niekedy tuším termíny. Aj keby si si vybrala odbor, ktorý nechceš. V septembri sa dá počas prvých týždňov prestúpiť inam. Stačí potom zavolať na školu, kam si chcela ísť a spýtať sa, či sa neuvoľnilo miesto, lebo niekto tiež prestúpil.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
11. jún 2025
@papaya1234

Prestúpiť sa dá len z maturitného na maturitný, áno.

Chápem správne, že si v 9. ročníku? Nerozmýšľala si nad druhým kolom prijímačiek? Teraz by mali byť niekedy tuším termíny. Aj keby si si vybrala odbor, ktorý nechceš. V septembri sa dá počas prvých týždňov prestúpiť inam. Stačí potom zavolať na školu, kam si chcela ísť a spýtať sa, či sa neuvoľnilo miesto, lebo niekto tiež prestúpil.

@papaya1234 áno som v 9.roč. Aj o túto možnosť som sa zaujímala. Bohužiaľ bez šance,keďže som už prijatá. Jediná šanca je anulovať sš na ktorú som prijatá a ísť na druhé kolo prijímacích skúšok. Ale ak by som ich nesplnila bol by to veľký problém. Preto sme sa rozhodli to skúsiť o rok

viera012345
19. jún 2025

Neuvažovali ste o tom,že budete navštevovať trojročný učebný odbor a po jeho ukončení +2r.maturitneho štúdia?Mali by ste výučný list aj maturitné vysvedčenie