icon

Skúsenosti so študijnými pobytmi v zahraničí

didula8
2. jún 2025

Ahojte ! Rada by som sa s vami poradila o tejto teme. Toto leto by som chcela odist do Španielska alebo na Maltu na 3-4 týždne a prave sa rozhodujem kde co a ako. Boli ste tak niekto? mate skusenosti s agenturou ef/ interstudy ? Boli vase deti cez tieto agentury ?pojdem asi cez interstudy do skoly enforex do valencie tak budem velmi vdacna ak by ste mi dali nejake rady a tipy ak mate skusenosti.

lucik194
2. jún 2025

@didula8 do Valencie? preco chces ist do Valencie? učiť sa španielsky?
ty vies aky je hlavny jazyk vo Valencii? katalanstina..... nie spanielcina..... aj nazvy , popisky, v obchodoch....
hladaj ine mesto

didula8
autor
3. jún 2025
@lucik194

@didula8 do Valencie? preco chces ist do Valencie? učiť sa španielsky?
ty vies aky je hlavny jazyk vo Valencii? katalanstina..... nie spanielcina..... aj nazvy , popisky, v obchodoch....
hladaj ine mesto

@lucik194 no prehodnotila som že radšej malagu . Máte nejaké skúsenosti ?

lucik194
3. jún 2025
@didula8

@lucik194 no prehodnotila som že radšej malagu . Máte nejaké skúsenosti ?

@didula8 nemam žiadne skúsenosti s jazykovkami, len som nejaky cas v spanielsku zila

pivonecka
4. jún 2025

@didula8 nesla by som cez agenturu, ale priamo kontaktovala jazykovu skolu v danej krajine, nastudovala by som si recenzie a hlavne, ak chces letenky, tie sa kupuju dost dopredu. Co usetris na poplatkoch cez agenturu, mozes pouzit na vzdelavanie, cestovanie. Mala rada k pobytu. Nehladaj si tam kamosov Slovakov, Cechov, Poliakov, alebo ak, komunikujte v cudzom jazyku aj mimo skoly. Podstatne je, zabudnut na slovencinu na ten cas, co budes na pobyte

didula8
autor
4. jún 2025
@pivonecka

@didula8 nesla by som cez agenturu, ale priamo kontaktovala jazykovu skolu v danej krajine, nastudovala by som si recenzie a hlavne, ak chces letenky, tie sa kupuju dost dopredu. Co usetris na poplatkoch cez agenturu, mozes pouzit na vzdelavanie, cestovanie. Mala rada k pobytu. Nehladaj si tam kamosov Slovakov, Cechov, Poliakov, alebo ak, komunikujte v cudzom jazyku aj mimo skoly. Podstatne je, zabudnut na slovencinu na ten cas, co budes na pobyte

@pivonecka ano jasne nad tým som rozmýšľala že priamo školu ale ako si potom vybavím ubytovanie pri skole atd ked agentúra to ma cele spojené ? Keď pôjdem len tak na vlastnú nohu tak ak by som mala mape problém koho budem kontaktovať zo sk..

pivonecka
5. jún 2025
@didula8

@pivonecka ano jasne nad tým som rozmýšľala že priamo školu ale ako si potom vybavím ubytovanie pri skole atd ked agentúra to ma cele spojené ? Keď pôjdem len tak na vlastnú nohu tak ak by som mala mape problém koho budem kontaktovať zo sk..

@didula8 skola ma campusy, rozne ubytka. Pozri stranky skol, alebo si daj vyhladat rebricky top skol, recenzie. No a kvalitne cestovne poistenie. Myslim, ze ked pojdes sama, bude to pre Teba dalsia skola do zivota, organizacia, samostatnost atd. skusenosti na nezaplatenie. Ak by sa nieco stalo, je tu skola, oni maju svojich ludi, co sa venuju studentom a pribuzni mozu za Tebou kedykolvek vycestovat. Naviac, vsade vo svete ziju Slovaci, keby bolo zle, urcite sa pomoc najde.