icon

Skúsenosti zo štúdia na bilingválnom gymnáziu z 9. ročníka

eli_horva
13. jún 2025

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či má niekto skúsenosť s chodením na 5-ročné gymnázium z 9.ročníka. Moja dcéra tento rok bola prijatá na GYMES ale máme obavy či sa v prvom ročníku učí učivo z 9.roč a či je bežné že deviataci chodia na 5-ročné odbory.
Vopred ďakujem za každú odpoveď. : )

oriesocek
13. jún 2025

Na bilingválnom sa nadväzuje na učivo 9 ročníka, syn musel dohrať matiku a slovenčinu, kde to bolo asi najmarkantnejšie. A teda spolužiaci mali o rok viac cudzí jazyk, kde to bolo rovnako na nemčine citeľne…. A bežne chodia deviataci na bilingval, iba pár v triede bolo z osmičky

motherofflower
13. jún 2025

Syn sú asi 1/3 z deviny a 2/3 z osmičky. Neter to mali tak na polovicu.

kaktusik007
13. jún 2025

synova trieda je vyskladana z osmakov, maju 3 ci 4 co isli z deviny.... matematiku mali teda upravenu, taku zrychlenu, avsak u slovenciny sa to neda - kedze maturuju v stvrtom rocniku z nej, tam museli nabehnut na stredoskolske ucivo a teda deviaty rocnik maju medzeru

ivana11155
13. jún 2025

@eli_horva u dcery 1/3 z osmicky, zvysok z deviny a jedine kde bol citit rozdiel bola matika, tam mala neprebrate nejaje ucivo a musela dobehnut

danielahamar
14. jún 2025

Presne, deti z 8r chyba matika a slovenčina, deti z 9r sú pripravené. Mám doma aj aj

janine6623
Autor odpoveď zmazal