icon

Som nešťastná z prospechu mojej siedmačky

15. máj 2022

Moja dcera je siedmacka,tento sk.rok strasne vela vynechala.Bolo online vyucko potom mala koronu bola dlho doma a aby toho nebolo malo v marci dostala po dlhsom case epilepticky zachvat-lieci sa na epilepsiu.Teraz som bola na rodicovskom a triedna mi povedala ze ma strasne vypadky z matematiky tak navrhuje reparat v auguste!Pre nu to bude strasny stres,bojim sa aby to u nej nevyvolalo dalsi zachvat:( Zo psychologickeho centra maju ucitelia odporucanie ako s nou pracovat,pomoct jej ak jej nieco vypadne len triedna to nejak nerespektuje,som z toho nestastna.

Strana
z2
rebekamarcusko
15. máj 2022

@tosomja prepac,zle som to asi pochopila.

ninusa221
15. máj 2022

Aj ja mám epilepsiu a nijak to neovplyvnilo moje znamky… jedine ze som vymeškala keď som mala zachvat to je všetko asi…

luccija
15. máj 2022

Chod za riaditeľkou aj s učiteľkou a porozprávajte sa.Ucila si sa s ňou počas online?alebo ake mala známky za ten druhý polrok?musela si vidieť, že sa pohoršila či nie?zaplať doučovanie a, ak jej to naozaj nejde tak bude robiť skúšky veď svet sa nezrúti nemôžeš ju chrániť pred všetkým, lebo dostane záchvat.Ostatne predmety jej idú?
Učiteľka sa tiež mohla ozvať skôr, že pozor zhoršila sa, nejde jej to...

anita6666
15. máj 2022

V dnešnej dobe je úplne jedno,kto aké má známky,byť priemernym tínedžerom dnes bez vysokých ambícií a "samozapalovania",tak ani do školy nechodim. Platy šedého priemeru sú tak mizerné,že dnes bežná klasická práca nepokryje ani základné výdavky.

luccija
15. máj 2022

@deti95060810 veľa detí sa zhoršilo ja som tiež platila doučovanie z 2 predmetov hlavne kvôli prijimackam.Online vyučovanie nikomu neprospelo.Tvoj koment ohľadne postavenia je úplne mimo.A potom sú klebety, lebo toho doktora je dieťa hlupák a robí komisionalky.Ludia majú radi také pikošky.

janinah
15. máj 2022

@anita6666 zopár takých mladých ľudí s vysokými ambíciami poznám,už aj zdrav. problémy sa objavujú,jednu dievčinu matka "ženie" a ona má už asi viac zdrav. problémov ako ja žena pred dôchodkom.Lebo je katastrofa,ak sú ambície a dieťa na to jednoducho nemá.Ono aj ten šedý priemer treba,kto by chlieb piekol a smetie odnášal,keby každý mal ambície..../bez urážky oných profesiií,sú dôležité/.Ale to už je iné téma.

anita6666
15. máj 2022

@janinah môj príspevok si nepochopila. Ja mám na myslí spontánne ambiciózne deti a "spontánne" nadpriemerne inteligentné deti,ktoré ficia samospádom a nikto ich do nič nenúti, ani rodič nevyvíja tlak na nejaky výkon. Jednoducho dieťa musí chcieť a mať intelektuálne predpoklady a vysoké ambície samo! Pokiaľ toto dieťa v sebe nemá,tak dnes je úplne zbytočne chodiť do školy a môže za rovnaký peniaz robiť tak smetiara, ako sekretárku, alebo nerobiť nič. Všetko je to šedý priemer a pracujúca chudoba za minimálnu mzdu.

alana1
15. máj 2022

@janinah citanie textu s pochopenim je tiez dolezite 🙂 pisala som, ze ucitelia su rozni, su aj dobri aj zli, su taki, ktori tu robotu robia s laskou a taki, ktori len kvoli vyplate...bohuzial mame aj my negativnu skusenost s ucitelkou, ktora mala absolutne nevhodne spravanie, dieta mi domov chodilo s placom, v noci nemohol spat, lebo sa jej doslova bal...to je podla teba ok? lebo ma status ucitela???? no dakujem pekne. a to ze ucitelka navrhuje reparat tiez nie je idealne riesenie, a hlavne ked to dieta zvladalo do 6 rocnika v pohode s 1-2....je tam nejaky iny problem, ziadne nizke iq ani retardacia...ze zrazu zacalo mat dievca same 5 ???? na toto treba pozerat komplexne, preco tam bol taky zvrat a co za tym je, urcite hned diskutovat so skolskym specialnym pedagogom, psychologom a samotnym ziakom...ja chodim pravidelne za skolskou psychologickou, bavime sa o vsetkom a sama mi povedala, ze su ucitelia, ktori si nevedia jednoducho spravit v triede poriadok a riesia to poznamkami, vyhrazanim atd...

januska12323
15. máj 2022

Komisionalne skúšky sa robia keď dieťa prepadáva z predmetu, to že ma 4,5 známky ste vedeli predpokladám zo žiackej tak nerozumiem ako sa môžeš čudovať že jej taka známka vychádza na konci roka. Zvaliť to na učiteľku je najľahšie.

vevesh
15. máj 2022

Asi tu budem jedina, ale ja by som sa s dcerou porozpravala, ako sa jej paci/nepaci, ak by si zopakovala 6ty rocnik. Ak by to jej vyhovovalo, nestresovala by som ju reparatom. Myslim si, ze ked ucitelka jej teraz nedava sancu, neda jej ju ani na buduci rok a radsej zist z kratsej cesty. Ak by dcera nechcela opakovat, tak by som ju podporila v uceni a stale jej opakovala, ze najdolezitejsie je zdravie, nie skola a znamky a ako bude, tak si poradime....

mamula20
Odpoveď bola odstránená
januska12323
15. máj 2022

@vevesh ona ide na skúšku v auguste nie opakovať ročník

vevesh
15. máj 2022

@januska12323 jasne, ale ked tu skusku nespravi....tak asi ten rocnik opakovat bude, nie? A toto su obavy zakladatelky+ aby pod tlakom, stresom nedostala dalsi zachvat...

januska12323
15. máj 2022

Do augusta sa učivo minimálne na 4 naučí, doucovala som kamošku takto asi v 8. ročníku, nerozumela ako to vysvetľuje učiteľka, stačilo keď som to povedala inak a za týždeň bolo po doučovaní. Zakladateľka to mala riešiť dávno a nie teraz stresovať.

znama
15. máj 2022

@lilke ak rodičia vyjadria nesúhlas s klasifikáciou, komisionálna skúška sa vykoná do troch dní, teda začiatkom júla

luccija
15. máj 2022

@januska12323 môže ísť aj, keď vynechala 60 či koľko % dni v škole a učiva nie?hlavne, keď býva dieťa často chore

bafka
15. máj 2022

Pozri. Ja som na zš mala čisté jednotky. A reparát mi hrozil tak či tak. Kvôli neskutočne veľa vymeškaných hodín. Ja som sa to zvládala doučiť sama, naši na mňa dohliadli. Ale aj učitelia majú kontrolu zas zhora a keď niekto vymešká cez 200 hodín a aj tak tam má jednotky, môže to vyzerať podozrivo. No nebolo mi príjemné, že mám ísť v lete na preskúšanie tak isto ako spolužiak, ktorý mal samé 5. Nakoniec mi reparát nedali, ale skúšali ma ústne koncoročný test, aby bolo vidno, že to viem a nemám ťaháky. A od mája do augusta je dlhý čas aby to dieťa dobehlo. Len to musíš vysvetliť v kľude a nedať pocítiť, že je niečo menej…jednoducho veľa vymeškala, záchvat k tomu nepomohol, no potiahne a zatnete sa a s prehľadom to dá 🙂

rikarika
15. máj 2022

No ak ucitelka vie uz pred polkou maja ze jej da reparat.....tak za mna chudera taka ucitelka. Najdi ucitelku matematiky dochodkynu, daj dceru na douc a pred koncom roka trvaj na preskusani, hoc aj od riaditelky....vlastne nemas co stratit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lilke
15. máj 2022

@znama komisionalky môžu byť v auguste. Veď kedy sa to má dieťa doučiť? Len do 3 dní (či do týždňa? - toto ja ako pedagóg neriešim, ja len skúšam) rodičia musia dať žiadosť o komisionálne skúšky.

dahra
19. máj 2022

Ak mala trojku, ktoré komisionalne skúšky nemusia byť kvôli vedomostiam. škola, kam moje deti chodia, má v pravidlách, že ak žiak vymeskal určité percento hodín nejakého predmetu, bude robiť z neho kom.skusky. to je kompenzácia toho, že ponovom rešpektujú aj ospravedlnenie vymeškaných hodín rodičom.

dahra
19. máj 2022

@dahra oprava - nie ktoré komisionalne skúšky, ale tieto kom. skúšky

znama
22. máj 2022

@lilke ty si učiteľka? potom by si mala vedieť, že ak rodičia nesúhlasia so známkou na vysvedčení a požiadajú o preskúšanie, skúška musí prebehnúť kvôli zákonným lehotám na začiatku prázdnin. Prepadajúci žiaci majú komisionálnu skúšku koncom augusta (musí prebehnúť do konca augusta)

lilke
23. máj 2022

@znama tak to teda neviem. 🤷 Vedenie mi iba oznámi termín komisionalnych skúšok. V škole som aj v júli, aj v auguste, mne je vlastne jedno, kedy, a konkrétne tieto zákony ja nemám potrebu mať naštudované. Možno aj máš pravdu .. No učila som na viacerých školách, vždy sa robili komisionalky v auguste, a nepíšem o reparate.

bluka2
23. máj 2022

Absolútne by som kvôli tomu nerobila stres. Jej duševná pohoda za to nestojí a ona toto musí cítiť, aby nemala zo skúšky strach. Samozrejme, učila by som sa s ňou, ale hneď by som to vypustila z hlavy, že kvoli tej skúške a teda učila sa pocitovo len-tak

simca06022011
23. máj 2022

Pozrela by som sa na to, preco ma ist na reparat, ci sa to neda este doskusat/doucit v ramci toho mesiaca. Neverim, ze to treba takto hrotit. To vo vsetkych 3 stvrtrokoch prepada z matiky? teraz tam ma tiez 5? AKo je to mozne? Z 1-2-3karky? Ak ste videli, ze sa nedarili, mohli ste skor zakrocit, ak je "reparat" opravneny, tak proste trenovat a postupne doucit. Nezabudnut, ze to musi aj pochopit, nie len "pocitat" a s kludom sa nachystat na reparat.

katus226
23. máj 2022

Epilepsia dava mozgu riadne zabrat. Nema zhorsene eeg? Nie kazdy epi vyboj sa musi prejavit navonok ako zachvat. Aby nebola dovod zhorsenia cisto tato dg., mozno bude chciet lekár upravit lieky, pozor tie tiez vedia spôsobiť x problemov, poruchy učenia, pozornosti... Ak by mala vela stresu, skus mozno vyzivove doplnky, co su dobre pri epi, napr kvalitne omega kyseliny a magnezium vo forme threonate (tato forma sa vraj ako jedina dostáva priamo do mozgu). Chcem tym povedat, aby ste sa uistili, ze poznate pricinu zhoršenia.

ada_dca
13. nov 2023

Ahojte, štatisticky zo žiakov s epi má problémy s učením asi každý 5. Príčina neznáma - môžu to spôsobovať lieky, alebo tie "epi výboje" , ktoré sa neprejavujú navonok. Dcéra má veľké problémy s učením, s pamäťou atď. A to už dlhšie nemáva záchvaty. Bežné doučovania ani doučovania u psychológa príliš nepomohli. Učitelia svojím prístupom tiež príliš nepomáhajú (česť výnimkám). Tým chcem len povedať, by p.učiteľka mohla prispôsobiť skúšanie a učenie zdravotnému problému...

autor
19. nov 2023

@ada_dca ahoj ďakujem za názor, zmenili sme školu je to lepšie

Strana
z2