icon

Som prváčka na strednej škole a nemám kamarátov

vcielka_maja2345
21. máj 2025

Ahojte,v septembri som nastúpila na strednú školu. Nebolo mi tam dobre,nikto sa so mnou nebavil, šikanovali ma a tak som vo februári prestúpila na inú strednú. Zo začiatku to bolo také v pohode,nebavila som sa so všetkými ale aspoň s niektorými lenže teraz to akosi už nie je tak. Nemám nikoho. O chvíľu sú letné prázdniny a ja nebudem mať čo robiť keďže na dovolenky s rodičmi nechodím. Poraďte mi, čo mám robiť. Ja som taký ambivert. Nie som 100% introvert ale ani 100% extrovert. Som niečo medzi. Zo začiatku sa hanbím,ťažko sa mi komunikuje s novými ľuďmi ale po čase už práveže veľmi veľa rozprávam,som bláznivá... Minulé leto som takisto väčšinu času bola sama ale mala som aspoň spolužiačky zo ZŠ,s ktorými som párkrát bola vonku, ale teraz sa s nimi už nebavím a naozaj nemám nikoho a nechcem celé leto preležať doma na posteli. Už som z toho zúfalá. Mám pocit,že zachviľu upadnem do depresií pretože naozaj nerobím nič iné len som na mobile,scrollujem tiktok a som doma zatvorená v jednej izbe.

pribinak
21. máj 2025

Nad psychológom nerozmyslas?

0silvia0
21. máj 2025

@vcielka_maja2345 skus dobrovolnictvo, mali by byt ponuky aj pre stredoskolakov, ale treba prezistit vekove limity, toto som nasla:
https://growni.sk/dobrovolnictvo/dobrovolnicke-...

ivuska00
21. máj 2025

A nemáš súrodencov, sesternice, s ktorými by si trávila čas? Ja by som si našla možno "brigádu" - ja som napr. upratovala vchod v paneláku a dom jednej rodine, keď som chodila na strednú 🙂

vcielka_maja2345
autor
21. máj 2025
@pribinak

Nad psychológom nerozmyslas?

@pribinak rozmýšľala som ale v škole psychológa nemáme a moji rodičia nechcú aby som chodila ku psychológom,pretože podľa nich psychické problémy neexistuju

vcielka_maja2345
autor
21. máj 2025
@0silvia0

@vcielka_maja2345 skus dobrovolnictvo, mali by byt ponuky aj pre stredoskolakov, ale treba prezistit vekove limity, toto som nasla:
https://growni.sk/dobrovolnictvo/dobrovolnicke-...

@0silvia0 určite vyskúšam, ďakujem

vcielka_maja2345
autor
21. máj 2025
@ivuska00

A nemáš súrodencov, sesternice, s ktorými by si trávila čas? Ja by som si našla možno "brigádu" - ja som napr. upratovala vchod v paneláku a dom jednej rodine, keď som chodila na strednú 🙂

@ivuska00 Hľadala som ale problém je ten že mám len 15 a väčšina brigád je od 18. Chcela som brigádovať v zmrzlinovom stánku alebo roznášať letáky ale nie sú žiadne ponuky.

ivuska00
21. máj 2025
@vcielka_maja2345

@ivuska00 Hľadala som ale problém je ten že mám len 15 a väčšina brigád je od 18. Chcela som brigádovať v zmrzlinovom stánku alebo roznášať letáky ale nie sú žiadne ponuky.

@vcielka_maja2345 viem, takéto "brigády" sú skôr po známostiach, skús sa popýtať, či by niekto o niečom nevedel.....

danniiee8
21. máj 2025

Skús si nájsť nejaký koníček, ktorému sa budeš naplno venovať. Šport (sú športy na ktoré si vystačíš úplne sama, napr bike), nejaké maľovanie, uč sa jazyk, fotografovanie alebo niečo čomu sa budeš venovať a budeš sa môcť posúvať ďalej. Inak tiež som to v tvojom veku mala podobne s nadväzovanim kontaktov, teraz to mám dávno za sebou a viem, že keby som opäť chodila na strednú, už by ma to tak netrápilo, stal sa zo mňa introvert ťažký flegmatik.

pribinak
21. máj 2025
@vcielka_maja2345

@pribinak rozmýšľala som ale v škole psychológa nemáme a moji rodičia nechcú aby som chodila ku psychológom,pretože podľa nich psychické problémy neexistuju

@vcielka_maja2345 tak to je smutný prístup, ale môžeš si zavolať na linku Ipecka, tam nepotrebuješ súhlas rodičov

ivangeline
21. máj 2025

hobby, kruzky, kurzy... a obmedz mobil...zvysok príde..ale aj odíde..zo strednej nie som už v kontakte s nikým :D

jaja20
21. máj 2025

@vcielka_maja2345 Čo tak chodiť venčiť psíkov do útulku? Tam stráviš čas a zároveň urobíš aj dobrý skutok a stretneš nových ľudí, potencionálnych kamarátov.

madeincssr
21. máj 2025

Skusil by som hladat skupiny, kde sa zgrupuju vacsinou slusni ludia (dievky) - bajk/ebajk, inline, kolobezky, turistika, poznavacie vylety, skauting, dobtovolnictvo, geocaching, nejake tvorive cinnosti/prace, joga/zumba/...

evienmk
21. máj 2025

Ahoj, tiež si myslím, že nejaké hobby: knihy, filmy, fotografovanie, bicykel, posilka, inline korčule, písanie si denníka, učenie sa nejakého cudzieho jazyka, krížovky, osemsmerovky, sudoku,...
Ešte ma napadlo, skús sa prihlásiť na letný tábor. Ja som pravidelne chodievala do tábora na strednej a tam sa dali nájsť noví kamaráti. Sú aj prímestské denné tábory (nocuješ doma a cez deň si v tábore, sú lacnejšie), alebo potom tábory aj s nocľahom.

sisska96
21. máj 2025

čítaj, kresli, maľuj, choď von športovať do parku, lúšti krížovky, choď na podujatie

sisska96
21. máj 2025

Alebo do útulku. Kopec možnosti. Ja by som vedela robiť tooooooolko veľa veci, no momentálne nemám na takéto veci čas

zuzikak
21. máj 2025

Mozno este ponuky nejako vypisane nie su ale ak chces brigadovat v cukrarni tak necakaj na ponuky ale rovno do tej cukrarne chod a spytaj sa ci nebudu na leto potrebovat brigadnika. Ako ti vyssie radia, na miesto tiktoku skus najst v blizkom okoli turisticke skupiny (mozno aj roznych vekovych kategorii), pripadne letne tabory. Skus ich oslovit. Mozno budu potrebovat nejakeho asistenta pri praci s detmi. Napr. na turistickych alebo sportovych taboroch.

danielala
21. máj 2025

@vcielka_maja2345 a odkiaľ si? Čo sú tvoje záujmy, čomu sa najradšej venuješ?

mirokub
Odpoveď bola odstránená
zuzanaam
24. máj 2025

v Tvojom veku som chodila von so psom aj na 3-4 hodiny do dňa, do fitka, na aerobik, plaváreň, bicykel, do knižnice, ani učiť som sa nemala kedy 😀 a nie že sedieť doma. Som introvert, väčšinou som si vystačila sama, ale mala som aj niekoľko kamarátok.