Som zlá, ak mi vadí bordelárka?
Ženy, povedzte mi, či som harpia alebo je môj pohľad v poriadku. Po vyše roku sme sa rozišli s partnerom. Dôvodom je jeho 16-ročná dcéra. Chytré dievča, ale úplne bez výchovy. Babe vadilo, že som ju občas upozorňovala na poriadok. Posťažovala sa že má kvôli mne stres. Otec je veľmi veľmi dobrý človek, len ako otec lenivý, deti vychováva spôsobom buďme kamoši, žiadne pravidlá. Aj uznal vždy, že mám pravdu, ale jeho to neobťažuje, že ona je aká je. Výňatok z toho čo dievča robí:
- na sedačke som bežne našla rozotretý banán, vyliatu polievku či malinovku, samozrejme neutrie si to po sebe
- pri obede zoberie si rezeň a opekané zemiaky rukou a tú si od mastného utrie do sedačky
- pri tom ako obedujeme si cvakačkami strihá nechty, odíde a nechty zo sedačky, stola a zeme vysávam ja
- nezabalený krvavý tampón hodí vedľa koša, keď ju človek upozorní, aby si to išla zodvihnúť, tak že jej to nevadí
- počas prvej vlny korony sa bežne nesprchovala aj týždeň, dokonca aj keď mala menzes, antiperspirant nepoužíva, takže občas bola cítiť v celom byte
- nikdy zvýrazňujem nikdy po sebe z obývačky či detskej izby neodniesla tanier či pohár, vyzlečené špinavé veci vrátane ponožiek či nohavičiek som bežne zbierala z obývačky či z predsiene.
Vždy som sa snažila ju upozorniť v kľude, vysvetliť, nikdy to nebolo príkazom, lebo veď som cudzia (mama jej zomrela ked mala cca 4 roky). Snažila som to komunikovať že veď už je takmer žena, že raz bude mať svoju domácnosť. Ale zrejme aj puberta urobila svoje a proste urobila scénu ako kvôli mne asi utečie z domu, tak nakoniec som to vzdala a ukončila. Lebo ozaj nemienim a asi ani neviem existovať tak, že bude taký humus pre mňa v pohode. Partner aj jeho syn sú čistotní, takže neviem po kom toto má. Inak mimo domova je vždy ako anjelik, čiže tety ujovia známi ju berú ako zlaté dievčatko, neverili by ako sa správa bežne (keď niekto má prísť, tak izbu aj seba vyluxuje).
Len premýšľam teraz či som necitlivá harpia a mám mať výčitky, že mi takéto veci vadia alebo ozaj nie je v poriadku to, čo dievča robí.
ale nakoniec je to passe. Ty si odisla a teraz neviem kto po krasavici upratuje tampony a nechty...
@0silvia0 tam máme obaja po 40-tke, tak nebudeme fungovať o randení vonku a zase keby bol celý víkend u mňa, to by sa jej tiež nepáčilo, nehovoriac, že ani by ju nenechal samú celý víkend doma. Ale tak to už je jedno.
@negymama uprace babka, keď raz za čas príde a časom nejaká nová žena (zase iba na chvíľu, tak ako ja a myslím, že aj tie predo mnou). Ja som inak tiež tolerantná, veľa vecí som neriešila, lebo som vedela, že ak ich otec nerieši, ja ako cudzia tým nepohnem. A veľa vecí som sa snažila tak výchovne vysvetľovať. A potom tu boli tie veci, ktoré som popísala a tam už som vybuchla, to som nevedela nevidieť. Ale mám skúsenosť.
@zaba21 tomu verím, že je náročné, ak ostane chlap sám na deti. On má svoje deti veľmi veľmi rád, len je taký leňoch a nemá rád ťahanice a konflikty. A tak zvolil výchovnú taktiku "buďme kamoši", myslí si, že decká vedia čo je pre ne dobré a že na to prídu samé. Len teda to tak žiaľ nefunguje. A nechce sa mu naťahovať s deťmi, že by mali pravidlá a museli by ich dodržiavať a ak by nie, tak by nasledoval nejaký dôsledok. To si myslí, že by ho deti nemali radi. Takto je s nimi kamoš a na oplátku nemajú voči nemu žiaden rešpekt a úctu. On si to aj prizná, ale povie, že jemu to takto vyhovuje. Že nech sa s tým popasujú v dospelosti, ak sa nebudú vedieť správať v práci či vo vzťahoch.
No ten môj mal také dva extrémy. Niekedy ho vychovával až príliš, vnucoval synovi svoje názory, niekedy sa zase správal k nemu ako kamoš...Ale hlavne ako chlap mu nevedel dať také praktické veci do života...
A ty mas deti? Ak ano, s tvojimi detmi sa on aj jeho dcera stretavala?
@0silvia0 nemám
Fuj to čo za grc dievča. Až mi zle prišlo.
akoze to co popisujes je cisty humus, ale mozno tym, ze nemas vlastne deti to vnimas prilis citlivo. Tiez mam kamosku bezdetnu a ked som jej niekedy rozpravala, co riesim so synom, tiez dost zhrozene pocuvala ze preboha, toto by som nebola ochotna riesit... asi im v domacnosti fakt chyba ten zensky level a babu nikto tak seriozne neviedol...
...humus, nie si harpia, ja ani svojim vlastnym detom nedovolim jest nikde inde ako v jedalni, rozlejes, namrvis tak si musis po sebe utriet, pozametat (samozrejma ze to nie je tip top a ze jedalen musim kazdy den umyt aj ja ale aspon vedia ze s tym musia nieco spravit a nie nechat pod stolom) a ruky ich nutim umyvat stale a ked mam pocit ze ich umyli akosi rychlo tak ich v pohode vratim. spinave pradlo si musia odniest do kosa zo spinavym pradlom, neexistuj aby som ho po nich zbierala a to maju o polovicu menej rokov ako popisovana slecna. To by nik normalny netoleroval.
Vies, ono sa hrozne lahko moralizuje ked nemas deti akoby sa mali ine deti spravat. Ono vychovat 3 deti sam otec bez matky je obdivuhodne. Vychovat aj jedno dieta je velmi tazke. Celkovo vychova deti je velmi tazka a nevdacna uloha. Mama ma v zivote deti nezastupitelnu ulohu - jej absencia sa nutne musi niekde podpisat. Z toho co pises ich otec vychoval velmi dobre. Nepiju, nefetuju,nefajcia - lebo verim, ze by si to tu vsetko spomenula, chodia do skoly a maju sa fajn. Ich otec je skvely a tie deti su tiez super. Ze dievca robi bordel? No robi 😀 Ved casom sa nauci ze treba poriadok ... a mozno nie 🙂 Ved ono to uz nejako dopadne. Ale mylis sa v tom, ze deti su nejake - tak take budu urcite aj v buducnosti. Ludi menia vztahy a hlavne deti. Niesom si ista, ktora z nas v 16.ich mala predstavu, ze pri malom dietati bude kazdy den vysavat omrvinky z podlahy a hystercit ze je zase vsade bordel.
@0silvia0 áno, to priznávam, že určite mám skreslený pohľad na vec tým, že ja deti nemám. A áno, nikdy ju žiadna žena neviedla, keď tak občas babka, ktorej odvrkne, alebo ju nepočúva, alebo tiež tam potom babka nejaký čas nechodí, lebo dievča si to neželí. Ale aj tak si myslím, že 16 ročné dievča by malo vedieť väčšinou z toho, čo sa tu spomenulo.
@kittykat22 nemoralizujem. A vravím, že otec je dobrý človek. Áno, deti síce nepijú, ale napríklad 16 ročné dievča sa v pohode večer pred polnocou zoberie a ide von a keď jej o druhej v noci napíše, aby išla domov, tak napíše že nie a reakcia otca na to nič. A podľa mňa nepotrebujem mať deti na to, aby som vedela, že toto nie je okej ako aj nie je okej X vecí, ktoré robí. Bordel je jedna vec, humus druhá. Mne je jasné, že v dospelosti môže byť iná. Veď ani mne sa nechcelo v 16-tich upratovať, ale mali sme doma podmienky a nemohla by som ísť von, ak by som si v sobotu neupratala. Ale hej, ono tu už nejako dopadne, ja jej prajem, aby dobre. Snažila som sa jej dať vzor, v kľude, radami, neujalo sa, bola som ešte zlá, že po nej upratujem (a to dokonca aj vtedy keď som to nijako nekomentovala), tak som odišla. The End.
kazde dieta ma nejaku negativnu vlastnost. Niektore sa neumyvaju, niektore klamu, niektore sa nechcu ucit, niektore su panovacne, niektore su podrazacke, niektore su blbe, niektore su neempaticke. Dieta nikdy nebude perfektne. To neexistuje. Dobre si spravila ze si odisla. Pretoze to by bol nekonecny boj. Ale ak si dokazala vyjst so zvyskom rodiny tak to si najdes lavou zadnou novy vztah. To dokaze maloktora zena
To by som normálne chcela vedieť kto je taký humusak dievča... Toto co píšeš je úplne nechutne aby tampóny hádzala barskde po zemi, proste hnus. Hanba by ju mala fackat a nie ešte povedať ze jej to nevadí a pod. O nechtoch a chronte na sedačke ani nehovorím... Proste nechutne dievča... To ze sa neumyva a smrdí cez celý byt.... No ozaj by som ju nechcela ani stretnúť.... A ze 16 ročne dievča...
@dori92 hocikde po zemi, nie, len proste netrafila do koša a nechcelo sa jej zodvihnúť to a to nielen tampóny ale aj tampóny po odlíčení, vatové tyčinky a pod.
No keď som začala čítať tvoje riadky, tak mi bežalo v hlave že "každé decko v tom veku je s nejakým problémom, no bože tak robí neporiadok".. ale keď som čítala čo robí... No tak to má trocha šokovalo... Úprimne to, čo pises nerobia ani moje malé deti a to ich beriem ako decká čo moc vzťah k poriadku nemajú.. 😬 podľa mňa musí mať nejaký psychicky problém, ak jej zomrela mama musela mať ťažké detstvo... Jej otec by nemal strkať hlavu do piesku ale skúsiť jej pomôcť, to čo píšeš naozaj nie je len bordelar, ale to musí mať nejaký psychicky problém....
@anita1978 no vie sa postarať. Ak ide na disko, tak sa vie o seba postarať tak že by video na youtube mohla natočiť.
Prepac nedocitala som, lebo sa mi zdvihol zaludok.ja som neni extremne poriadkumilovna, okolo mna sa vecne povaluju knihy, casopisy, ked varim tiez mam vsetko okolo hore dole.nemam sterilnu domacnost,mam radsej domacu pohodu a pohodlie, kde sa vsetci citia dobre, zakladna hygiena ale proste musi byt ked skoncim nieco robit musim dat veci do poriadku.to co opisujes je humusacka az mi to pride akoby ta chcela vystvat a robila ti to napriek.mastne ruky si do sedacky utrie 2 rocne dieta ale nie taka slecna.
Nie nie si harpia , poriadok má jednoducho byť a ty nie si povinná robiť 16 ročnej upratovačku. V tomto veku by mala byť schopná si už upratať, navariť , oprať atď... Inak nerobila ti to naschvál ? Možno mala nejaký problém s tebou alebo jednoducho žiarlila, tak ti robila takýmto spôsobom nervy
@lenuska9999 tiez mam pocit ze jej slecna robi naschval lebo toto normalny clovek nerobi, to je ako nejaka porucha
No toto nie je bordelárka. Ja som bordelárka lebo nechávam veci tam kde sú a upracem to až keď príde sobota a už o to zakopávali. Ale hento je humusáčka. Jedna veľká hnusná humusáčka. Hanbila by som sa na mieste toho chlapa vidieť krvavý tampón mojej dcéry pri záchode počas čúrania. Tak isto by som sa hanbila na jej mieste keby to otec a brat vidia. Fuj
A že utierať sa o sedačku? To som robila keď som mala 5 rokov a nevedela som sa spratať do kože.
Ja by som sa dogrcala na tvojom mieste
Určite je na mieste že si sa hnevala a určite nie si ty tá zlá keď tvoj partner nevedel pochopit že takéto humusáctvá ti vadili. Pravdepodobne to mal u riti pretože si to upratovala ty. Keby to mal všetko on vkuse upratovať určite by nemal takú trpezlivosť🙂ja by som to na tvojom mieste neupratala po nej a nechala by som to tak. Nech si žije v chlieve. Po chvíľke by ju to prestalo bavit určite. Ja to poznam lebo sestra bola rovnaká. Mamka prestala po nej upratovať bordel a ona sa uvedomila
Aky pozicaj, taky vrat. Mala si jej dat ten tampon do postele. Kks, az ma naplo.

chapem ze si nechcela sediet existovat v spine...tak si mala tie veci pozberat a sup do jej izby a zabuchnut dvere.. gate, nechty, pohare, uteraky ...vsetok bordel co by zanechala by som jej vylozila doprostred izby. Toto snad nie je mozne...nech by bolo dievca akokolvek bez vychovy...vsak vidi v skole spoluziacky, predpokladam aj chodi k inym ludom na navstevy /aspon pred koronou/, takisto otca brata, ktori su cistotnejsi.
Inak ja mam 16 a 14 r. dceru a mensich chlapcov, az ma striaslo keby ze toto robia a to som relativne tolerantna matka...ale od tal po tal. Ja ani neviem pomaly, kedy maju dcery menzes.. vsetko cistucke spratane..