Správanie nadaného dieťaťa
Ma tu niekto dieta s vysokym iq v teenage veku? Bez poruchy osobnosti (Asperger). V com je ine ako jeho rovesnici? Teda co sa tyka spravania. Dakujem
Tiez sa sem radim, hoci moje iq je len nazvime to mierny nadpriemer. Tiez nie som 100% prakticka a niektore veci mi obcas nedochadzaju. Chlap, pes a neskor dieta to zlepsili, som taka poriadnejsia co sa tyka domacnosti, upratovania, a tiez som sa ako tak zlepsila v starostlivosti o seba, nakup oblecenia, topanok ked treba atd. Toto bolo u mna este na VS spanielskou dedinou. O dieta sa staram riadne, ma vsetko poriadene , nakupene, navarene atd. Diagnozu nemam urcenu, mam len nejake podozrenia
@kaktusik007 tak 140, to už je v pásme geniality tiež 😀
@kaktusik007 joj, toto my by sme potrebovali, aby šiel matiku o ročník vyššie aspoň
@lavinis a nieee, to je este v pohode 🤣
@lavinis treba specialbopedagogicke vysetrenie, zaver z poradne ze co doporucuju a sup - integrovat ;) len hovorim - alfa a omega integracie, resp prace s nadanymi detmi je pedagog
@lavinis kolkatak je?
@kaktusik007 prvák
Ale nevie čítať tak nemôže ísť vyššie
On má práve tento nepomer, čítanie a písanie je pozadu, matika, logika a ostatné popredu...
@kaktusik007 on nepotrebuje integráciu
On už je v škole pre nadaných, má IVP a papiere od koho si len povieš, psychológ, špecka, neurológ, psychiater? You name it 🙂) s tým pedagógom max súhlas Tam to začína a končí...
Kým nebude čítať nemôže preskočiť ročník
@runnerka1 Kolko cukru poje?
@lavinis tak preskocenie rocnika nie je zrovna vyhra....
len ma zaraza, ze je v skole pre nadanych a nema matiku podla svojich schopnosti?
@lavinis a je v BA na Teplickej? ci niekde inde?
@kaktusik007 napíšem ti ss
@oliolijanka ani nie malo ani nie vela.
@aurora33 odmalicka bol velmi sikovne,zive a zvedave dieta. Dokonca este na sono,ked bol v brusku,mi lekar povedal,ze to bude mudre decko,ako ma vyvinuty mozog.vtedy som sa smiala,ze to predsa nemoze vidiet...problemy zacali v predskolskom veku. Mozno aj preto,ze sme menili skolku a nejak nezapadol medzi deti a upozornoval na seba inak. Neposluchal ucitelky, nechcel robit to co sa povedalo, aj do deti zabrdal. Chcel zo skolky utiect,ze ved on trafi povedal ucitelke...a stale nieco. Problemy pokracovali aj v skole. Siel do prveho rocnika,vedel plynule citat a pocit priklady cez desiatku a ucil sa to sam,odpozorovanim...v skole sa velmi nudil,neobsedel,emocne nezrely(hned plakal), a opat odmietal pracovat tak,ako sa povedalo. Casto ignoroval,ked mu nieco ucitelka hovorila. Postupne tieto problemy vekom odznievali. Druhy stupen uz uplne v pohode.teraz poslusny obetavy chlapec,za druheho by aj dychal,neublizil by a autority si vazi a nedovoli si.niejedy tak dobry,az je to na skodu...
@runnerka1 presne... emocne su tieto deti miestami pozadu, ich reakcie byvaju neznalymi zle inyerpretovane.... zrovna sa to okolo cca 10teho roku... teraz je v osmicke ci devine?
ja vidim nadej v zmene spoluziakov - predsa len na zakladke su vsetky decka, na gympel idu vacsinou uz relativne rovnocennejsi. Starsi ostal na cirkevnej zakladke a teraz v sedmicke vidim ze uz to neni ono, potreboval by podnetnejsie prostredie.... Mladsi na tom gympli medzi seberovnymi uplne ozil a je brutalne spokojny.
Ja mam este male deti ktore neobsedia, chodime s nimi schvalne na rodinnu omšu, kde to zije :D takze sa ti moji neposedni trocha stratia pozornosti. Plus nechodime do hlavnej lode ale do bocnej. Mohli by ste skusit, ak je vam to blbe, ze sa stale syn osiva
@aurora33 iba zaspat a potom rano vstat a pol dna je neprebudeny,unaveny. Uz viackrat mi aj ucitelka volala,ze treba ho davat skor spat,lebo je v skole ospaly. Denne ma treningy,atletika alebo veslovanie alebo oboje a aj tak lezi aj dve hodiny ,kym zaspi. Potom rano vsetko pomaly robi a nestihame. Problemy so zaspavanim registrujem tak asi od jeho 10 rokov.
@kaktusik007 mal by ist teraz z osmicky.no tej zmeny sa aj obavam. Tu ma ako takych kamaratov,medzi nove deti tazko zapada,skor si drzi odstup:(. Navyse,kvoli tej grafomotorike on teraz ani poznamky nepise,nestiha,potom zhaname kade tade ked treba sa ucit,alebo sa jednoducho neuci.lenze to uz na gympli nebude mozne sa nepripravovat. A zase zohnat deti,kt by nam pravidelne posielali poznamky,bude velky problem. Cez prazdniny mame v plane ucit sa prstoklad a ze by pisal na notebooku,uvidime. Rukou to nie je mozne,ma tempo tretiaka zs a navyse uplne necitatelne
@runnerka1 najde. Ja to mam doma a ked ho prave nechcem vyhodit z okna, pretoze je uplne marny, tak to je fajn. Vela genialnych muzov ma doma zeny.
dievcata, ale mame brutalnu zodpovednost aby nam tie detvaky system nespriemeroval...
@runnerka1 neboj, bude to dobre... nesmies sa bat ze ktovie ako na tom bude novy kolektiv... praveze vacsinou tam budu decka s rovnakym pristupom ku vzdelaniu a bude to fajn, uvidis
@runnerka1 Na integrovanie primitivnych reflexov by som odporucila osteopatiu aj ked neviem ci sa to da v tomto veku. My sme cvicili na integraciu morovho relexu ked mal syn 1 rok.
@andreatytler pozrem sa na to,vdaka

@runnerka1 och ;( tak to je mrzute... ked sa tak stalo, nerozmyslala si nad zmenou skoly?
moj tiez bol na cirkevnej a teda u nas inyegracia uplne bez problemov - chodil na matematiku do vyssieho rocnika, nemali s tym problem 🤷🏼♀️ teda riaditelka, triednej syna to vadilo brutalne - aj som bola na nu zla