icon

Stredná škola, keď chcem robiť v zahraničných hoteloch

simasv
16. nov 2016

Dobrý deň chcem sa spýtať na akú školu by bolo dobré ísť keď chce moja dcéra robit v zahraničných hoteloch na recepcii ?
A druhá otázka čo by som chcela vedieť na akú školu keď by chcela byť psychologička ?

3009
16. nov 2016

@simasv ak chce pracovať v hoteli tak jednoznačne na hotelovú školu a ak chce študovať psychológiu, tak na gymnázium a po zmaturovaní na vysokej škole sa študuje odbor psychológia, či už na UK alebo inde.

sissy27
16. nov 2016

@simasv ak chce robiť recepčnú, tak hotelová akadémia a aspoň dva cudzie jazyky musí ovládať plynulo...
Psychológia je VŠ štúdium, takže najprv gymnázium a potom pokračovať v patričnom odbore na VŠ

petuska18
16. nov 2016

ahoj, ja som pracovala ako recepcna a neskor ako manazerka recepcie, a nebola treba hotelova skola, mam gymnazium, ukoncene s chemiou a biologiou, no zamerala som sa na jazyky (anglictina, rustina, polstina) a zvysok sa da doucit, resp. bude na zvysok zaskolena. 🙂

simasv
autor
16. nov 2016

@petuska18 a na vysokú netreba ?

delmondo
16. nov 2016

@simasv nie, na recepčnu ti výšku netreba

ivanajelinek
17. nov 2016

@simasv tak záleží kam do zahraničia by chcela ísť. Ja žijem dlhodobo v Nemecku a tu napr.neuznávajú skoro žiadnu školu vyštudovaný na Slovensku. Všetko sa musí poslať na úrad ktory overuje vysvedcenia. A podla toho sa musí bud ešte študovať alebo urobiť extra školu v Nemecku. Lebo v Nemecku je úplný školský systém ako na Slovensku. Hovorím z vlastnej skúsenosti.

vilma7
17. nov 2016

A tak isto je to aj vo Švajci..uznávajù len svoje školy, ale nájsť prácu má potom určite šancu, len si bude musieť pravdepodobne dorobiť uznanie ak to bude majiteľ al.úrad vyžadovať...ale všetko sa dá a v hoteliérstve sa dá tuším stále zamestnať...ale ja mám aj kamoša, čo má vysokú ekonomickú a robí recepčného vo Wien ako aj jeho manželka..ona si popri praci robila cestovný ruch vysokú. Psychológiu veľmi neodporúčam, kamoška si po štúdiu vôbec nevie nájsť prac.miesto :(