icon

Stredná škola pre dievča, ktoré chce byť zubárkou alebo hygieničkou

lubilab
22. dec 2021

Dobrý deň, moja dcéra je teraz v deviatom ročníku a rozhodujeme sa kam pôjde ďalej
Chcela by ísť na zubárku alebo robiť dentálnu hygienu
Neviete na akú školu by mala ísť? Bolo by dobré aj gymnázium?
Pretože má celkom problém keď jej berú krv, alebo ju očkujú vždy mi odpadáva tak sa bojím aby to zvládla

roobett
Odpoveď bola odstránená
desore
22. dec 2021

@lubilab Velky rozdiel ci chce byt zubarka alebo hygienicka. Jedina cesta je kvalitny gympel plus doucovanie.

eemma12345
22. dec 2021

Za mňa gymnázium, sama si za dva roky ešte usporiada, čo chce robiť.

anne_mary2
23. dec 2021

@lubilab tak urcite gymnazium kedze na medicinu treba na prijimacky chemiu fyziky biologiu.

adamadent
23. dec 2021

Ak zubárinu tak na gympel jednoznačne. Na dentalnu hygienu by stačila aj stredná zdravotná odbor zubný asistent.

monkabohdalova
23. dec 2021

@lubilab v Trenčíne je priamo stredná škola , na ktorej majú zubné zameranie

aliziana
23. dec 2021

Inak aj zubný laborant (technik) je fajn ...

kacena4
23. dec 2021

gympel je super, ale zdravotna skola ne tiez perfektna

loginexistuje
23. dec 2021

nech ide za dentalnu hygienicku bude mat profesiu v ruke a nikto jej nebrani ist potom aj na zubarinu ale zarobi dobre aj ako hygienicka

loginexistuje
23. dec 2021

sestra chodila na dentalnu hygienu robi aj sestricku zubarovi okrem toho vhodila domskoly na zahradniclej v ba

luccija
23. dec 2021

@loginexistuje potom dentálnu hygienu študovala v Prešove?ja som sa jeden čas o to zaujímala a vtedy sa to študovalo len tam...možno sa niečo zmenilo.
@lubilab obidve bude mat najlepšie z gymnázia.Za tie roky ešte zistí kam chce ísť ďalej ako tu niekto písal aj zubný technik čo robí mostíky, strojčeky je výborná práca dobre platená a vždy potrebná.Tam sa robia prijímačky z modelovania...zubný technik sa študuje v Košiciach?pozri neviem dcerina spolužiačka tam chcela ísť.Ak má taký problém s krvou neviem či zubárina je vhodná..ale možno by mala k tomu iný vzťah, keď vie, že je to práca a pomáha druhým...v podstate z gymnázia môže ísť kdekoľvek či farmácia, fyzioterapeut...

loginexistuje
23. dec 2021

@luccija ona este stihla v BA potom to tam zrusili

V roku 1993 sa začala výučba v Bratislave a Prešove ako nadstavbové vyššie odborné štúdium. Dĺžka štúdia bola 4 semestre. Absoloventi dentálnej hygieny majú oprávnenie používať označenie dipl. d.h.

loginexistuje
23. dec 2021

a este robila aj nejake kurzy so skuskou to tusim v prahe

luccija
23. dec 2021

@loginexistuje áno, ja som sa s jednou dentálnu hygienickou o tom rozprávala a tiež sa hnevala, že už musela študovať v Presove len som nevedela, že bola aj tu

madeline1
23. dec 2021

@lubilab gymnazium