Stredná škola zameraná na počítače
Volám sa chcel by som ísť na niaku školu kde je zamerane na pc mam 14 rokov a uz viem o počitačoch dosť tak isto viem aj zložiť pc o konponechtoch viem vela znamky mam docela dobre som 8 a mam 3 z slovenčiny a ostatne mam 2,1 (angličtina my ide docela dobre )
@petko444 No co ako ti to ide ? Opytam sa tatko po 3 rokoch :D Nejako som sa dostal k tejto teme 😀, a napadlo ma prispiet 😀, pisal si, ze ti ide anglictina, tak by som skusal do budicnosti to programovanie, zdokonalovat sa v nom sam, skor sa takto naucis sam, skladanie pc nieje nieco zlozite comu by si mal venovat velku pozornost, pretoze je to pomerne jednoduche, ale urcite sa mozes zamestnat aj v tomto ak ta to naozaj bavi, tym som len myslel to, ze programovanie ti zaberie viac casu.
Tym co by sa rozhodovali aku skolu si vybrat, ked sa chcu venovat programovaniu a podobne, ( ak to bude niekto citat :D ), by som urcite nedoporucoval odpor mechanik pc sieti, je to odbor zamerany na fyzicku instalaciu siete, jednoduchsie povedane, tahas kable, krimpujes, zvaras optiku, montujes racky, lišty a podobne, a ak chces robit toto, tak myslim, ze ta zoberu kludne aj s inym odporom, urcite sa da zamestat aj v praci, kde nastavujes sietove zariadenia a podobne ( aj ked je to tachsie dnes mam taky pocit ), ale nato ti tato skola nebude stacit podla mna, a budes sa musiet dovzdelavat.
môj syn chcel ísť na SOU odbor mechanik počítačových sietí, bol to maturitný odbor...nakoniec som ho presvedčila na priemyslovku odbor elektrotechnika. Treba sa poradiť s výchovným poradcom, no čisto školu zameranú na počítače ako také by som vybrala mechanik počítačových sietí....
@evuska32 Nakoniec ste mozno vybrala aj dobre, mechanik pc sieti, je odbor zamerany na tahanie kablov, krimpovanie, zvaranie optiky .... Proste fyzicku pracu a nie programovanie a podobne, nevravim, ze sa neda robit aj nieco ine po skole, kto ma snahu, a vie za cim presne ist to ma o dost jednoduchsie si potom najst tu spravnu pracu pre seba do buducnosti, ale ako pisem treba sa snazit, na pracu napr. Programatora, alebo niekoho kto nastavuje sietove zariadenia ziakom tato skola stacit nebude.

@3tato no neviem teda, ale napr. dualka berie deti rovno do praxe a Halova napr. deti praxuju konkretne u zakaznika, nedavno som si dam dala robit servis pc a pan mi to hovoril, praveze gympel je len o teorii a to napr. moj syn nechce