Stredoškoláka a šiestak sa stále hádajú o počítač
Ženy, potrebujem od vás poradiť ako od mám, mám doma deti, už asi mesiac veď viete, lenže nikto s nimi doma nie je, sú samé a vzhľadom na to že jeden je už na strednej škole a druhy je šiestak, stále sa hádajú o počítač. Už som zaviedla v celom dome kamery, bohužiaľ potom som zistila že sú iba umelé. Idem sa zblázniť pomôžte mi
@maminka123abcd pokiaľ sa hádajú o PC iba kvôli tomu, aby hrali hry, tak by som im určila každému napr. 2 hodiny kedy sa bude hrať. Ak to je kvôli online vyučovanie, tak to je horšie, tam treba asi druhý PC.
@mirkakab je to kvôli online vyučovaniu, lenže keď kúpime druhý PC tak sa nebude používať, už máme doma dva, lenže jeden je môj pracovný laptop a oni to musia cez nejaké nainštalované programy robiť
@maminka123abcd ved kup druhy pocitac a nech si tam tie programy nainstaluju.
Myslím, že keď majú toľko rokov, tak su natolko šikovný, aby si ten program sami naičštalovali do druhého pc 🙂 čiže ak je problém v tomto, tak tomu jednemu daj pracovný ntb, teda pokila ho neporebuješ ty.... V opačnom prípade asi druhy ntb, ale moja sestra má tiež online, ale na výške a hovorila, že to pozerá aj cez mobil, tak možno by netrebalo ani to
@dzejn80
@mirkakab
@veronikaszabova
@emmanovot baby, len ďalší troll čo si robí srandu 🙄 chce byť akože vtipný, ale nedarí sa mu to ani v iných diskusiách
@emmanovot dobre, lenže keď tam treba aj tie platené programy ako sú word, Excel a pwp tak budem platiť dvakrát?
Sorry ak si pri kúpe kamier do celého bytu neprišla pri kúpe že sú atrapy si blbá, ak si chcela počuť decká ako sa hádajú stačila jedna citlivejšia IP kamera... A počula by si aj cez zavreté dvere a okrem toho kvôli z Adam deciek sa kamery nekuupuju to si mohla mat aj druhý. Komp, tablet ci notebook
@zuzanka.zuzu no pozrela som si ostatne jej diskusie a suhlasim
@maminka123abcd keďže si sprostá, tak tebe prídu 3 faktúry 🙈
@maminka123abcd cez online snáď nepotrebuje robiť v exceli, či? A dajú sa nainštalovať aj neplatené verzie, čo sú postačujúce pre študentov.
@maminka123abcd 1. Word Excel atd detom skoly davaju zdarma ako Office 356 online 2. Office 2019 alebo 365 legalny registracny kod sa da kupit na AliExpress (napriklad od francuzskych predajcov) za cca 4€
@maminka123abcd tak nedáš power point ale open Office
Ty si po celom dome nainstalovala kamery a potom si zistila, ze su umele? 😂😂😂 a co si chcela, zive? 😂😂😂
@maminka123abcd žiadne programy platené nám nie je potrebné...
@maminka123abcd dnes už máš kopec programov priamo v notebooku a dajú sa stiahnuť aj z netu, len si nájdi šikovného chalana čo sa tomu rozumie
@maminka123abcd ja teda neviem preco sa hadaju ja mam deviataka a na online vyucbu mu staci len mobil. Akurat ked pisu test tak je na PC lebo to ma prehladnejsie no uplne by mu aj na to stacil mobil
@maminka123abcd skolaci majú teraz prístup na Office 365 v rámci školskej licencie a nemusíš to hneď kupovať. Siestakovi by som nechala starší, stredoškolákovi kúpila notebook v rámci možnosti už lepší, bude ho potrebovať stále. Zatvorené školy môžu byt s prestávkami aj ešte rok.
Tak druhy pc. Pripadne z bazosu sa sa zohnat lacnejsi a word ide aj cez libre office alebo open office co sa da stiahnut zadarmo, a intuitivne aa s tym da pracovat, navody na zlozitejsie ukony su na youtube a na ich strankach maju postupy... napr co som potrebovala cislovanie stran od urciteho cisla, ale to deti nepotrebuju a vygenerovat obsah.... Nasla som navod a slo to, ale navod by som si hladala aj pri mic.office tiez to z hlavy neviem .. sice budu mat trochu poprehadzovane odseky, ale ked si stiahnu dokument v spravnom formate a aj ho ulozia, tak im to pojde bez problemo, v ja som cez open office vypracovala nejednu seminarku a dok9nca aj diplomovku, chystam si v nom aj prace pre deti a nie je s tym problem, ma to doost podobny word, excel, powerpoint..
@maminka123abcd je len otazkou casu kedy bude druhe dieta potrebovat pocitat na veci do skoly. Skus. poziadat nejakeho programatora aby ti tie seriove cisla ktore uz mas na platene programy prehodil aj na ten druhy comp - ide to.

lepsie ako do kamier by bolo investovat do druheho PC