Štúdium na strednej škole v Španielsku bez znalosti jazyka
Ahojte, sťahujeme sa do zahranicia Španielska, syn konci 9 ročník školy, môže od septembra chodiť na SŠ v zahraničí keď neovláda jazyk? Vie iba AJ.
Aké máme možnosti?
Ďakujem.
ale tú španielčinu nech sa učí. ty si na tom so španielčinou ako?
Bud sukromna skola v AJ alebo sa nauci… maly 6r… sa naucil velmi rychlo, po necelych 6 m skoncil na 3 mieste v literarnej sutazi. Zisti si, ale ake mate skoly naokolo a ake zameranie. Spanielsky skolsky system je uplne iny ako nas zakladna konci v 6 triede, do 16 je ESO (asi sa to nevola uz ESO, ale to je povinne) a potom este 2 roky Bachillerato a na sleduje selectivitat … s 15 rocnym by som hladala sukromnu skolu viac podobnu Svk systemu aby mal maturitu - najblizsia je Svk systemu Nemecka skola … ale musis pohladat. U sukromnych rataj podla zony Barcelona ca 1200-1500€ a napr Màlaga 900€, mozno concertado … ale Escuela publica bez sance … tam nema s AJ sancu a dalsia vec dostane miesto- podla miesta bydliska a ked je plno supnu ho tam, kde bude miesto … musi byt v ramci mesta kde byvate ale moze byt aj na opacnom konci. V tomto veku to nie je moc stastna volba … fakt radsej sukromna a neskor Universitat alebo FP
nuž treba ho dať do školy kde bude angličtina...určite sú tam aj anglické školy...lebo nastúpiť na SŠ ak vôbec neovláda jazyk, noooo neviem, neviem, pravdepodobne bude ročník opakovať....volila by som anglickú školu
Do ktorej casti sa stahujete? Vacsinou su to len sukromne, british school a pod, verejne su v spanielcine

hľadaj medzinárodnú školu a dieťa sa nech už aj tu intenzívne učí. za 3 mesiace bude schopný rozprávať v prítomnom čase o všetkom… ale tá škola, hľadala by som medzinárodnú kde používajú okrem španielčiny aj anglinu. ako všade aj v španielsku žijú ľudia ako vy, rôzni diplomati, obchodníci, manažeri s deťmi…