Sú naozaj matky zodpovedné za správanie teenagerov?
Dám to sem anonymne, snáď ma neukamenuje :D
kde začať, tieto myšlienky mám stále v hlave a nemám to kde vyliať do sveta, od leta žijem s partiou mladých 18-23 chalanov, ktorí buď študujú alebo pracujú. Bývanie s nimi je dennodenným boj, nepíšem to sem tu, kebyze je to jeden, ale všetci traja? Dnes sa strašne veľa žien rozchádza, muži majú milenky, vyčítanie manželom, že pomoc s domácnosti neexistuje u nich doma, malo sexu..je to teda chyba ich matiek alebo sú až tak príliš nezaujímavý a nevadi im bývať v bordeli? Konzervy z jedál nevyhodove aj pár dní, neumyje taniere, neupratovanie podláh, neupratanie umývadla od produktov z vlasov/kefky, nechavanie mliečnych výrobkov aj 3 dni vonku, podotýkam otvorené aj cez leto 30+ horúčavy, neschopnosť si kúpiť jedlo na celý týždeň podľa dohody, neschopnosť vracanie peňazí aj keď je to 10€..opakovanie niekolkrat za týždeň, aj tak zabúdanie, každý jeden z nich je taký, niektorý menej, druhý viac. Kde nastala táto chyba? V pohodlí domova, kde matka všetko robí za nich však môj synacik milovaný? Nepíšem tu o upratovaní vlastnej izby, sama som nemala upratané v mojej izby, ale keď bývam s niekým tak sa tak chovám, nie? Opakujem ich neustále , že treba poriadok, treba hento tamto, pár dni ok, druhý nič. Nemám chuť mať ani v dospelosti deti, okej jeden z dôvodom je, že som nikdy k deťom nemal vzťah, ale keď ich vidim.. no
Bolo by toho viacej, nechcem spamovať, ak tak odpoviem dolu v správach 🙂
Ale Úprimne, žijeme viac menej v dobe, kde ženy majú na starosť celú domácnosť.
*nepranie oblečenia, doteraz v jednej izbe smrdia zatiahnuté veci 🙂
je to vekom a tým, že doteraz nemali potrebu to ako chalani riešiť - takto sa správala drvivá väčšina mojich spolužiakov na vyške - pred 30 rokmi 😂
Vela stastia s takymi spolubyvajucimi, asi nebyvate spolu dlho ze Ti to este tak neleze na nervy 😃
A s mnohym suhlasim, bohuzial dnes najst schopneho mladeho chlapa, zodpovedneho, ktory neriesi len mobil, hry, objednavku u barbera a znackove tenisky a zvladne aspon spagety navarit, je velmi narocne. Bohuzial.
@asocial zmluvu mám rok, ale cele pointu ste asi nepochopili 🙂, stretávala som sa s ním aj predtým, bolo to okej, ale popravde nečakala som, že všetci do bodky budú takí
A co my s tym 😃
Mne je uplny šumak ci mamky inych chalanov po nich aj splachuju, ich problem ze sa idu zesrat s vlastnych deti, rovnako aj s muzom ktorym robia sluzky.
Si narob s nimi poriadky alebo skus zit niekde inde. Hlavne si otvor usta na nich priamo, nie anonymne tiez bojazlivo tym padom, na uplne ine matky chalanov niekde na modrom koni. To Ti fakt tvoju situaciu nevyriesi
@colsami cele dni som mávala len depresie, boli dni, keď som počítala, kedy sa vrátim ku svojim rodičom na ‘prázdniny’, momentálne to neriešim sama v mojej hlave a snažiť sa mať akú takú hmlu pre očami, inak by som s zblázdnila :D
@ivik4 neviem či ste čítali celý príspevok, vravím, že som to s nimi preberala niekoľko dni, pár dni ok, potom zas to iste, ono momentálne nemám prostriedky bývam inde kvôli zmluve
Dobre a Tato diskusia Ti s tym dokaze pomoct ?
mali mama hotel a nic nemuseli, ale taketo byvaju aj dievcata, tiez su bordelarky
@ivik4 nech sa páči, prvá v odstavci 🙂 chcela som rozvit diskusiu, nič viac
To si ich dlho musela hladat 😁
A co ta vobec napadlo ist byvat s bandou chalanov? Pud sebazachovy nic? Btw ani baby nie su zarukou, na VS internate som ine humusacky zazila.
Tu nejde len o pohlavie ale o to ako boli vychovavane deti celkovo. Aj zeny su niektore nechutne prasata, staci ist niekedy na wc napr. Do Auparku
@tykat priateľ, obaja sme chceli byt spolu, plus jeho kamaráti, že by radi s nami išli a zobrali by sme väčší byt
Hlavne kvôli vysokej v zahraničí
Jemine, tak aspon vies na com si, aky je priatel "material". Ostatni by ma netrapili. Snazila by som.sa cim.skor vypadnut odtial.
Podľa mňa sa to nedá úplne zovšeobecniť, počas VŠ (nie tak dávno) som trávila dosť času na intárku, navštívila dosť izieb spolužiakov v takomto veku a ich spolubývajúcich, aj neplánovane a v drvivej väčšine prípadov to tam bolo čo sa týka poriadku úplne v pohode, normálne fungovali ako ľudia, nejaký úplný nechuťák či nechuťáčka sa samozrejme našli, ale to skôr z rozprávania som počula... no títo sa proste našli, je im to ukradnuté, nevadí im tak žiť a keď na to dlabe jeden, dlabú na to všetci... jeden z nich je teda tvoj priateľ? to by som nedávala 😅
@tykat zle som sa vyjdrila, priateľ je z nich najporiadkumilejši, či ako to napísať :D
vieš čo urob? ignoruj ich izbu a bordel ktorý majú oni tam. a všetky veci čo nájdeš v spoločných priestoroch hoď do ich izby. všetky taniere, príbory a podobne - dávaj im na jednu kopu. kúpelka a wecko bohužiaľ ostane na teba - ale zvyšok by som riešila fakt tak že by som im to pchala do izby ...
@biba_18 dávala som im všetky hrnce a príbory do stredu stola, hádajte čo? Ostalo to tam týždeň
Tak nohy na plecia obaja. Chalani si asi myslia ze maju doma gazdinku 😃
nie do stredu stola - do ich izby alebo na ich stranu linky alebo na ich stranu stola
Ja by som to rozhodne nezovseobecnovala, ze sa to tyka chalanov - mala som tu cest na VS intraku s babami a to bol iny hnus. Rovnako by som za tym nevidela len tu vychovu - nas mama cepovala vsetkych troch - ja a jeden brat vsetko ako zo skatulky, druhy bracho celu strednu a vysku humusak, dnes tip-top uhladeny panko s domacnostou s pravouhlym poriadkom bez jedinej smietky.
@mandzula Akurát som to išla písať. Moje spolubývajúce netušili, čo je Fixinela, Domestos, úprimne na mňa pozerali, o čom hovorím. Jedna zbierala fľaše, ktoré vypila a hádzala ich pod seba pod pisaci stôl, kým tam nemala toho toľko, že sa už nezmestila sedieť. Nosila celý týždeň dve nohavičky, ktoré striedala a preplachla vo vode, nemali ani sprcháč, ani šampón a ani antiperspirant. No fuj. Neznášala som časy na intraku.
@oblecenie99 moja spolubyvajuca nosila same umele oblecenie, nesprchovala sa, slopala, fajcila, "hygienu" riesila parfumom. Do mesiaca som ju vyhodila z izby. Baby vedla zas cely rok nevyniesli kos s vlozkami, tie boli rozsypane do polky kupelne, lietali tam roje much. Jednu tam boli ratovat zachranari a krutili hlavami, ze to je horsie ako s bezdakmi.
Ako matka styroch deti by som sa pridala s nazorom - nie, nie je to uplne o vychove.
Najstarsi syn bol velmi poriadkumilovny odmalicka. Prirodzene, sam od seba. Ako prisiel do puberty- cista katastrofa. Dennodenne mu musim pripominat, ze si ma umyt zuby, ze v sprche ma pouzit mydlo, nielen sa olievat polovriacou vodou 15 minut, riesenie bordelu v izbe som vzdala uz rok dozadu, urobi vsetko, co poviem, ale len na poziadanie, sam od seba si maximalne odlozi tanier zo stola.
Druhy syn bol ako maly uplny bordelar, prichadza do puberty a paradoxne je cistotnejsi ako prvorodeny 😀
Treti syn zatial striedavo oblacno.
Najmensia ma 6 rokov a to je uplne iny level. Izba upratana, este chalanov gezuje za neporiadok, hocikedy sa len tak sama od seba vychyti, ze vidi spinave umyvadlo, tak ho umyje. Potrpi si aby bola cista a vonava a pekne oblecena.
Chalani su schopni nosit jedny trenky tyzden 🤯
Kamoska ma dve dcery s rozdielom dva roky. Starsia je totalny pedant na poriadok, mladsej sa nedostane do izby pokial doslova neodhrniete kopu bordelu. A to kamoska je pedant na poriadok, mladsiu neustale cvici kvoli tomu a nic, ziadna zmena. 11 rokov ma.
Urcite zohrava ciastocnu rolu aj vychova, ale velku cast aj povaha cloveka
Môjho syna nenazvem inak ako medvedík čistotny, s poriadkom to častokrát až preháňa a dokáže po mne upratovať aj hodinu
Dcéra, to je bordelarka prvej triedy, nepohne s ňou nič.
Obidve deti rovnaká výchova, ale rozdielne povahy
Takže mam doma 2 extrémy. Čo bude keď budú bývať sami, neviem, ale nie vždy je všetko o výchove
Nedávaj ich bordel d stredu spolocneho stola,dávaj im to rovno na ich postele,každému jeho bordel rovno na vankúš,aj špinavý bordel.
no ja keď som bola decko ešte aj puberta tak bordelárka riadna.Tam som hodila to,tam ono tiež mi bolo jedno.Aj hnilé nezjedené desiaty som mala doma po šuflíkoch😀 a teraz neznesiem žiaden bordel.Všetko ešte aj v chladničke narovnávam a dávam etiketou dopredu.Alebo stále dačo utieram a pretieram🙂 no môžu sa zmeniť aj nemusia.Deckám a pubertiakom to ešte býva jedno.Ale keď toto robí dospelák a nezmení sa no tak to je velmi smutné

No, tak ja neviem, nájsť si inú partiu chalanov? Iných spolubývajúcich?